Rtooj 1 620 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 1 minutę temu, Szermac napisał(a): Nie, to czas covidowych kwarantann. Tamto to było PS Collection No właśnie, a te 16 collection to jak z plusa się liczy? Ja kupiłem normalnie cyfrę Horizona, na przecenie, obym nie dostał płaskiego 31 października. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września (edytowane) Z bloga Playstation raz jeszcze. W Collection nie było Horizona, jak kupiłeś normalnie na przecenie to będziesz Pan zadowolony. Cytat For existing owners of Horizon Zero Dawn (PS4, PC) and/or Horizon Zero Dawn Complete Edition (PS4, PS5, PC): you can upgrade to the digital version of Horizon Zero Dawn Remastered for $9.99 on both PlayStation 5 console and on PC (via Steam or Epic Game Store). This includes fans who added the game to their libraries during PlayStation’s Play At Home initiative. 5 Edytowane 25 września przez Cedric Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września No jak się kupiło to nie ma się co martwić. Ja miałem na płytce podstawke i dodatek kupiony w sklepiku. Potem wleciała cyfra z Play at Home więc czekam na premierę. W końcu będzie można polatać w HZD w stroju Nora Lookout, który był exem dla Gamestopu. To dopiero była patologia. Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Guerrilla Games o remasterze. „W świecie grafiki komputerowej 7 lat to długi okres. W miarę upływu czasu naprawdę chcieliśmy, aby nowi gracze, którzy dołączą do Aloy w jej historii, mogli to zrobić w wersji godnej ich PS5 lub kompatybilnego komputera PC. Dlatego z radością ogłaszamy, że gra została zremasterowana przez naszych utalentowanych przyjaciół z Nixxes”. Jakby ktoś nie wiedział, Nixxes to holenderskie studio, które odpowiada za porty eksów Sony na PCMR. Natomiast sam remaster ma mieć szatę graficzną zbliżoną do tej z Forbidden West. Cytuj
Kangus 7 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września (edytowane) Porównanie już jest(wiem, że wrzucaliście). Ale imho nie zawsze na plus, choć technicznie wiadomo obraz stabilniejszy coś tam więcej pierdół jest. Jak widać w remasterze odmładzają, wysyłają do barbera po strzyżenie i farbowanie brody i nakładają wygładzający filtr z instagrama ;). W ogole całość wygląda na bardziej kolorkową/hdrową i przez to IMHO mniej klimatyczną. Edytowane 25 września przez Kangus Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Niektóre sceny lepiej wyglądają w pierwowzorze, dziwna sprawa. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września To chyba ten słynny semiremaster. niby sporo zmian (o wiele więcej niż tylko podbicie rozdziałki i klatkarzu), ale postęp technologiczny w grafice jest jednak zbyt mały by mówić o jakimś skoku. Cytuj
Wredny 9 555 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Spodziewałem się leniwego podbicia rozdziałki i 60fps, ale widzę ciut większe postaranko i chyba będzie grane raz jeszcze, zwłaszcza że ten tytuł uwielbiam Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Broda ciemna bo na takiej nie widać aliasingu Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Akurat tutaj ma to mega sens, bo to scenka na początku, jak już przeskoczy akcja o te 18 lat do przodu to wróci siwizna na brodzie. W oryginale nie było tego po nim widać. 1 Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 35 minut temu, ASX napisał(a): szacun, nie może być za tanio Na steam dodałem grę przez Steam DB i normalnie i takie coś mam w koszyku, o co tu chodzi? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 6 hours ago, Sylvan Wielki said: Guerrilla Games o remasterze. „W świecie grafiki komputerowej 7 lat to długi okres. W miarę upływu czasu naprawdę chcieliśmy, aby nowi gracze, którzy dołączą do Aloy w jej historii, mogli to zrobić w wersji godnej ich PS5 lub kompatybilnego komputera PC. Dlatego z radością ogłaszamy, że gra została zremasterowana przez naszych utalentowanych przyjaciół z Nixxes”. Jakby ktoś nie wiedział, Nixxes to holenderskie studio, które odpowiada za porty eksów Sony na PCMR. Natomiast sam remaster ma mieć szatę graficzną zbliżoną do tej z Forbidden West. Głupie gadanie. Nowi gracze nadal mają możliwość odpalenia na swoim PS5 wersji z poprzedniej generacji, która nadal wygląda dobrze. Gorzej z popularnymi grami, które wyszły kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu i zamknięte są na innych platformach. 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 5 minut temu, Czoperrr napisał(a): Głupie gadanie. Nowi gracze nadal mają możliwość odpalenia na swoim PS5 wersji z poprzedniej generacji, która nadal wygląda dobrze. Gorzej z popularnymi grami, które wyszły kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu i zamknięte są na innych platformach. Że tak brzydko powiem, to niech to zrobią i zamkną jadaczki. Nikt im krzywdy nie robi, a remasterem zajęła się firma która właśnie głównie to między innymi robi. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 6 hours ago, Kangus said: Porównanie już jest(wiem, że wrzucaliście). Ale imho nie zawsze na plus, choć technicznie wiadomo obraz stabilniejszy coś tam więcej pierdół jest. Jak widać w remasterze odmładzają, wysyłają do barbera po strzyżenie i farbowanie brody i nakładają wygładzający filtr z instagrama ;). W ogole całość wygląda na bardziej kolorkową/hdrową i przez to IMHO mniej klimatyczną. Pokazałem to dolne porównanie dwóm znajomym pytając który to remaster a który oryginał. Oboje powiedzieli, że remaster jest na górze bo wygląda naturalniej Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Ale co mają wam napisać,że "Remesterujemy gierkę,bo można tanim kosztem oyebac drugi raz to samo. Nasza korporacyjna chciwość nie zna granic dlatego sprzedajemy drugi raz ta sama grę. Jesteśmy liderem branży więc chuya nam możecie zrobić" Wiadomo,że będę pisali jakieś bajki że gra się zestarzała w taki sposób że no nie da się na nią patrzeć i ogólnie tragedia więc masz tutaj remaster Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Ty faktycznie podnieśli do 169? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 2 godziny temu, Square napisał(a): Akurat tutaj ma to mega sens, bo to scenka na początku, jak już przeskoczy akcja o te 18 lat do przodu to wróci siwizna na brodzie. W oryginale nie było tego po nim widać. Widać, że włożyli mega dużo pracy w te detale. Swoją drogą przejście na nową Decimę pewnie mega proste, team Kojimy też bardzo chwalił, ciekawe, czy to samo zrobią z Death Stranding 1. Silnik generacji, bez dwóch zdań. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 7 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ty faktycznie podnieśli do 169? Tak. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Tytuł od dłuższego czasu latał co dwa miesiące na promkach po 50 zł, no to chyba szybko takiej ceny nie zobaczymy curva co się z tym Sony dzieje. Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Plus taki, że pudełeczka z kompletną edycją staną się cenniejsze Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 5 minut temu, Ukukuki napisał(a): curva co się z tym Sony dzieje. Ja pierdole jak widzę takie praktyki to naprawdę mam ochotę wyjebać to ps5, kupić jakieś przenośne guwno i kupować ich gry na Steamie żeby nie dostawali całej kasy. Ha tfu Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Zaczyna powoli brakować logicznych argumentów żeby grać w 2024 na konsoli bo to traci jakikolwiek sens Cytuj
mario10 519 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września No cóż w takim razie się wróci do Aloyki za 3 lata jak będzie w jakiejś promce. Dziękuję sony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi