Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 10 minut temu, suteq napisał: TLOU to zgoda, ale GoW? Przecież ta historia była strasznie rozwleczona i w sumie o niczym. Czy ja wiem? Kilka razy się łza w oku zakręciła, była jakaś większa misja i motywacja, a w Horizonie to wszystko to takie pierdu pierdu. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 11 minut temu, suteq napisał: TLOU to zgoda, ale GoW? Przecież ta historia była strasznie rozwleczona i w sumie o niczym. No taki 40h prolog. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 3 godziny temu, bluber napisał: Przecież w Chinach i tak to spiracą, a poza tym tam liczą się moby, a nie jakieś singlowe gierki. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 Gra ma zwiększaną cene nie tylko w Chinach (UK i Argentyna również miała podbitą cene). Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 (edytowane) Słitaśny 4 vinylowy set z OSTem z Horizona wjechał właśnie do horajzonowego sklepiku. Co prawda muza mi jakoś nie zapadła z tej gry w pamięci ale na takich vinylach to bym sobie ją chętnie przypomniał https://horizonzerodawn.tmstor.es/cart/product.php?id=66157 Edytowane 10 lipca 2020 przez Ryo-San Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 Nie no main theme to mistrzostwo świata i zawsze ciareczki, jak słyszę Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 lipca 2020 Opublikowano 14 lipca 2020 (edytowane) OK skończyłem grę i chyba mogę w końcu po tylu latach napisać recenzje Grę męczyłem od 3 lat. Na premierę grałem 6 h i się odbiłem po latach już na ps4 pro wróciłem i zacząłem od zera. Znowu mnie ten początek zmęczył ale tym razem dotrwałem do spotkania z Spoiler Sylens . Tu gra rzeczywiście się rozkręca fabularnie. Niestety gameplay do końca mi średnio pasował i dużo rzeczy mnie irytowało. Dlatego może zacznę od minusów a na końcu przejdę do plusów (też mam ich troszkę ) Co mi się nie podobało: - początek to jeden z najgorszych początków w grach open world aaa. ZA DŁUGI, przegadany, nudny ponad 7-8 h gdzie się w sumie mało dzieje. A i sam start dzieckiem jezu jaki ten samouczek (pipi)owy. - crafting - jak ja tego (pipi)ostwa nienawidzę. A to że np aby sie teleportować trzeba mieć skóre z (pipi) bobra i ileś mięsa nosz (pipi)a. Potem chciałem u sklepikarza kupić mając duuuużo kasy teleport epicki ale brakowało mi skóry lisa. No i spoko jedna skóra co to jest. Problem taki że zabiłem 10 lisów i skóry nie było bo to jest LOSOWO. I tak ze wszystkim czasem mam fuksa i od razu a czasem generator liczbowy pokazuje mi faka. Nie potrzebna mechanika sztucznie wydłużająca grę. - wszystko co nie jest główną fabułą jest mocno takie se. NPC nijacy, historie w questach pobocznych (pipi)owe, większość misji na jedno kopyto : idź zabij kogoś lub zbierz coś przynieś i powtórz. - ogólnie gra kopiuje wszystko od ubi ale robi to gorzej niż ostatnie ac origin i odyssey. Obie są dla mnie przyjemniejszymi grami. Tak po prostu. Nie lepszymi fabularnie czy ładniejszymi ale przyjemniejszymi w poruszaniu się po świecie i w gameplayu. - co do poruszania się to jeszcze wspinanie. Jezu jaka ta mechanika jest kijowa w tej grze. - loadingi przy fast travel - dajcie już ssd na konsoli bo zasnąć można. Szczególnie jak biorę questa transportuje się w miejsce questa robie questa w minute i teleportuje się z powrotem. xD Teraz plusy: - główna fabuła - nie jest to mesjasz ale może się podobać i intryguje po wyjściu z samouczka. Dodatkowo lubiłem czytać notatki i słuchać audio zostawione przez Spoiler ludzi z przeszłości - grafika nadal może się podobać a hdr i zachód słońca to - dubbing głównej dwójki mega no ale i ashly i lance bardzo lubię - pozostałe udźwiękowienie top giereczek - po days gone szczególnie widoczne i muszę wymienić w plusach - gra jest pozbawiona bugów. Fakt gram wiele lat po premierze ale no open world bez ani jednego glitcha respekt dla studia. - mała mapa - tak to plus że open world nie jest rozwleczony jak w nowych ac dla przykładu. No to jak podobała mi się gra czy nie. Podobała jak dobra gra ze średniej półki. Nie czuje tu i nigdy nie czułem kandydata na goty ale 7/10 jak najbardziej. Niestety gra mnie zmęczyła i mimo wersji goty nie chce nawet myśleć o dlc olewam już sprawę. Myślę że po przejściu gry mogę wystawić uczciwą ocenę. Fabularnie spoko ale no gra nuży powtarzaniem non stop tego samego schematu. Za mało wszystko urozmaicone. A chciałem dodać że zrobiłem prawie wszystkie questy poboczne szukając jakiegoś super (nie znalazłem). Polecić polecam obadać za te 40 zł za które sam kupiłem, ale jak ktoś teraz myśli o kupnie na pc w pełnej cenie. Nie róbcie tego poczekajcie aż będzie na deep deeeeeep sale tak jak ja Edytowane 14 lipca 2020 przez blantman 4 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 15 lipca 2020 Opublikowano 15 lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 19:15, Ryo-San napisał: Słitaśny 4 vinylowy set z OSTem z Horizona wjechał właśnie do horajzonowego sklepiku. Co prawda muza mi jakoś nie zapadła z tej gry w pamięci ale na takich vinylach to bym sobie ją chętnie przypomniał https://horizonzerodawn.tmstor.es/cart/product.php?id=66157 Dla mnie OST pierwsza klasa. Zwłaszcza wocal Julie Elven. Mam całą playliste z OST z Horizona z utworami tylko z jej wokalem - gniecie. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 16 lipca 2020 Opublikowano 16 lipca 2020 Kilkadziesiąt godzin gry i do dziś kojarzę jedynie motyw z menu ekwipunku xd. Wiem, znowu marudzę, ale jakoś tak mam z HZD. Cytuj
Tobi 0 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 Witam. Mam takie pytanie odnośnie Horizont, nigdzie indziej nie mogę znaleźć informacji o moim problemie. Chodzi o to, że nie mogę udać się do Zmierzchu by zakończyć misję,,wszyscy sprzymierzeńcy przybyli,, Szybka podróż nie możliwa, wyskakuje napis , nie udasz się tam bez przebrania,, Pieszo tak samo, że muszę się przebrać!? O jakie przebranie chodzi??? Dodam jeszcze, że główną misję już ukończyłem, nawet dwa razy i prawie wszystkie poboczne i zadania też. Help!! Z góry dziękuję. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 lipca 2020 Opublikowano 17 lipca 2020 7 minut temu, Tobi napisał: O jakie przebranie chodzi??? Strój Shadow Stalwart, dostaje się go (wersja light) Spoiler od Sylensa po tym jak nas uratuje z areny. a w sklepiku można kupić medium i heavy. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 87 na meta po 19 recenzjach wersji na PC Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Tak przeglądam filmiki z tej wersji PC-towej i przyznam, że teraz jak gram w Ghost of Tsushima to oglądanie jak za każdym razem Aloy odpala animację, żeby zebrać jakieś krzeczek, skórę czy złom jest dość bolesne. Co trochę dziwne, bo 3 lata temu mi to kompletnie nie przeszkadzało. Aż boję się co by było gdybym teraz ponownie odpalił RDR 2. Mam nadzieję, że developerzy teraz częściej będą dodawać takie opcje jak w Tsushimie. Imersja imersją, ale przy którejś godzinie z kolei zaczyna się doceniać wygodę takiego uproszczonego podejścia. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Ja nie mogę, posty nadal są tutaj usuwane Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Jest niestety gorszy problem z wersją PC. Bardzo słaba optymalizacja. Rekomendowana karta (GTX 1060) w 1080p daje tylko 50 fps przy ustawieniach gorszych niż na PS4. RTXy też klękają, szczególnie w wyższych rozdzielczościach i Ultra ustawieniach. Przy 1440p nawet RTX 2080 ti nie daje rady utrzymać stabilnych 60-ciu klatek. O 4k nawet nie wspominając. Jutro pewnie będzie jakiś materiał od Digital Foundry, ale z tego co napisał testujący, nie jest zbyt dobrze. Znacznie mocniejsze pecety niż to co siedzi w PS4 nie są w stanie zapewnić płynnej rozgrywki. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 10 minut temu, Ludwes napisał: Ja nie mogę, posty nadal są tutaj usuwane A co było? Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 w sumie nic takiego, po prostu chwile po twoim poscie wyslalem tą zielona wymiotujaca emotikonke, a teraz juz jej nie ma 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 To jest norma przecież. PC musi być x mocniejszy żeby była taka sama jakość. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 6 minut temu, aph napisał: To jest norma przecież. PC musi być x mocniejszy żeby była taka sama jakość. No właśnie widać to w Death Stranding chociażby. Chuyowa optymalizacja to chuyowa optymalizacja i tyle. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 57 minut temu, aph napisał: To jest norma przecież. PC musi być x mocniejszy żeby była taka sama jakość. No to jest norma, ale jak nawet 2080ti za 5000zł się poci, to to słabo wygląda. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 21 minut temu, C1REX napisał: No to jest norma, ale jak nawet 2080ti za 5000zł się poci, to to słabo wygląda. To raczej świadczy o słabej optymalizacji gry. Cytuj
aph 155 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 17 godzin temu, suteq napisał: No właśnie widać to w Death Stranding chociażby. No sorry ale DS to raczej mniejsze obciążenie niż HZD. Zreszta nawet w DS ps4 to high/very high więc rewelacji nie ma. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Trochę obsrali ten port. Liczyłem na 4k i 60 klateczek w ultra, a tu nawet w 2k tego nie wyda 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi