KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 9 września 2020 Opublikowano 9 września 2020 Opłaca się ogrywa dodatek? Bo jestem świeżo po ukończeniu podstawki i zastanawiam się czy nie kupić dlc. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu TapatalkaJeśli podobała ci się podstawka,to możesz brać śmiało. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Warto ograć dodatek bo jest bardzo dobry Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Nie jest to poziom wiedźmińskich rozszerzeń, ale zdecydowanie warto, choćby dla najpiękniejszego śniegu w historii gier video. Cytuj
LiŚciu 1 327 Opublikowano 14 września 2020 Opublikowano 14 września 2020 I jednego za(pipi)istego żyrafa Cytuj
mario10 515 Opublikowano 14 września 2020 Opublikowano 14 września 2020 Właśnie skończyłem RDR2 ogram coś szybkiego i trzeba wrócić do przygód Aloy Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 11 października 2020 Opublikowano 11 października 2020 (edytowane) Wpadła mi ta gierka jako urodzinowy prezent. Wybrałem przed ostatni poziom trudności, wiec chyba ok zrobiłem? W sumie póki co nie jest trudno i zastanawiam się czy nie lepiej było wziąć Super TRudny? Widziałem w trofkach, że trzeba przejsc gre w NG+ na najwyższym wiec zostawiłem sobie go na kolejne przejście. Na tę chwilę gra mi się bardzo fajnie takie połączenie GoW z FC Primal hehe. Graficznie myślałem, że będzie na podobnym poziomie co GoW, ale jednak mu ustępuje tak samo jak ustępuje RDR2, ale nie jest źle jest bardzo ładnie a widoczki potrafią zatrzymać oko i scenki liczone są wyjątkowo dobrze zrobione. Co rzuciło mi się w oczy za to słabsze wykonanie twarzy Aloy w tych scenkach niż spotykanych osób, dziwnie wygladzona skóra wokól ust. Klimat fajny choć kiedyś myślałem, że mi to nie podejdzie. Mam póki co nabite ok 5h i skonczyłem misję z Próbą. Nie rozumiem jak ktoś mógł czuć znużenie, albo stracić chęć na grę po godzinie. Jak ktoś jest zmęczony grami albo openworldami to niech lepiej w nie nei gra zamiast męczyć bułę. Gram na amatorze i gra potrafi stracić na chwilę trochę klatek w niektórych momentach, ale nie na tyle, żeby to raziło. Wyłączyłem tryb gry w TV i jakośc obrazu od razu skoczyła do góry z upłynniaczem, lag też skoczył, ale jest i tak lepiej niż RDR2 bez laga Edytowane 11 października 2020 przez Plugawy 1 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Mnie tak za pierwszym razem odrzuciła, a jak wróciłem po pół roku to wsiąknąłem na maksa i zobaczysz, że będzie Ci leżeć super jak dojdą Ci tereny łowieckie, nowe maszyny, obozy bandytów, skażone strefy, nowe bronie, historia się rozwinie. Jak początek Cię nie znudził to później jest tylko lepiej. Sam właśnie zacząłem kolejny raz Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 14 godzin temu, Plugawy napisał: Nie rozumiem jak ktoś mógł czuć znużenie, albo stracić chęć na grę po godzinie. Zrozumiesz jak zaczniesz czyścić mapę. Początkowo też jak @mario10 wkręciłem się na dobre dopiero przy drugim czy trzecim podejściu. Wkręciłem do tego stopnia, że postanowiłem czyścić mapkę, ale ostatecznie okazało się, że to jednak ubi-sofciak i te znajdźki raczej nie wnoszą nic ciekawego ani do rozgrywki, ani historii. Mniej więcej od połowy olałem to i zacząłem rushować wątek główny. 1 Cytuj
_Red_ 12 009 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Warto jednak znaleźć elementy potrzebne do uber zbroi, która ma regenerującą tarczę. Potem we Frozen Wilds i tamtejszych stworach dla mnie był must have. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Zdecydowanie, jeśli chodzi o crafting to warto szukać i ulepszać przedmioty. Chodziło mi bardziej o te figurki Banuk lub te śmieci pokroju kubków. Średnio przepadam za znajdźkami które są aby być i nie ulepszają naszej postaci lub nie dodają czegoś istotnego w grze. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Technicznie rzecz biorąc to jest za to nagroda, a to że strasznie słaba to już inna bajka. No i nikt do tego nie zmusza, plus jest ich mało. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Jooo, chodzi mi bardziej o to, że to ma być ten element zachęcający do eksploracji, a szczerze mówiąć efekt w moim przypadku był raczej odwrotny do zamierzonego. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 No ze znajdziek to najlepiej wypadają te punkty widokowe i je warto zebrać. Zresztą cała reszta jako tako wpada przy okazji, bo w zasadzie w każde miejsce i tak się udajemy robiąc misje fabularne czy poboczne. Cytuj
Artur_K 191 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Jednak gusta są różne. Ja się odbiłem. Po zakończeniu TLOU2, kupiłem H:ZD i myślałem, że gra mnie wciągnie, do tej pory żaden exclusive z tych w które grałem mnie nie zawiódł. Jednak od początku powoli mi szło, na razie stanąłem po walce z pierwszą większą maszyną (po opuszczeniu pierścienia czy tak to się zwie ). Wcześniej tylko FC: Primal mnie tak odrzucił. Może po prostu taki okres, bo nie ciągnie mnie do konsoli, a gra ma potencjał i powinna wpasować się w moje gusta. Na pewno dam jej jeszcze drugą szansę, ale ostatnie duże produkcje w które grałem (Death Stranding, Days Gone, TLOU2) trzymały mnie przy konsoli od pierwszych minut, tu jest inaczej. Na razie relaksuje się przy GT Sport Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Mi w tej grze podoba sie...wszystko. Nie kalam swojego czasu ubisofciakami zbytnio procz FarCry’ow wiec HZD wciagnalem w tydzien nawet sie nie zajaknawszy. Cala otoczka zrobila swoja robote, a calak nie byl zagrozony nawet przez sekunde. Jesli masz dopakowana postac to Ultra Hard jest trzygodzinna igraszka. Dla mnie z lokacji na lokacje bylo coraz lepiej, gesciej i intensywniej. No i ten sliczny sniezny etap z DLC (gralem od razu w Complete Edition). 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Ja teraz zacząłem ponownie grę na prawie najwyższym poziomie choć w sumie mogłem zacząć NG+ ale pamiętam, że przy pierwszym przejściu ograłem dodatek tylko z tymi najlepszymi zbrojami i łukami ze sklepów, a zupełnie zapomniałem o tej zbrojowni z początku. Warta zachodu? Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Shield Weaver jest wart zachodu, ale i tak zdobywa się ten strój przed ostatnią misją fabularną. Na najwyższych poziomach inne stroje mogą być bardziej przydatne w starciu z konkretnymi przeciwnikami, ale ogólnie jest to najlepszy strój w grze. 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Muszę sprawdzić czy go miałem Cytuj
LiŚciu 1 327 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Ta zbroja wg mnie zupełnie zbędna. Odbiera fun z gry bo lecisz jak robocop na kodach. Wszystkich młócisz jak chcesz. 1 Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Na poziomach niższych niż Hard to tak, masz w zasadzie nieśmiertelność. Na Super czy Ultra Hard to tak jak wspomniałem są do wyboru inne zapewniające większą ochronę. Ja i tak najwięcej w niej latałem bo najbardziej mi się podoba, gdyby jeszcze tylko dało się wyłączyć ten efekt fali to już w ogóle. No i sama tarcza jest dostępna przed ostatnią misją i jeszcze trzeba się po nią wrócić, więc tez nie tak, że od razu z automatu jest się boginią. A też łatwo przegapić którąś znajdźkę. 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Niektóre zbroję zmieniam od razu jak trafi się coś lepszego bo Aloy wygląda w niektórych jak jeleń na rykowisku Cytuj
Artur_K 191 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 (edytowane) Mnie od początku przytłoczyła ilość strojów, modyfikacji, broni a te jeszcze z gniazdami na ulepszenia. Lubię prostsze rozwiązania. Tu z tego co zdążyłem zauważyć, w zależności od przeciwnika będę chyba musiał przebudowywać ekwipunek, tak? Do tego wszystko mam wrażenie, że jest mało intuicyjne i gra nie specjalnie tłumaczy co i jak. Edytowane 12 października 2020 przez Artur_K Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Masz trzy poziomy ekwipunku, zielony, niebieski i fioletowy, im wyższy poziom tym lepsze staty i więcej ulepszeń można włożyć. Ta zasada dotyczy broni jak i strojów. Od ciebie zależy jakiego ekwipunku będziesz używać. Jakby co to pytaj. 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 2 godziny temu, Artur_K napisał: w zależności od przeciwnika będę chyba musiał przebudowywać ekwipunek Nigdy nie zmieniałem. Cała grę w sumie grałem tym czym mi się najbardziej podobalo. To samo ze zbroja. Z tego co kojarzę to bronię miałem poustawiane pod dany typ żywiołów. 1 Cytuj
Artur_K 191 Opublikowano 13 października 2020 Opublikowano 13 października 2020 Dzięki za informację. To może będzie tak źle. Gra w żaden sposób tego nie tłumaczy, przynajmniej na tym etapie i stąd moje obawy. Nie ukrywam, że drugie podejście zrobię na pewno. Bo sam pomysł na grę, ciekawa historia i przedziwny świat, który podobno fabuła nieźle wyjaśnia bardzo mnie intryguje i chciałbym poznać tą historię do końca. Nie nastawiam się, na misje poboczne, żeby nie rozwlekać za bardzo zabawy, chyba że gra mnie wciągnie. Dużo wtedy stracę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi