Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oby oby, glownie chodzi mi o framerate by byl jak najczesniej rowny liczbie 30 na zwyklym ps4 i bede zadowolony

btw polski trailer, o dziwo zjadliwy

Opublikowano

Ale robicie z tego Pro mesjasza. Downsampling i lepsze cienie, reszta będzie identyczna.

Dorzuciłbym filtrowanie tekstur i większe TXAA (bo chyba tego używają do aliasingu). Też nie rozumiem tych obaw o oprawę na zwykłym Ps4.

Opublikowano

Zapowiada się dobry tytuł gameplayowo jak i fabularnie!

Nigdy sie nie zmieniaj

Ladnie to wyglada, ciekawe czy straci uncharted z tronu konsolowego graficzkowego krola. No i czy nie bedzie nudna wydmuszka z kiepska historia jakimi byly poprzednie tytuly tego developera

Opublikowano

Dajcie spokój to jest GG oni czym jak czym ale na warstwie technicznej znają się bardzo dobrze. Grafika skosi i framerate będzie stały tego jestem pewien a reszta? Zobaczymy.

Opublikowano

oby oby, wlasnie o klatki boje sie najbardziej

a fabula jesli wierzyc tym przeciekiem z neogafa (choc nie czytalem jak to sie konczy) ma ponoc w chu.j mocnego twista wiec moze i tu nie bedzie zle

dlugosc gry wg tej ploty to 20h fabula, 40-45h jak ktos chce zrobic wszystko wiec tez jest szansa, ze mechanika gierki nawet jak nie bedzie wybitna to sie nie znudzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tam zapomniałem już ale te ich Killzone też technicznie dobrze działało, jakoś spadek fps nie odczuwałem no ale kiedy w to grałem? Nie martwiłbym się o stronę techniczną gry na zwykłym i na Pro. Jeszcze 2 m-ce i pogramy sobie.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Znaczy pod względem fabuły raczej nie można oczekiwać "poważnej, przenikliwej i zgłębiającej ludzką psychikę, post-postapokaliptycznej opowieści" - można za to spodziewać się dobrze napisanego (bo Gonzalez to dobry rzemieślnik) przygodowego flicku w ciekawych klimatach. I tyle mi wystarczy. 

No i czytali Wellsa, na pewno :v

Opublikowano

Nie wiem, ale dla mnie ta gra jako całokształt nie wygląda ładniej od U4. No ale finalny werdykt wydam w marcu, jak już zagram. 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli już chodzi o kwestie graficzne to IMO nie przebiją U4, przecież tutaj to otwarty świat, a tam zaplanowane jak by nie było zamknięte lokacje

Pewnie nie przypadek:
Killzone: Shadow Fall
C15wnGvXcAU_289.jpg
C15wn_UW8AADAUQ.jpg

Grał np. w Lostach

lance-reddick-quantum-break.png

No i ta bestia!

AKj7ep.jpg

Edytowane przez Fanek
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Killzone miał świetnie nakreślony setting. Opis historii wojen z tego uniwersum trzymał mnie bardziej w napięciu niż którakolwiek z gier z serii. Mam nadzieję, że w Horizon będzie dużo lepiej.

Edytowane przez MajorZero64
Opublikowano (edytowane)

Fanek, ten z Shadow Fall to inny aktor.

hkglukihgcjxe.gif

Mam nadzieję, że to miasto będzie fajnie rozbudowane i dadzą tam coś do roboty, a nie tylko kilka sklepów i zamek władcy :D Oczywiście nie Novigrad, ale taki trochę większy Oxenfurt z W3 styknie ;)

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

Fanek, ten z Shadow Fall to inny aktor.

hkglukihgcjxe.gif

Mam nadzieję, że to miasto będzie fajnie rozbudowane i dadzą tam coś do roboty, a nie tylko kilka sklepów i zamek władcy :D Oczywiście nie Novigrad, ale taki trochę większy Oxenfurt z W3 styknie ;)

Przecież to na PROsiaku w 4K (tak wiem skalowanym) wypali gałki oczne :obemi:

Opublikowano

Grał np. w Lostach

lance-reddick-quantum-break.png

Grał np. w Lostach

Grał np. w Lostach

Grał np. w Lostach

Fanek

pijobf4e8h.jpg

Opublikowano

Gra wygląda z każdym materiałem coraz lepiej, aż się nie chce wierzyć. Nie mogę się doczekać recenzji i pierwszych opinii. A i ciekawe jakie będą różnice pomiędzy PRO a zwykłym PS4 - oby nie aż tak duże na jakie się zanosi.