Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem w to na WGW. Niby to fajne ale premierowo nie kupuję. Bieganie za częściami, hakowanie robo-teropodow i w sumie nic po za tym. Bohaterka bez polotu.

Szybko Ci się odmieniło bo po WGW twierdziłeś, że premierowo bierzesz tą grę :D

Opublikowano

Dla mnie model Aloy jest jednym z najlepszych projektów z zachodnich gier AAA - w sumie większość znajomych zajmujących się art designem/grafiką ma podobne zdanie, no ale to tylko anegdotyczne wtrącenie, gusta są różne.

Ogólnie fajnie widzieć inspiracje Wellsem, Miyazakim czy Sci-fi z lat '60-70 (tak jak w Gravity Rush, franko-belgijskim komiksem).

• Plusik 1
Opublikowano

taka bardziej pyzowata Ygritte z Gry o Tron - mi tam sie podoba jej design bardzo bo lubilem rudą, a japa taka troche jakby musiala terapie hydrominium na zbieranie wody w organizmie przejsc

Opublikowano

Główna bohaterka, setting, klimat, grafa - wszystko tu mi odpowiada i biorę day one, ale mimo wszystko jestem posiadaczem "biedastejszon4" i obawiam się o jakość wykonania - f#ck you Sony 4 this PRO-dick move.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

,,Corruption" hakująca maszyny i wywołująca u nich agresję, łysy badguy z generatora z programem hakerskim, plemię ameb umysłowych i dzieci we mgle, które twierdzi, że wkurzone maszyny to wola bogów, bohaterka, jedyna w okolicy z IQ wyższym niż kłoda drewna, która chce to zbadać...

Szykuje się fabularny sztos. Widać, że kupienie scenarzystów od fallouta i wiedźmina to był strzał w dziesiątkę :yao:

Edytowane przez dunpeal
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Ten Łysy charyzma od razu mi przypomniał Visiariego...sztos

Kwestia która wymawia może wskazywać ze nie będzie to typowy zły który chce poprostu władzy

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano

Widzę, że wszędzie ludzie mylą Harewooda i Reddicka xDD

Edit:

Za mało The Wire!

W KIllzone Shadow Fall i Horizon Zero Dawn gra Harewood. W obu.

Tak, bardzo łatwo ich pomylić, ale Fanek prawie miał rację :D

Opublikowano

obstawiam ze za pomoca shakowanych maszyn chce pokonac inne maszyny i po wszystkim zostac krolem nowego swiata

Fabularnie to wiadomo, że będzie syf w końcu robi to GG a oni jakoś wybitnych scenariuszy w swoich grach nigdy nie robili. Tylko żeby gra nie nudziła po tych 15 godzinach. No i zawsze mogą nadrobić unikalnymi i ciekawie zaprojektowanymi lokacjami.

Opublikowano

GG robi dwie rzeczy konkretnie tzn. tworzy za(pipi)iste uniwersum oraz prezentuje grafę którą innym ciężko dogonić.

Jednak ich gry są max tylko dobre. Najlepiej to chyba im wyszedł KZ 2.

Czy Horizon to zmieni i będzie hitem AAA? Według mnie nie.

Opublikowano

Najlepiej w całej ich twórczości wyszło im multi Killzone 2, i to tylko dlatego, że dali pełną customizację gier i gracze mogli sobie zbalansować ten chaos i syf, który panował na serwerach z domyślnymi ustawieniami GG. 

Opublikowano

taka prawda :D 

singiel w k2 byl totalnie przecietny, trojka to call of duty na helganie, shadow fall to juz w ogole ma kryzys swiadomosci

• Plusik 1
Opublikowano

W KIllzone Shadow Fall i Horizon Zero Dawn gra Harewood. W obu.

Tak, bardzo łatwo ich pomylić, ale Fanek prawie miał rację :D

Radzę nie sugerować się IMBD, oficjalny twitter GG potwierdził, że to nie Harewood (co zresztą widać na trailerze).