Opublikowano 28 lutego 20178 l Pograłem godzinkę z hakiem - na dzisiaj więcej nie mam niestety czasu. W skrócie - grafa lepsza niż życie, fabularnie ciekawie, klimat jest. Gameplayu za dużo nie liznąłem, ale responsywność i płynność poruszania cudna. Powinno być dobrze. --- Podtrzymując hajp => photo mode - wygrzebane z GAF-a. Ten model Aloy na tym zdjęciu Polecam powiększyć. Edytowane 28 lutego 20178 l przez Cedric
Opublikowano 28 lutego 20178 l Panowie to jest idea poczekać z jedną ale na obie jestem napalony mocno :D chyba ogarnę to na zasadzie Horizon tv a w przerwie Zelda na hanheld mode w końcu z Zeldą spieszyć się nie muszę bo na razie na switcha do czasu Mario Karta raczej nic nie kupię.
Opublikowano 28 lutego 20178 l Yano: Wrzucam w spoiler bo moze ktos sie spruje :) / kupiles Proce Carja? Te rzadka, niebieska. Bo tak sie zastanawiam troche czy brac ja, czy moze jakis luk bojowy lub wyborowy.
Opublikowano 28 lutego 20178 l praktycznie nic nie kupowałem, oszczędzam kase boje sie że wydam kase na te pierwsze rzeczy jakie sie pojawiły w sklepie a za chwile znajdzie sie lepszy kupic i bede bez kasy ;) póki co radze sobie z podstawowym łukiem (chociaż walka z bossem była trudna)
Opublikowano 28 lutego 20178 l (pipi). Powiem tylko tak, im dalej tym duzo lepiej. Fabularnie, rozgrywkowo czy odkrywa sie jakieś nowe lokacje?
Opublikowano 28 lutego 20178 l Wszystkie 3 :) ziomek mi cos mowil ze dinozaury mozna hackowac i same sie wybijaja Teraz juz potwierdzam to :) mega !
Opublikowano 28 lutego 20178 l Jest co robić poza głównym wątkiem? Dla ludzi co lubią sobie poeksplorować itp.?
Opublikowano 28 lutego 20178 l No pewnie. Poza glownymi misjami masz: -poboczne -samouczki (wykonaj cos tam na jakims robodino itp. Normalnie za to sa PD i jakies nagrody dodatkowe) -zadania + kilka opcji, ktorych jeszcze nie mam odkrytych.
Opublikowano 1 marca 20178 l Kiedy w trybie foto odblokowuje sie zmiana godziny? Jestem fabularnie po pierwszym bossie, bo wczesniej zbierałem surowce i troche juz ulepszyłem ekwipunek.
Opublikowano 1 marca 20178 l Ciezko powiedziec kiedy. U mnie po ok 5h gry juz jest. Wczesniej sprawdzalem po ok 2h i nie bylo, wiec moze byc tez cos pomiedzy.
Opublikowano 1 marca 20178 l Pograłem 5h nie wychodząc z pierwszej krainy :D Horizon chyba będzie dla mnie odpowiednikiem Borderlands jeżeli chodzi o przechodzenie. Powolne zwiedzanie i zbieranie wszystkiego, przerywane świetnymi walkami z dinozaurami daje mega frajdę z obcowania z grą. Odnośnie grafiki nie ma sensu się rozpisywać, najładniejszy tytuł obok U4. Muzyka też świetna, zarówno przy zwiedzaniu jak i przy walce. Mapa wydaje się olbrzymia i chyba daruje sobie przedmiot do szybkiej podróży, bo zwiedzanie przy takich widokach to to co lubię. Odnośnie dodatków do wersji kolekcjonerskiej to nie ułatwiają jakoś znacząco gry. Motyw z wersji limitowanej jest wg mnie lepszy niż ten kolekcjonerski. Aha, gram na hardzie i nie ma na razie za ciężko. Zobaczymy później.
Opublikowano 1 marca 20178 l czy w grze jest opcjonalna minimapa, czy zostaje wyłącznie ubisyfowy wskaźniik metrów do celu, bez którego ani rusz w 90% obecnych sandboxów?
Opublikowano 1 marca 20178 l Z tego co mi wiadomo to na razie da się niemal wszystko wyłączyć jeżeli chodzi o HUD oprócz... wskaźników metrów do questów. :| No, ale pewnie naprawią to w którymś patchu, bo już trochę osób na to narzekało na twitterze czy na GAF-ie
Opublikowano 1 marca 20178 l Słyszałem, że najlepiej zacząć na najtrudniejszym poziomie (wtedy robi się lekki survival).
Opublikowano 1 marca 20178 l xd pewnie dlatego że bez tego ani rusz. tak samo musiałem z nich korzystać w MGS V jakoś Yakuza 0, czy gry R* potrafią się bez tego obyć dzięki minimapce w rogu ekranu, ale widocznie niektórzy gracze nie umieją czytac minimap [*]
Opublikowano 1 marca 20178 l Trochę wczoraj pograłem, początek taki sobie zarówno graficznie jak i historycznie, im dalej w las tym lepiej, grafa super, ale nie zawsze, ma swoje słabsze momenty choć i tak cały czas trzyma wysoki poziom, obraz ostry jak żyleta a HDR jeden z lepszych jakie widziałem, choć dla mnie U4 graficznie bardziej robi, no ale to nie open world... Horizon to zdecydowanie najładniejsza gra w otwartym świecie i jedna z najładniejszych gier w ogóle, sam gameplay lepszy niż się spodziewałem, na filmikach wyglądało to średnio i w sumie na początku taki właśnie jest, po zakupie paru nowych umiejętności gra nabiera rumieńców i strzelanie do mecho dinusiów nabiera sensu. Questy żywcem wyjęte z Wiedzmina 3, idź zrób, idziesz robisz nagle dowiadujesz się, że jest coś więcej, odpalasz widzmińskie zmysły i szukasz włóczni, widać, że brali garściami, oczywiście nie jest to minus, ale mimo wszystko bardzo przypomina Wiedzmina, który klimatem i całą resztą po prostu zjada tą grę na śniadanie. Ogólnie póki co gra się miło i przyjemnie, na dzień dobry 8+ można dać, widoczki piękne, grafa świetna, choć jest się do czego przyczepić, woda nie powala mogli się lepiej postarać, to samo tyczy się tego jak reaguje na postać i w sumie tyle, reszta tip top, oświetlenie, słoneczko, HDR robi swoje! Też nie zauważyłem aby gra była jakoś mega trudna, może to zasługa Nioha? Edytowane 1 marca 20178 l przez Soul
Opublikowano 1 marca 20178 l Zgadzam sie. Jesli chodzi o grafike i cala otoczke to woda wypada naprawde slabo, moze nawet bardzo.
Opublikowano 1 marca 20178 l Trochę wczoraj pograłem, początek taki sobie zarówno graficznie jak i historycznie, im dalej w las tym lepiej, grafa super, ale nie zawsze, ma swoje słabsze momenty choć i tak cały czas trzyma wysoki poziom, obraz ostry jak żyleta a HDR jeden z lepszych jakie widziałem, choć dla mnie U4 graficznie bardziej robi, no ale to nie open world... Horizon to zdecydowanie najładniejsza gra w otwartym świecie i jedna z najładniejszych gier w ogóle, sam gameplay lepszy niż się spodziewałem, na filmikach wyglądało to średnio i w sumie na początku taki właśnie jest, po zakupie paru nowych umiejętności gra nabiera rumieńców i strzelanie do mecho dinusiów nabiera sensu. Questy żywcem wyjęte z Wiedzmina 3, idź zrób, idziesz robisz nagle dowiadujesz się, że jest coś więcej, odpalasz widzmińskie zmysły i szukasz włóczni, widać, że brali garściami, oczywiście nie jest to minus, ale mimo wszystko bardzo przypomina Wiedzmina, który klimatem i całą resztą po prostu zjada tą grę na śniadanie. Ogólnie póki co gra się miło i przyjemnie, na dzień dobry 8+ można dać, widoczki piękne, grafa świetna, choć jest się do czego przyczepić, woda nie powala mogli się lepiej postarać, to samo tyczy się tego jak reaguje na postać i w sumie tyle, reszta tip top, oświetlenie, słoneczko, HDR robi swoje! Też nie zauważyłem aby gra była jakoś mega trudna, może to zasługa Nioha? Zadania wzorowane na Wieśku, świetnie. A opowiadają jakąś ciekawą czy intrygującą historie czy od strony fabularnej są raczej płytkie?
Opublikowano 1 marca 20178 l Ciężko powiedzieć, za dużo wczoraj nie pograłem, to jedno, które zrobiłem trzymało się nawet kupy, ale czy było ta dobre jak w Wieśku? teraz nie odpowiem na to pytanie, za mało wiedzy :)
Opublikowano 1 marca 20178 l Da sie jakos zebrac te pulapki rozstawione przez potykacz? No co gdzies rozstawie to te roboty nie chca w nie wejsc
Opublikowano 1 marca 20178 l No woda troche (pipi). O ile jakis tam zamkniety akwen wyglada calkiem calkiem to plynaca woda wyglada jak kisiel.
Opublikowano 1 marca 20178 l Da sie jakos zebrac te pulapki rozstawione przez potykacz? No co gdzies rozstawie to te roboty nie chca w nie wejsc Jest do tego odpowiedni skill, na dole prawego drzewka.
Opublikowano 1 marca 20178 l Da sie jakos zebrac te pulapki rozstawione przez potykacz? No co gdzies rozstawie to te roboty nie chca w nie wejsc Skill a drugim skillem mozesz gwizdac np. Ustawiasz potykacz, stajesz za nim po srodku, gwizdzesz i wpadaja :) tak zrobilem wczoraj to zadanie z samouczka.
Opublikowano 1 marca 20178 l Do tego mozesz jeszcze rzucac kamieniami zeby prowokowac do wejscia i oczywiscie stawiac pulapki TAM GDZIE CHODZA ale to bylo by zbyt oczywiste xD