MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Jeszcze gry nie skończyłem. No ale muszę napisać, że obozy bandytów robiłem dla postaci Nila. Fajny psychol. Tak czy siak najgorzej zaprojektowany element gry. Zostały mi ostatnie questy to po świętach coś napiszę więcej. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Te obozy bandytów można by w ogóle było olać ale dla niektórych zrobienie tego jest potrzebne chociażby do wbicia platyny. A jak ktoś nie jest whore trophy to może olać i tyle, gdyby chociaż Al przeciwników było wysokie to może by coś tam im by wyszło z obozami, a tak to uj. No ale nie oszukujmy się w innych grach odbijanie obozów to też była padaka, w takim mad max napierdzielanie się po ryjach i tyle, w takim far cry strzelanie do typów na szybko i tyle, można jeszcze parę gier wymienić pod tym względem, gdzie zawsze to było słabe zrobione. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez Faka Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No niestety. Moderacja może sobie ile chce pisać, że Console Wars jest tylko w Console Wars, ale forum na tyle przesiąkło tym szambem, że na nic takie ostrzeżenia, bo i tak będzie wybijało co jakiś czas. To nawet nie chodzi o FPE, wszystkie strony, które odwiedzałem (lub nadal to robię) zaliczają spadek w dół jeśli chodzi o poziom dyskusji. Trzeba co raz mocniej szukać, by dobijać się do interesujących rzeczy (we wszystkich dziedzinach, gry to tylko mały element) @Raven Nie da się, przecież czytam forum. Konsolowa tęcza też nie zdaje egzaminu, wszystko później i tak się rozlewa po statusach, CW i tematach. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No ale zawsze komus cos nie przypasi bo nie ma gier perfekcyjnych. Ktos dal za przyklad yakuze albo niera a te pozycje mozna by zjechac jak bura suke jeszcze gorzej niz zrobil to easy z horizonem. Ile ludzi tyle opinii , po co sie spinac na cos subiektywnego? Mnie bawi takie cos bo jednak ja staram sie zawsze odnajdywac w grach te pozytywne aspekty i cieszyc sie gra, a na forum czesto jest na odwrot. Niektore opinie sa takie jakby od razu typ wkladajac plyte do napedu zastanawiak sie "ciekawe co zyebali, zara o tym rzetelnie napisze na forum" Dla mnie chore podejscie. To tak jakby sie napalic na wyscigi formuly jeden a potem miec pretensje ze nic sie nie dzieje bo w kolo jezdza. Nie rozumiem po chu,j brac sie za gry ktore z gory nie sa w naszym typie. Masochizm 7 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Totalnie się nie zgadzam z opinią Easy'ego, ale damn, to tylko gra, napisał przynajmniej sensownego posta i nie trolluje, a od razu już widzę "heheszki" z obydwu stron i wzajemne potwierdzanie własnych racji. Dlatego absolutnie nie da się dyskutować o dużych grach w internecie. Troszkę żałosne w sumie, ale internet od dłuższego czasu robi się ostatnim miejscem na normalne rozmowy. No niestety. Moderacja może sobie ile chce pisać, że Console Wars jest tylko w Console Wars, ale forum na tyle przesiąkło tym szambem, że na nic takie ostrzeżenia, bo i tak będzie wybijało co jakiś czas. No, ale własnie to jest esencja rozmowy o gierkach, trochę beki z giereczek dla dzieci nie zaszkodzi. Wsadzenie kija i patrzenie jak się obrońcy gierek pienią przecież to jest trochę zabawne i ja bym nie chciał aby było przesadnie strict i prokurator za dźganie jakiejś gierki. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Nie no prokuratura to tylko w dziale nintendo Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Nie no prokuratura to tylko w dziale nintendo ja to chyba bardzo niedojrzały jestem ale bawią mnie takie sytuacje xd szpagat do prokuratury bo nazwali linka pedałem :> Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No, ale własnie to jest esencja rozmowy o gierkach, trochę beki z giereczek dla dzieci nie zaszkodzi. Wsadzenie kija i patrzenie jak się obrońcy gierek pienią przecież to jest trochę zabawne i ja bym nie chciał aby było przesadnie strict i prokurator za dźganie jakiejś gierki. Oj tak, sam jestem winny czasami tego. Gdyby to forum było 100% poważne to byłoby nudno w ch,uj, byleby zachować jakiś balans. No i jest zgrabny trolling i jest słabe gów,nopisanie. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Najzabawniejsze jak bardzo te troll baity sa przewidywalne a i tak wywolaja shitstorm i rage. Najpiekniej wlasnie jest przy premierach nowych unchartedow, halo czy zeld czyli flagowych tytulow za ktorych obrazanie konsolomaniaki chca bic i groza paragrafami Edytowane 4 kwietnia 2017 przez kanabis Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) No ale kabi ma dużo racji i też to nie raz już pisałem. Wiele osób na tym forum podchodzi do gierek w pierwszej kolejności żeby szukać wad, a jak gierka się dużo sprzeda albo ma mocny marketing to już w ogóle -20 do oceny na starcie. Przepisa na idealną grę dla usera na FPE: 1) sprzedaż max kilkaset tys sztuk; 2) mały marketing; 3) kupiona na premierę przez kilka osób z forum (byle nie Yeti czy Fanek xD); 4) średnia grafika; 5) BARDZO TRUDNA. 10/10 GOTY Dobra, a teraz wracając do tematu. Dalej nie mogę sprzedać nigdzie tych przedmiotów specjalbych w kształcie hełmu(?), mam tego 2szt. i w opisie przemiotu mam podane, że przeznaczone na handel z najbardziej wymagającymi kupcami. Squere pisał aby sprôbować u kupca pudełek w południku ale też lipa. Ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 4 kwietnia 2017 przez balon Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Square dobrze Ci napisał, ten kupiec jest w południku i musisz posiadać te 3 rzadkie przedmioty, o których piszesz i są to hełmy. Przeszukaj dokładnie kupców w południku, jest jeden NPC, który ma możliwość sprzedania Ci skrzynkę za te 3 hełmy. Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 W Meridian jest jeden kupiec właśnie co to od Ciebie weźmie, tylko potrzebujesz tego 3 sztuki. Nie pamiętam który ale sprawdzaj po kolei i w końcu na niego trafisz. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) aaaa widzicie ja mam dwa, pewno przez to. Trochę bez sens że nie da żadnego info, że trzeba 3. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez balon Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Jak znajdziesz kupca to tam będziesz miał info, który potrzebuje 3 hełmy za skrzynkę :P Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No nigdzie nie było takiego info. Pewno jakbym najechał na odpowiedną skrzynkę. No ale dobra, szukam trzeciego i ogarnę temat. Thx. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Chodzi o te hełmy z logiem Kojima Productions? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Te znajdźki można znaleźć podczas głównych questów. Jak się liże ściany to ciężko przegapić. Edytowane 4 kwietnia 2017 przez MaiorZero Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No no, ja to wiem. Pytałem się gdzie je sprzedać, a nie gdzie odszukać. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 W Meridian jest jeszcze motyw, że od jednego kolesia kupujesz przedmioty (komplety po 3 sztuki), a sprzedajesz temu od pudełek za skrzynki właśnie :D Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 (edytowane) Chodzi o te hełmy z logiem Kojima Productions?To już wiem skąd specjalne podziękowania dla Kojiny w creditsach : )A tak wogole to wiadomo co konkretnie Hideo robił przy developingu HZD? Edytowane 4 kwietnia 2017 przez Ryo-San Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Trollował chyba... poniżej filmik z różnymi easter-eggami, z których cała masa dotyczy Death Stranding: Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Kuwa, szukałem misji pobocznych bo mi brakuje i luj. Zerkam w poradnik i co? Trzeba robić zadania (obozy, łowy dla loży), żeby je odblokować. Może to i bzdet, ale jak ktoś nie chce ich robić, to tych zadań nie odblokuje. Po sobie widzę, że dwutygodniowa przerwa od gry dobrze mi zrobiła :D Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Kuwa, szukałem misji pobocznych bo mi brakuje i luj. Zerkam w poradnik i co? Trzeba robić zadania (obozy, łowy dla loży), żeby je odblokować. Może to i bzdet, ale jak ktoś nie chce ich robić, to tych zadań nie odblokuje. Pewnie, że "bzdet". Zagraj w Mafię III to zobaczysz, co znaczy zmuszać do robienia zadań pobocznych :) Zresztą - w Horizon wszystkiego jest tak mało (tzn jest OK, tylko jest tak zayebiste, że strasznie szybko się kończy), że każde zadanie to możliwość spędzenia dodatkowej porcji czasu w towarzystwie Aloy :) No i łowy dla loży jak najbardziej warto ukończyć, choćby dla spotkania z Redmaw'em :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi