M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Majty to zrywal Spirits Within w swoim czasie a nie AC. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 AC to była taka napierdalanka, fabuła nie była ważna. Pamietam jedynie że chyba coś z motorami bylo na początku. Przejde remake w 2017 to może obejrze znowu. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 AC niech zostanie w formie filmu, bo tam tak naprawde wszystko było wymyślone pod ostrą napierdalanke.Niemniej mogli by zrobić jakiś post-game w zarośniętym Midgarze, ewentualnie DLC też bym przełknął. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 AC było słabe, bo nie nadawało się na format filmu, dobrze przerobić i może być niezły epilog (może, ale nie musi ) Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 No, niestety ale AC robil wrazenie tylko tym, ze to byl taki jawny skok na kase fanow FF7. Gitarkowa muzyczka, kilka walk i z du py fabula. To robilo wrazenie ze po tylu latach wypuscili AC i po nim kotlety w stylu vincent chronicles. Ale jak widac zbierali kasiorke na remake. Cytuj
Strife 228 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Przypadkiem remake FF VII nie jest skokiem na kasę? Kto jak kto ale square jest pazerne jak mało która firma która z kultowych jRPG'ów trzepie kasę aż miło najmniejszym kosztem. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 No jezeli to ma wygladac tak jak sie zapowiada po tym trailerze to bedzie skok na kase gdzie sami najpierw musza wydac od groma pieniedzy wiec to chyba nie ten kaliber troche jakby wypuscili teraz jakies 2d/3d na andro i ios to kolejne odcinanie kuponow ale jesli zapowiada sie ff7 na silniku z ffxv to powinno byc grubo. O ile nie zrobia devil may cry w uniwersum ff7 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Ale SE to ty szanuj, taknie, ok? Zapowiedzieli sequel NieRa, co jest dla mnie jakimś cudem nie z tej ziemi, do tego Star Ocean 5 i założyli nowe studio, które ma dostarczać prawdziwie old schoolowe jRPGi. W poprzedniej generacji ssali pałe maxymalnie, ale w chwili obecnej jestem zadowolony z tego, co próbują robić. Do tego oczywiście FF XV, VII i KH3. Kwadratowi dawno nie mieli tak mocnej oferty japońskich gierek jak na najbliższe 3-4 lata, i to wszystko na duże konsole. Moja wiara w nich powoli powraca. Zapowiedzi mają mocne, teraz tylko trzeba je zweryfikować jak gry wyjdą. 3 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Dokładnie, widać, że SE wraca na właściwe tory, ktos tam w porę oprzytomniał. Jestem bardzo ciekawe co robi ta nowa ekipa, Tokio Factory. TGS zapowiada się znakomicie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Tokyo Factory to pewnie powrót do czasów PSX, spodziewam się pięknych artystycznie, ale jednak mniejszych gier. Może nawet nie w 3D. Taki był cel w momencie zakładania studia (oferty pracy obejmowały znajomość Unity). Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 (edytowane) Spirits był genialny, kurde aż obejrzę sobie ponownie. W Square wreszcie zarządzają odpowiedni ludzie - przynajmniej na to wygląda. Zapowiedzieli wiele świetnych gier, widać również że ściśle współpracują z Sony. Mam nadzieję, że powrócą do swych najlepszych lat. Edytowane 18 czerwca 2015 przez Starh Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Ale SE to ty szanuj, taknie, ok? Zapowiedzieli sequel NieRa, co jest dla mnie jakimś cudem nie z tej ziemi, do tego Star Ocean 5 i założyli nowe studio, które ma dostarczać prawdziwie old schoolowe jRPGi. W poprzedniej generacji ssali pałe maxymalnie, ale w chwili obecnej jestem zadowolony z tego, co próbują robić. Do tego oczywiście FF XV, VII i KH3. Kwadratowi dawno nie mieli tak mocnej oferty japońskich gierek jak na najbliższe 3-4 lata, i to wszystko na duże konsole. Moja wiara w nich powoli powraca. Zapowiedzi mają mocne, teraz tylko trzeba je zweryfikować jak gry wyjdą. Tak jest (chociaż uważam że w ostatnich latach na handheldach wydawali dobre gry). A po drodze będzie jeszcze prawdopodobnie nowe Front Mission, nowa Mana, nowa SaGa, FF Type-1, DQXI i pewnie FFXVI robiony przez Ito. Po pierwszych ruchach Matsudy włosy mi się jeżyły na głowie, ale widać, że trzeba będzie mu zwrócić honor. 2 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 No i nie bał się podjąć kontrowersyjnych kroków, jak zastąpienie Nomury i osadzenie Tabaty w roli dyrektora XV (jak widzimy Nomura ma się czym zajmować ). Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 A po drodze będzie jeszcze prawdopodobnie nowe Front Mission, nowa Mana, nowa SaGa, FF Type-1, DQXI i pewnie FFXVI robiony przez Ito. Oby to wszystko wypaliło i się w miarę dobrze sprzedało Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 czaicie te przelewy wirtualnej gotówki w Gold Saucer za 19,99$ od dlc? 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Ja bardzo jestem ciekawy voice actingu,bo raczej nie sądzę by pozwolili sobie na sam tekst jak w oryginale Cytuj
Camillus 242 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Obejrzyj Final Fantasy VII: Advent Children. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Nie wiedziałem,że będą CI sami aktorzy Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Od FFVII się zaczęła i na FFVII mogłaby się skończyć moja przygoda z grami. Nie mam pojęcia jakim cudem SE tego NIE spier/doli, ale wierzę mocno i kibicuję, że uda im się udźwignąć legendę. Teoretycznie wszystko już mają, ale w praktyce, to ta gra będzie musiała niszczyć w roku 2017 i bronić się czymś więcej niż tylko sentymentem starych gamerów. Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Mam podobne obawy co do tego remake'a. W FFVII grałem dawno temu jako dzieciak i prawdę mówiąc za wiele już z niego nie pamiętam. Jak to często bywa z wspomnieniami z dzieciństwa, rzeczy pamięta się jako lepsze niż one w rzeczywistości były. Moje wyobrażenie o FFVII na pewno uległo takiej idealizacji i nie bardzo wierzę, że SE jest w stanie temu dorównać. Zagrać i tak na pewno zagram w nową wersję, tylko obawiam się, że to będzie trochę jak oglądanie MacGyvera po latach, niby ten sam bohater i te same akcje, ale odbiór całości już zupełnie inny. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 (edytowane) Ta gra jest tak za(pipi)ista, ze grajac w nia na psp, 13 lat po ograniu oryginalu, nadal zachwyt byl nad kazdym jej elementem. Wiec gra sie obroni absolutnie sama, niech tylko jej sami nie zepsuja Edytowane 19 czerwca 2015 przez Welna Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Ja grałem ostatni raz w marcu ubiegłego roku, w sumie grę znam na pamięc i chyba wolałbym nieprzekładanie wszystkiego 1:1, a nie obrażę się, jeśli zmienią trochę dialogów i dodadzą zmian, począwszy od pierwszej akcji "terroystycznej" , inflitrację budynku Shinry (droga przez schody, nope) i odkrywanie tajemnicy Clouda (żeby ta zmiana w zachowaniu przyszła naturalniej). Cytuj
Pix 914 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 (edytowane) Już lepiej niech nic nie grzebią przy scenariuszu, bo znowu dostaniemy żenująco patetyczne przemowy w stylu trylogii FFXIII (przypominam, że Nojima odpowiadał za fabułę pierwszej części tego gniota). I wielka szkoda, że Kitase będzie tylko producentem, a projekt dostał w swoje łapy Nomura. Edytowane 19 czerwca 2015 przez Pix Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Ja skończyłem jakieś pół roku temu na PC z modami HD i grało się świetnie! Śmieszne sytuacje, rozmowy między bohaterami, patos, walka - to wszystko było świetnie wyważone i gra do dziś ma tę magie w sobie. Niestety bardzo się zestarzała graficznie Czekam i błagam square nie spier tego! Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 20 czerwca 2015 Opublikowano 20 czerwca 2015 Już lepiej niech nic nie grzebią przy scenariuszu, bo znowu dostaniemy żenująco patetyczne przemowy w stylu trylogii FFXIII (przypominam, że Nojima odpowiadał za fabułę pierwszej części tego gniota). I wielka szkoda, że Kitase będzie tylko producentem, a projekt dostał w swoje łapy Nomura. Watanabe był głównym scenarzystą FFXIII. Nojima odpowiadał tylko za story concept czy za coś takiego. Watanabe zresztą też bym jakoś szczególnie nie obwiniał, bo pisał pod dyktando Motomu Toriyamy, który lubi ten patetyczny styl i dramę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi