Schranz1985 676 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Ja to na sam widok loga ff7 mam mokro.No oglądam ten trailerek nie specjalnie podoba mi sie gameplay ale nie bede sam siebie oszukiwał, wiadomo że będę chciał to sprawdzić.Wystarczy mi muzyka story i podziwianie tego świata w nowej grafie.Zresztą nie tak dawno temu ogralem ponownie ff7 i zrobilem wszystko co sie da.Czaicie postacie z bańkami zamiast rąk na 50 calach w 2015r?Czaicie że ja potrafię sie nadal zachwycać taka grafa?No a całościowo to top3 zycia wiadomo.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Remake niestety dalej będzie podzielony na "epizody" Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Pytanie na ile. Dwa bym jeszcze przebolał. 3 sprawią, że grę dopiero w okolicy 3-go rozpocznę. 4... ehh, szkoda gadać. Przecież tu nie ma aż tyle materiału aby to wszystko ciąć na tyle części. No chyba, że te epizody to będą jakieś nowe side story, flashbacki DLC. Ja nie widzę w dzisiejszych czasach wydania gry, która mówi wprost : kosztuję 1000pln za singla bez dodatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Wyglada na to, ze na E3 moga nawet podac date premiery Swoja droga, reakcja jakbym widzial swoja Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Pewnie wydadzą prolog(w tym roku) w stylu Ground Zeroes, a w tym przypadku będzie to Midgar. Swoją drogą dopiero niedawno zacząłem sprawdzać oryginał(15h), bo jakoś nie było mnie po drodze z jrpgami, a niektóre tytuły wypada znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 3 płyty - 3 epizody. Midgar do akcji na autostradzie, potem powiedzmy do (nie otwieraj, bo straszny spoiler z fabuły) Spoiler ŚMIERCI AERIS !!! SPOILER SPOILER UWAGA SPOILER I reszta. I niech Barret nie ma tych głupich okularów, no Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Ciekaw jestem czy system walki i rozwoju postaci będzie tak samo rozbudowany jak w FFXV Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Wogóle nie czekam na ten remake aczkolwiek jak stanieje to za 100zł się ogra. Wygląda tak sobie pozatym SE robi słabe gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 10 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2019 Jak nie rusza materii to przelkne inne zmiany w systemie. I licze na japonski dubbing + ang napisy lub zero dubbingu i dymki jak w oryginale. Bo tych angielskich glosow nie zdzierze. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 11 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2019 Jednak odcinki To czekam na tą wersję ultimate, ale na PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 W dniu 10.05.2019 o 21:47, Mejm napisał: Jak nie rusza materii to przelkne inne zmiany w systemie. I licze na japonski dubbing + ang napisy lub zero dubbingu i dymki jak w oryginale. Bo tych angielskich glosow nie zdzierze. Pytanie co SE sądzi o materii. Czy nie uważa ją za zbyt skomplikowaną dla dzisiejszego gracza? Crisis Core miał fajny patent z mieszaniem materii. Najchętniej to bym zobaczył połączenie tego co było w FF7 i FF7: CC, jednak patrząc na postępującą kastracje systemu rozwoju postaci w grach SE jestem prawie pewien, że będzie coś tylko minimalnie lepszego niż w KH3 tyle, że gdzieś w tle pojawi się materia To będzie piękna, grywalna, fabularnie udana gra ale nie spodziewałbym się, żadnego główkowania przy rozwoju postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arm9_Team 22 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Jeśli na E3 nadal będą pokazywać tak wczesne fragmenty gry to stawiam na 10 epizodów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 (edytowane) W dniu 10.05.2019 o 12:00, Schranz1985 napisał: Zresztą nie tak dawno temu ogralem ponownie ff7 i zrobilem wszystko co sie da. Czaicie postacie z bańkami zamiast rąk na 50 calach w 2015r? Czaicie że ja potrafię sie nadal zachwycać taka grafa? No ja nie potrafiłem nawet wtedy... Co prawda zacząłem swoją przygodę od FFVIII, więc jak później miałem okazję odpalić "siódemkę", jak zobaczyłem te "legoludki" to stwierdziłem, że w życiu nie będę w stanie tego traktować poważnie. Takie fajne rendery tła, a postacie jakieś pokraki z kopytami zamiast dłoni... No nie dałem rady. 16 godzin temu, McDrive napisał: Jednak odcinki To czekam na tą wersję ultimate, ale na PS5 Mam podobnie - jedno wydanie zbiorcze w pudełku i sayonara - nie spieszy mi się. Edytowane 12 maja 2019 przez Wredny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 676 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Co do grafy to ja po ff9 odpaliłem suikodena II i sprzedałem go bo nie mogłem zdzierżyć tej grafy nedza 2d.Na szczęście po jakimś czasie kupilem go 2 raz i dla mnie gra życia.A dzis o dziwo grafa mi sie podoba Nie wiem jak to wytłumaczyć w 99 sie krzywilem dzis mi sie podoba Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 No mi styl z FFVII nie podejdzie nigdy, więc cieszę się na ten remake. Suikoden co innego - cudeńko Nie wiem, jak to wytłumaczyć, bo bardziej kreskówkowe Final Fantasy Tactics uwielbiam, ale w FFVII jest ten straszny dysonans pomiędzy tymi pseudo-realistycznymi tłami, a tymi pokrakami z klocków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Mnie tam ciekawi czy będzie materia czy zrobią coś jak w XV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Chyba wypadałoby zerwać folię z FFXV i sprawdzić, czy jeszcze potrafię bawić się jRPG. Słyszałem, że przed grą jeszcze jakiś film wypadałoby obejrzeć - ktoś się orientuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 375 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Tak, Kingsglaive. Do tego możesz sobie dorzucić anime "Brotherhood", jak masz ochotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 7 godzin temu, Wredny napisał: No ja nie potrafiłem nawet wtedy... Co prawda zacząłem swoją przygodę od FFVIII, więc jak później miałem okazję odpalić "siódemkę", jak zobaczyłem te "legoludki" to stwierdziłem, że w życiu nie będę w stanie tego traktować poważnie. Takie fajne rendery tła, a postacie jakieś pokraki z kopytami zamiast dłoni... No nie dałem rady. Dokładnie. Te "legoludki" nędznie prezentowały się już w 1997. Szkoda że podczas "eksploracji" postacie nie wyglądały tak jak podczas walki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 FF VII i VIII ograłem z przyjemnością dawno temu. Mam nadzieję, że zostanie turowy system walki. Szkoda, że dzielą na epizody Trzeba poszukać jakiegoś fajnego turowego jrpg aby ograć Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Gdzie na tym zwiastunie widzisz turowy system walki? To raczej w stylu XV - zręcznościówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Oczywiście, że nie będzie turówki, i jak dla mnie to bardzo dobrze. A same w sobie materie wcale skomplikowane nie były, kwestia zrobienia ładnego, w dzisiejszym stylu tutoriala i wygodnej zabawy ekwipunkiem. Ja remake w obecnie zapowiadającej się postaci chętnie sprawdzę. 5 godzin temu, Schranz1985 napisał: Nie wiem jak to wytłumaczyć w 99 sie krzywilem dzis mi sie podoba Może kwestia wszechobecnej szajby a punkcie 3D i lekka "pogarda" płaskimi gierkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 Materie przeciez byly w ch.uj proste. Moze wtedy byly swoista nowoscia ale dzis to po prostu perki, ktore leveluja same w sobie od uzywania. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 12 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2019 (edytowane) Mój pierwszy fajnal był po niemiecku i ogarnąłem o co chodzi z Substanzami, Feuer1, Feuer2, Feuer3 Więc system był dobrze przemyślany, chociaż wskutek tego nie było fabularnych profesji i każdy mógł być każdym. I fakt, pierwszy kontakt z bryłkowatymi postaciami wyskakującymi z pociągu w reaktorze i ta muzyczka a'la midi lekko mną wzdrygnęły (wtf, gdzie ta grafika 10/10 z recenzji w Neo). Bolało przez pierwsze 2-3h, ale potem gra życia ukończona z 6 razy, w tym ostatni raz rok temu na emu. Dawać rimejk. Edytowane 12 maja 2019 przez _Red_ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 13 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2019 Największa spier... remaku to brak turowego systemu walki. Nikt mi nie wciśnie kitu, że w młócce a'la kingdom hearts 3 można upchnąć jakąś głębie. Będzie mashowanie x'a z okazjonalnymi QTE - wielka szkoda, bo Persona 5 pokazała, że turowy system ma się w dzisiejszych czasach doskonale. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi