ogqozo 6 551 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 (edytowane) Godzinę temu, pawelgr5 napisał: A masz jakis link gdzie to powierdzane było? Eh, co jakiś czas Square o tym wspomina w informacjach, że to będzie seria kilku gier, ale ostatnio coś mało o tym mówią (na japońskiej stronie SE już tego nie ma w opisie gry). Teraz tego nie potwierdzili, może dzisiaj. Ta informacja o podzieleniu na dwie części rozniosła się w "przecieku", który ktoś napisał w internecie, może to był taki ich Sprajt z bombami o Keanu, a może sobie tylko tak myślał. Ogólnie to było mówione przez samego Kitase już od lat, że FF7 to jest robione jako kilka gier, więc to zdecydowanie jest "potwierdzone" stanowisko: https://gamerant.com/final-fantasy-7-remake-episodes-fill-games-123/ Edytowane 10 czerwca 2019 przez ogqozo Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 Zawsze mnie odrzucała ta przedziwaczna grafika w tym FF7 i nigdy w to nie grałem, mam nadzieję, że ten remake będzie ok i dane mi będzie zagrać. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 21 godzin temu, Dahaka napisał: po tych trailerach mam wrażenie, że w marcu jedyne co dostaniemy to epizod w midgarze xD ale moja dupa i tak już czeka wypięta Oj jak trafiłeś :-D Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Warto było wstać w nocy żeby to zobaczyć. Jak wjechała nowa-stara muzyka w extended trailerze to dostałem nerdgasmu niczym małolatka na koncercie justina bobera. Po powrocie z pracy leci preorder na colekcjonerke. Będzie gra życia jak nic. Square uratowało to nędzne E3. Edytowane 11 czerwca 2019 przez smoo 1 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 300 eurasów za kolekcjonerkę. Do tego ze sklepu SE tylko... 90 za deluxe. Jak by była Polsce i była do 350plnów to można się zastanowić. Do tego summony w DLC... Ale wygląda za(pipi)iście i oczywiście wezmę. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Wszystko pięknie, naprawdę, tylko skoro w pierwszej części ma być "tylko" rozbudowany Midgar to ja się pytam ile zajmie przejście? 10h? 20h? Przecież potem oczekiwanie na kolejny ep będzie katorgą... Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 SE latami myślało jak tu zarobić krocie na grze po tym jak już jest wydana. Początkowo próbowali X-2 czy XIII-2(-3) co by zaoszczędzić na silniku, ale średnio im to wychodziło. Potem był eksperyment XV, gdzie DLC miały napędzać sprzedaż latami a wiadomo jak się skończyło ( i jaki poziom prezentowało). I chyba wreszcie znaleźli złoty środek: Remake w częściach. Przecież to jest dla nich win-win. Pokroić coś co ludzie znają, ma dobrą renomę i monetyzować nostalgię. Aby nie być posądzonymi o chciwość, będą dodawać dodatkową zawartość (pewnie wżenią duża cześć kompilacji FF7 w ten remake). Nawet jeżeli „poszerzacze” wyjdą słabo ludzie i tak stwierdzą, że stare dobre FF7 jest super, a za bonusową zawartość się nie obrażą a SE odsunie od siebie zarzuty „dojonka”. Zapewne zysk będzie już z pierwszej części, a każde kolejne będą o wiele tańsze. Bo czym się cześć 2ga czy 3cia będą różnić od DLC w stylu Krew i Wino, a przeczucie podpowiada mi, że będą w pełnej cenie. Nie jest tak, że narzekam na politykę SE, bo chciałem tego remake’u, po prostu stwierdzam fakt, że może to być punkt zwrotny w historii SE. Jeśli ten projekt wypali, to nastawiłbym się na tasiemcowe odnawianie starych gier: Chrono Trigger, XenoGears? Chętnie bym zagrał w prawdziwe remake’i tych pozycji. Jedyne co mi się nie podoba to fakt, że część pierwsza ograniczy się do Midgaru. Szaro bure lokacje zmęczą nawet najtwardszego. A to właśnie wyjście na mapę z miasta, odwiedzenie Kalm i uderzająca wówczas zmiana stylistyki i skali przygody była mocna stroną oryginału. No i będzie to stanowiło ogromny skok pomiędzy częścią 1 a 2. Wewnątrz jednej gry to było ok, a przy odcinkowym podejściu nie wiem czy nie popsuje to odbioru całości. 2 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Hmmm ekwilibrystyczne unikają tematu podziału na części, tylko wspominają o"2 blu ray discs worth of content". Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Po marnym FF XV zadnych preorderow na gry square. Poczekam na recenzje, opinie graczy i na wyjscie calej gry. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Od początku się tego spodziewałem, więc nie jestem rozczarowany. No sam Midgar będzie na dwóch dyskach Blu-ray (tylko RDR2 w tej generacji zrobił to samo) - to będzie BARDZO rozbudowany Midgar. Spodziewam się 30-45 godzin na skończenie. Produkcja tej gry, przy takiej skali jaką zaprezentowali, absolutnie rozumiem decyzję. Sam pokaz dla mnie był świetny, zdecydowanie najlepszy na całych targach. System walki wygląda tak jak powinien wyglądać współczesny, wysokobudżetowy Final Fantasy. Oby w XVI było podobnie. Co do kalendarza wydawniczego. Spodziewam się dwuletnich odstępów. Między kolejnymi częściami, główny slot pewnie dostaną inne marki, włącznie z nowym IP na PS5 (gra od Luminous Studio, platforma wyciekła przy okazji CV z linkedina) i FFXVI. Edytowane 11 czerwca 2019 przez Hendrix Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) KH3 było kompletne praktycznie w dniu premiery. Pozostaje liczyć, że tym razem będzie tak samo. @Kalel nie unikają. Powiedziane było jasno, ze Midgar to pierwsza cześc. Oni sami pewnie nie wiedzą co będzie dalej. Chcą może zobaczyć reakcje graczy na obecne podejście. Czy nowy content nie zbierze hejtu. Edytowane 11 czerwca 2019 przez szczudel Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Z jednej strony prawda, że to ździerstwo, ale człowiek jest cholernie nostalgiczny. Poza tym liczę, że to bardziej rozbudują. Kurde jak cholernie mi się podobają modele postaci, ruchy, głos. Swoją drogą ile ja bym dał za taki remaster Suikodena 2 (albo nową część)... Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Czyli co? Premiera w 2020, a Complete Edition - 2021?2? Cytuj
Gość Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 7 minut temu, Basior napisał: Z jednej strony prawda, że to ździerstwo, ale człowiek jest cholernie nostalgiczny. Poza tym liczę, że to bardziej rozbudują. Kurde jak cholernie mi się podobają modele postaci, ruchy, głos. Swoją drogą ile ja bym dał za taki remaster Suikodena 2 (albo nową część)... Suikoden 2 nadal wygląda spoko, ff7 od dawna nie. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Na stronie Square byla w nocy informacja, ze to jest "first entry in multi-part saga" czy jakos tak (w pracy nie dziala mi stronka), wiec na bank bedzie wiecej niz 2 czesci. Midgar to w oryginale bylo jakies 15-20% gry. Edytowane 11 czerwca 2019 przez smoo Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 xD O jakie dojonko będzie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Spodziewam się podziału gry na kontynenty - no nie da się inaczej odtworzyć tego świata jako open world, bo chyba nikt nie spodziewa się overworld map i wchodzenia ludzikiem do lokacji :V Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Spodziewam się, że jakoś zaadresują ten aspekt gry. Czy to będzie system teleportów w SP a lokacje będzie łączyć szeroki rozwidlony korytarz (jak Mi-Ihen highroad, czy niektóre lokacje w WoFF) zakładam, że coś dającego poczuć ogrom świata będzie w grze zawarte. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Endgame raczej będzie miał jakąś formę open world, przecież Highwind pełni ważną rolę fabularną. Ciekawe jak będą wyglądać Weapony w rimejku 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Jak kupisz dlc to się przekonasz ;D Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Czekam na całość, mówie sobie teraz, a jak wyjdzie ten FF: Midgar w marcu, to pewnie pobiegnę w dniu premiery po grę. Trailer fajny, gameplay też, gra targów. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Summony w kolekcjonerce jako DLC Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Ale będzie goooooooooooollllllllllllleeeeeeeeeeeeeenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi