Schranz1985 680 Opublikowano 20 lutego 2020 Opublikowano 20 lutego 2020 Premiera juz za moment, preordery można składać a w żadnym sklepie nie ma wiadomości o pl, wszędzie jest eng.Owszem zdarza się że gra dostaje napisy w patchu po jakimś tam czasie ale tutaj najmniej bym na to liczył.Szkoda sam bym chciał napisy ale eng też przełknę.Dałem rade 20 lat temu to i dziś ogarnę.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 20 lutego 2020 Opublikowano 20 lutego 2020 Akurat PL napisy tej grze by na dobre wyszło w naszym kraju. Jeszcze by im ładnie sprzedaż poszła w górę. 2 1 Cytuj
Pix 914 Opublikowano 21 lutego 2020 Opublikowano 21 lutego 2020 Na pewno ciekawym doświadczeniem byłoby zobaczyć polskie odpowiedniki niektórych haseł. Cloud puszczający Ogień, Błyskawicę albo... jakkolwiek przetłumaczyliby phoenix down. Przy fajnalach VII-IX uczyłem się angielskiego, więc dla mnie brzmi to prawie jak świętokradztwo. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 lutego 2020 Opublikowano 21 lutego 2020 No nie no tu jest lipa.Pewne nazwy własne powinny pozostać nie zmienione.Wiele FF ma fanowskie spolszczenia i powiem wam ze ogrywalem ff9 w pl.Jak wyszło tłumaczenie dialogów?Za(pipi)iscie!Nasze swojskie z humorem no sztos, miałem frajdę jakbym poznawał grę na nowo.No ale itemki czary skille itd to jednak lipa.Nie ze zle nazwy ale jednak grając kilkanaście lat w ff to jednak pióro feniksa błyskawica 2 no nie pasuje i uj.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Ader 383 Opublikowano 21 lutego 2020 Opublikowano 21 lutego 2020 Ja tam pewnych gier spolszczonych po prostu sobie nie wyobrażam.Tak samo jak np. db kakarot z angielskim dubbem - no kur.wa nie . Nie mam nic przeciwko tej opcji,ale to nie dla mnie. 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Dlatego fajnie jakby był wybór. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 (edytowane) biorac pod uwage jakosc translacji na polskim rynku i wyzwanie stojace za tlumaczeniem japonskich erpegow smiem zaryzykowac teze ze moze lepiej zeby tego wyboru nie bylo. nie da sie tego dobrze przetlumaczyc bez znajomosci tematu i dobrej interpretacji i racze zrobiliby to po taniosci na zasadzie tlumaczenia leden do jednego z kartki ej dobra ten filmik z waki z bossem (abzu - potworek w kanalach, ifrit te sprawy) sprzed roku sprzedaje dla mnie ta gre. moze trwac nawet 15 godzin i monetyzowac podwiazki dla tify - mam to gdzies, chce w to grac, patrzec na to i sluchac tego W dniu 21.02.2020 o 11:47, Pix napisał: Na pewno ciekawym doświadczeniem byłoby zobaczyć polskie odpowiedniki niektórych haseł. Cloud puszczający Ogień, Błyskawicę albo... jakkolwiek przetłumaczyliby phoenix down. Przy fajnalach VII-IX uczyłem się angielskiego, więc dla mnie brzmi to prawie jak świętokradztwo. wskrzeszenie fenixa - w wolnym tlumaczeniu Edytowane 22 lutego 2020 przez Kazub 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 lutego 2020 Opublikowano 22 lutego 2020 Down to jest puch/pióra, więc prędzej coś w ten deseń, a nie wskrzeszenie 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 24 lutego 2020 Opublikowano 24 lutego 2020 Carbuncle ma mordę jak Pennywise. 1 Cytuj
Żą-Fransła 1 Opublikowano 26 lutego 2020 Opublikowano 26 lutego 2020 Uprzejmie proszę o relację młodzieży z pierwszego spotkania z Ruby Weapon, młeheheheheee. Dawać no staremu ten rimejk!!111one Chcem wywalić kontroleru przez okno po pińćdziesiątej potyczce jak za strych, przecudnych, bezkredytowych czasów!!!! PS. Noż kurła, szacun dla Pereza, że zaadresował prenumeratę na Żą-Fransła Benła! Dotarło kurła! Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Weapony to raczej nie w part 1, ziomek. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Part3 bo 3 płyta?Pokazali gdzieś mapę świata?To mnie bardzo ciekawi, nie chciałbym takiej konstrukcji jak FF10.Zawsze mnie jara ta mapka świata np. w ni no kuni 1/2.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Jeżeli będzie tylko Midgard to nie wiem czy w ogóle zrobią jakąś mapę świata. Pewnie maksymalnie fast travel pomiędzy różnymi miejscówkami za pomocą pociągu czy coś. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Będzie po 240zł od parta. Tak się kroi graczy. 2 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Po tym co pokazali do tej pory niech mnie kroją, ćwiartują i co tam jeszcze im się zażyczy <3 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Będzie po 240zł od parta. Tak się kroi graczy.Da sie taniej.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 No przecież to było pewne, że będzie pełna cena, bo każda część ma być duża jak osobna gra. Jak ktoś liczył na nie wiem, 80 zł za część to chyba dawno nie patrzył na to co się dzieje na rynku gier. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Skoro będą się trzymać oryginału to ja nie wiem co dodadzą w tym Midgarze by gra była "duża" .Uprawianie kwiatów z Aeris? Tego Midgaru było raptem kilka godzin. Zrobią z tego 30 teraz? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 28 lutego 2020 Opublikowano 28 lutego 2020 no będą super mini gierki, trochę retcon bo liczę że dodadzą nawiązania do Crisis Core i rozciągną jak się da. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 lutego 2020 Opublikowano 28 lutego 2020 Po prostu rozbudują postacie poboczne, dodadzą questy, może jakieś nowe miejscówki w samym MIdgar. Jest potencjał w tej miejscówce. Oby tylko wszystkie lokacje nie wyglądały tak samo Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 28 lutego 2020 Opublikowano 28 lutego 2020 No mam nadzieję, że dodadzą, bo inaczej to by było zdzierstwo. 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 29 lutego 2020 Opublikowano 29 lutego 2020 W dniu 28.02.2020 o 11:33, estel napisał: Po prostu rozbudują postacie poboczne, dodadzą questy, może jakieś nowe miejscówki w samym MIdgar. Jest potencjał w tej miejscówce. Oby tylko wszystkie lokacje nie wyglądały tak samo Wiecej cutscenek, dluzsze, rezyserowane dialogi (nie przewijanie tekstu), na pewno dluzsze walki. Wieksze lokacje po prostu. Jezeli komus sie wydaje, ze mozna taki remake/restart zrobic w skali jeden do jednego to nie, nie da sie. Inne czasy, inne zalozenia i inna technologia. Tego rodzaju produkcja za cholernie duzo pieniedzy nie moze byc wylacznie laurka dla ortodoksyjnych fanow, bo zakladajac, ze raptem czesc z nich pozada tej gry jako czegos wyjatkowego, podrozy w czasie....to zakladajac, ze tylko czesc z nich chce w to zagrac koniecznie to jak ma wygladac target ? Dwa miliony sprzedanych kopii ? Duzo za malo. Procz czaru wspomnien, kazdy moze miec inne oczekiwania wzgledem tej gry. Pewnie samo badanie rynku i marketing pochlona wiecej zasobow, niz produkcja oryginalu. Ta gra chcac nie chac, musi byc czyms w rodzaju dla kazdego cos milego. Jak rozwina model starc ? Jak rozwina scenariusz, ktory wbrew czestym przekonania nie sklada sie wylacznie z dialogow i skrotowego opisu wydarzen. Na co poloza wiekszy nacisk poswiecajac cos w zamian ? No i kolejna sprawa - sila rzeczy ta gra musi byc setupem pod trylogie. Ktos tam wczesniej zapytal o mape swiata....realy ? To temat na kolejna gre. Nie chce przez to usprawiedliwiac jednoznacznie decyzji o podzieleniu FF7 na trylogie. Ze skok na kase ? Jezu, oczywiscie, ze tak. Pytanie powinno raczej wygladac - na ile ten skok na kase zaspokoi oczekiwania. Dla przykadu - ja zachwycilem sie ta walka z bosem, bo dla mnie to wyglada jak reinkarnacja. Nowy aranz motywu muzycznego w full orkiestra ? Animacje zrobione na nowo ale jednak z zachowaniem ducha oryginalu - bieganie i kopniaki Tify dalej przypominaja ta stara technologie sprzed lat (czyli nie sa po prostu super realistyczne tylko lekko komiksowe). Pomimo audiowizualnego przepychu czuc w tym ducha oryginalu. Bo oczekiwania wzgledem tej gry mozna podzielic na dwie podstawowe kategorie czyli cos na miare dzisiejszych czasow i cos co oddaje ducha "tamtych czasow" i to jest wedlug mnie ogromne wyzwanie. I tak, bardzo mi sie podoba to, co do tej pory zaprezentowano. Ogromnie trzymam kciuki za sukces tej gry zdajac sobie sprawe, ze bagaz oczekiwan moze przerosnac finalny produkt i nie widze za bardzo sensu na okopanie sie w jednym z obozow - entuzjasci kontra sceptycy. Jest imo tyle powodow do niezdrowego entuzjazmu co do wykalkulowanego sceptycyzmu. dzieki estel za phoenix down - moj inglisz znowu nie podolal :l Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 29 lutego 2020 Opublikowano 29 lutego 2020 Dla mnie mapa świata jest bardzo ważnym elementem gry w FF.Możliwość polatania airshipem, pobiegania chocobo.Te kontynenty wysepki secretsy weapony itd.Kto grał ten wie, na pewno bez mapki ten ff sporo straci tym bardziej że niby trzymają się założeń pierwowzoru.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi