MaiorZero 1 400 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 35 minut temu, aux napisał: O kuhwa, ta muzyka w menusach Ciary drogi kolego! Jak ustawiacie camera distance? 1, 2 czy 3 będzie najlepsze? Dużo tych opcji kurcze. W demku dałem eksplorację na 2 a walkę na 3. Gracie z angielskim czy japońskim VA? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Godzinę temu, aux napisał: O kuhwa, ta muzyka w menusach Ciary drogi kolego! Jak ustawiacie camera distance? 1, 2 czy 3 będzie najlepsze? Dużo tych opcji kurcze. Zapewne 2 lub 3 będzie najlepsza opcja Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Robota skończona, oczy juz łzawią od monitora, jak tu czerpac radość z gry jeszcze :zaba: Ide po piwa, uśpie dzieciaka o 19ej i nie ma mnie dla nikogo wieczorem. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 5h na liczniku a ja dopiero co wysiadłem z pociągu i biegam z Tifą robiąc zadanka Widok slumsów o poranku powoduje dosłownie opad szczęki. Jak ta gra wygląda, do tego ta cudownie zaaranzowana muzyka... Peeeeełno smaczków dookoła. Sam moment jak Barret disuje manago Shinry w pociągu to prawdziwy Niedawno odświeżałem sobie całe FF7 i to jak bardzo wszystko tutaj jest rozbudowane względem oryginału robi mega wrażenie. Tak, to jest dokładnie to czego oczekiwałem. Będzie gotg, nie ma innej opcji. 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Jaki najlepiej ustawić system walki, Classic czy Normal? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Normal. Classic jest banalny, bardziej tryb dla casuali. 1 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Ta gra to czyste zło, nie można się oderwać! A tam pójdę, a tutaj tekstury obejrzę, a to sprawdzę, masakra! Slumsy wymiatają! Wad póki co nie stwierdziłem. Walka genialna! Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Jak coś to trofea już są dostępne online. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Najgorsze, że każda godzina z grą będzie bardzo szybko uciekać...Podobno 30-40h jest potrzebne do napisów końcowych. Nie ukrywam, że przy takiej grze chciałoby się aby gra się nie kończyła.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Na razie od 5 min slucham muzyki na ekranie "press any button" gdyz dostalem paraliżu nostalgii. 4 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 4 chapter, co tam sie dzieje 100% czasu gry mam banana na ustach i oczy jak pieciozlotowki. I mam wrazenie ze co chwile ktos obok kroi cebule, bo oczy jakies takie szkliste... Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 22 minuty temu, smoo napisał: 4 chapter, co tam sie dzieje 100% czasu gry mam banana na ustach i oczy jak pieciozlotowki. I mam wrazenie ze co chwile ktos obok kroi cebule, bo oczy jakies takie szkliste... Gra jest podzielona na chaptery? Ja (pipi)ie, miałem nadzieje że nie. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 To chyba żaden problem. Do starego ff7 tez mogliby wrzucać co jakiś czas planszę typu "Czapter 3: Wall Market" i specjalnie by to nie zmieniało odbioru. 2 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 A te bonusy za preorder w wersji zwykłej czy deluxe są warte zachodu? EditDobra już wiem, że bonusy nie są warte zachodu - nie mam na myśli soundtrack czy Art Book bo to indywidualna sprawa. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Godzinę temu, _Red_ napisał: To chyba żaden problem. Do starego ff7 tez mogliby wrzucać co jakiś czas planszę typu "Czapter 3: Wall Market" i specjalnie by to nie zmieniało odbioru. No tak. "Chaptery chyba źle mi sie kojarzą. Zwłaszcza z FF Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 (edytowane) Japońskich głosów bym nigdy nie włączył, chyba że znając płynnie japoński. W tej grze bardzo dużo nawijają. Aktorstwo jest też istotnym elementem całokształtu. Tylko przy jednej postaci w grze miałem to zwyczajowe uczucie z gierek, że w realu nikt by tego nie mówił w ten sposób i tutaj ktoś po prostu czyta kwestie (co nieraz kładzie fajnie napisane dialogi). Ale główne postaci - ten angielski dubbing jest genialny. Ustawień jest dużo, ale wydaje mi się, że domyślne są naprawdę przemyślane jako optymalne i tak wszystko działa lepiej. Włącznie z brakiem mini-mapki na ekranie. Jakoś tak człowiek bardziej patrzy dokoła, a jest na co, zamiast tylko tam gdzie można pójść albo nie pójść. Zazwyczaj śmieję z tekstów "granie bez mapy jest tru" ale tutaj jest bliżej do pozycji, które nawet w opcjach mapy nie miały. Edytowane 9 kwietnia 2020 przez ogqozo Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Dobrze, że nie trzeba wciskac X przy kazdym NPC, tylko można przejść obok i słuchać wypowiedzi. A każdy cos gada po początkowych wydarzeniach w reaktorze, ludzie komentują wybuch. Fajny klimat gdy widzi się efekty swoich działań. Cytuj
Kazub 4 584 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 nie wiem jak odblokowac chocobo chick. wersja pudelkowa, w srodku nie ma kodu, sklep nic nie wyslal.... Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Pewnie musisz dostać kod na maila.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 (edytowane) Mnie żona załatwiła przerwę w graniu. 15 godzin na liczniku. 4 summony i spotkania z Turkami. Tu polecam dużo blokować i kontrować. Wtedy ładnie padają. Tera pchne fabułę doprzodu bo side questy się skonczyly. Póki co te same limit breaki. Nie wiem czy kiedykolwiek jakieś nowe wpadną. Jakos nie wysilam sie na staggerowanie. Nie jest jakos trudne. Te niektore poboczne stworki sa bardziej wymagajace niz bossowie. Ps kod do chocobo chick dostalem mailem zanim gre wyslali. Chyba nie każdy sklep tez to oferował. Najlepiej zglos sie tam gdzie kupiłeś. Jak zaglądałem na stronę ultimy nic nie było o bonusach dlatego tam nie kupiłem. Wiekszosc sklepow oferowala jako bonus motyw z Sepirothem. Jeden sklep zamiast tego oferowal podkladki pod kubki z final fantasy. Niby licencjonowane wiec to wzialem. M juz motyw z Cloudem co byl z ff7 oryginalnym. Edytowane 9 kwietnia 2020 przez Jontek80 Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 14 minut temu, Kazub napisał: nie wiem jak odblokowac chocobo chick. wersja pudelkowa, w srodku nie ma kodu, sklep nic nie wyslal.... Właśnie, a juz pozytywa wystawilem. Zuodziej, gdzie mój czokobo. Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Co do gry. Zawsze myslalem ze ta Aeris taka najporzadniejsza, a tu ciagle flirtuje. Niby ubrana i nie tak wyzywajaca jak Tifa ale nie jest taka swieta. Zreszta żadna z nich w tej grze nie jest. Jessie to samo. Pomimo ubioru chyba najgrzeczniejsza jest wlasnie Tifa. Wszystko jakby było negatywem. Skromna a uwodzicielska. Wyzywajaca a poukładana. 1 Cytuj
Sep 1 624 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Ponad 5 godzin na pierwszym posiedzeniu i gdyby nie to że czuję zmęczenie całego dnia to bym pewnie siedział dalej. W wielu momentach to po prostu z wypiekami na twarzy wpatrzony w ekran. Pięknie jest przeżywać tą historie tak odnowioną, rozbudowaną i z tą genialną muzyką która jeszcze podbija klimat. Postacie narazie takie jakie powinny być, Cloud z tą swoją obojętnością i wy.(pipi)ką na wszystko, podnoszący głos i wyrażający ekspresyjnie swoje emocje Barret. Jedynie do czego mogę się na tą chwile przyczepić to poboczne questy które są do bólu standardowe, ale tego się spodziewałem po Square Enix. Ale i tak robię wszystko jak leci bo walka jest bardzo dobra. No i druga rzecz która mnie trochę drażni to czasami dziwnie ustawiająca się lub nie nadążająca za akcją kamera podczas walk szczególnie przy większej ilości wrogów. Poza tym wszystko na swoim miejscu. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Questy poboczne moim zdaniem są spoko (przynajmniej w Ch3-4), nagrody są fajne (materie) no i jest też bonusowa scenka z Tifą. Także nie rozumiem tego narzekania na questy, ale wiadomo - do czegoś trzeba się do(pipi)ić dla zasady. Ogólnie to tutaj na zrobienie samego Slumsu poszedł chyba większy budżet niż na cały Remake Residenta 3, a to dopiero pierwsze godziny gry. Walki z bossami to prawdziwy festiwal rajcowności. Coś pięknego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi