Kazub 4 583 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 to dla tifki. ale tak tez trzeba. pamietajcie, ze zeby zachowac progres FABULARNY (czyli wybory i rozne sciezki), nalezy skonczyc dany chapter. chyba najlepszy guide do sukienek jest tu... https://www.powerpyx.com/final-fantasy-7-vii-remake-how-to-get-all-dresses-bridal-outfits/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Warto też zwrócić uwagę, że jak się powtarza dany rozdział i tym razem nie wykona się na nim wszystkich questów (nawet mimo tego, że przy pierwszym podejściu były wszystkie zaliczone) to gra to zapamiętuje, nadpisuje do ogólnego progresu i wtedy jeden trofik (ten z listem, który wymaga zrobienia wszystkich zadań pobocznych) może przejść koło nosa... czyli trzeba znowu powtórzyć CAŁY chapter z kompletem questów, żeby ponownie zaliczyło. Ten który na to wpadł to kolejny debil. Przy okazji, zacząłem sobie właśnie tryb hard i... teraz ta gra ma jakiś sens i nawet sprawia frajdę. Materie w końcu nie są już tylko kolorową ozdobą, wypada się dobrze uzbroić przez każdą walką z bossem, robić użytek z bloku i uników, bo przeciwnicy potrafią mocno pogryźć. Najs, szkoda że nie dało się tak od razu Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Ukazała się właśnie pierwsza Ultimania i ludzie już powoli tłumaczą zawartość, która powinna wyjasnić kilka wątpliwości co do zakończenia. Z pierwszych doniesień, teoria o Spoiler sequelu jest już raczej pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Ja też patrzę na twitterze co tam w ultimanii i: Spoiler Chyba rzeczywiście trochę na sequel wygląda: Plus ciekawostki: "Andrea Rhodea and Jules are actually siblings" "We’re not drastically changing the story and making it into something completely different than the original. Even though it’s a Remake, please assume the story of FF7 will continue as FF7 always has." Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 No to o advent children juz wczesniej pisalem, co do tego nie bylo watpliwosci zadnych. Ciekawe co tam jeszcze ciekawego wyplynie bo kniga ma prawie 600stron. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Basior napisał: Ja też patrzę na twitterze co tam w ultimanii i: Ukryj zawartość Chyba rzeczywiście trochę na sequel wygląda: A może to po prostu jakiś smaczek / easter egg / puszczanie oka w stronę fanów? Odnośnie teorii z głównym złym. Gdyby Sephiroth z remake'u to był faktycznie Sephiroth z przyszłości, to z jego obecną mocą i wiedzą powinien rozpyerdolić Couda i spółkę na kawałeczki. Doskonale wie, że tylko oni mogą mu zagrozić, więc dlaczego tego nie zrobił? Gdzie w takim razie podział się teraźniejszy Sephiroth? Wyparował? Po co proponowałby Cloudowi przyłączenie się do niego, skoro znając już żółtowłosego tyle czasu dobrze wie, że ten nigdy by się z nim nie zakumplował? Dziury w pamięci od podróży w czasie? No nie wiem Rick, brzmi fejkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 no i wychodzilem platyne .._. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 No ale za te wchodzenie z buta na wieze w 14 czy tam 15 mogli chociaz jakas fajna materie dac , albo chociaz barret mogl dostac zapasci W sumie nawet zapomnialem ze w tej grze jest blok, chyba tylko przy jednej walce z turksem go uzywalem. Jutro pewnie koncze , juz sie doczekac nie moge bo widze z tego co piszecie ze bedzie miodnie. No i wreszcie zobacze jak na hardziku sie gra zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dunkey. Sa spoilery Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) ciezkie spoilery calkiem zabawna krytyka zawiedzionego nerda, ktorego mokry sen o legendarnej grze nie spelnil sie. pomijajac ten "brak emocji" i "kiepskie dialogi oraz voice acting". to nieprawda. po prostu. przyklad z MAYOR to wyjety z kontekstu fragment majacy definiowac jakosc dialogow w calej grze. bzdura. nawet zgodze sie co do jessie, tez nie jestem super fanem avalanche team (ale hejterem tez w sumie nie) ale co w takim razie z baretem czy turkami - idiotyczne comedic relify zyskuja w tej grze charyzme, jakakolwiek glebie i sa po prostu swietnie zagrane i wyrezyserowane (pojedynki z turkami ? hell yeah). co z soundtrackiem na totalnie najwyzszym poziomie ? co z walka bedaca najlepsza propozycja w wydaniu action/turn based od marki fianal fantasy ? poza tym - narzekanie na wzdychanie z anime ? serio ? w grze, ktora jest anime na wskros juz w oryginale ? ani slowa o spektakularnej grafice i animacji, ktora tchnela zycie w te klockowe kukielki ? (tak, ma troche tanich tekstur albo nie ma ich wcale, jest bardzo nierowno). az mi sie przypomnial kolo o nicku suavek. tak bardzo nienawidzil FFX ze tworzyl oddzielne tematy, żeby wyrazic swoje niezadowolenie. zmiany w stylu nomury sa oczywiscie kontrowersyjne i moga zwiastowac rozwodnienie i brak konswkwencji w kolejnych czesciach, jak brak spojnosci i popsucie dziedzictwa postaci z oryginalu, ale oczywiscie nie sa "glupota na poziomie szympansa". ale jest zabawnie, wiec spoko. dam 6/10 Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Kazub 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 42 minuty temu, Kazub napisał: ciezkie spoilery calkiem zabawna krytyka zawiedzionego nerda, ktorego mokry sen o legendarnej grze nie spelnil sie. pomijajac ten "brak emocji" i "kiepskie dialogi oraz voice acting". to nieprawda. po prostu. przyklad z MAYOR to wyjety z kontekstu fragment majacy definiowac jakosc dialogow w calej grze. bzdura. nawet zgodze sie co do jessie, tez nie jestem super fanem avalanche team (ale hejterem tez w sumie nie) ale co w takim razie z baretem czy turkami - idiotyczne comedic relify zyskuja w tej grze charyzme, jakakolwiek glebie i sa po prostu swietnie zagrane i wyrezyserowane (pojedynki z turkami ? hell yeah). co z soundtrackiem na totalnie najwyzszym poziomie ? co z walka bedaca najlepsza propozycja w wydaniu action/turn based od marki fianal fantasy ? poza tym - narzekanie na wzdychanie z anime ? serio ? w grze, ktora jest anime na wskros juz w oryginale ? ani slowa o spektakularnej grafice i animacji, ktora tchnela zycie w te klockowe kukielki ? (tak, ma troche tanich tekstur albo nie ma ich wcale, jest bardzo nierowno). az mi sie przypomnial kolo o nicku suavek. tak bardzo nienawidzil FFX ze tworzyl oddzielne tematy, żeby wyrazic swoje niezadowolenie. zmiany w stylu nomury sa oczywiscie kontrowersyjne i moga zwiastowac rozwodnienie i brak konswkwencji w kolejnych czesciach, jak brak spojnosci i popsucie dziedzictwa postaci z oryginalu, ale oczywiscie nie sa "glupota na poziomie szympansa". ale jest zabawnie, wiec spoko. dam 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Czyli co, jednak no fun allowed, bo dunkey zjechał grę? Kurde, mógł wypuścić ten film na premierę gry to od razu bym wiedział, że nie wolno się przy niej dobrze bawić, a tak to już dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 dunkey to akurat większość recenzji robi dla beki i na przekór innym, takze jego montaże biorę zawsze z przymrużenie oka. Poza tym jego grą życia jest super mario Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Chciałbym tak umieć Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 980 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) kwadrat kwadrat kwadrat kwadrat trojkat kwadrat specjal Myslalem, że to co się dzieje na filmiku to standardowa walka. Chodzi o jakies timingi co do 1fps czy przeoczylem cos z mechaniki? Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) xD No padlem. Rownie dobrze film moglby byc nazwany: "This is why fights suck in the new final fantasy". Typ doslownie mashuje kwadrat ile tylko sily, i odpala ability + ulti. Wyglada to komicznie jak sie patrzy na lewy dol ekranu : ■■■■■■■■■■■■▲▲▲■■■■■■■■■■■■■■■■▲ A potem na forum trzeba czytac: "Ta walka jest bardzo gleboka - potrzeba czasu zeby ja zrozumiec". Dobry smich na koniec dnia. xD Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Śmiechłem srogo z tego filmiku. Sorry, ale Devil May Cry to to nie jest i nie rozumiem jaki jest sens supszczać sie nad "kombosami", które wykonuje się klikając dwa guziki na padzie xD update: Domek na hardzie rozwalony. Gra się 100% lepiej niż za pierwszym podejściem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ja dopiero do 6 chaptera doszedlem na hardzie. I nawet na pierwszym bossie padłem bo nie uważałem. I rzeczywiście fajnie ze jest trudniej. A i bahamut na normalu ma 50 lvlu padł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Nie prawda, potrzebny jest skill odpowiedni timing, parry kontra itd.Każdy z ataków może zostać przerwany, więc nie jest łatwo tak finezyjnie siekać utrzymywać atb na odpowiednim poziomie i tak szybko stagerowac. Ocelot mistrzunio juz blisko Buliona się kręcisz. 33h nabiłem 1 quest został za muzyczki w 14 chapterku którego nie zrobię bo nuta #5 ominięta (tutorial dance)Jutro ruszam dalej z fabułą i szykuje sie na mocne pyerdolniecie.Ostatnie 4 chaptery, samo mięsko. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 59 minut temu, Schranz1985 napisał: 33h nabiłem 1 quest został za muzyczki w 14 chapterku którego nie zrobię bo nuta #5 ominięta (tutorial dance) What? Przecież wszystkie te melodyjki są do zdobycia w tym samym chapterze. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Jestem gdzieś pod koniec 8 chapa. No niestety - odbilem się, 4 razy już podchodziłem i nie daje rady. Nic mi się tu nie podoba prócz muzyki. Gameplay to jest padaka, nonstop sznurek przerywany wymuszonym spacerkiem, przeciskaniem się między ścianami lub chodzeniem po kladce. Pełno loadingow, słabych tekstów, irytujacego pyerdolenia barreta. Grafika procz wykonania postaci też jest mocno średnia- tragiczne tekstury rodem z ff7 z psx'a(jak zobaczyłem wykonanie drzwi do mieszkania clouda to czekałem dobre parę minut bo zakładałem że po prostu się nie wczytaly tekstury)bitmap w tle jak podczas przeczesywania drugiego reaktora. No nie wiem korva czekałem mocno, zero nostalgii bo nie grałem w og i dla mnie to jest największy zawód od czasów GoW3. Spróbuję to dokończyć bo chce się przekonać czy a nuż nie zaskoczy No, ale masakra na razie - dla mnie ten tytuł to pomyłka. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez XM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Ten hard jest naprawdę dobry - szkoda, że to pierwsze przejście odbywa się na autopilocie (normal). Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez stoodio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Xm te rozdziały 7/8 trochę się wleka, 9 jest spoko a później do 14 jest samo fabularne mięsko więc polecam.Sam stanąłem w ch14 troche te questy słabe (ale jako fan ff z góry założyłem że zrobię wszystko)Trochę mnie wymęczył, ale teraz cieszę sie ze dalej ruszam ze story bo jak akcja nabiera tempa to /10 .Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, XM. napisał: Jestem gdzieś pod koniec 8 chapa. No niestety - odbilem się, 4 razy już podchodziłem i nie daje rady. Nic mi się tu nie podoba prócz muzyki. Gameplay to jest padaka, nonstop sznurek przerywany wymuszonym spacerkiem, przeciskaniem się między ścianami lub chodzeniem po kladce. Pełno loadingow, słabych tekstów, irytujacego pyerdolenia barreta. Grafika procz wykonania postaci też jest mocno średnia- tragiczne tekstury rodem z ff7 z psx'a(jak zobaczyłem wykonanie drzwi do mieszkania clouda to czekałem dobre parę minut bo zakładałem że po prostu się nie wczytaly tekstury)bitmap w tle jak podczas przeczesywania drugiego reaktora. No nie wiem korva czekałem mocno, zero nostalgii bo nie grałem w og i dla mnie to jest największy zawód od czasów GoW3. Spróbuję to dokończyć bo chce się przekonać czy a nuż nie zaskoczy No, ale masakra na razie - dla mnie ten tytuł to pomyłka. Gdybym ja nie gral w oryginal, to nigdy w zyciu tej gry bym nie skonczyl. Gameplay'owo to jest tu slabiutko, oj slabiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 329 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 No jest średniutko, ale za to ostatni chapter wykręcił mi suty i ładnie wymasował prostate Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi