Ölschmitz 1 521 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 mi sie wydaje, ze podciaganie ma mniej miejsca na bledy - wlasciwie nie mozna sie pomylic ani razu. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 Przysiady sa banalne. Podciaganie jest duzo trudniejsze wlasnie przez te pomieszanie guziczkow. Przysiady sa wrecz przyjemne, podciagania ni chu.ja drugi raz by mi sie nie chcialo robic na max Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 Tak jak napisano wyżej, podciąganie jest znacznie trudniejsze. Już nawet mniejsza z tym pomieszaniem guzików, ale tam po prostu nie można nic spieprzyć i mieć przy okazji trochę szczęścia, a to że restart trwa pół godziny wcale nie pomaga. Robiłem w grach znacznie trudniejsze rzeczy, ale mało która była aż tak wk*rwiająca. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 3 godziny temu, kanabis napisał: Przysiady sa banalne. Podciaganie jest duzo trudniejsze wlasnie przez te pomieszanie guziczkow. Przysiady sa wrecz przyjemne, podciagania ni chu.ja drugi raz by mi sie nie chcialo robic na max Brzmi jak rozmowa dwóch koksów przed siłką -_- W moim przypadku nie było żadnego problemu z tymi minigierkami, poszło za pierwszym razem. Z innej beczki. Zauważyłem, że w chapter select można ponownie zbierać / kupować materie z pierwszego przejścia. Czy to dotyczy również Elemental ? Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Raczej nie, tez chcialem dokupic to byly jako sold, a do kuona bylo tylko jakies dziadostwo 1 Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 (edytowane) Chyba wszystkie limitowane materie (niebieskie, żółte) są "niepowtarzalne" i nie można ich dostać więcej jak w pierwszym przejściu, podczas przechodzenia chapter select jest coś innego w miejscu gdzie one były. Elementale są dwa w grze i tyle, nikt nie znalazł metody żeby mieć więcej. Jakieś tam Fire czy Cure to tak, jak było w danym miejscu to pewnie będzie znowu. Edytowane 17 maja 2020 przez ogqozo 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 22 maja 2020 Opublikowano 22 maja 2020 (edytowane) Nowy rekord dla serii FF pod względem sprzedaży w USA. Edytowane 22 maja 2020 przez aph Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 23 maja 2020 Opublikowano 23 maja 2020 3,5miliona kopii w 3 dni. W czasie pandemii. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 Gierka rewelacyjna, więc mówię - sieknę platynę. I mam wszystko z wyjątkiem: 1. wszystkich sukienek, 2. wszystkich muzycznych dysków, 3. "listu gratulacyjnego" do wzięcia przed wspinaczką w chapterze 14-stym. Dziś chciałem zrobić wszystko do końca i tyle czasu szlag trafił 1. Brakuje mi po jednym wdzianku dla każdej postaci. Odpaliłem save'a z chapteru 3-ci po wykonaniu wszystkich sidequestów. Wybrałem brakującą sukienkę, skończyłem chapter. Wybrałem poprzez chapter select chapter 8-smy i skończyłem. Potem od razu (nie poprzez chapter selełect) ukończyłem 9-ty. Nie zaliczyło wyborów i dalej mam dla każdej postaci po 2/3 sukienki. Jak to prawidłowo zrobić? Trzeba każdy ukończyć od początku, łącznie z chapterem 3-cim od początku? 2. Zebrałem utwór Cosmo Canyon w chapterze 9-tym, skończyłem i dalej mi go brakuje O_o O co chodzi? 3. Ten "list" gratulacyjny - mam save przed wykonaniem wszystkich questów w chapterze 14-stym. Czy jak go odpalę i skończę wszystkie questy w chapterze 14-stym (TYLKO W NIM), to pojawi się ten list? Mam wykonane ŁĄCZNIE wszystkie questy, ale nie w tym przejściu i nie na tym sejwie, o którym mówię. Pomożecie towarzysze? Gierka jest świetna, ale już mam ją tak przeoraną, że nie mam zbytnio ochoty przechodzić poszczególnych chapterów jeszcze raz. Jak znajdę wenę, to będę grał, by dobić do tej platyny, ale muszę mieć pewność, że zrobię powyższe jak trzeba. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 Trzeba przejść chapter do samego końca żeby zapisało.Akurat sukienki tez w 9 ch się kończy i też trzeba go przejść do końca.Może pomieszałes savey.Też mi sie nie chciało sukienek robić zrobilem 2/3 i ostatni rzut zrobię robiąc HARD kiedyś tam przed part 2 w ramach przypomnienia story.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 Godzinę temu, [InSaNe] napisał: Brakuje mi po jednym wdzianku dla każdej postaci. Odpaliłem save'a z chapteru 3-ci po wykonaniu wszystkich sidequestów. Wybrałem brakującą sukienkę, skończyłem chapter. Wybrałem poprzez chapter select chapter 8-smy i skończyłem. Potem od razu (nie poprzez chapter selełect) ukończyłem 9-ty. Nie zaliczyło wyborów i dalej mam dla każdej postaci po 2/3 sukienki. Jak to prawidłowo zrobić? Trzeba każdy ukończyć od początku, łącznie z chapterem 3-cim od początku? Jeżeli przez chapter select wybrałeś po kolei rodziały 3, 8 i 9 oraz machnąłeś je do samego końca to znaczy, że zrobiłeś to tak jak należy. Musiałeś skopać coś innego, może zrobiłeś za dużo / za mało / niewłaściwe questy i dlatego Ci nie zaliczyło jakiejś sukienki. Których konkretnie Ci brakuje? Cytat 3. Ten "list" gratulacyjny - mam save przed wykonaniem wszystkich questów w chapterze 14-stym. Czy jak go odpalę i skończę wszystkie questy w chapterze 14-stym (TYLKO W NIM), to pojawi się ten list? Mam wykonane ŁĄCZNIE wszystkie questy, ale nie w tym przejściu i nie na tym sejwie, o którym mówię. Nie. List pojawia się na samym końcu 14 rozdziału jeżeli zrobiłeś wszystkie questy w chapterach 3, 8, 9 i 14. Łącznie musisz ich mieć 24 (czyli jak wchodzisz na listę questów to pod każdym musisz mieć "ptaszka") i to dokładnie na tym zapisie na którym grasz. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 (edytowane) Chapter 3ci odpaliłem poprzez load do momentu wyboru wdzianka Tify. Wybrałem, ukończyłem. Potem chapter select nr 8 i od razu za ciosem 9ty bez chapter select. Kur.wenz, nie ma opcji, bym przechodził wszystkie questy poprzez chapter select jeszcze raz. Dorobię w 14stym wszystkie do końca, jak nie pojawi się list, to pier.dolę Edytowane 25 maja 2020 przez [InSaNe] Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Recenzja od Tima Rogersa... jedyne 3h. nie ogladalem jeszcze 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 odpaliłem, kolo przez 10 min opowiada o sobie i swoim kanale, po czym zrozumiałem, dlaczego potrzebował zrobić 3godzinny materiał i wyłączyłem. bez jaj. Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Hm moze tak byc, bo on sie od Kotaku chyba niedawno odlaczyl. Natomiast warto obejrzec jego recenzje np. Dragon Questa bo ma dobry flow. Tutaj nie wiem jeszcze... 3h zapowiadaja troche fillerow o niczym Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 Jeżeli recenzja trwa dłużej niż 20 min, max pół godziny to znaczy, że to nie jest dobra recenzja. Sorry, wolę w tym czasie zrobić trzy razy speedruna w RE3 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 A Wy co, dalej się męczycie z domkiem na normalu? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 (edytowane) Dzięki @estelu za cynka Bardzo dobra recenzja - w przeciwieństwie do RE3 definitywnie eksploatuje materiał źródłowy. Porcjując sobie te "7 dysków", ani przez moment nie odczułem znużenia. Koleś ma wiedzę oraz rzadką umiejętność klarownego jej przekazywania. Dobrze punktuje główne mankamenty, zwracając jednocześnie uwagę na najmocniejsze strony produkcji. Moje kolejne spotkanie z FFVII Re-make () będzie o wiele bardziej interesujące. W kolejnym epizodzie pod lupą znajdzie się The Last of Us, będzie ciekawie i na pewno... krócej Edytowane 30 maja 2020 przez stoodio Cytuj
estel 806 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Tim Rogers jest bardzo kompetentny, więc jeżeli chodzi o warstwę merytoryczną to naprawdę mogę polecić praktycznie każdą jego recenzję z przeszłości i przyszłości Niestety gościu cierpi też na przerost formy nad treścią. No po prostu za dużo informacji chce upchnąć na raz, więc siłą rzeczy wszystkie jego recenzje to molochy ocierające się o grafomanie. Mimo to, obok ACG to mój ulubiony recenzent. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 5 czerwca 2020 Opublikowano 5 czerwca 2020 Te sceny w honey bee inn to serio mogli sobie darować. Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 I kto by pomyślał, że najtrudniejszym bossem dla mnie okaże się Jules w pull upach chyba z 2h męczyłem go;) ale mega satysfakcja jak wreszcie pokonalem go 45 do 44 2 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 W dniu 5.06.2020 o 19:42, Figaro napisał: Dlaczego? Bo krindżowe. Cloud, który zwykle nie mówi więcej niż 3 słowa na krzyż, nagle tańczy pełną choreografię na scenie. Trochę mnie to wybiło i traciło komedią w stylu Yakuzy. 2 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Jak ktoś grał w oryginał, to nie powinien się czuć ani zaskoczony, ani zniesmaczony tą sceną. Ok, tam nie było tańczenia, ale przebieranie się w damskie fatałaszki jak najbardziej. Mam nadzieję, że w kolejnej części pójdą krok dalej i Could odwali jakiś striptiz w duecie z Sephirothem. Cytuj
izon 995 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Na razie 11 godzin za mną. Mam wrażenie jakbym dostał dwie gry w jednym - jedna to wzorcowe wręcz odtworzenie lub rozszerzenie scen z oryginału, genialne walki z bossami, wspaniałe aranżacje muzyczne i piękne lokacje, druga to kupsztal, w którym w nieskończoność biegasz po nudnych i na siłę wydłużonych lokacjach ( w dodatku wyglądających momentami jak gra z ps3) wypełniając jakieś dziwne nic nie znaczące zadania. Mimo wszystko grę oceniam pozytywnie bo jednak tych dobrych momentów jest zdecydowanie więcej. Dla przykładu początek drogi do Wall Market - ten klimat, muzyka, niesamowita gra świateł - no są te momenty za jakie pokochałem tą serię.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi