Skocz do zawartości

Final Fantasy VII Remake

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nigdy nie grałem w oryginał i nie czuję, żeby mi ktoś sprzedał wykastrowaną wersję. Uważam za to,  że gdyby z gry wyciąć te dłużyzny, zmniejszyć chaos w walkach, szczególnie z Bossami i lepiej nakreślić sens niektórych wydarzeń i background postaci, to byłaby gra  na co najmniej 8/10. W wersji, którą dostałem- 0 emocji.

Opublikowano (edytowane)

Pokazywałem to już kiedyś i zaprezentuje jeszcze raz

tak powinien wyglądać rimejk 7i z zachowaniem oryginalnych mechanik przedstawionego świata czyli  w rzucie izometrycznym jak za starych dobrych czasów.

To co widzimy powyżej jest zrobione przez jednego fana i już wygląda mega fajnie i klimatycznie. Wyobraźmy sobie zatem gdyby tym tropem poszła wielka firma z mózgiem (którą niestety Squareenix nie jest), która wpompowała by w ten projekt grube miliony - mogło by to wyglądać jeszcze lepiej.

Dodali by przerywniki filmowe na wypasie, które obrazowały by ważniejsze sceny, podrasowali by turowe walki oraz uwidocznili przeciwników na mapie i a wygląd głównych bohaterów jak i pobocznych panolków czy to npców czy potworasów przypominał by to co mieliśmy  w oryginale oczywiście wpompowano by  w nich więcej polygonów i kurna był by wypas jak cholera.

W późniejszym okresie na tym silniku można było by machnąć fajnala 6, 8, czy 9e oraz np chrono crossa i trigera.

2 -3 lata intensywnego developingu na jeden projekt i w przeciągu 10-15 lat mamy rimejki marzeń.

Jednak ludzie już zagłosowali portfelem i rimeki fajnali oraz chrono serii - jak już się za nie zabiorą i będzie to ten sam szablon co przy tworzeniu 7i, to będziemy znowu czekać przez długie lata, ale przy niezdecydowaniu i rozmontowani tej firmy przez pizdowatych prezesików i niewydarzonych pracowników to obstawiam, że będzie to znowu robione w bulach i wyjdzie gówno jak rimek 7i. 

A na pocieszenie, taki o to majstersztyk

Kurla jak by było pięknie gdyby zebrać tak tych pasjonatów dać im pod buta tych wszystkich osłów ze Squareenix i niech rządzą i dzielą,.............................. z Sonikiem się udało :)

Edytowane przez kazuyoshi
  • Plusik 4
Opublikowano
W dniu 26.01.2021 o 14:26, kazuyoshi napisał:

Pokazywałem to już kiedyś i zaprezentuje jeszcze raz

tak powinien wyglądać rimejk 7i z zachowaniem oryginalnych mechanik przedstawionego świata czyli  w rzucie izometrycznym jak za starych dobrych czasów.

To co widzimy powyżej jest zrobione przez jednego fana i już wygląda mega fajnie i klimatycznie. Wyobraźmy sobie zatem gdyby tym tropem poszła wielka firma z mózgiem (którą niestety Squareenix nie jest), która wpompowała by w ten projekt grube miliony - mogło by to wyglądać jeszcze lepiej.

Dodali by przerywniki filmowe na wypasie, które obrazowały by ważniejsze sceny, podrasowali by turowe walki oraz uwidocznili przeciwników na mapie i a wygląd głównych bohaterów jak i pobocznych panolków czy to npców czy potworasów przypominał by to co mieliśmy  w oryginale oczywiście wpompowano by  w nich więcej polygonów i kurna był by wypas jak cholera.

W późniejszym okresie na tym silniku można było by machnąć fajnala 6, 8, czy 9e oraz np chrono crossa i trigera.

2 -3 lata intensywnego developingu na jeden projekt i w przeciągu 10-15 lat mamy rimejki marzeń.

Jednak ludzie już zagłosowali portfelem i rimeki fajnali oraz chrono serii - jak już się za nie zabiorą i będzie to ten sam szablon co przy tworzeniu 7i, to będziemy znowu czekać przez długie lata, ale przy niezdecydowaniu i rozmontowani tej firmy przez pizdowatych prezesików i niewydarzonych pracowników to obstawiam, że będzie to znowu robione w bulach i wyjdzie gówno jak rimek 7i. 

A na pocieszenie, taki o to majstersztyk

Kurla jak by było pięknie gdyby zebrać tak tych pasjonatów dać im pod buta tych wszystkich osłów ze Squareenix i niech rządzą i dzielą,.............................. z Sonikiem się udało :)

No cóż, mam podobne odczucia. Nawet nie chodzi o to, że koniecznie musieli zrobić rzut izometryczny ale drażni mnie fakt, ze wpompowano kupę kasy np. w przerywniki filmowe, a tak mało czasu  skupiono się na wypełnieniu wykreowanego świata jakimiś ciekawymi postaciami/questami itd. W tym jrpg, RPGa jest tyle co kot napłakał...

Opublikowano

ale po co robic taka gre? masz remastery na PSN do kupienia za grosze. podciagnieta rozdzialka, wyglada fajnie, da sie grac jak najbardziej.

mi ten remake siadl, moja ulubiona gra, zrobiona od zera, przystajaca do dzisiejszych standardow. byly glupotki, ale czysto subiektywnie - bawilem sie wybitnie.

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

A mi się podobały obie wersje. System walki w FF7R był moim zdaniem fenomenalny i super, że była opcja grania na hard. Jedynie dłużyzny przy platynowaniu trochę mnie drażniły.

Postacie wreszcie się czymś różniły poza limit breakiem i zasięgiem broni.

Po przejściu remejka zagrałem sobie w ff7 na ps4 i też się super bawiłem, ale gra była szokująco łatwa. Dużo za łatwa, a wcale tak jej nie zapamiętałem.  Aż sobie kupiłem wersję na PC i zainstalowałem mody podnoszące lekko poziom trudności. 

• Plusik 2
Opublikowano

13 lutego coś nowego ma się pojawić, jedno wiadomo, że będzie jakiś pokaz gry na nowe nextgeny i może 60 klatek, to się ogra na XSX (nie grałem na PS4, a miałem, no trudno), a drugim coś mocno teasują nowym part 2 lub ten drugi Final. 

• Plusik 1
Opublikowano

Źródłem jest użytkownik forum Resetera o pseudonimie Navtra. Internauta uchodzi za osobę dobrze zaznajomioną z planami związanymi z rozwojem cyklu Square Enix - przed oficjalną zapowiedzią ujawnił istnienie szesnastej odsłony serii.

„Gra ukaże się na PS5 i PC (nie trafi na Xboksy), gdzie zaoferuje coś więcej niż tylko zwiększoną rozdzielczość. Pojawi się nowa fabularna zawartość” - przekonuje. Podkreśla, że rozbudowaną edycję miano zapowiedzieć osiem miesięcy temu wraz z Final Fantasy 16, ale plany zmieniono.

https://www.eurogamer.pl/articles/2021-02-09-plotka-final-fantasy-7-remake-na-pc-i-ps5-otrzyma-nowa-zawartosc

Fajnie, zwłaszcza że grę mam przed sobą, to wpadłaby rozszerzona wersja na PS5. Liczę również na jakieś informacje o Part II. 

Opublikowano

Mi tam sie podobalo.

Jestem generalnie zadowolony z formy w jaka poszli.

Mam to szczescie , ze ff7 skonczylem z 10 razu i nie potrxebuje graficzki zeby skonczyc to ponownie.

Domyslam sie, ze z tego samego wyszli producenci.

Fan zakupil juz 3 razy wszelkiej masci femake. Wiec takie podbicie graficzki jak.w.ff9 powyzej nie zdalo by moim.zdaniem egzaminu. Kolejna wersja gry ....

Natomiast przebudowanie Ff7 , w sposob jaki zaprezentowali, moze nie bylo idealne z punktu widzenia fana, ale napewno przez niego akceptowalne. A ludzie ktorzy nie gralo dostali giere na 8/10 o przywoitej dlugosci i napewno o masywnym bodzcu do sprobowania zagrania w oryginal

Kasa na 100% tez sie zgadza

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jaram się jak szalony :banderas::banderas:

Nikt sie tego nie spodziewał, a każdy potrzebował.

Darmowe DLC upgrade na PS5? Fuck yasssss!

Yuffie wygląda idealnie. Przez moment myślałem, że typ z patykiem na plecach to będzie Cid, ale jednak to by było zbyt dużo :D Tego Weissa mogli by sobie jednak odpuścić, liczyłem na spuszczenie w klopie tych failowych goovien z kompilacji...

No a dla bulodupców i "purystów FFVII" jest Ever Crisis:

Może w końcu skończy się to pyerodlenie, że FFVII potrzebował tylko "wiernego remake z poprawioną graficzką", No to mają - 1:1 przeniesioną kompilację z turowym systemem alki, dziurawą jak ser szwajcarski fabułą z wysrywami Tabaty z CC i DoC  włącznie, oraz całym dobrodziejstwem inwentarza (pewnie też kompletnie zjebane tłumaczenie included).

Ponadto, gdzieś na twitterze mignęło mi info ze stanowiska Directora FFVIIR Nomurę zastąpi Hamaguchi, a Nomura zostaje Creative Directorem.
Także dla każdego coś miłego.

Czas zacząć rozglądać się za PS5, termin - czerwiec 2021.

Edytowane przez smoo
  • Plusik 2
Opublikowano

No i fajnie, ale po platynie jakoś nie wiem czy będzie mi się chciało wracać, żeby zobaczyć wspaniałości. Ale cholera wie - mi się FF7R bardzo podobało.

Ciekawe czy te legendarne drzwi poprawią. Aż czekałem, że pokażą jak teraz wyglądają.

Za to DLC - mniam. Ciekawe czy trzeba będzie instalować całość znów, bo wygrzebanie miejsca na PS5 może nie być łatwe.

Opublikowano

DLC tylko na PS5? Dzięki za nic, SE. Teraz to sobie poczekam na jakąś superduper complete edition, a i to wezmę dopiero jak stanieje do pięciu dych, oczywiście używkę. Po cholerę brałem to na premierę na PS4 :/

Opublikowano

No teraz będą doić siódemkę ile się da, dodatkowe płatne rozdziały, rozszerzanie uniwersum ile się da. Ehhh

Za Yuffie nigdy nie przepadałem, ale i tak ogram, co się będę oszukiwał.

Opublikowano (edytowane)

Oglądam sobie ten Ever crisis i już lekki uśmiech na mordzie się pojawia, myślę sobie - kurka chyba dostane rimejk siódemki jakiego chciałem :) 

Oglądam dalej plus czytam informacie i kuśka mięknie :( 

Niestety, to tylko następna nieudolna próba nachapania się na nieświadomych graczach.

Później zapodałem trailer dodatku z Yuffi i zobaczyłem więcej gównianych misji - błyskotliwych niczym popłuczyny z podstawki, to dobiło mnie już całkowicie.

A jest jeszcze ten cały batle royal - pierdolozo jakich mało, tego gówna to już nawet nie chcę pamiętać.

SE spakujcie zabawki i wypier...ać z piaskownicy. 

Edytowane przez kazuyoshi