Basior 1 084 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 3 godziny temu, smoo napisał: W Intergrade jest nowe rozszerzone zakończenie wprowadzające do Part2, spoilery już latają w necie jak coś więc radzę uważać. Ale to trzeba przejść ostatni chapter jeszcze raz żeby zobaczyć czy po prostu dodatek? Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Ten dodatek to jakaś osobna opowieść, czy jak sie go kupi to jest potem wpleciony w grzę głównej? Cytuj
Sylvan Wielki 4 616 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał: Mi się ściąga jakie 84gb. Szybki look przed Ratchetem. FF7R świetna gra, ale już kłuła w oczy na zwykłym PS4. Z przyjemnością przejdę ponownie. Dobry okres na takie upgrady. TLOU2(60fps), FF7R, jeszcze by Death Stranding dali i lato zapełnione na przeczekanie do jesieni. Zgadzam się. Zastanawiałem się, czy czasami nie zwęszą łatwego zarobku i era remasterow wejdzie w zupełnie nowy poziom. Cieszę się jednak, że tyle gier dostaje darmowe usprawnienia. Bo jednak skok na sześćdziesiąt klatek zawsze cieszy (komfort z rozgrywki). Przyznam szczerze, iż mój Final czekał kilka tygodni właśnie na to ulepszenie i gdyby nie kombo Retunal + (nadciągający) Raczet i Klank, już bym grał. Nic to, niebawem zaczynam zabawę. FF VII z kultowego Szaraka szalenie miło wspominam. Temat śledzę w miarę na bieżąco i widzę, że forumek jest zadowolony z tego odświeżenia. Z drugiej strony ciekawe kiedy przedstawią nam koniec tej przygody. Przecież to może trwać lata.... Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Basior napisał: Ale to trzeba przejść ostatni chapter jeszcze raz żeby zobaczyć czy po prostu dodatek? Szczerze nie wiem bo unikam spoilerów, a grać będę dopiero popołudniu, ale z tego co widziałem to jest coś w stylu rozszerzonego zakończenia z podstawki (te filmiki CGI na końcu). Po imporcie save z wersji PS4 od razu wpadła platynka w wersji na PS5 Miły akcent. Wbijam od razu do DLC, a potem lece całość od nowa w nowych sztach. God I love this game. Edytowane 10 czerwca 2021 przez smoo 1 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Jezusku jak mnie ta gra telepie aż miło. Muzyka to jest je,bane arcydzieło. Kurde szkoda, że trochę dziś i jutro mało czasu na granie, ale fajnie gra się Yuffie. 1 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 10 czerwca 2021 Opublikowano 10 czerwca 2021 Dwa pytania: 1. DLC pewnie w postaci kodu? 2. Płytka w wersji na PS5 to wersja zupgradowana czy nadal trzeba będzie ściągać patcha? Cytuj
nikt 42 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 6 godzin temu, Ins napisał: Dwa pytania: 1. DLC pewnie w postaci kodu? 2. Płytka w wersji na PS5 to wersja zupgradowana czy nadal trzeba będzie ściągać patcha? 1. Tak, DLC w postaci kodu. 2. Wersja tylko na PS5. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 (edytowane) Mo z muzyką dali czadu, trochę tu eksperymentują z innymi gatunkami muzycznymi, te piosenki lecące z gramofonów to sztosiwa nie z tej ziemi, ost podczas przemierzania podstaw Sectora 7 to ,zdecydowanie mają tam talenty godne zastąpić mistrza Nobuo. A Yuffie jest zayebista i tyle w temacie. Edytowane 11 czerwca 2021 przez smoo 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 Po kupnie tego dodatku jest to osobna historia czy wpleciona w podstawowej grze? Znaczy jakiś chapter po drodze? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 Osobna historia do wyboru w meny głównym. Akcja chronologicznie dzieje się w czasie Chaptera 8+ z podstawki. 1 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 Ja takie coś zamówiłem z alledrogo: FINAL FANTASY 7 REMAKE INTERGRADE SOUNDTRACK (3CD) 1 2 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 Fajnie jakby uruchomili jeszcze winyla. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 czerwca 2021 Opublikowano 11 czerwca 2021 Nowy opcjonalny boss tak mnie wyjasnil, ze jeszcze szukam zebow na podlodze. Bedzie zabawa z ubiciem go. DLC na hardzie to tez nie bedzie spacer, szczegolnie ostatnia walka. Nowe sceny po zakonczeniu ogladalem z bananem na twarzy, widac Spoiler Kalm, a w tle remix z jego motywu z OG. Tutaj rozpoczniemy part2 Jedynie ostatnie sceny z wiadomo kim budza u mnie niesmak, ale zobaczymy co z tym zrobia Spoiler Zdaje sie ze przeniosl sie do rzeczywystosci, gdzie Aerith nie zyje lub do przyszlosci znanej z AC? Cholera, dawac mi nowe info o part2! Cytuj
Sylvan Wielki 4 616 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 https://www.youtube.com/watch?v=4rQlyA5e1co&t=611s Według Digital Foundry mamy do czynienie z jednym z najlepszych usprawnień pomiędzy generacjami. Ulepszono tekstury, znacząco skrócono czas ładowania danych. Tryb 4k + 30 k/s, oferuję betonowe trzydzieści klatek, a natywne 4k gra utrzymuje niemal cały czas. Przy trybie wydajności rozdzielczość jest obniżona do 1520p przy zachowaniu wszelakich efektów i detali, a animacja to złoto w najczystszej postaci i wyświetlana jest w glorius stałych 60 klatkach. 3 Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 Ogarnęli drzwi, potrzeba było nowej generacji do tego 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 33 minuty temu, Sylvan Wielki napisał: https://www.youtube.com/watch?v=4rQlyA5e1co&t=611s Według Digital Foundry mamy do czynienie z jednym z najlepszych usprawnień pomiędzy generacjami. Ulepszono tekstury, znacząco skrócono czas ładowania danych. Tryb 4k + 30 k/s, oferuję betonowe trzydzieści klatek, a natywne 4k gra utrzymuje niemal cały czas. Przy trybie wydajności rozdzielczość jest obniżona do 1520p przy zachowaniu wszelakich efektów i detali, a animacja to złoto w najczystszej postaci i wyświetlana jest w glorius stałych 60 klatkach. Potwierdzam, gra wygląda obłędnie. Poprawiono wszystko począwszy od teł, przez rozmazane textury niektórych elementów otoczenia, a modele głównych postaci to jest kosmos. Widać pojedyńcze włókna wełny w sweterku Yuffie, a oczy przekazują tyle emocji i "życia", że kolana miękną. Gra wygląda dużo lepiej w scenach na silniku, niż te CGI z zakończenia. W jednej scenie jest zbliżenie na usta pewnej pani, gdzie widać pojedyńcze płatki brokatu ze szminki . 2 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 splatynowalem na ps4 i opchnalem. jak lepiej zrobic - kupic wersje ps5 czy uzywke ps4 + za darmo spaczować na ps5 + dokupić yuffie? ostatecznie wychodzi na jedno? bo cenowo pewnie na plus. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 (edytowane) bierz PS5. Masz w komplecie Yuffie z tego co kojarze, a upgrade z PS4 to 84zl za DLC i sciaganie 100gb z neta (plyta tylko do weryfikacji licencji) Chyba ze masz dobrego neta, to taniej zrobic sobie upgrade z PS4, up to you Edytowane 14 czerwca 2021 przez smoo Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 w sumie wer. ps5 mozna kupic uzywke, przejsc yuffie (sa trofea?) + jeszcze raz smignac oryginal na hardzie w nowej grafie i puscic dalej. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 A to te chaptery z Yuffie nie są przypadkiem w formie kodu do pobrania a nie na płycie? Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 Dokładnie tak. Nie ma ich na płycie, jest tylko voucher. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 14 czerwca 2021 Opublikowano 14 czerwca 2021 26 minut temu, Ölschmitz napisał: w sumie wer. ps5 mozna kupic uzywke, przejsc yuffie (sa trofea?) + jeszcze raz smignac oryginal na hardzie w nowej grafie i puscic dalej. Sa osobne trofki dla DLC, a platyna wpada po imporcie save z PS4 jesli takowy uprzednio zuploadujesz Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Na ile ten dodatek starcza czasu? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 U mnie jakieś 8-9h pierwsze przejście z wszytskimi aktywnościami pobocznymi (oprócz walk z symulatora, za te sie jeszcze nie zabralem). Ale ja jestem psychofanem tej gry, pewnie mozna z tego z 2h odjac. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi