Jakim 1 791 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wiem, że kiedyś było tak, że trzeba było to zakupić, potem się z tego po jakimś czasie wycofano i było za free dla aktywnych psplusowiczow ale nie wiem czy to było w ramach jakiejś promocji czy na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Powinno być normalnie dostępne, wejdź w wersje z Plusa, kliknij trzy kropki i wybierz odpowiednią wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 W związku z premierą na Steam może ktoś jeszcze będzie chciał ograć na PC to daje małego hinta. Żeby całkowicie pozbyć się stutteringu trzeba dać w grze Vsync na OFF, a w Nvidia Control Panel Vsync na ON, potrójne buforowanie na ON i Tryb niskiego opóźnienia na ultra. Po tym zabiegu wszystko chodzi płynniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Jak myślicie kupować na PC czy liczyć, że kiedyś wyjdzie na XSX? Wolałbym oczywiście na konsoli pograć. Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Sedrak Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wersję na XBX raczej bym już przekreślił, może kiedyś jako pełną trylogię przeniosą, ale to pewnie 2027. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 867 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 W dniu 19.06.2022 o 08:11, YETI napisał: Pytanie co do wersji z PS+, żeby zrobić aktualizacje do wersji na PS5, trzeba zapłacić? Nie. Update dla wersji z PS+ jest za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 W dniu 22.06.2022 o 19:46, Snake_Plissken napisał: Nie. Update dla wersji z PS+ jest za darmo. Obecnie mogę tylko pobrać wersję na PS4, zobaczymy czy wyskoczy jakaś możliwość aktualizacji do wersji na PS5 jak już wszystko ściągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Nie musisz ściągać, wejdź w wersję PS4 i kliknij te trzy kropki, tam będzie wersja PS5 do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Godzinę temu, Square napisał: Nie musisz ściągać, wejdź w wersję PS4 i kliknij te trzy kropki, tam będzie wersja PS5 do wyboru. Chyba coś zmienili, bo jak klikam na 3 kropki, to mam do wyboru tylko wersję na PS4 i demo. Wyskakuje upgrade ps4 version, ale po kliknięciu informacja, że nie mogę kupić tego produktu obecnie. Zobaczymy jak całość ściągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Jak to jest z wersją z PS4? Na PS5 up jest za free? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 20 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 nie wierzy jebany xD Cytat To upgrade your Final Fantasy 7 Remake copy from the PS4 to the PS5, go to your PlayStation Network (insert the disc first if you got a physical copy of the game). You can find an upgrade option on the Final Fantasy 7 game page. Just click ‘download’ to get it. Those with a physical copy will continue to use the disc as before. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Ja jebie ale to jest zamotane, ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 34 minuty temu, Lord Protector napisał: Ja jebie ale to jest zamotane, ale udało się. Udalo się bo to poprawili wczoraj lub dzisiaj. W ogóle jak ten dodatek z Yuffie? Grał ktoś wcześniej? Jest tam jakiś kawałek historii czy tylko czyszczenie kilku etapów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Jest historia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Yuffie petarda, zdecydowanie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Godzinę temu, Soul napisał: Ja jebie ale to jest zamotane, ale udało się. Strasznie to jest przekombinowane - ostatnio miałem jajca z Eldenem. Na premierę miałem wersję PS5, kupiłem niedawno PS4 i za cholerę nie mogłem dokonać ugrade'u ("insert disc"). Wszystko musiałem wypierdolić i dopiero ponowna instalacja od zera zakończyła się powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Chyba zardzewiałem od czasu bazowego FF7R bo w DLC Yuffie nie mogę dwóch wilków pokonać w pierwszych 30 min gry WTF, to zwykli przeciwnicy a na strzała zabierają mi 1000HP. edit nudne to DLC, gdy wraca się do ff7r po roku. Cukierkowa Yuffie, czuje się jakbym grał w jakąś japońska popierdólke. Chyba trzeba by całego ff'a od nowa zagrać, by znowu wpaść w klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 W dniu 22.07.2022 o 15:50, _Red_ napisał: Chyba zardzewiałem od czasu bazowego FF7R bo w DLC Yuffie nie mogę dwóch wilków pokonać w pierwszych 30 min gry WTF, to zwykli przeciwnicy a na strzała zabierają mi 1000HP. edit nudne to DLC, gdy wraca się do ff7r po roku. Cukierkowa Yuffie, czuje się jakbym grał w jakąś japońska popierdólke. Chyba trzeba by całego ff'a od nowa zagrać, by znowu wpaść w klimat. Nie, to chyba trochę wina DLC, a na pewno początku, ja grałem od razu po głównym wątku i odpadłem po 2 godzinach podczas biegania po jakiś rusztowaniach, chyba mnie przeraziła też minigra, nie chciało mi się ogarniać wszystkiego naraz. Ale dalej z trailerów robi się chyba mroczniejszy klimat. Musze do niej wrócić i skończyć, bo trochę wstyd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 I jeszcze te nowe pizdusiowate postacie, o których w bazowej fabule ff7r nie było ani słowa, np.: Wygląda jak ten ziomek z Big Brothera czy skąd on tam był Imho dodatek nie jest wart 80 zł. Robię właśnie te fabrykę (rusztowania?). Gram na słuchawkach i ten jazzowy soundtrack to chyba losowo podłożyli xd Ja pierniczę, wierci mi w głowie do bólu, ale finalfantasowy anticlimax. Ludzie chwalą OST, a ja nie dość, że nie trawię jazzu, to ten jazgot podczas godzinnej eksploracji autentycznie kłuje mnie w bębenki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 No ja nie wiem czy nie jest wart, bo jeszcze nie przeszedłem, wstępnie widać ze zawartość tam jest, historia, nowa postać, minigra, bossowie, summony, rusztowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Dobra, intermission skończone. Trochę ten DLC się wydaje oderwany od znanego nam FF7 i nie sprawia wrażenia, że łata pewne luźne wątki, a jedynie dodaje naciągane nowe eventy. Yuffie w Midgarze vs Spoiler cała Shinra, w tym Scarlett i Nero, który chyba tylko występował w Dirge of Cerberus? Wszystko jakoś mi się nie kleiło fabularnie i wydawało wepchnięte na siłę. Za to w endingu widzimy Spoiler Zacka dobijającego się do kościoła, szukającego Aeris. O co tu biega bo już chyba wypadłem z historii podstawowego FF7R i zdawało mi się, że on nie żyje (wg Crisis Core). Pamiętam jedynie, że remake costam nawiązywał do zmiany przeznaczenia postaci w końcówce. Czy to oznacza że losy niektórych kluczowych bohaterów pójdą inna ścieżką? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Też dziś skończyłem po... 4h. DLC kompletnie oderwane od samej gry ale przynajmniej sama walka Yuffie była inna niż pozostałymi kompanami. No nie dałbym za to pełnej kwoty. Nie chciało mi się nawet Ramuha pokonać i od razu poleciało z dysku po napisach końcowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 10 godzin temu, _Red_ napisał: Za to w endingu widzimy Pokaż ukrytą zawartość Zacka dobijającego się do kościoła, szukającego Aeris. O co tu biega bo już chyba wypadłem z historii podstawowego FF7R i zdawało mi się, że on nie żyje (wg Crisis Core). Pamiętam jedynie, że remake costam nawiązywał do zmiany przeznaczenia postaci w końcówce. Czy to oznacza że losy niektórych kluczowych bohaterów pójdą inna ścieżką? Teorie są zasadniczo dwie na ten moment: Spoiler 1. Zack jest w innej linii czasowej "co by było gdyby", w której Aerith już nie zyje, na co wskazują płaczący ludzie i więdnące kwiaty. 2. Zack jest w "zaświatach", czyli w Lifestream Tak, Nero jest z DoC, podobnie jak Weiss który jest tutaj nowym opcjonalnym bossem i oby na tym ich występy i nawiązania do tamtej gry się skończyły. Pewnie jednak jeszcze ich zobaczymy, bo Sonon na pewno przeżył a mini wątek Weissa też na to wskazuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Jedno z największych rozczarowań mojego growego życia, wiadomo u mnie ff7 to gra życia i nie jestem obiektywny ale to co oni tu odwalili...wszystko prócz grafy (choć mam wrażenie że 90% gry nie jest wykonane z takim pietyzmem jak początek) i względnie muzy to jakaś masakra z zmiana klimatu na jakiś festiwal crindzu na czele. Nie byłem ortodoksem że jak remake to nic nie zmieniamy tylko grafe podkręcamy ale to co tu zaserwowali.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi