Ölschmitz 1 521 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 u mnie poszlo gladko w sumie, mam wersje z ps plus dla ps5, sejwa przenioslem, dodatek dokupilem. zaje.biscie. platynka wpadla (najszybsza w historii;) od razu po wczytaniu sejwa. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Ja już się bałem, że coś będzie u mnie poknocone ale...2 wersję po 90 giga ściągnięte po to aby tylko sejwa przenieść xd. Ale dało rade więc sprawdzamy dodatek. Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Ok. Jak macie ten sam problem co ja telefon do supportu rozwiązuje temat, oczywiście o niczym pojęcia nie maja i jeszcze info ze nie mam w historii transakcji versji z plusa xD ale jak mu podałem numer zamówienia z maila co się dostaje to się znalazła w historii zakupu ta ver.O co biega, trzeba poprosić o zwrot tej transakcji za darmowy upgrade ver płytowej. Wycofanie tego upgradu ze swojego konta. Po tym pojawia się możliwość upgradu ver PS plus. Support jest tragiczny, gość mnie przeprasza na końcu i mówi ze o problemie dowiedział się ode mnie, nie jego winie oczywiście, samo rozwiązanie podałem mu sam bo sam wyczytałem je na tt. Powiedział, ze przekaże koleżankom i kolegom na lini wsparcia xDKtos dał dupy w dziale PS Store, kod produktu upgradu ver płytowej jest taki sam dla upgradu ver PS plus i tutaj pojawia się problem jak ktoś zrobił upgrade ver płytowej. Wiec teraz pewnie chcąc zrobić kiedyś upgrade wersji płytowej trzeba pamiętać żeby wycofać na suporcie “zakup” ver up. PS plus xD Brawo Sony xDGdyby ktoś chciał dzwonić: 223978924Wybierajcie 1 wsparcie PS5 -> 1 wsparcie techniczne konsoli, pod 2 wsparciem aktualizacji, gier itp maja wy(pipi)ane już przed świetami i nie odbierają 3 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 sprawdzalem sobie trofea do dodatku i widze, ze jest kolejny opcjonalny boss do rozpykania, ponoc on sam trudniejszy niz to ostatnie wyzwanie z podstawki (z shiva, lewiatanem, bahamutem i pride n joy). chryste. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 23 grudnia 2021 Opublikowano 23 grudnia 2021 Ostatni boss jest prze.jebany, rozgrywka z nim to bardziej sekiro niż FFVII. Kilka godzin mi wyjął z życiorysu. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Robił ktoś harda?Jakieś rady?Grę przeszedłem na normalu na premiere.Teraz chciałbym przejść hard i dobić brakujące trophy.Zacząłem czytać trochę w necie o preparations do hard i jest masa sprzecznych informacji.Jedni piszą że zanim odpalisz hard to wbij 50 lev wymaxuj materię itd.Inni piszą że można bez tego przejść.Może ktoś napisać jak jest naprawdę?Nie chce mi się grindowac za bardzo ale z 2 str pamiętam że 2 połowa gry to i na normal dawała w kość.No i na hard nie można używać itemow co sprawia że trzeba bardzo rozsądnie zarządzac mp.Nie chciałbym takiej sytuacji że odbije się od ściany bo za mało hp/mp za niski lev.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Sciągnałem wersje na ps4 (miałem zwykła nie z plusa). Nastepnie zrobiłem upgrade do ps5 - pojawił się kafelek z logiem ps5 i teraz 2 pytania pls: - usunąłem kafelek z logiem ps4, nie ma to znaczenia? - zrobiłem transfer sejwa z ps4 do chmury ale nie mogę w grze pobrać sejwa jak daje download save data, jest tylko komunikat o tym że tu go pobiore ale jak daje "confirm" to wraca do głównego menu Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Do chmury w sensie w wersji gry PS4? Jak masz wersje PS5 to PS4 możesz usunąć. 1 Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 16 minut temu, Square napisał: Do chmury w sensie w wersji gry PS4? Jak masz wersje PS5 to PS4 możesz usunąć. Tak. Wszedłem w ustawieniach w pamięć, wybrałem save z wersji ps4 i wysłałem do chmury. Gra z kolei nie widzi nic do ściągnięcia. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Czy w wersji PS4 wybrałeś opcje eksportu sejwów do wersji PS5 (w menu glownym gry). Wybiera się pojedyncze sloty na raz do przeniesienia. Nie trzeba nic wgrywać do chmury, ani nic to samo z siebie nie da. Potem wersja PS5 będzie widzieć ten download. 1 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 No to brzmi jak do chmury PS+, a nie do chmury w grze. Musisz ściągnąć/zainstalować jeszcze raz wersję PS4 i z jej poziomu wgrać sejw. 1 Cytuj
LiŚciu 1 331 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 Dzieki. To może być powód. Dobrze ze światełko mi nie dawno podpięli Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 No przez to pytałem wcześniej czy jest tak jak w Tsushimie, gdzie sejw możesz wgrać bezpośrednio z poziomu wersji PS5, ale jak widać nie chciało im się wydawać aktualizacji. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 7 godzin temu, Schranz1985 napisał: Robił ktoś harda? Jakieś rady? Grę przeszedłem na normalu na premiere. Teraz chciałbym przejść hard i dobić brakujące trophy. Zacząłem czytać trochę w necie o preparations do hard i jest masa sprzecznych informacji. Jedni piszą że zanim odpalisz hard to wbij 50 lev wymaxuj materię itd. Inni piszą że można bez tego przejść. Może ktoś napisać jak jest naprawdę? Nie chce mi się grindowac za bardzo ale z 2 str pamiętam że 2 połowa gry to i na normal dawała w kość. No i na hard nie można używać itemow co sprawia że trzeba bardzo rozsądnie zarządzac mp. Nie chciałbym takiej sytuacji że odbije się od ściany bo za mało hp/mp za niski lev. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Raczej się nie obejdzie bez podlevelowania. Przynajmniej kluczowe materie typu elemental, hp i mp up, magic+ itd. Generalnie zasada na hard to oszczędzać mp jak tylko się da, leczyć się najlepiej limitami i żółta materią. Nie jest jakoś szczególnie trudno, jak się zatniesz to zawsze mozna przełączyć chapter select i przykoxić w symulatorze. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 24 grudnia 2021 Opublikowano 24 grudnia 2021 No spoko już mam 50 lev i sporo materii na max czy tam 3/4 levelu więc jest ok.Teraz się bawię na arenie vr w 17 chapterze.Najgorzej że mam 7/9 strojów i kompletnie nie pamiętam których mi brakuję.Tzn wiem że po 1 Tifa i Aerith ale które?Eh a to się wiąże że żmudnym przechodzeniem kilku chapterow .Ale co by nie mówić to gierka mocarna.Za każdym razem muza wrzuca ciary, no i te przerywniki ten dubb!Cała otoczka jest tip top.Ja już chcę part2.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 14 hours ago, smoo said: Raczej się nie obejdzie bez podlevelowania. Przynajmniej kluczowe materie typu elemental, hp i mp up, magic+ itd. Generalnie zasada na hard to oszczędzać mp jak tylko się da, leczyć się najlepiej limitami i żółta materią. Nie jest jakoś szczególnie trudno, jak się zatniesz to zawsze mozna przełączyć chapter select i przykoxić w symulatorze. kluczem jest götterdämmerung żeby zaczynać każdą walkę z limit break żeby nie tracić mp na byle co Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 25 grudnia 2021 Opublikowano 25 grudnia 2021 Póki co radzę sobie bez tego op itemka i jest latwiutko.Właśnie padł airbuster(za 2 razem), teraz chwila wytchnienia w kościółku z Aerith.Przepiękna gierka, cisnę jak po(pipi)any, jakbym 1 raz gral w tego ff7r.Dla mnie nadal ma tą magię, a grając na hard 2 raz, mając za sobą coloseum arenę vr gdzie walczyłem wszystkimi postaciami rozkminialem skille itd to śmiem powiedzieć że to najlepszy system walki jaki w jrpg powstał.No i teraz dzięki 60fps gra działa przepięknie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Działa komuś ten plusowy free update do wersji na ps5. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 yup, mi działa razem z dlc Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 mi działa bez problemu. pobralem wersje ps plus i potem ten updejt. a co do harda - jedyna roznica powazna to brak itemów. czyli wlasciwie nastawiasz sie na bossa i caly chapter robisz co mozesz zeby nie uzywac MP. kazdemu chakre czy jak to sie tam nazywa i sie leczysz. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Działa.Cisnę jak po(pipi)any.Hard dość łatwy, cudowna giereczka.Pamietam jak ludzie płakali co to będzie.Że krótkie że słabe pocięte itd.72h na sejvie mam i zanim platynę wbiję to koło 90 zakręci się licznik.60 fps przy takiej walce bardzo robi.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 4 minuty temu, balon napisał: Działa komuś ten plusowy free update do wersji na ps5. Tak, ale luknij na dwie ostatnie strony jakie problemy mogą być gdy wcześniej upgrejdowaleś wersję płytową. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Nie, nie upgradowalem nigdy, a nie mogę zassać. Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 Tzn co dokładnie? Znajdź w sklepie ulepszenie i wybierz je, zmień game-> game na rozwijalnej liście, dodaj do biblioteki. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 28 grudnia 2021 Opublikowano 28 grudnia 2021 jak nie zadziała to: - ściągnij wersję z plusa ps4 - dopiero potem ściągnie raz jeszcze pełniaka ale już na ps5. Zasadniczo po tej operacji ja miałem dwie gry - dwa kafelki obok siebie. - zanim usuniesz wersję z ps4 zrób upload sejwa z poziomu gry o ile chcesz to robić - ściągnij sejwa w wersji ps5 - usuń wersję ps4 - Koniec pierdolenia się z tym. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi