Skocz do zawartości

Final Fantasy VII Remake

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie obok Last Guardian największy megaton tych targów. Przy oby dwóch tytułach zareagowałem tak samo, niedowierzanie, wyrywanie włosów, brawa na stojąco, ciarki na całym ciele. Gra dzieciństwa, marzenia się spełniają, dzięki ci Square.

Opublikowano

Z jednej strony jaram się jak dziecko, bo to dla mnie jedna z 3 najlepszych gier w historii (obok Okami i RE4), z drugiej wiadomo w jakiej obecnie formie jest Square i gdyby nie wykupiony Eidos, już dawno bym o nich zapomniał. 

Najchętniej poza oprawą nie chciałbym by cokolwiek zmieniali, jeśli już jednak mają coś mieszać w systemie, to niech dopracują balans. Magia na pewnym etapie poza leczeniem i przywoływaniem summonów była bezużyteczna. Z samych summonów tylko Rycerze i Phoenix byli przydatni.

Opublikowano

Najlepiej by było jakby namodzili dodatkowo w fabule i popodmieniali twisty, 3/4 radochy z erpegów to fabuła, brnąć bez niespodzianek przez ten bełokot o lifestreamach i śmierci wiadomokogo o której wszyscy wiedzą? Meh.

Dodadza jeszcze obowiazkowe nawiazania do tych super-sajanow z Dirge of Cerberus i calego tego ulomnego FF7 universe. Nie moge sie doczekac.

Opublikowano

dziwie sie że ci ludzie (oprocz rasta) tak wolno ogarniają, ja już po pierwszym tym dudniącym dziwięku muzyki powiedziałem "I KUREWA!" a jak weszły dziwięki pianina to wiedziałem i miałem mokre gacie!
a ten murzyn gruby skapnął sie dopiero jak pokazali miecz clouda

Opublikowano (edytowane)

Hheheh, dobry koleś, a najlepsze jest to, że wyglądałem podobnie ;)

dziwie sie że ci ludzie (oprocz rasta) tak wolno ogarniają, ja już po pierwszym tym dudniącym dziwięku muzyki powiedziałem "I KUREWA!" a jak weszły dziwięki pianina to wiedziałem i miałem mokre gacie!
a ten murzyn gruby skapnął sie dopiero jak pokazali miecz clouda

Yano, wiekszość po pierwszych sekundach myślało o FFVII, ale rozum podpowiadał, że to nie możliwe, zresztą pamiętasz akcje SE na PS Experience. ;)

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Całe to szaleństwo, reakcje ludzi są piękne, niektórzy nie rozumieją że powrót do midgar, flirtowanie z Tifą, Gold saucer w HD to spełnienie marzeń i definicja grania. Ta gra z założenia jest już lepsza od całego ścierwa które teraz produkuje np. Ubi.

Oby  sięgneli po ósemke potem.

Opublikowano

czarni graja w japonskie rpg ? myslalem ze kradna samochody w gta i w real life a tu taka niespodzianka

ten koles, co plakal to niech sie jeszcze nie rozkleja, czas na lzy bedzie jak bedzie dostepny zmieniony gameplay :|

ok, emu psx'a sie sciaga i trzeba ostatni raz w tym roku przejsc ff7 aby pozbyc sie tych zlych mysli zwiazanych z polityka kwadratowych i developingu ich ostatnich gierek

Opublikowano

czarni graja w japonskie rpg ? myslalem ze kradna samochody w gta i w real life a tu taka niespodzianka

ten koles, co plakal to niech sie jeszcze nie rozkleja, czas na lzy bedzie jak bedzie dostepny zmieniony gameplay :|

ok, emu psx'a sie sciaga i trzeba ostatni raz w tym roku przejsc ff7 aby pozbyc sie tych zlych mysli zwiazanych z polityka kwadratowych i developingu ich ostatnich gierek

Polecam ściągnąć wersje PC i nowe fanowskie tłumaczenie, które ostatnio wyszło, a nie to oficjalne guwno obesrane.

Co do rimejku - miałem świeczki w oczach. FFXIII ssało, ale XV wydaje się wracać na dobre tory + SE ogólnie zaczyna się ogarniać powoli.

Nic mi nie odbierze radości z tego rimejku. Nie potrzebuje starego systemu walki, nie potrzebuje nawet turowego systemu walki. Chce po prostu jeszcze raz przejść przez ten świat, tymi bohaterami i zobaczyć tę historie opowiedzianą z jeszcze większym rozmachem i w pięknej oprawie. Nawet jak nie wyjdzie idealnie i zrobią gierke 7/10 i tak prawdopodobnie będę ogrywał ze łzami w oczach. Nostalgia jest zbyt mocna. 

Mam nadzieje, że Uematsu dołączy do ekipy.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie no fajnie, że pokazali CG rimejku, który pewnie wyjdzie najwcześniej w 2017 :/ Mogli poczekać z rok z tą zapowiedzią.

Opublikowano

Polecam ściągnąć wersje PC i nowe fanowskie tłumaczenie, które ostatnio wyszło, a nie to oficjalne guwno obesrane.

Co do rimejku - miałem świeczki w oczach. FFXIII ssało, ale XV wydaje się wracać na dobre tory + SE ogólnie zaczyna się ogarniać powoli.

Nic mi nie odbierze radości z tego rimejku. Nie potrzebuje starego systemu walki, nie potrzebuje nawet turowego systemu walki. Chce po prostu jeszcze raz przejść przez ten świat, tymi bohaterami i zobaczyć tę historie opowiedzianą z jeszcze większym rozmachem i w pięknej oprawie. Nawet jak nie wyjdzie idealnie i zrobią gierke 7/10 i tak prawdopodobnie będę ogrywał ze łzami w oczach. Nostalgia jest zbyt mocna. 

Nie gram w zadne gry z polskimi napisami, nie daj boze dubbingiem. Tylko eng/eng albo eng/jp.

Opublikowano (edytowane)

Nie gram w zadne gry z polskimi napisami, nie daj boze dubbingiem. Tylko eng/eng albo eng/jp.

No ja nie mówie o pl tłumaczeniu, tylko o wiele lepszym angielskim tłumaczeniu stworzonym przez fanów.

Edytowane przez Dahaka
Opublikowano

Jak ta część się bardzo dobrze sprzeda to  będą pewnie chcieli podobnie potraktować  resztę słynniejszych gier z PSX'a.

Może nie z PSXa ale za remake FFVI bym wiele dał. Najlepszy FF jakie wypluło Square :banderas:

• Plusik 1
Opublikowano

FF7 znam doskonale i fanowskie tlumaczenie nie spowoduje, ze dowiem sie czegos nowego, nie widze sensu za to sie w ogole brac no chyba, ze dla kogos cukier powinien byc slodszy niz slodki no to wtedy oczywiscie, ze mozna.

Mi wystarcza to co jest, klasyk z psx z bledami w dialogach.