Dahaka 1 861 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, stoodio napisał: Odleciałeś całkowicie Albo... Pokaż ukrytą zawartość nie znasz pojęcia "sequel" Akurat jest to popularna teoria, ze ta gra to sequel AC, na zasadzie, ze Sephiroth po wydarzeniach z AC jakos przetrwal i przeniosl sie w czasie zeby zmienic swoj los, wiec jest to sequel z jego perspektywy Edytowane 25 kwietnia 2020 przez Dahaka Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 (edytowane) Ciekawa teoria, ale mimo to nie zapędzałbym się tak daleko, żeby pisać o tym jakby to było już oficjalnie potwierdzone. Enyłej, najbardziej w tym endingu cieszy mnie to, że Zack przeżył (prawopodobnie?). Mogą go dać na głównego bohatera kolejnej części jak dla mnie. Tylko ciekawe jak to rozwiążą fabularnie, bo czy w oryginale to nie było tak, że po śmierci Zacka Cloud zwariował i "przejął" osobowość Zacka i myślał, że jest nim? Nie wiem czy dobrze to pamiętam Edytowane 25 kwietnia 2020 przez Josh Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 W uniwersum FF na przestrzeni lat pojawiało się wiele różnorakich teorii - kolega jasno stwierdził, że teoria jest faktem. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 No na tą chwilę jest to teoria na którą w grze są dziesiątki dowodów (chociażby Spoiler Aerith wiedząca rzeczy o których nie ma prawa wiedzieć na tym etapie gry, jak to że Cloud jest Soldier/Mercem, Red dzieckiem, to że ostatnia walka z Whisperami to tak na prawde walka z Kadajem, Loz i Yazoo (uzywają tych samych bronio, tych samych ataków i elementów, ich opis jasno na to wskazuje oraz soundtrack w tej walce, Sephiroth to jego wersja z AC - czarne pióra Jedyne czego nie wiadomo na pewno, to JAK to się dzieje i co jest tego powodem. A koleś z epilogu Spoiler nie żyje i mam nadzieję ze nie wróci. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Tak patrze na trofik za 50lvl. Mam chyba 27 czy cos. 14 chapter. Dobije do 50? Robie wszystkie subquesty itd. Potem jest jakas ng+? Pytam bo tak farmic to raczej nie ma na czym bo respawnuja sie chyba tylko szczury wiec ciezko chyba z nabijaniem expa poza fabula i subquestami Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 19 godzin temu, _Red_ napisał: Polecam 4 odcinki jak ktos ma wolne 24h. Tu 1/4 Nie za bardzo mam ochote przechodzić, grindowac i miec co chwila random encountery więc bardzo miło się OGLĄDA grę. Doskonale pamiętam pierwszą płytę, odświeżylem sobie wspomnienia z Nibelheim (przy okazji także w Crisis Core, które pokazują wydarzenia z tej prawdziwej strony). W drugiej połowie części wydarzen nie pamiętałem juz dokładnie, a dodatkowo odkryłem scenkę, której w życiu nie widziałem. Pokaż ukrytą zawartość rozmowa z rodzicami Zacka w Gongaga gdy mamy w druzynie Aeris i Tife. Teraz ich reakcje nabierają kompletnie nowego zrozumienia Ja właśnie gram w oryginał - nie jest tak źle z losowymi walkami, bo w miarę szybko można spitolić. Właśnie dotarłem do Nibelheim i atmosfera się zagęszcza. Co do spoilera - dużo jest scenek, gdzie zależnie od aktualnego składu drużyny możemy dowiedzieć się wielu ciekawych informacji. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 38 minut temu, kanabis napisał: Tak patrze na trofik za 50lvl. Mam chyba 27 czy cos. 14 chapter. Dobije do 50? Robie wszystkie subquesty itd. Potem jest jakas ng+? Pytam bo tak farmic to raczej nie ma na czym bo respawnuja sie chyba tylko szczury wiec ciezko chyba z nabijaniem expa poza fabula i subquestami Mam podobnie. Mtyślę, że będzie opcja w koloseum albo walki VR. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 No wlasnie , bo jakos do konca gry juz nie tak daleko za to 50lvl wydaje sie baaaardzo odlegly Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Przecież jest NG+ na hardzie, gdzie EXP leci aż miło. 1 Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 A no widzisz o to pytalem. I oczywiscie ng+ jest zaliczane do trofika za hard? Nie trzeba przechodzic na hard zwyklego ng od zera? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Po ukończeniu gry masz opcję chapter select. Lecisz wszystkie rozdziały ponownie, ustawiając poziom trudności na hard i bajka. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Ale zakładam, że wtedy podbijasz sobie jeszcze poziom trudności. Bo poza 50lvl zapewne nie masz też wymaksowanych istotnych materii np HP. A wszystko to można pewnie machnąć na normalu. Co kto lubi. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Pewnie, że można - tylko na hardzie zarówno EXP jak i AP wbija się znacznie szybciej. 1 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Kuuuurła, chapter 11 mnie wykończy. Te walki z tymi Spoiler duchami są masakryczne. Dotarłem do walki z tym duchem-rydwanem i krew mnie zalała... zostało mu 1/10 życia i zmiótł mi trzy postacie z planszy jednym atakiem. Walczyłem z nim z 30 minut.. przerwa i próbuje od nowa. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 albo wiecej. 3 razy wiecej. po skonczonym normalu mamy dwie opcje.. 1. garc na hard ktory naprawde jest hard 2. levelowac materie na jednej z aren albo w jakims dobrym miejscu podczas story (sa dwa dobre - pierwsza walka w ch17 albo pierwsza seria walk na poczatku ch16 i restart czaptera) po co levelowac materie ? bo pomagaja na hardzie zwlaszcza przy niektorych bossach. HPup i Arise na przyklad. po co leciec z hardem od razu ? dla wyzwania. pamietajcie ludki ze na hard jest ban na itemy i laweczka odnawia TYLKO HP ale nie MP jest jeszcze jedna opcja do ktorej lepiej miec 50lvl i komplet topowych materii. ostatnia walka na arenie w ch17 (mozna wybrac z chapter select na hard). ostateczne wyzwanie czyli boss rush. w nagrode dostajemy akcesory ktore..... Spoiler daje nam pelny limit na poczatek starcia i mocnego regena limit brake po odpaleniu spoiler kompletnie nie zwiazany z fabula btw. baaardzo ulatwia harda i przyspiesza znacznie czas przechodzenia Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 W dniu 24.04.2020 o 21:09, _Red_ napisał: Polecam 4 odcinki jak ktos ma wolne 24h. Nie za bardzo mam ochote przechodzić, grindowac i miec co chwila random encountery więc bardzo miło się OGLĄDA grę. Opcja wyłączenia randomowych walk i przyśpieszenie rozgrywki 3x bardzo usprawniają przechodzenie gry. 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Kuuuurła, chapter 11 mnie wykończy. Te walki z tymi Spoiler duchami są masakryczne. Dotarłem do walki z tym duchem-rydwanem i krew mnie zalała... zostało mu 1/10 życia i zmiótł mi trzy postacie z planszy jednym atakiem. Walczyłem z nim z 30 minut.. przerwa i próbuje od nowa. No to poczekaj na chapter 12.Powiem krótko ch11 genialny.Świetny dungeon(których podobno nie ma)z fajnymi zagadkami środowiskowymi mega wstawkami(to akurat standard) i epickim wymagającym bossem(eligor)Chapter 12? Mesjasz gejmingu, bomby prawdy i rozmach jakiego dawno w gierkach nie widzialem.Ciężko opisać co tu się odpyerdala, to trzeba przeżyć.Różowe okulary? 7/10?Mogę wam sie zaśmiać prosto w oczy.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Gnojowi, który wymyślił ten szajz sprzedałbym kosę w plecy. Po godzinie męczarni udało mi się dobić do 46 podciągnięć, ale po komentarzach na YT widzę, że i tak w miarę szybko mi to poszło, bo niektórzy siedzieli nad tym nawet 4 h. Jedna z najgorszych minigierek z jakimi się zetknąłem, powodzenia życzę każdemu, kto chce mieć w tej grze platynę. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Zrobiłem to za 4 podejściem. 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 9 godzin temu, Shen napisał: Opcja wyłączenia randomowych walk i przyśpieszenie rozgrywki 3x bardzo usprawniają przechodzenie gry. Przyspieszanie ustawiłem sobie pod przyciskiem touchpada DS4 na emulatorze, dzięki czemu skondensowałem całą fabułę + side questy może do 30 realnych godzin. Ale wyłączanie randomowych walk to jak? Jakimś modem? Używałem ISO z PSX + emulator ePSXe. A podciąganie z Żulsem też mnie irytowało, ale poszło może za 10 podejściem, góra 1h zabawy. Nie ma tam wiele trudności z samymi kombinacjami - cały czas pattern leci po kształcie klepsydry i jedynie odwraca się kolejność. Trzeba mieć jedynie szczęście by przeciwnik się wyglebał w dobrym momencie, wtedy jest szansa wyprzedzić go. Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 (edytowane) 11 minut temu, _Red_ napisał: Przyspieszanie ustawiłem sobie pod przyciskiem touchpada DS4 na emulatorze, dzięki czemu skondensowałem całą fabułę + side questy może do 30 realnych godzin. Ale wyłączanie randomowych walk to jak? Jakimś modem? Używałem ISO z PSX + emulator ePSXe. W remasterze na PS4 masz możliwość wyłączenia random encounterów pykając dwa guziki na padzie. Cytat A podciąganie z Żulsem też mnie irytowało, ale poszło może za 10 podejściem, góra 1h zabawy. Nie ma tam wiele trudności z samymi kombinacjami - cały czas pattern leci po kształcie klepsydry i jedynie odwraca się kolejność. Trzeba mieć jedynie szczęście by przeciwnik się wyglebał w dobrym momencie, wtedy jest szansa wyprzedzić go. No właśnie, bardzo dużo zależy tu od szczęścia, u mnie gość praktycznie nigdy nie schodził poniżej 44 podciągnięć. No i jestem kiepski w gierkach rytmicznych, a tu właśnie załapanie rytmu i dostosowanie prędkości wklepywania przycisków jest kluczowe. Na początku robiłem to zdecydowanie za szybko (żeby zrobić jak najwięcej powtórzeń), dopiero po czasie załapałem że nie ma sensu się aż tak spieszyć i "wystarczy" zrobić 45 podciągnięć. Enyłej ch*jowa minigierka, a za brak możliwości szybkiego restartu komuś tam należą się srogie baty. Edytowane 26 kwietnia 2020 przez Josh 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 (edytowane) O no proszę, ale bym połaził po tym świecie bez randomowych walk. Ale kupować n-ty raz tym razem remaster na PS4. Na PSX miałem FF7 oryginał po niemiecku, później platinum edition po angielsku, potem normal edition, ze 2 lata temu kupiłem port na PS3 z Playstation Store a teraz jeszcze tu. .. ... widzę, że jest aktualnie za 33 zł... Damn... resist. Edytowane 26 kwietnia 2020 przez _Red_ Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Polecam mimo wszystko. Ja sobie kupiłem remaster FFVIII i co prawda random encounterów nie wyłączam, tak samo jak nie korzystam z "darmowego" ładowania HP i MP (bo jest i taka opcja), ale z przyspieszeniem 3x gra się w to o niebo lepiej (inaczej nie wiem czy w ogóle bym skończył, bo ze standardową prędkością gra się WLECZE). No i spoko odświeżyli facjaty bohaterów, już tak nie straszą pikselozą. Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Josh napisał: Gnojowi, który wymyślił ten szajz sprzedałbym kosę w plecy. Po godzinie męczarni udało mi się dobić do 46 podciągnięć, ale po komentarzach na YT widzę, że i tak w miarę szybko mi to poszło, bo niektórzy siedzieli nad tym nawet 4 h. Jedna z najgorszych minigierek z jakimi się zetknąłem, powodzenia życzę każdemu, kto chce mieć w tej grze platynę. Ku.rva, Joshu, platynujesz Residenty i odstawiasz tam balet z Nemesisem, a lekko rytmiczne naciskanie 4 guziczków Cię przerasta? XD Edytowane 26 kwietnia 2020 przez Bzduras 2 1 4 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 kwietnia 2020 Opublikowano 26 kwietnia 2020 43 minuty temu, _Red_ napisał: O no proszę, ale bym połaził po tym świecie bez randomowych walk. Ale kupować n-ty raz tym razem remaster na PS4. Na PSX miałem FF7 oryginał po niemiecku, później platinum edition po angielsku, potem normal edition, ze 2 lata temu kupiłem port na PS3 z Playstation Store a teraz jeszcze tu. .. ... widzę, że jest aktualnie za 33 zł... Damn... resist. Polecam, z modami bardzo fajnie sie gra, jak nie mam ochoty farmic to wylaczam walki i lece z fabula. Jak trzeba przyfarmic to odpalam 3x i zaraz nadganiam z levelem. Widze, ze u ósemka w promce, czas wziac, moze teraz bardziej mi podejdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi