Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Aaa jeszcze dopytam, zakładam, że na PS4 nie dodano save w każdym momencie? Uwielbiam za to emulatory, że robisz snapshoty w dowolnym momencie i można powtórzyć końcówkę walki licząc np. na rzadkiego dropa, niż 500 razy powtarzać to samo przez 20h. Właśnie testuję na ePSX kody gameshark. O ile np. na max hajsu czy 9999hp działają, to no encounter w ogóle nie trybi i atakują mnie po drodze Edytowane 26 kwietnia 20204 l przez _Red_
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Przypominałem sobie oryginał tuż przed wyjściem FF 7 Remake i nie korzystałem wcale z unikania walk ani z przyspieszenia rozgrywki 3x i nadal bawiłem się świetnie nie czując by mi archaizmy po latach przeszkadzały. A i grindu trochę zrobiłem. No ale to jedna z moich gier życia więc pewnie dlatego. Co do rimejku to obecnie chapter 14 i Spoiler myślałem że wreszcie jakiś przeciwnik który jest za silny na mój obecny lvl. Type-0 Behemoth poskładał mnie odrazu przy pierwszym razie. Ale za drugim juz padł choć walka była intensywna. Pozostaję jeszcze porobić Koloseum i ruszać dalej z fabułą.
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Przechodzę teraz Hard i właśnie padł domek. Nie wiem czy to przygotowanie, obeznanie systemu czy build ale było łatwiej niż za pierwszym razem na normalu. Dzisiaj spróbuję dorwać Gotterdammerunga - ostatnie wyzwanie na arenie zapowiada się soczyście
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Też nie rozumiem demonizowania tego harda. Jest trudniej, jak nazwa sugeruje, ale to nie jest żaden hardcore.
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Hmmm nikt tu aż tak nie demonizował, tym bardziej, że nikt jeszcze nie ukończył.
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l A czym się różni 10% z PSNprofiles od ~1% zakładki Trofea z poziomu konsoli ?
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l No platyna niezbyt skomplikowana, ogolnie malo trofikow jak na rpg. I nie ma jakis takich oryginalnych jak w wielu rpgach. Np wytrzyj buzie rzygajacemu johnemu. Albo spraw by wiez miedzy aerith i tifa byla tak wielka ze zaczna sie nożycowac na pięterku w kwiatowej chalupce
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l Dobra, Ultimate Weapon właśnie wpadło. Za 4 próbą - o dziwo padłem 2 razy na 3 przeciwniku xD nie było tak trudno, trzeba bardzo uważnie kontrolować pole i samo wleci Dobry motyw jest po walce
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l No motyw końcowy Chadleya jest . Czuję że pięknie się połączy z Spoiler Cait Sithem
Opublikowano 26 kwietnia 20204 l 12 godzin temu, Bzduras napisał: Ku.rva, Joshu, platynujesz Residenty i odstawiasz tam balet z Nemesisem, a lekko rytmiczne naciskanie 4 guziczków Cię przerasta? XD Jakby mnie przerosło to bym tego nie zrobił (po komentach na YT widzę, że i tak szybko poszło, bo niektórzy męczą się po 3-4 h, a rekordzista 8 ). Ale szczerze? Wolę jeszcze raz zrobić Inferno w RE3 i to z zamkniętymi oczami niż ponownie "bawić się" w tę minigierkę. 4 godziny temu, smoo napisał: Platyna nie jest trudna, na psnprofiles ponad 10% już ma. Trudna może nie (za wyjątkiem tego jednego trofiku z podciąganiem), ale upierdliwa cholernie. Konieczność powtarzania po kilka razy rozdziałów, żeby zdobyć dzbanek za komplet sukienek to niezły debilizm.
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Cofa slowa o latwej platynie. Jestem przy drążku. Nie moge pokonac tego drugiego ivana drago Dobra lezy. Strasznie wybija z rytmu ta koniecznosc wciskania szybko jednego przycisku. Zobaczymy co tam Julisz ma do zaoferowania To uczucie kiedy w pierwszej serii robisz 22 a w drugiej 5 Edytowane 27 kwietnia 20204 l przez kanabis
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Ja wczoraj końcóweczka 17 chaptera, ale dałem sobie spokój, bo trzeba było rano wstać. Ale dziś kończymy pewnie gierkę. Zobaczymy, czy starczy sił i chęci na harda, ale po rozwaleniu Julesa szkoda by było nie platynować.
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l 4 godziny temu, kanabis napisał: Cofa slowa o latwej platynie. Jestem przy drążku. Nie moge pokonac tego drugiego ivana drago Dobra lezy. Strasznie wybija z rytmu ta koniecznosc wciskania szybko jednego przycisku. Zobaczymy co tam Julisz ma do zaoferowania To uczucie kiedy w pierwszej serii robisz 22 a w drugiej 5 Juliusz to w ogóle inny poziom. Polecam wyłączyć muzykę i stękania postaci, zostawić tylko dźwięk wklepywanych kombinacji, nie będziesz aż tak rozproszony. Minimum jakie musisz dźwignąć sadło to 45 powtórzeń, chyba że Ci się poszczęści, to może starczy 42-43, ale u mnie akurat Julek rzadko schodził poniżej 44 podciągnięć. Najgorsze w tej całej minigierce jest to, że restart trwa tak długo, czasem lepiej poczekać aż licznik dobije do końca niż restartować. Edytowane 27 kwietnia 20204 l przez Josh
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Nie no poszlo 46 powtorzen , juz o nim zapomnialem. Po prostu trzeba bylo sie skupic na wyobrazeniu sobie ze trasa guzika nie zniknela.Przynajmniej na mnie to dzialalo No i ogolnie albo mi sie wydaje albo niektore wersje kolejnosci przyciskow sa latwiejsze od innych. Lub po prostu dla mojego mozgu u mnie Juliusz walil 40-44 powtorzen. Ale zdecydowanie czesciej te 44 Restartu nie uzywalem. Raz uzylem podczas przysiadow i jak zobaczylem ile trwa to wole odczekac na siłce
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Inna dobra metoda to przypisanie cyfr do przyciskow, np 1-kwadrat, 2-trójkąt, 3-krzyżyk,4-kółko i powtarzanie sobie w myślach kolejności. U mnie tak poszło za 4 razem, praktyka z fighting games robi swoje
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Wychodzi na to, że tylko dla mnie trudne było nie samo zapamiętanie kombinacji, ale wklepywanie jej w odpowiednim tempie. Z gier akcji (zwłaszcza slasherów) mam mocno wbite w głowę ostre nak*rwianie w guziki, a tutaj się to kompletnie nie sprawdzało (90% moich failów) dopiero jak uspokoiłem paluchy i nauczyłem się dostosowywać kliknięcia do prędkości Tify to poszło. Edytowane 27 kwietnia 20204 l przez Josh
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Skończyłem. Jezu co za końcówka. Rozumiem że nie każdemu może się podobać, ale dla mnie świetne. Walki, reżyseria i cały pomysł, mniam. Nie wiem tylko jak dla kogoś kto nie grał w oryginal będzie to zrozumiałe.
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l (pipi)ele, wczoraj pół dnia jepania się z challengem VR na Pride and Joy, a dzisiaj poszedł za pierwszym razem... Zmieniłem tylko materie, Elemental + Fire na armor i Ifrit cały czas mnie leczył. Do tego bronie z Reprieve + Manawall na wszelki wypadek i dobić HP przed atakiem. Nikt nie padł, co uznaje za dotyk jezuska rng.
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l elemental+fire z absorbem to game changer bo z najtrudniejszej walki/momentu walki robi....duzo mniej trudniejsza wersje. dowiedzialem sie o tym po pokonaniu pride i pukalem sie w czolo dlaczego na to nie wpadlem lol kiecki dla aerith i powtarzanie 2x chaptera 8 (symulator chodzenia) wraz z 9tym to jest DRAMAT. sama idea ogladniecia arith w innej kreacji jest ok ale nie kosztem 2-3 godzin chodzenia. ale wychodze do platyny cnie
Opublikowano 27 kwietnia 20204 l Trzeba też powtórzyć cały trzeci rozdział i to z QUESTAMI, a później również z questami 8 i 9. Powaliło mocno tego śmiecia co to wymyślił.