Rtooj 1 620 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Są ustawienia jak ma działać postać niesterowana, teraz nie pamiętam gdzie. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Postać której nie kontrolujesz nic nie będzie robić, oprócz zwykłych ataków i obrony - wszystkim trzeba wydawać specjalne komendy ręcznie (są wyjątki później gdy możesz robić synergie z materii, ale z reguły są słabe). 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Ja zalecam jednak ciągłe przełączanie się i sterowanie samodzielne. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Bo z tego co pamięta, z oryginału to sterowało się Cluodem, a reszta działała jakby z automatu. Muszę się pobawić tą walką bo sterując jedną postacią na razie mam chaos, a jak będę się przełączał między postaciami jak będzie ich w drużynie 3-4 to będzie , ale popróbuję może się uda i przypasuje mi taki system walki Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Dla mnie jedyny problem to fakt że czasami zmieniają się postacie w drużynie i trzeba im przekładać materie, wtedy zaczyna się chaos, bo ciężko mieć wypracowany system przez całą grę, chodzi o rozdział kto ma jakie materie. Trzeba się uczyć na nowo bo nie każdy ma tyle samo miejsc na kulki. Najważniejsze to rozwijać różne materie naraz, kupować zawsze nowe w sklepach i zawsze trzymać wsadzone te któe zwiększają ilość HP i MP. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Na razie mam początek trochę się odbiłem bo jednak ja doceniałem z oryginału turowy system walki był taki spokojniejszy i mogłem na spokojnie sobie poukładać.Co nieco z materii pamiętałem więc na razie sobie radzę choć niektóre z nich mają zawiłe opisy i nie kumam do czego służą Uwielbiałem FF VII i VIII, ale remakeowi też dam szansę jeszcze jakiś czas bo ogólnie lubię takie klimaty. Zobaczymy jak się odbiję to już pewnie nie wrócę ale jeszcze się pobawię może się wciągnę. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 Dużo stracisz jak się poddasz, dla kogoś kto kocha starą wersję samo porównywanie fabuł, rozmów, smaczków będzie wystarczające. Dobrnij przynajmniej do Aerith i podróży z nią, będziesz kupiony. 2 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 21 września 2021 Opublikowano 21 września 2021 Jakoś nie może się rozkręcić ta gra. Zaciekawiła mnie historia ale jestem w 5 chapterze i dosłownie raz użyłem summona , a już leci do mnie Nioh 2 więc nie wiem czy się oprę Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 21 września 2021 Opublikowano 21 września 2021 Chapter 8 i 9 robi całą grę imo, gdyż tam dochodzi do "reunite" postaci rozdzielonych przez los 20 lat temu ;). Ale jesli Ci nie siadło to już raczej nie siądzie, albo się kocha FFVII albo nie. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 21 września 2021 Opublikowano 21 września 2021 No właśnie nie wiem czy sentyment nie zagrał u mnie ale gra ogólnie bardzo mi się podoba więc schowam Nioha do szafki i pogram jeszcze Cytuj
mario10 519 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Wczoraj pograłem i przeszedłem chapter bodajże 6 i już po tych platformach jak się biegało było fajnie, więcej walk rozkręciło się nieco. A powiedzcie mi proszę bo moja materia np cure ma już awans na kolejny poziom czyli cura ale jak używam podczas walki to cały czas mam cure czy gra z automatu używa mocniejszej wersji czy trzeba to gdzieś zmienić? Ogólnie trochę się pobawiłem wczoraj walką i zacząłem używać ataków specjalnych innych postaci bez przełączania się między nimi tylko przez command i zmianę L2 R2 szybciej jestem w stanie wyprowadzać ataki, powoli się docieram Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Możesz wybrać poziom czasu ręcznie, często słabsza wersja czaru jest bardziej opłacalna do użycia (i szybciej się castuje). 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Dziękuję dobry człowieku. Muszę zatem się tym też pobawić Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Gram od jakiegoś czasu w ten FF VII Remake, ale powiem szczerze, że oczekiwałem więcej. Jestem co prawda na 11 chapterze, ale widzę, że gra mnie już niczym nie zaskoczy. Oryginalne FFVII przeszedłem w życiu tylko raz, ale w miarę dobrze pamiętam tę grę. Generalnie na plus jest graficzka (wersja na PS5) i mega klimatyczna muzyka. Ładowanie to jakiś szok, bo po kilku sekundach od odpalenia konsoli jesteśmy od razu w grze Technicznie jest zatem pełen szac. Delikatnych zmian w fabule nie oceniam źle, bo mam do tego zdrowe podejście, nie usiadłem do tego tytułu oczekując odtworzenia 1:1... Jednak nuży mnie strasznie powolne tempo tej gry, walka bardziej przypominająca slasher, niż grę RPG. Irytujące są te sidequesty, gdy wątek główny na chwilę stanie w miejscu. Lokacje sprawiające wrażenie dużych, a tak naprawdę są to makiety z kilkoma uliczkami na krzyż - trochę nie jest to godne gry z 2020 r. Moim zdaniem gdyby tempo gry było szybsze, a nie rozwleczone na siłę, to spokojnie zmieściliby się z całością historii, skupiając się na konkretach. Trochę się dziwię, że gra ma tak wysokie oceny, bo dla mnie to taki średniak i nie do końca udało się odtworzyć ten genialny, ciężki klimat oryginału. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 30 września 2021 Opublikowano 30 września 2021 Tak sobie gram spokojnie, ale powiem Wam, że do starego oryginału nie ma startu. Ogólnie grafika mi się podoba, system walki też nawet ok, ale wszystko tak rozwleczone, wiecznie 2 postaci w drużynie, jestem w 9 rozdziale i summona użyłem może 4 razy a wychodzi, że to połowa gry. Misje poboczne wynieś, przynieś, pozamiataj. Wolałbym żeby ta gra trwała 8 godzin i była napakowana akcją i porządnymi walkami, a tak jest rozwleczona na maksa i zaczynam czuć znużenie całą historią. Lubię gry przechodzić w całości jak już zacząłem, ale jak tak dalej pójdzie to będzie Final pierwszą grą od dłuższego czasu, którą przerwę w połowie. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 października 2021 Opublikowano 1 października 2021 Mnie gra kupiła po rozdziale gdzie lata się z Aerith po dachach koło kościoła, no szczęka opada ile tam jest detali. Rozumiem że mechanika walki może nie pasować, i rozwleczenie, ale nie można powiedzieć ze gra nie ma klimatu starej części. Wg mnie oddano go idealnie. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 1 października 2021 Opublikowano 1 października 2021 Nie mogę powiedzieć czy oddała w pełni klimat oryginału bo grałem w nią ponad 20 lat temu, ale z tego co pamiętam to summonami można było walczyć w każdej walce. Jestem w 9 rozdziale i jakoś mi brakuje polotu w tej grze. Nie twierdzę, że jest zła bo nie jest, ale jakoś mnie nie porwała choć taki niedosyt czułem od jakiegoś 5 rozdziału i tak co chapter mam nadzieję, że się rozkręci 1 Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Square i Epic szaleją, FF7 Remake Intergrade za 370zl rozumiem ze z DLC ale to cyfra i prawie 2 letnia gra, tylko na Epic Store (Steam to jeszcze mozna pomyyyyslec) nie ściągam torrentow od czasu kiedy Steam zaczął mieć letnie/zimowe przeceny.....ale chyba czas to zmienić Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Gry PC w cenie konsolowych? No kogoś pogięło. Spory szum w internecie z tego powodu. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 I dobrze kurła. Czemu mają mieć taniej niby? Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 XDDD Dwuletnia gierka za 370 zł? A tu jeszcze przyklaskują, że dobrze jak tyle kosztuje. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Aż jedna osoba i to w zawiści Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Teraz jak już wypchnęli ten pecetowy port który #nikogo, to tylko czekać na zapowiedź part2. Ale pewnie najpierw wyjdzie FFXVI, więc jeszcze troszkę trzeba będzie poczekać. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Part 2 to już wyjdzie na PC pewnie równolegle z wersjami na PS5, więc nie powiedziałbym, że nikogo ogra każdy kto nie sfrajerzył się zakupem PS5 beta od skalperów. Tak czy siak, zakupię za 15 lat jak wyjdzie całość Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 19 grudnia 2021 Opublikowano 19 grudnia 2021 Chyba najgorszy port PC jaki wyszedł w dłuuuugim czasie www.resetera.com/threads/pc-gamer-final-fantasy-7-remakes-pc-port-is-a-major-disappointment.529321/ trzeba będzie się zaopatrzyć zatem w wersję PS5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi