grzybiarz 10 313 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Dałem plusa za pro odpowiedź Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opublikowano 14 czerwca 2016 Opłaca się dopłacać do polaryzowanych szkieł? Gdzieś czytałem, że polarki są praktycznie tylko dobre do jazdy, bo na co dzień bardziej przeszkadzają niż pomagają np. przy korzystaniu z telefonu (po obrocie ekran robi się czarny). Zalezy, czy potrzebujesz sezonowych (letnich) okularow do jazdy, czy czegos na codzien. Jesli te pierwsze to polaryzacyjne okulary sa idealne, bo dzialaja podobnie do okularow przeciwslonecznych, tylko nie sa tak destrukcyjne (film polaryzacyjny ma za zadanie odbijac swiatlo sloneczne i podnosic kontrast, z tym ze bez zrodla swiatla widzisz mniej). Jesli chcesz cos na codzien to chyba lepiej zainwestowac w okulary z soczewkami fotochromowymi, tylko ze i z tymi bedziesz mial problemy, bo jakiekolwiek zrodlo swiatla (snieg odbijajacy slonce, dlugie swiatla, itp.) i masz okulary przeciwsloneczne z automatu. Sa plusy i minusy takich okularow, moim zdaniem film do komputera, antyrefleks i powloka hydrofobowa wystarczy. Mnie fotochromy bardzo irytowaly podczas powiedzmy robienia zdjec przy zachodzie slonca lub w zime. Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 15 czerwca 2016 Opublikowano 15 czerwca 2016 Ktore wygladaja lepiej ? czy Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Zależy od kształtu Twojej twarzy Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 Ja mam Mroku te pierwsze, tylko, ze biale Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 Czemu pierwsze? Przecież bardziej brzydkie są te drugie Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 28 czerwca 2022 Autor Opublikowano 28 czerwca 2022 Użytkuje ktoś okulary przeciwsłoneczne Carrera, albo Ray Ban? Jak z trwałością? Mam 6-letnie Polaroidy i zmieniłbym na coś innego. Jestem z nich zadowolony, ale od początku był problem z luzującą się śrubką mocowania nausznika. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 W każdych Ci się będzie luzować szczególnie z jednej strony jak zazwyczaj się okulary zakłada/ściąga. Czy to marketowe za 50zł czy RB albo Polaroid. Używam i RB i Polaroid i tych pierwszych już bym nie kupił chyba że chcesz znaczek. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 28 czerwca 2022 Autor Opublikowano 28 czerwca 2022 Z 10 lat temu miałem okulary Exess i przez 5-6 lat nic się nie poluzowało, w zwykłych okularach do komputera też nic takiego się nie dzieje. Na znaczku mi nie zależy, bardziej na polaryzacji i trwałości, żeby było na kolejne 5 lat. Pójdę chyba do Vision Express i przymierzę co tam mają. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Polaroidy mam z 4 lata, RB chyba z 10 lat i jakościowo się trzymają OK obie pary. Z tym że są zadbane, nigdy nie spadały itp. Widziałem że marki sportowe jak Nike czy adidas też wprowadziły na rynek swoje okulary. 1 Cytuj
iluck85 2 956 Opublikowano 28 czerwca 2022 Opublikowano 28 czerwca 2022 Zainteresuj się też Oakley. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 30 czerwca 2022 Opublikowano 30 czerwca 2022 Mam RB Aviator i Wayfarer. Nie jakoś długo bo trzy lata i rok. Żadnych uchybień nie zauważyłem, ale dbam. Nie rzucam, trzymam w futerale, wycieram ściereczką. Żałuję tylko, że do polaryzacji Nie dołożyłem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi