blantman 5 780 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja wczoraj ukończyłem po raz drugi przygodę i widziałem preview 3 przejścia Jestem obecnie w pracy i myślę o kontynuacji przygody po południu. Mało która gra tak na mnie działa. Jak na razie mój kandydat do goty. Na pewno DLA MNIE najlepszy ex tego roku w który grałem. Czekam na persone bo pewnie sporo namiesza w mojej hierarchii :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Dobra. Skończyłem Horizon, Mass Effect mnie do siebie zraził jeszcze przed premierą, więc w przyszłym tygodniu lecę po Automatę (głównie przez Wasze spusty tutaj, ale także i demko, które mnie urzekło). Mniej więcej wiem, czego się spodziewać, ale moje pytanie brzmi - czy bardzo będę nie w temacie, jeśli pierwszego Niera znam jedynie z wygórowanej ceny używki na allegro? :P Czy bez znajomości podstaw mogę tu wkroczyć bez obaw, że czegoś nie rozumiem. No i w sumie w drugą stronę - jeśli w końcu nabędę pierwszego Niera na PS3 (a taki mam zamiar), to czy Automata jest w ogóle kontynuacją, która może mi zaspoilować coś z "jedynki"? Od razu mówię, że kwestie techniczne nie są dla mnie strasznie ważne, więc teksty typu "jak po świetnym gameplayu od platynowych wrócisz do tego drewna w starociu..." możecie sobie darować - przeżyję :) No jak na moje oko, Automata troche spojluje jedynke, zwlaszcza jak sie robi sidequesty, nie trzeba co prawda ogryawc jej zeby sie dobrze z Automata bawić, ale jednak patrzac na wszystkie smaczki do okola i wzmianki ciagle do poprzedniej czesci, ciesze sie ze przeszedlem Nier'a jedynke, przeczytalem tlumaczony z japonskiego report, krótka nowele i drama CD bo czulem ze jestem "ready" :D Skoro w przyszlym tygodniu dopiero zaczynasz grac to nie zdazysz ograc jedynki? Jak zrobisz 2 przejscia + 2 endingi na Youtube to spokojnie ponizej 20h sie zmiescisz, moze nawet 15, gra nie jest jakas dluga. Jak masz x360 to Ci moge pozyczyc jedynke Edytowane 20 Marca 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja w drugim przejściu dostałem pewne informacje z jedynki ale to mi kompletnie nie psuje niczego. Wręcz przeciwnie, to mnie jeszcze bardziej zachęciło aby zagrać w jedyneczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jakie casuale, nie grali w jedynke Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ksiazki tez pewnie nie czytali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja czytalem nowelki Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ja w drugim przejściu dostałem pewne informacje z jedynki ale to mi kompletnie nie psuje niczego. Wręcz przeciwnie, to mnie jeszcze bardziej zachęciło aby zagrać w jedyneczkę. Miałem tak samo, ale w jedynce nie ma pani robot więc wątpie że zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Pawcio jak ty tak szybko tą grę przeszedłeś 3 razy :D ? Cholera drugie przejście miałem jeszcze dłuższe od pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Stulejarze mają czas na gry drugie przejście mi sie średnio podobało i parłem do przodu jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Stulejarze mają czas na gry drugie przejście mi sie średnio podobało i parłem do przodu jak najszybciej. Bylo ustawic Voice Changer'a, odrazu sie lepiej gralo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A wlasnie, dalej tylko nie wiem dlaczego pewne biczysko... zabilo krola lasu [*] Wyjasnili to gdzies? Bo jesli tak, to mi umknelo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 BO MOGŁA bonanza w którym momencie zczaiłeś to z poprzedniego spoilera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A wlasnie, dalej tylko nie wiem dlaczego pewne biczysko... zabilo krola lasu [*] Wyjasnili to gdzies? Bo jesli tak, to mi umknelo. po prostu nienawidziła wszystkich robotów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Czyli nie bylo powodu. Ehhhhhh, szkoda mi go bylo @Pawcio Po pierwszym przejsciu gry, wystarczy polaczyc monolog 2B z poczatku z jej slowami pod koniec o tym ze zawsze konczy sie tak samo + dodac do tej mieszanki pewne questy poboczne [np ten z parą androidow gdzie laska wymazywala kilkukrotnie pamiec partnerowi] i powoli robi sie obraz, wtedy to byla tylko teoria, ale podczas drugiego przejscia gry bylem juz w 100% pewien jak czytalem archiwa i po tym jak dowiedzielismy sie ze ludzkosc wyginela, obstawiam ze gdyby powiedzial o tym 2B od razu by go zabila i oddala do formatu, a commander mu o tym powiedziala w ramach testu Tutaj masz moj post po pierwszym przjesciu: Dobra, ja teraz pierdzielne piekniutki spoiler-teorie-pytanie po pierwszym przejsciu gierki, wiec uwaga. To kto sie domyslil jaka jest naprawde rola 2B po polaczeniu jej monologu z poczatku gry i dialogu na koncu? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A mnie sie cos chyba zepsulo. Robie misje Obtein Keys i wchodzac do miejscowki nie odpala mi sie cut scenka a dochodzac do celu w ogole nic sie nie dzieje. Ogladalem Guide i wyglada to na bug do tego ludzie na Gamesfaq pisza ze tez tak maja @_@ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 No jak na moje oko, Automata troche spojluje jedynke, zwlaszcza jak sie robi sidequesty, nie trzeba co prawda ogryawc jej zeby sie dobrze z Automata bawić, ale jednak patrzac na wszystkie smaczki do okola i wzmianki ciagle do poprzedniej czesci, ciesze sie ze przeszedlem Nier'a jedynke, przeczytalem tlumaczony z japonskiego report, krótka nowele i drama CD bo czulem ze jestem "ready" :D Skoro w przyszlym tygodniu dopiero zaczynasz grac to nie zdazysz ograc jedynki? Jak zrobisz 2 przejscia + 2 endingi na Youtube to spokojnie ponizej 20h sie zmiescisz, moze nawet 15, gra nie jest jakas dluga. Jak masz x360 to Ci moge pozyczyc jedynke Pan raczy żartować, Panie Velius - po pierwsze "w przyszłym tygodniu" to już TERAZ, po drugie mam tak ograniczony czas na granie, że te 20h by mi zajęło cały tydzień, po trzecie - nie mam zwyczaju "przechodzić" gier na YouTube :) Za ofertę pożyczenia dziękuję, ale tylko PS3, no i ze mnie taki zbok, że ja MUSZĘ MIEĆ swoją kopię :P. No i jakoś nie potrafiłbym pożyczyć od kogoś gry, podczas gdy na półkach zalega TO: oraz TO: Jakby się żona dowiedziała, że jeszcze od kogoś gry pożyczam, to by się popukała w czoło :P 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Mialo byc GOTY a jest obesrane zglitchowane (pipi) ktorego po zainwestowaniu 50 (pipi)ych godzin nie da sie skonczyc. Nie sadzilem ze kiedys bede tak zly z powodu gry wideo. Ja (pipi)e. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 edit: Po odpaleniu gierki ponownie 28 razy laskawie uruchomila sie scenka pozwalajaca isc dalej xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 3 przejście: o w kurwe jebane Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 mówiłem!!!!!11 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 wczoraj postawiłem sobie sobie za cel skopanie dupska pewnej w(pipi)ującej wampirzycy w Nioh; dotarłem do następnego bossa-ściany i... pjerdolę, przez wasze spusty doszedłem wczoraj do bossa na pustyni szkoda że ten otwarty świat jest taki pusty i w zasadzie powinno się go zmniejszyć, bo rozmydla to fun z misji fabularnych, ale cała reszta jest znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Mam pytanie na temat 3 przejścia. Po zabiciu 2B miałem wybór komu przekazać poda. Najpierw mój wybór padł na A2 no bo nowa postać i w ogóle. Pograłem nią, doszedłem do bossa na pustyni, pokonałem go i miałem rewind z gadką podów. Potem znowu miałem do wyboru A2 lub 9S. Tym razem wybrałem 9S. To miało jakieś znaczenie czy jakbym wybrał A2 to byłaby kontynuacja jej losów czy znowu odgrywałbym tę samą scenkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
kosmiczny czosnek 106 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Mam pytanie na temat 3 przejścia. Po zabiciu 2B miałem wybór komu przekazać poda. Najpierw mój wybór padł na A2 no bo nowa postać i w ogóle. Pograłem nią, doszedłem do bossa na pustyni, pokonałem go i miałem rewind z gadką podów. Potem znowu miałem do wyboru A2 lub 9S. Tym razem wybrałem 9S. To miało jakieś znaczenie czy jakbym wybrał A2 to byłaby kontynuacja jej losów czy znowu odgrywałbym tę samą scenkę? Kontynuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Po problemach technicznych w koncu skonczylem gre zrobilem zakonczenia C D E zrobilem 100% Sidequestow i zajelo mi to 54h. Moje GOTY. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wspaniała gra wczoraj od ok 17 do 24 siedziałem. Dzisiaj nie wyspany w robocie ale zakończenie 3 przejścia i wariacje które potem uruchomiłem czyli wybranie inną postać na końcu oraz potem jeszcze ponowne przejście walki były tego warte. Naprawdę 3 przejście po prostu mocarne. Gry w ogóle nie śledziłem, nie planowałem nawet kupić na premierę. To jeden z tych rzadkich przypadków kiedy forumkowy hype pomógł mi i jestem szczęśliwy że tą zacną grę przeszedłem. Trafia z miejsca na podium gier z tego roku. Tak z ciekawości ktoś ukończył napisy końcowe bez pomocy ? Bo ja za dużo razy ginąłem i w końcu gra spytała się czy mi pomóc :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi