Skocz do zawartości

NieR: Automata

amsterdream

Rekomendowane odpowiedzi

Te questy, które rozpocząłem ale nie skończyłem zostaną przeniesione do kolejnego przejścia? Mam chyba z 7 misji których nie moge skonczyć bo nie moge sie dostać w dane miejsce np. Fotografia na pustyni, błąkająca sie para, wspomnienie Emila itp. tak jak bym miał dopiero dostęp do danych miejsc przy dalszym popchnięciu fabuły a ide właśnie do ostatniej lokacji.

Ogolnie gra dobra, tylko szkoda, że gdy fabuła sie zaczęła rozkręcać to zaraz sie kończy. Zobacze jak będzie przy drugim przejściu

Te questy, które rozpocząłem ale nie skończyłem zostaną przeniesione do kolejnego przejścia? Mam chyba z 7 misji których nie moge skonczyć bo nie moge sie dostać w dane miejsce np. Fotografia na pustyni, błąkająca sie para, wspomnienie Emila itp. tak jak bym miał dopiero dostęp do danych miejsc przy dalszym popchnięciu fabuły a ide właśnie do ostatniej lokacji.

Ogolnie gra dobra, tylko szkoda, że gdy fabuła sie zaczęła rozkręcać to zaraz sie kończy. Zobacze jak będzie przy drugim przejściu

Questy rozpoczete a nie skonczone trzeba zaczac od nowa. Wszystkie questy ktore wymieniles zrobilem na pierwszym przejsciu wiec slabo szukasz, w tej grze jest PELNO ukrytych zakamarkow, przejsc itp.

A co do fabuly...to bardziej skomplikowane niz Ci sie zdaje. Polecam robic wszystkie questy i zbierac archiwa. Duzo tez daja dialogi z ukrytymi bossami.

W ogole co do fabuly to to co sie dzieje na forach i portalach pokazuje tylko jako skomplikowana jest. Co drugi artykul "Story explained" ma mnostwo bledow bo ludzie nie zrozumieli/nie zebrali wszystkich archivow i pisza glupoty, inni to czytaja i niestety roznosi sie dalej.

--------------------------------------------------

Aha i taka mala ciekawostka bo przeczytalem post @suteq'a z przed kilku stron odnosnie trzeciego przejscia:

Ja nie zabilem Pascala po resecie, tylko shakowalem i otworzyl sklep, sprzedajac rece, nogi, tors i glowy DZIECI :kaz: Malo tego, mowil ze to JUNK, SMIECI i nie wie skad sie to wzielo :fsg: Alez grani na emocjach. A dzieki temu sklepikowi upgrade broni staje sie latwiejszy.

Edytowane przez Velius

Fabule to ty dopiero ruszyles tak na dobra sprawe. :cool:

Aha i taka mala ciekawostka bo przeczytalem post @suteq'a z przed kilku stron odnosnie trzeciego przejscia:

Ja nie zabilem Pascala po resecie, tylko shakowalem i otworzyl sklep, sprzedajac rece, nogi, tors i glowy DZIECI :kaz: Malo tego, mowil ze to JUNK, SMIECI i nie wie skad sie to wzielo :fsg: Alez grani na emocjach. A dzieki temu sklepikowi upgrade broni staje sie latwiejszy.

Yoko 'chińskie oko' Taro? (pipi)albym maczetami na kawalki, cwela z syndromem wiecznej depresji :[

Mam nadzieje ze otworzy sobie te restauracje o ktorej ostatnio gadal w wywiadzie i ze go sanepid zniszczy :[

Ło kórva.

za trzecim przejsciem gdze walczymy w jednej z wież S9 mówi do przeciwnika "you're going down" i normalnie głos jak Vergila. :obama: Nie wiem czy to tak miało byc i pstryk do DMC3, czy tylko smieszny przypadek, ale :boama:

Edytowane przez XM.

trzecie przejscie to jest kórva rozpie.rdol. Już chyba nic nie czaje z tej gry, a to co czaje to nawet nie jestem pewien czy dobrze mysle.

jest jeszcze 4 przejscie? Ile potrzeba na przejscie go? tylko czas prosze podac bo nie wiem czy dam rade dzis przejsc a dopiero bede mial czas grac w nastepny weekend :(  

4 i 5 zakończenie zajmuje jakieś 15-20 minut. Nie będę mówił dlaczego tyle, bo sam się tego dowiesz na końcu 3 przejścia.

mam abcdgw. Na e mam wybrać 9s albo 2a i przegrać? Ktoś coś pisał o jakimś strzelaniu do napisów końcowych? Jak to włączyć? xd

Edytowane przez Square
Gość suteq

Zakończenie E otrzymuje się automatycznie po osiągnięciu drugiego zakończenia z trzeciego przejścia, a więc C lub D. Jak za pierwszym razem dostałeś zakończenie C to następnym razem z Chapter Select wybierasz ostatnią walkę, a następnie drugą postać, wygrywasz i wtedy masz po filmiku dodatkową gadaninę Poda. Tam klikasz 'Yes', upewniasz się, że wybrałeś opcję, że chcesz aby oboje przeżyli i dostajesz główne napisy ze strzelaniem. Ważne, aby się nie poddawać podczas nich bo gra będzie kilka razy o to pytać. Dopiero zaakceptować jak powie, że jest oferta pomocy. Tylko trzeba być online. 

W razie czego link:

http://nierautomata.wiki.fextralife.com/Endings+Guide

A trofea możesz kupić po skończenie 3 przejścia. Robisz Chapter Select, wybierasz powiedzmy 8 rozdział, idziesz do obozu i gadasz z babką z metalową głową. I tam ostatnia opcja.

Edytowane przez suteq

Zacząłem 3 przejscie i się dzieje, że aż :obama:

Już wiem dlaczego tak się spuszczacie. I powie mi ktoś czy po 3 przejsciu będę miał true ending? Podejrzewam, że 4 będzie na zasadzie 1 i 2 przejścia. Ale 5 w ogóle trzeba robić?

3 przejscie i potem odblokowywuje sie chapter select, wiec wybierasz ostatni final chapter i zmieniasz wybory. Po obejrzeniu obydwu odblokujesz opcje true enda czyli ending E, powtarzajac dowolny ending z 3 przejscia i wybierajac "yes" jak Cie robot zapyta. Potem mini gra, napierasz i si nie poddajesz az dostaniesz oferte pomocy (chyba ze dobry jestes w te klocki).

Jakby ktos jeszccze nie domyslil sie skad ta pomoc to -->

Ktos poswieca i kasuje swoj save dla innego gracza   :kaz:

Edytowane przez Velius