Skocz do zawartości

NieR: Automata

amsterdream

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pod koniec drugiego przejścia, więc głównie to unikam spoilerów. Poza tym w sumie rzadko opisuję pełne wrażenia na forum, a już w ogóle w przypadku większych gier.  O Nierze może coś skrobnę, chociaż pewnie nie wyrobię się i wolny czas od razu pójdzie w Personę.

Na razie naturalnie jestem bardzo zadowolony, ale lubię gry Taro, więc nie mogło być inaczej. 

swiadomie wy(pipi)ałem save i...

w sensie robiłem ending E, i sobie pomyslalem, ze w sumie raczej nie bede w to dalej grac, ale fajnie jak mi wpadnie trofeum za pełne napisy koncowe... i nie dostałem trofeum :< po strzelaniu do napisów koncowych

dramat.

no nic, pewnie za kilka mies przerushuje gierke 3x i wpadnie + zabiore sie za lunary itp :)  

Nie zajmuje to specjalnie długo. Mnie :platinum: pochłonęła niespełna 69 godzin. Jeżeli masz do zaliczenia tylko kilkanaście zakończeń, atakuj je śmiało. Część z nich da się wykonać w mniej niż 4 minuty - przykładowo masz zbiec z pola walki, bądź użyć w danym miejscu auto destrukcji/przedmiotu. Istnieje możliwość wybrania rozdziału, a niektóre akcje są interesujące. Skoro tyle uwagi poświęciłeś grze, to jedno posiedzenie cię nie zbawi.

Pomyliłem się i myślałem, że żeby zdobyć platynę trzeba zrobić wszystkie zakończenia a nie trzeba :}.

Brakowało mi tylko trofka za:

ending "end of yorha" czyli tam gdzie trzeba te napisy końcowe zestrzeliwać i w ogóle myślałem, że to jest mega hardkorowe i trzeba przejść za pierwszym razem... ;o ale potem przylatuje ekipa pomocnych statków i robi rozpierdziel aż miło

Więc platynka wbita za pomocą sklepu kupiłem z 5-6 trofeów - przede wszystkim te, w których trzeba dobijać wszystko na 100% - więc czysto grindowe sprawy i nie czuje się z tym jakoś specjalnie źle. 47h mi to zajęło.

Też tak myślałem.

Chodzi o podstawowe zakończenia gry te od A do E :)

Te śmieszne, failowe itd. się w to nie wliczają.

Mam zakonczenia A,B,C,D,E a trophy nie wpadlo.

Edit: Potwierdzilem info, nalezy zdobyc WSZYSTKIE endingi, z czego wlasnie jedno jest missable, wiec trophy jest missable. Musiales kupic i nawet nie zauwazyles, nikomu ze znajomych co grali nie wpadlo to trophy za podstawowe endingi.

Edytowane przez Velius

Jestem na pierwszym przejściu, 22h na liczniku i 40% questów wykonane, fabularnie

zaatakowany obóz ruchu oporu

kiedy zablokuje mi się możliwość robienia questów i ile do końca pierwszego przejścia mi zostało? Pytam czysto orientacyjnie :ragus:

Edytowane przez Figuś

Mam już chyba jakieś mentalne zboczenie jeżeli chodzi o ten tytuł. Ostatnio odpalam sobie scenke/kawałek z MGR: Revengeance: 

i w 1:15 prosty tekst Raidena "You don't say", a ja już oczy mokre bo 2B

rzuciła ten sam tekst w bardzo krytycznym momencie

Edytowane przez Ins