Whisker 1 384 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 60h pękło i jeszcze nie mam dość, perła wśród gier, coś nowego, coś świeżego. Fabuła, cała otoczka klimatu, kurde to gra, którą się przeżywa a samą fabułę łyka w każdym aspekcie. Rzadko się zdarza, że po odłożeniu pada i położeniu się spać, przed snem myślałem o tym świecie tak intensywnie, ostatnio chyba miałem tak z Bloodborne. Skala gry jest ogromna, masa gameplayu. Mam narazie 4 zakończenia, 74% sub zadań i ciągle mi mało. Ciężko się oderwać po prostu i tak zwyczajnie przejść do innego tytułu, to tak samo jak po platynie w Wieśku i dodatkach na 100%, chciałoby się po prostu więcej. Ode mnie 9+/-10 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 No nieźle szybko przechodzisz grę. Do mnie dzisiaj właśnie dotarła. Jestem po: Wesołym miasteczku Powoli gra zaczyna chyba nabierać tempa :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Najważniejsza zasada to dać tej grze się rozkręcić, bo z początku czlowiek czuje się dość zagubiony i dopiero w czasie zaczyna się wszystko łączyć i klarować, to jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Pierwsze przejście za mną. Główny wątek ze dwa razy niestety krótszy niż w jedynce. Zajął mi około 7h. System walki względem jedynki znacznie poprawiony jednak to nadal dla mnie średniak parę ciosów na krzyż i unik. Gra na Pro chodzi płynnie a grafika jest ostra i przejrzysta. Ten tytuł jak na tą generacje wygląda ok, także nie ma już sytuacji jak w poprzedniej z wizualnym crapiszczem. Klimat spoko, natomiast o fabule nie ma co jeszcze pisać bo dopiero ukończyłem grę w 1/3. Jak na razie nie zostałem powalony. Porównując pierwsze przejście jedynki i automaty to bez dwóch zdań jak dla mnie jedynka zmiata obecnego Niera. Muza też gorsze, ponieważ tylko dwa utwory wpadły mi w ucho, ten podczas napisów końcowych oraz jakiś tam przy końcówce. Wstępnie gra na takie max 7+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Czekam na twojego posta po zakończeniu gry. Miałem identyczne odczucia. Po kompletnym skończeniu Automaty ta gra wskoczyła na podium najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Miłej zabawy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 glowny watek to trzy przejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Nie ogarniam tutaj czegoś, a pytam bo sam także przymierzam się do NIER'a: Z gry 7/10 robi się niespodziewanie 9/10 jeśli tylko przejdę ją minimum 3 razy? No bez jaj... te twisty w kolejnych podejściach są naprawdę aż takie dobre i istotne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Czekam na twojego posta po zakończeniu gry. Miałem identyczne odczucia. Po kompletnym skończeniu Automaty ta gra wskoczyła na podium najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem. Miłej zabawy ;) Dzięki i oby tak było jak piszesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Każde przejście to inna perspektywa i inne spojrzenie na to co się dzieje, dopiero po trzech przejściach można wszystko w jedną całość poskładać i warto robić questy poboczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie ogarniam tutaj czegoś, a pytam bo sam także przymierzam się do NIER'a: Z gry 7/10 robi się niespodziewanie 9/10 jeśli tylko przejdę ją minimum 3 razy? No bez jaj... te twisty w kolejnych podejściach są naprawdę aż takie dobre i istotne? glowny watek to trzy przejscia. @Figuś Dokładnie, questy poboczne bardzo wzbogacają twoją wiedze o świecie i nakreślają tło fabularne. Warto je robić Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Heavy Deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Nie ogarniam tutaj czegoś, a pytam bo sam także przymierzam się do NIER'a: Z gry 7/10 robi się niespodziewanie 9/10 jeśli tylko przejdę ją minimum 3 razy? No bez jaj... te twisty w kolejnych podejściach są naprawdę aż takie dobre i istotne? Dla mnie od poczatku byla minimum 9/10, a po przejsciu calosci to jedna z moich gier zycia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Każde przejście to inna perspektywa i inne spojrzenie na to co się dzieje, dopiero po trzech przejściach można wszystko w jedną całość poskładać i warto robić questy poboczne No ok, to ogarniam, ale czy ta różnica po złożeniu całości jest naprawdę aż taka zauważalna? Edit: OK, nie pytam, nie męczę. Po prostu wchodzę w to. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dwa przejścia to prolog, trzecie właściwa przygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ale same wydarzenia się nie zmieniają chyba, hmm? Tzn ja miałem takie wyobrażenie tego do tej pory. Zmienia się perspektywa, jakieś questy, może dialogi, ale lokacje, bossowie i cała reszta taka sama. I żeby nie było - ja nie kwestionuję atrakcyjności tej gry (sam serio bardzo chcę ją sprawdzić), ale ten aspekt przeskoku z 7 na EPIC dość mocno mnie zastanawia. Dlaczego? Bo interesując się grą (przed zakupem) wszędzie trafiam na stwierdzenia tego typu właśnie. Skończyłeś raz? To masz średniaka i ogólnie (pipi) jeszcze widziałeś. Poleć jeszcze ze dwa razy i dostajesz 10 hit combo za(pipi)istości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ale same wydarzenia się nie zmieniają chyba, hmm? Tzn ja miałem takie wyobrażenie tego do tej pory. Zmienia się perspektywa, jakieś questy, może dialogi, ale lokacje, bossowie i cała reszta taka sama. GRAJ DALEJ Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ok, ok, nie krzycz ;) No i pozwól, że najpierw kupię grę. Aha, gierka ma jedną z najlepszych okładek jakie widziałem (PS4). IMO. Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ale same wydarzenia się nie zmieniają chyba, hmm? Tzn ja miałem takie wyobrażenie tego do tej pory. Zmienia się perspektywa, jakieś questy, może dialogi, ale lokacje, bossowie i cała reszta taka sama. Pierwsze i drugie przejście to prawie to samo. Natomiast trzecie to dalszy ciąg historii - druga połowa gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Amer, problem w tym ze ciężko wytłumaczyć nagła za(pipi).istosc niera bez spoilerow. ;( Musisz sam sprawdzić, ale gwarantuje że właśnie to tak będzie wyglądało - dwa przejscia > rewelacja, 3 przejście > geniusz/gra generacji. Przynajmniej ja tak mam i wszyscy w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja jadę teraz drugie przejście, ale staram się zrobić max sidequestów, bo po pierwszym miałem ledwo 22%. W każdym razie mimo kilku różnic, wiadomo że generalnie będzie podobnie do pierwszego przejścia, bo obydwie postacie większość czasu łażą razem, więc siłą rzeczy... Już się domyślam, z czyjej perspektywy będzie trzecie przejście i nie mogę się doczekać, bo to faktycznie zupełnie inna strona medalu :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Pierwsze przejście za mną. Główny wątek ze dwa razy niestety krótszy niż w jedynce. Zajął mi około 7h. System walki względem jedynki znacznie poprawiony jednak to nadal dla mnie średniak parę ciosów na krzyż i unik. Gra na Pro chodzi płynnie a grafika jest ostra i przejrzysta. Ten tytuł jak na tą generacje wygląda ok, także nie ma już sytuacji jak w poprzedniej z wizualnym crapiszczem. Klimat spoko, natomiast o fabule nie ma co jeszcze pisać bo dopiero ukończyłem grę w 1/3. Jak na razie nie zostałem powalony. Porównując pierwsze przejście jedynki i automaty to bez dwóch zdań jak dla mnie jedynka zmiata obecnego Niera. Muza też gorsze, ponieważ tylko dwa utwory wpadły mi w ucho, ten podczas napisów końcowych oraz jakiś tam przy końcówce. Wstępnie gra na takie max 7+ Hmm, faktycznie glowny watek moze sie wydawac krotszy od tego w Nier, ale przynajmniej nie trzeba ciagle wracac do tych samych lokacji, no i pierwsze przejscie to jednak troche taki prolog (drugie w sumie tez, ale juz cos nieco wiecej jest rzeczy pokazanych), mimo tego samo pierwsze przejscie dalo mi wiecej frajdy niz nie jedna gra, z tym ze mi to zajelo z 20 godzin czytajac wszystko, podnoszac wszystko, robiac side-questy itp. System walki mnie zaskakiwal przez caly czas, na przyklad przytrzymanie Pod'a + X = jakis atak z wyskoku, o ktorym nie wiedzialem. Przytrzymanie specjala na dluzej? Robi sie charge, przez co reszta Podow dzieli cooldown i zwiekszaja sie obrazenia oraz zasieg skilli. Mozna tez laczyc combosy w odpowiedniej chwili za pomoca linki, ktora sie odblokowywuje pozniej oraz przelaczac bronie w locie i rozszerzac repertuar ciosow, naprawde jest sporo mozliwosci o ktorych gra nas nie informuje i nie uczy. Nie zgodze sie ze gra chodzi plynnie, tez gralem na Pro i o ile w walkach jest wszystko ok, to juz zwiedzanie swiata w niektorych lokacjach mocno szarpie i mi to nieco przeszkadzalo. Klimat mnie zmiazdzyl, te zrujnowane bloki, hustawki i niepokojaca wrecz cisza i spokoj No i troche bardziej preferuje tez Soundtrack z Automaty, pamietam chyba wszystkie utwory i ich wariacje, jakos lepiej mi w ucho wpadaly, ale wciaz uwazam ze ten z jedynki tez jest fenomenalny, poprostu uwielbiam oba. No i wole tyleczek i majteczki 2B, niz facjate glownego herosa z Nier'a xD Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Velius 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Robie teraz drugie przejscie i powoli zaczynam doceniac utwory. Co do laski to pamiętaj, że w jedynce była nie mniej urodziwa Kaine. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Można przyczepiać się do wielu rzeczy w tej grze, ale nigdy nie zrozumiem jakichkolwiek zarzutów co do muzyki. KAŻDY utwór jest rewelacyjny. Rozumiem, że komuś bardziej podoba się OST z pierwszej części, ale to co pisze Kyo jest dla mnie niezrozumiałe. Przemilczeć wypadałoby też to jak Don porównywał ten żenujący OST z Bayo do tego geniuszu ;] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Może mieć inny gust. Choć zgadzam się, że ścieżka dźwiękowa NieR: Automata jest jedną z najlepszych jakie pojawiły się w grach wideo. Majstersztyk tej klasy co w Soul Blade, Castlevania: Symphony of the Night.Wystarczy wspomnieć: https://www.youtube.com/watch?v=BzGy5rlrBzc Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Genialne!!! A jest jeszcze multum innych utworów, OST najlepszy od lat :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikołaj 348 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Słuchając tych kawałków od razu czuje klimat i geniusz automaty. Yebana synestezja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi