Wredny 9 452 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Nic (oprócz kamery) nie utrudniało mi rozgrywki w TLG, drastycznych spadków animacji też nie zauważyłem (no może ze dwa razy w momentach eksploracji, czy podczas scenek). Żeby nie było - w NieR Automata też mi to nie utrudniało, po prostu napisałem, jakie błędy się pojawiają, gdy usunie się patche - tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kilka spoilerów w tekscie więc jak ktoś nie grał to radzę nie czytać Lece z drugim playthrough, kurczę pieczone, ale ta gra jest dobra. Po demie miałem tak, że no elegancka giereczka, platynowi się postarali znów na pewno kupie, potem przestałem grać w gry więc olałem no i jakiś czas temu kupione, leżało na półce i przechodziłem inne gry aż w końcu podjarałem się i odpaliłem. Początkowa sekwencja no to samo już grałem w demie więc trochę ziewałem, ale jakoś się doczłapałem do tej otwartej lokacji i... byłem rozczarowany, brzydkie to, dropiące, kolejny jakiś otwarty świat, który jest troche bez sensu bo biegasz tylko po to żeby zebrać jakieś śmieci i wydłużyć grę, do tego system walki całkiem spoko lecz mało rozbudowany ale gdzieś tak od 3h (lokacji w parku rozrywki) gra mnie chwyciła i w weekend na dwa podejscia rozwaliłem pierwszy ending (wpadlo A - nie wiem czy można inny mieć za pierwszym razem bo nic nie czytałem o grze póki co). No i dzisiaj po po pracy siadłem grać dalej i jest zaje.biscie tylko szkoda, że każą znów te same sidequesty robić i to bieganie po tych samych misjach fabularnych, no trochę lipa ale jedziemy dalej bo czuje, że będzie jak w pierwszym Nierze i gra zerwie pape z dachu. Spokanie z Emilem - GOTY Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Pape z dachu to Ci zerwie na trzecim przejsciu, dwa pierwsze endingi to "prolog" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 No na to liczę, nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) No i "A, B, C, D" lecą po kolei, podobnie jak w pierwszym NIER - tu nie ma za bardzo wpływu na te główne endingi Edytowane 27 Listopada 2017 przez Wredny Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Questy nie są przecież te same. Tylko te, których nie skończyłeś + nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 3 przejście true ending Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 ech az mi sie przypomniało zdobywanie zakonczenia E i idący za tym myk na ułatwienie <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 46 minut temu, _Be_ napisał: No na to liczę, nie powiem. Ostatnie przejscie to jest kosmos i wogole inny swait w stosunku do poprzednich. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Mi sie cala gra podobala od poczatku do konca. Jest magiczna. Mam nadzieje, ze trojeczka dostanie wiekszy budzet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Nie no 2 przejscie to zdecydowanie imo obnizka formy. szybki edit bo herezja straszliwa wisiala. Edytowane 27 Listopada 2017 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 9 godzin temu, Dahaka napisał: Questy nie są przecież te same. Tylko te, których nie skończyłeś + nowe. No nie za bardzo, musiałem znów latać po jakieś elementy dla ziomka do upgrade'ów w obozie Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Konstrukcja questów jest zawsze taka sama. Biegamy za jakimiś częściami albo tłuczemy kolejne maszyny. Ale ten świat, ta muza i gracja z jaką porusza się 2B kompletnie przyćmiły mi ten schemat. Totalny nokaut i moje osobiste GOTY. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Godzinę temu, _Be_ napisał: No nie za bardzo, musiałem znów latać po jakieś elementy dla ziomka do upgrade'ów w obozie Bo to albo main story quest albo side quest, ktorego nie skonczyles przy pierwszym podejsciu. Wszystkie skonczone sq sa przy drugim podejsciu 'odznaczone' w quest logu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Godzinę temu, _Be_ napisał: No nie za bardzo, musiałem znów latać po jakieś elementy dla ziomka do upgrade'ów w obozie To akurat jest main quest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Racja w sumie to jest main bo trzeba zrobić te zadania dla dwóch sklepikarzy żeby pchnąć fabułę do przodu. No ale złożonością przypominają zwykłego side questa hehs. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Pewnie mnie zjedziecie ale technicznie to ta gra jest mega slaba. Kazdy sie czepial TLG i o jego technikalia natomiast tu dla mnie jest duzo gorzej. Gra wlasciwie tylko jak walczymy trzyma 60 fps a tak to ciagle gdzies jakies przyciecia, ciecia i spadki. Mega jest to drazniace dla mnie. Nawet nie te spadki fps co te przyciecia! Graficznie jest mega ubogo, prosto a do tego te doczytywanie sie tekstur w tle....blee (rozumiem koncepcje takiego swiata). Po waszych ochach spodziewalem sie mocnego kopa w szczenke pogralem z 5h i tak srednio bym powiedzial Sama konstrukcja misji jest prosta jak cep. Zakladam ze w kwesti gameplayu tu sie nic nie zmieni przez dalsza czesc gra a czynnikiem by dalej grac bedzie fabula Na plus to na pewno muzyka ktora robi klimat i te wszystkie sekwencje w ktorych kamera zmienia polozenie. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) No spokojnie, jeszcze nic nie widziałeś. W TLG grałeś na PRO? Bo jeśli mówisz o amatorze to jakim cudem 60 fpsów, które pływa jest gorsze od 20-25 fpsów? Edytowane 28 Listopada 2017 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Szymek, grasz na zwykłej PS4?Pytam bo na prosiaku wygląda to zupełnie ciekawiej Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) w TLG rowniez gralem na prosiaku No nie wiem moze jestem przewrazliwiony ale u mnie naprawde czesto sa przyciecia i obraz zatrzymuje sie na ulamek sekundy. Powiedzcie mi czy moge sobie zostawic questy na drugie przejscie czy lepiej wyczyscic cala mape ?? Edytowane 28 Listopada 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Chyba ULTRA przewrazliwiony. Na codzien gram na płynniutkim PC i Nier Automata na Pro mimo irytujacych scinek tu i tam byla naprawde przyjemna w porównaniu z wiekszoscia innych gier. Czesc questów mozna zrobic tylko na pierwszym przejsciu, czesc na drugim i czesc na trzecim. Mozesz sie do nich wrócic potem ale to juz nie to samo, niekiety sytuacje z questów łącza sie z mainem (historia pewnego bossa). Edytowane 28 Listopada 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Są spadki z 60 fpsów, ale to się nie umywa do tego co jest w TLG, które jest na amatorze niegrywalne. Szymek graj jak lubisz, po co się zmuszać do robienia side questów skoro nie sprawiają ci frajdy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 To chyba dzisiejszy syndrom gierek open-world. Przejedzenie aktywnościami pobocznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) 58 minut temu, _Be_ napisał: Są spadki z 60 fpsów, ale to się nie umywa do tego co jest w TLG, które jest na amatorze niegrywalne. Szymek graj jak lubisz, po co się zmuszać do robienia side questów skoro nie sprawiają ci frajdy? zagralem moze ze 5 questow wiec raczej za duzo nie widzialem. Przewaznie jak gram w open worldy to robie wszystko (Wiedzmin i Horizon) a slyszalem ze tu pare razy trzeba przechodzic fabule wiec stad pytanie o te zadania czy moge do nich wrocic. Godzinę temu, Velius napisał: Chyba ULTRA przewrazliwiony. Na codzien gram na płynniutkim PC i Nier Automata na Pro mimo irytujacych scinek tu i tam byla naprawde przyjemna w porównaniu z wiekszoscia innych gier. Czesc questów mozna zrobic tylko na pierwszym przejsciu, czesc na drugim i czesc na trzecim. Mozesz sie do nich wrócic potem ale to juz nie to samo, niekiety sytuacje z questów łącza sie z mainem (historia pewnego bossa). Dla mnie to najgorsza gra w jaka gralem pod wzgledem tych scinek i tak naprawde pierwsza na konosli na taka skale (przy tym TLG to "arcydzielo" gdzie raz mialem faktycznie spadek fps gdy wylazilem z jakiejs jaskini). Dziwnie jak sobie biegne po platformie a gra co 3 sek lapie scinke a o przechodzeniu z lokacji do lokacji to wgl juz nie wspomne. Zeby nie bylo nie mowie o spadkach fps tylko o scieciach i chwilowym zatrzymaniu sie obrazu, nie wiem jak to sie fachowo nazywa Edytowane 28 Listopada 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 No to coś masz ewidetnie zje.bane bo nawet u siebie na amatorze nie mam takich sytuacji. Patche pobrane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi