Skocz do zawartości

NieR: Automata

amsterdream

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie drugiego przejścia

rozumiem, że 9s będzie mógł do końca posługiwać się tylko 1 bronią, a pod mocnym atakiem będzie hakowanie?

Opublikowano
Spoiler

Ja nie uzywalem hakowania zbyt duzo bo czasochlonne, szybciej mi wychodzilo spamowanie jednego ataku, zapomnialem tylko ktora bron, chyba włócznia bo nia sie rzucalo, przytrzymac i yeb i powtorzyc.

Opublikowano
Spoiler

Przy złotych robotach mimo wszystko hakowanie przyśpiesza "robotę".

Opublikowano (edytowane)

A ja przeszedłem raz i narazie przerwa. Gdzieś za miesiąc (tak se obliczyłem- inne gry) wracam z koksem i jadę dwa kolejne przejścia i platynę.

Może zacytuję moją żonę: "chodzisz babką a nad nią jakieś latające pudła, walczysz z robotami które strzelają kulkami, no zayebizda gra" (nie podobało jej się).

Japonia :kaz:

Edytowane przez _daras_
  • Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, Velius napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość

Ja nie uzywalem hakowania zbyt duzo bo czasochlonne, szybciej mi wychodzilo spamowanie jednego ataku, zapomnialem tylko ktora bron, chyba włócznia bo nia sie rzucalo, przytrzymac i yeb i powtorzyc.

niesamowity gameplay

Opublikowano
17 godzin temu, _daras_ napisał:

A ja przeszedłem raz i narazie przerwa. Gdzieś za miesiąc (tak se obliczyłem- inne gry) wracam z koksem i jadę dwa kolejne przejścia i platynę.

To trochę nie halo żeś postąpił, bo to tak jakbyś porzucił gierkę gdzieś w 1/3 fabuły - dla mnie naturalnym było rozpocząć kolejny playthrough zaraz po skończeniu napisów, bo wiedziałem, że goovno jeszcze widziałem :)

Opublikowano

no i jeszcze może wypaść z głowy to co sie działo po takim czasie w 1 przejściu i nie łączyć faktów, ja też bym polecał przechodzić od razu no ale jak kto woli

Opublikowano

No niestety, ale prawda jest taka ze wiele osób postąpiło pewnie jak On.  Zamiast zrobic normalne playthrough to jest przejście 1, przejście 2, przejacie x i niektórzy kończą grę tak z doopy.

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie drugiego przejścia.

Kerwa pisaliście, że raczej nie hakowaliście, a jak jak narazie ciągle to robię jak mogę. Nie wiem czy mam coś nie tak z bronią ale 9s jest mega słaby do walki wręcz i nawet mobki na 30-33 lvl (ja mam prawie 29) bije i bije. Panią robot jak coś napier dalałem aż miło.

Edytowane przez balon
Opublikowano
40 minut temu, balon napisał:

Ukryj zawartość

Kerwa pisaliście, że raczej nie hakowaliście, a jak jak narazie ciągle to robię jak mogę. Nie wiem czy mam coś nie tak z bronią ale 9s jest mega słaby do walki wręcz i nawet mobki na 30-33 lvl (ja mam prawie 29) bije i bije. Panią robot jak coś napier dalałem aż miło.

Spoiler

No ja napisalem ze jak juz bron to chyba tylko włócznia i rzut nią w przeciwnika po naładowaniu, monotonne ale wolalem to niz ciagle hakowanie. No i ja mialem spory dmg wiec schodzily mobki na strzala albo dwa.

• Plusik 1
Opublikowano
9 godzin temu, balon napisał:

Ukryj zawartość

Spoiler

Nie pamiętam dokładnie ale tak ma być, coś tam możesz próbować bić ale dmg jak 2b nie zrobisz, hakowanie idzie zdecydowanie szybciej. No i to się by się zgadzało bo przecież 9s to nie jest combat model.

Opublikowano

Pani robot mocniej bije i ogólnie walka jest płynniejsza, bo combosy na dwa ostrza i w ogóle... Chłoptaś ma tylko jedną kosę, więc hakowanie jak najbardziej na propsie - korzystałem, gdzie tylko się dało.

@_daras_ Trzeba było trochę pośledzić temat przed zagraniem, albo zagaić wujka Wrednego na PSN - przecież wiesz, że ja wiem wszystko o wszystkim :sir:
Ja przed zagraniem nie tylko wiedziałem, z czym będę miał do czynienia, ale również postanowiłem nadrobić NIER, więc mimo premiery Automaty, twardo po trzykroć przechodziłem poprzednią odsłonę :)

Gość aphromo
Opublikowano

Coz, nie zapominajmy, ze recki poprzedni Nier pisano po 1 przejsciu. W mojej opinii to przypominanie non stop w Automacie zepsulo efekt, ale niewazne.