milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) 23 minuty temu, Rudiok napisał: No dobra, pasuje się wziąć w końcu za tego Niera, ale co zrobić jak demo mi w ogóle nie podeszło...? Potem jest jakoś lepiej/inaczej? Do czego tej gierce najbliżej? Demo jest odzwierciedleniem rozgrywki postacia 2b. Czyli jedno przejscie jest w tym stylu. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 26 minut temu, Rudiok napisał: No dobra, pasuje się wziąć w końcu za tego Niera, ale co zrobić jak demo mi w ogóle nie podeszło...? Potem jest jakoś lepiej/inaczej? Do czego tej gierce najbliżej? Jak nie lubisz wtórności i przechodzenia gry po kilka razy (dla super zakończenia XDDDDDDD), to się odbijesz od tego "dzieła". Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nier automata? Najciezsze skrzynie do przesuwania w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 9 minut temu, Rozi napisał: Jak nie lubisz wtórności i przechodzenia gry po kilka razy (dla super zakończenia XDDDDDDD), to się odbijesz od tego "dzieła". To nie jest przechodzenie gry kilka razy widać jak skończyłeś grę teoretyku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 16 minut temu, milan napisał: Demo jest odzwierciedleniem rozgrywki postacia 2b. Czyli jedno przejscie jest w tym stylu. A potem co? Weźta opowiedzta jak n00bowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) No pozniej sterujesz tym chloptaszkiem i rozgrywka polega calkowicie na hackowaniu w postaci old schoolowej strzelaninki, albo latanie starkiem na modle space invaders. Pozniej masz 3 scenariusz a wlasciwie ciag dalszy wydarzen z tymi stylami pol na pol. Do tego pare urozmaicen i minigierek. Ale jak demo kompletnie nie podeszlo to gra na pewno tez nie podejdzie. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 W grze masz 3 rozdziały. 2 równoległe scenariusze i trzeci to dokończenie historii. Gra wciąga pomimo słabych i surowych technikaliów. Muzyka to majstersztyk. Kup, sprawdź, poczuj to. Jeśli mechanika z dema ci odpowiada to dalej jest podobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 9 minut temu, _Be_ napisał: To nie jest przechodzenie gry kilka razy widać jak skończyłeś grę teoretyku. No drugie przejscie to 80% miejscowek z 1 przejscia. Wiec jak komus nie pasuje hackowanie i ma wyyebane na fabule to moze byc bolesne. Ja z poczatku bylem przerazony gameplayem. Dobrze ze nie bylo loadingow jak z ff7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) 10 minut temu, Rudiok napisał: A potem co? Weźta opowiedzta jak n00bowi. No gierka od dema nie różni się za mocno, masz pozniej po prostu otwarty świat, który ma różne lokacje, questy poboczne i tego typu sprawy ale 'core' gameplayu to latanie 2B i walenie w roboty, z elementami shumpa gdzie latasz statkiem albo z zmianą kamery na 2,5D gdzie latasz i strzelasz do robotów jak w jakiejś kontrze. I tak jak mówi milan potem masz elementy minigierki coś ala space invaders gdzie latasz jakby stateczkiem i walisz do przeciwników i tak ich hakujesz. Z tym, że gameplay to w tej grze nie jest najwazniejszy. 2 minuty temu, milan napisał: No drugie przejscie to 80% miejscowek z 1 przejscia. Wiec jak komus nie pasuje hackowanie i ma wyyebane na fabule to moze byc bolesne. Ja z poczatku bylem przerazony gameplayem. Dobrze ze nie bylo loadingow jak z ff7. Nie no jasne, ale to nie jest tak, że grę przechodzisz trzy raz defacto, tylko tak jakby są to kawałki puzzli, które składasz w calość, nowe czaptery bardziej bym to nazwał, zresztą kto grał ten rozumie, kto się odbił to gada takie wlasnie rzeczy i niech lepiej wraca do battlefielda. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) No grafika nie najwazniejsza gameplay nie naiwazniejszy xD W sumie platynowi mogli zrobic cgi dupy 2b na okladke ksiazki nier automata :] nie no gameplay jest fajny. Gdybh nie byl to bym odlozyl. Idzie zrobic niezle jezioro labedzi z przeciwnikami. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 4 minuty temu, milan napisał: W sumie platynowi mogli zrobic cgi dupy 2b na okladke ksiazki nier automata :] No własnie chodzi o to, że książką nie daloby się przedstawić tak tej historii jak to zrobił Yoko Taro. To jest najważniejsze w tej grze, medium. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nierek bardzo przyjemny, gameplay to taki trochę MGRising bez parowania i ze zwariowaną fabułą i systemu krojenia arbuzów. Must play ten generacji, ale surowość środowiska sprawiła, że dla mnie 9/10. I troszkę tajemniczość tego świata też pozostawiła trochę niedosyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Mi też demko nie podeszło A kocham wszystkie gry Platynowych. Coś jest w tych ruchach 2B, jakieś takie powolne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 6 minut temu, Figaro napisał: Mi też demko nie podeszło Może przez szarobury design lokacji, potem są troche fajniejsze ale jednak coś w tej palecie barw jest odpychającego. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Hmm, fabryka ma chyba najwięcej barw obok parku rozrywki. Później mamy m.in. pustynie - 1 kolor, las - 2 kolory, ruiny - 3 kolory z wodą, ostatnie moejscówki - 1 kolor xD Szarzyzna zamierzona ale zdecydowanie powinni dac wybór wywalenia tego filtra. Ta gra naprawdę by nie stracila gdyby były te 3-4 kolory wiecej, czerwień, fiolet, niebieski, na boga. 10 minut temu, Figaro napisał: Mi też demko nie podeszło A kocham wszystkie gry Platynowych. Coś jest w tych ruchach 2B, jakieś takie powolne. Gdy ogarniesz przycisk R2 to gra zdecydowanie nie jest powolna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nie pamiętam, ale zgaduję, że R2 to bieg. A mi chodzi o system walki. Jakiś taki powolny w porównaniu do Rising. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 R2 to unik z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Nie, R2 to ślizg, jak ogarniasz slizgi podskoki i walkę to dosłownie postać się klonuje, do tego dodajesz w odpowiednim momencie zrobione uniki to uzyskujesz niezły taniec śmierci. Dochodzi tez Pod z dwoma rodzajami pocisków, zmiana broni w locie i powerupy. Jak grałem w demo to tych rzeczy nie robiłem. Więc zdecydowanie gra nie jest powolna. A bieg jest wolny ale po zrobieniu slizgu postać przyspiesza. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez milan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Czyli jednak trzeba dać szansę gierce. Tym bardziej że mi te pustkowia i surowa grafika nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Warto połączyć to z banem, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 No i zamieniam plusika na minusika. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Spoko, pisze jak było u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ludzie pewnie oczekują slaszerka ala mgs rising po demku, a tymczasem walka jest średnia a tak jak w każdym jrpg mesjaszu liczy sie fabuła klimat muza i cala ta magiczna otoczka.Oba Niery zplatynowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zapomnialem wspomniec że poza samą muzyką, głosy są doskonałe, w wersji angielskiej, androidy to jedno, ale roboty to prawdziwy majstersztyk, Pascal, ta robot z kokardą, mocno dodawało energii by grac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Animacje postaci są zrobione tip top. To jak 2B kręci tyłkiem w ruchu zasługuje na dużą pochwałę dla osoby, która to animowała. To samo się tyczy reszty postaci. Dopieszczone animacje i mechaniki zwiastują grę życia przy sequelu i większym budżecie od Square'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi