Skocz do zawartości

NieR: Automata

amsterdream

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, da$io napisał:

Na PC zagrałem do pierwszego Bossa i stwierdziłem, że chyba fajna gierka. Kupiłem na PS4 i na pierwszym transformersie zginąłem już 4 razy. Czy jestem aż tak kiepski? :facepalm:

A masz już jakieś chipy zamontowane? Akurat na początku raczej nie powinieneś dostać w tyłek jeśli nie pójdziesz tam, gdzie gra bardzo Cię nie chce na tym etapie rozgrywki (np.miejsca z dużo mocniejszymi przeciwnikami). Odrobina wprawy w unikach i dasz sobie radę.

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał:

A masz już jakieś chipy zamontowane? Akurat na początku raczej nie powinieneś dostać w tyłek jeśli nie pójdziesz tam, gdzie gra bardzo Cię nie chce na tym etapie rozgrywki (np.miejsca z dużo mocniejszymi przeciwnikami). Odrobina wprawy w unikach i dasz sobie radę.

Na piecyku poszło mi wyśmienicie bez zbytniego sprężania się i dlatego przygodę postanowiłem kontynuować już na konsoli. Niestety idzie mi kiepsko a to dopiero początek gierki.

Jadę dalej...

Opublikowano

No bo tak jest chyba, ja gram na normalu. Jestem w trakcie drugiego przejścia i teraz już wogole nie ginę bo mam dużo apteczek, chipy z autohealem robią swoje też. 

Na początku mogłobyc dość ciężko, ale właśnie trzeba pamiętać o unikach i leczeniu. Kilka razy podnosilem swoje ciało podczas finałowej walki. 

Btw. Spoko te filmiki rzucające więcej światła na całą historię, podczas drugiego przejścia. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jestem tak po 10h i bardzo mi się podoba. Niektóre rzeczy kupiły mnie od razu (tona anime-akcji), do niektórych dopiero się przyzwyczaiłem (jak już się ma parę fajnych chipów, to jest się czym bawić), ale jednej rzeczy nijak nie rozumiem...

I nie chodzi o fabułę :)

Po co ten system poziomów? Co nam daje to wbicie levela oprócz zwiększonych statystyk? Nie fajniej by było bez tego? Bardziej by mi się widziała ta gra jako action-adventure.

Edytowane przez candle93
Estetyka
Opublikowano
22 godziny temu, candle93 napisał:

Jestem tak po 10h i bardzo mi się podoba. Niektóre rzeczy kupiły mnie od razu (tona anime-akcji), do niektórych dopiero się przyzwyczaiłem (jak już się ma parę fajnych chipów, to jest się czym bawić), ale jednej rzeczy nijak nie rozumiem...

I nie chodzi o fabułę :)

Po co ten system poziomów? Co nam daje to wbicie levela oprócz zwiększonych statystyk? Nie fajniej by było bez tego? Bardziej by mi się widziała ta gra jako action-adventure.

Im większy level, tym łatwiej idzie walka. Nie raz miałem niższy level niż przeciwnik i by go ubić musiałem się trochę nameczyc. A tak wyższy level od przeciwnika i od razu było łatwiej. 

Opublikowano
W dniu 31.08.2019 o 13:10, spo21 napisał:

Im większy level, tym łatwiej idzie walka. Nie raz miałem niższy level niż przeciwnik i by go ubić musiałem się trochę nameczyc. A tak wyższy level od przeciwnika i od razu było łatwiej. 

Tak, rozumiem, ale było to dla mnie nieintuicyjne. 

Ostatnie 6 godzin (tak od Flooded City) przejścia A to niezła petarda :obama:

Opublikowano
17 godzin temu, candle93 napisał:

Tak, rozumiem, ale było to dla mnie nieintuicyjne. 

Ostatnie 6 godzin (tak od Flooded City) przejścia A to niezła petarda :obama:

To przed toba najlepsze. Jezeli przejscie A to petarda, to przejscie C to prawdziwa bomba atomowa :obama:

• Plusik 1
Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to nie kojarzę abym musiał cokolwiek farmić. W żadnym rozdziale tego nie robiłem. Jak robisz questy poboczne i nie unikasz walki to poziom powinien być cały czas na dość wysokim poziomie. Ba, korzystałem nawet w miarę regularnie z fast travel więc było parę razy na skróty. Poziom Hard.

Opublikowano
28 minut temu, Jakim napisał:

Jak dobrze pamiętam to nie kojarzę abym musiał cokolwiek farmić. W żadnym rozdziale tego nie robiłem. Jak robisz questy poboczne i nie unikasz walki to poziom powinien być cały czas na dość wysokim poziomie. Ba, korzystałem nawet w miarę regularnie z fast travel więc było parę razy na skróty. Poziom Hard.

to zrób te wyzwania z dlc na 30 lvl oke? albo pokonaj  

Spoiler

emila

ehh nie wyczymam z wami 

Opublikowano
45 minut temu, Jakim napisał:

Jak robisz questy poboczne i nie unikasz walki to poziom powinien być cały czas na dość wysokim poziomie.

Ale jak nie robi tych nudnych i powtarzalnych fetchquestów, to niestety przy trzecim (u mnie) przejściu, będzie miał za niski level i będzie niesamowicie bity. Też uważam, że bez levelowania ta gra byłaby lepsza.

Oczywiście bez innych wad byłaby jeszcze lepsza, ale wiadomo.

Opublikowano

Zabieranie wrogom 1 milimetra paska życia co 10 sekund ciągłym strzelaniem grochem niestety mnie nie przekonało. A szkoda.

inb4 JAK SIĘ SKILLA NIE MA TO TAK JEST HA HA HA 

Opublikowano

Olewałem side questy, cisnąłem fabułkę i nie grindowałem - kilka chipów pod swój styl gry i korzystanie ze skilli podów wystarcza w zupełności. Według roziego jestem pewnie nadczłowiekiem

Opublikowano

Podziwiam, że chciało ci się zmęczyć tę przeciętną gierkę.

tenor.gif?itemid=5626770

Opublikowano (edytowane)

Gra skończona 3 raz, dlc skończone. Gra życia? Gra życia.

btw. po raz pierwszy nie usunąłem save'a i czułem się przez to jak ludzkie guwno :(

Edytowane przez Pupcio
  • Plusik 2
  • Lubię! 1