ogqozo 6 586 Opublikowano wczoraj o 17:15 Opublikowano wczoraj o 17:15 Nazywanie tego przez wszystkich "zakończeniami gry" i "przechodzeniem gry X razy" to dla mnie trochę przesada. Generalnie, nie zdradzając wiele, w pewnym momencie zobaczysz napisy, i po nich możesz kontynuować i grać dalej, tak bym to nazwał. Tak, grasz między innymi innymi postaciami, ale tak bywa czasem w grach, wręcz tym bardziej świadczy to o tym, że to kontynuacja, a nie przechodzenie ponownie. Nie przegapisz całej opowieści, po prostu robiąc to co gra mówi do przodu. Ugólniając, całość głównego wątku Nier Automata to "5 zakończeń", które są po prostu kolejnymi częściami po kolei. A i no jest też 21 zakończeń opcjonalnych, które prowadzą donikąd i są głównie żartem, dostajesz je głównie kiedy zrobisz coś "niewłaściwego" i doprowadzisz do jakiegoś "unhappy endu", powiedzmy, i możesz wtedy tylko wrócić do tego co robiłeś przed tym faux pas i grać dalej główną ścieżką. Cool bajer, ale wszystko to jest jasne podczas gry i jest to ogólnie jedna liniowo dostarczana graczowi gra. O ILE dobrze pamiętam. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 563 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Warto tylko dodac, ze to "drugie przejscie" to rzeczywiscie drugie przejscie gdzie ok 80% jest identyczne. Cytuj
Sedrak 808 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu I jeśli pamięć mnie nie myli to jak skończysz drugie przejście to zobacz obowiązkowo napisy końcowe do końca Cytuj
SnoD 2 343 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, Ölschmitz napisał(a): Warto tylko dodac, ze to "drugie przejscie" to rzeczywiscie drugie przejscie gdzie ok 80% jest identyczne. No i na tym na chwilę obecną ostatnio utknąłem. Średnio chce się robić praktycznie to samo drugi raz. Cytuj
ogqozo 6 586 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu No to jest dla mnie zawsze problem z tą grą. Jest dość podobnie. Ale opowieść rozwija się do przodu, powiedzmy ogólnie, i nie można tego zrobić nijak inaczej. De facto jest to więc część gry, że robimy kolejny raz podobne rzeczy. No ale NARRACYJNIE PRZEWROTNA ROLA. No ale jest to część przechodzenia gry i nie widzę sensu nazwać tego inaczej. Nie widzę sensu mówić na tym etapie że się "przeszło Nier Automatę"... stety czy niestety. Cytuj
messer88 6 610 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Drugie przejście słabe, 3 już fajne było pamiętam. Cytuj
Sedrak 808 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W drugim przejściu jest kilka bomb fabularnych. Drugie przejście idzie bardzo gładko, gdzieś z skrzynki wypadła broń, która bardzo fajnie się posługiwało oraz ma się dostęp do umiejętności, która sprawia, że walki są bardzo proste. Mi też nie do końca takie rozwiązanie się podobało, ale dla samej fabuły naprawdę warto przejść. Cytuj
Ölschmitz 1 563 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 15 hours ago, ogqozo said: No to jest dla mnie zawsze problem z tą grą. Jest dość podobnie. Ale opowieść rozwija się do przodu, powiedzmy ogólnie, i nie można tego zrobić nijak inaczej. De facto jest to więc część gry, że robimy kolejny raz podobne rzeczy. No ale NARRACYJNIE PRZEWROTNA ROLA. No ale jest to część przechodzenia gry i nie widzę sensu nazwać tego inaczej. Nie widzę sensu mówić na tym etapie że się "przeszło Nier Automatę"... stety czy niestety. no tak, przejscie pierwszej czesci to nie ukonczenie gry, tu nie ma co dyskutowac. to bardziej akty/rozdzialy niz granie drugi raz. wiec po prostu akt 1 i akt 2 to to samo z roznej perspektywy. a, ze oboje bohaterow spedzaja razem 80-90% czasu to tak jakby przejsc last of us drugi raz z perspektywy Ellie. Cytuj
Rtooj 1 692 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No jeżeli Ellie by walczyła z wrogami za pomocą galagi na znalezionym gameboyu ;] Cytuj
dominalien 267 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Przejście kolejne kilka razy obowiązkowe, taki jest zamysł i zostawienie po pierwszym razie to jak przerwanie gry w połowie. Drugie przejście niby najsłabsze, bo się robi "to samo", ale jest wystarczająco różnic, żeby było ciekawie. Potem jest tylko lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi