Skocz do zawartości

NieR: Automata

Featured Replies

Opublikowano

Ale nie krytykuj systemu walki jako prawda objawiona, bo wygląda to tak z Twojej perspektywy. 

Ja nie mam anemicznych paluszków i żałuję na przykład, że system nie był bardziej zaawansowany i mimo tego, że liczba combosów jest całkiem ok, to wolałbym odkrywanie nowych z postępem expa czy też bardziej kreatywnych połączeń broni "w locie". Nie jest to idealny system, ale na pewno jest bardzo płynny, przez co gra się wygodnie, a tymczasem w poprzedniczce można było wymienić wiele wad, które wkurzały podczas rozgrywki i były prymitywne już na premierę.

Z perspektywy jedynki to całkowicie dobre posunięcie, bo ta sprzedała się słabo. Kopii Automaty w miesiąc sprzedano milion i jest to świetny wynik sądząc po reakcjach wydawcy i Taro. Jeśli dzięki temu jest szansa na następną cześć, to ja jestem ukontentowany i w uju mam czy będzie się strzelać, ciachać mieczem czy oba na raz  :czesc:

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 254,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ograne, co mogę powiedzieć po 30h, potężne 6+/10.   Może te gra jest dobra ale ja już nie trawię japońszczyzn?   - Cały ten zamysł z route A B C jest o kant ch/uja rozbić, nie w

• Skończyłem skurczybyka i jeśli mam być zupełnie szczery, to gra nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia, jak na niektórych w tym temacie. Ale powiem też, że nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, jak

• Ależ można shoty strzelać, idealny tytuł dla zwyroli.    

Opublikowano

Ale stary co ty z anemia mi wyskakujesz ...

Wymasterowałem wszystki DMC 1/2/3, grałem w sporo slasherów tak więc cienkim bolkiem nie jestem. i wiem o co chodzi w tych klockach.

Nie jestem 1 osobą która twierdzi że system walki jest średni, większość fanów PG uważa że pod względem walki to ich najsłabszy tytuł .

Dla mnie ciosy nie mają siły, problemy z lockowaniem + wariacje kamery sprawiły że walka nie dawała takiego funu jak od skillowego slashera bym wymagał.

A że daje więcej możliwości to oczywiste inne czasy inny budżet inny gatunek  action jrpg vs slasher.

Oczywiście ja uważam że to dobre posunięcie, slasher ma szansę trafić do o wiele większej grupy odbiorców i to tyle.

Następna kwestia jest taka że sprzedaż gry nie świadczy o jej jakości a 1 NIER zdobył uznanie wsród graczy a nawet miano perełki poprzedniej generacji .

Z 2 strony śmiałem się jak widziałem nie tak dawno ceny 1 częśći po 200zł bo wiedziałem że 80% ludzi chcących ograć to po automacie odbije się jak od ściany, bo to nie jest typowy slasher. z fajnym ost .

Opublikowano

Po pierwsze - odróżniajcie perełki, robione przez pierwszy skład Platinum Games od crapów, robionych przez praktykantów w ich studio.

Po drugie - nie dlatego się przyebałem do wypowiedzi Strife, żeby wychwalać system walki w NieR: Automata - on jest spoko, szału nie ma, dzięki temu był jednak dla mnie idealny, bo jestem noobem w slasherach, ale zdaję sobie sprawę, że wymiatacze chcieliby więcej.

Ja odniosłem się do tej herezji o wyższości walki z pierwszego NIER... przecież tego drewna nawet nie można określić mianem "systemu"...

Opublikowano

Kto co woli, w jedynce jaki był każdy wie, ale tam było czuć (pipi)nięcie i siłę ciosów, a tu jest jakiś (pipi)any balet. Lubisz slasherki od platynowych Twoja sprawa, ale nie wmawiaj mi co jest dla mnie lepsze i w co się przyjemniej grało.

Jedynka jak dla mnie była o wiele lepszym tytułem od dwójki, ale nie umniejszając tej drugiej, bo takich gier jak ta jest jak na lekarstwo dziś.

Opublikowano

Ale stary co ty z anemia mi wyskakujesz ...

Wymasterowałem wszystki DMC 1/2/3, grałem w sporo slasherów tak więc cienkim bolkiem nie jestem. i wiem o co chodzi w tych klockach.

https://youtu.be/9PxDe8LoNAc

Opublikowano

Obrońcy krzyża :)

Gierka jedna z moich ulubionych, uważam perełka generacji ale w porównaniu do story i osta system walki to .....

Edytowane przez Schranz1985

Opublikowano

Zaczalem wczoraj trzecie podejscie, jestem

po akcji przejecia bunkru przez maszyny

CO TU SIE DZIEJE :obama: :obama: :obama:

Opublikowano

Jedynki jak dla mnie nie przebije (jestem przed końcówką zakończenia c) ale jest to najlepsza jak do tej pory gra na ps4 ( The Last of Us nie liczę, bo to poprzednia generacja).

Opublikowano

no to polecam nadrobić nową Personkę i Bloodborna, a Nier spadnie na 3 pozycję podium :v

Opublikowano

Dla mnie Automata dużo lepsza od jedynki. Głównie dzięki sztywniutkiemu gameplayowi i świetnym zestawie grywalnych bohaterów. Oczywiście taki Emil czy Kaine z jedynki są dużo bardziej wyraziści, niż jakikolwiek NPC z Automaty, ale to w sumie nasi kompani z drużyny, więc to też tak nie do końca.

W każdym razie, obiektywnie rzecz biorąc, przechodziłem jedną po drugiej i Automata zrobiła na mnie większe wrażenie - jest po prostu dużo lepiej doszlifowana pod każdym względem.

Opublikowano

jedyne co jedynka ma lepszego to postaci. na wszelki wypadek, gdyby ktoś zapomniał 

Opublikowano

Bloodborne ograne, ale fabułę to ma miałką w porównaniu do Automaty, a Personkę na pewno nadrobię.

Opublikowano

Worldbuilding, l o r e - zdecydowanie Bloodborne.

Historia przedstawiona, bohaterowie, przeslanie - bez dwoch zdan Nier.

Tez moim zdaniem nie ma kompletnie sensu porownywanie tych dwoch gier - zupelnie inne twory pod wzgledem fabularnym.

Skonczylem wczoraj, co za SZTOS :banderas: :banderas:

To co sie dzieje w zakonczeniu E to jest po prostu geniusz, chyba zadna gra nie wywolala we mnie wczesniej takich emocji.

Cala gra od poczatku do samego konca trzymala wysoki pod prawie kazdym wzgledem - fabula, muzyka, postaci, system walki, apgrejdow, stylistyka. Sama grafika wiadomo, ze gorzej, ale nie jest to dla mnie nigdy najwazniejsze.

Oby pijaczyna Taro szybko ogarnal swoja kolejna produkcje, bo niesamowity jest w tym co robi.

Opublikowano

A ja wciąż zwlekam z zakupem (choć demko bardzo mi się podobało) i zastanawiam się czy ta gra jest naprawdę AŻ TAK DOBRA?

Opublikowano

Wiesz jak jest - nawet jak wszystkim dookola kapcie pospadaly, Tobie i tak sie moze nie spodobac. Najlepiej po prostu wziac i ograc, skoro i tak juz jakis czas sie przymierzasz.

Osobiscie polecam BARDZO i tak, jest AZ TAK DOBRA.

Opublikowano

Jest wyje.bana. jedyna wada jak dla mnie to system levelingu, szczerze mówiąc wywaliłbym.

Opublikowano

Jak ci sie podobalo de

mo to bierz. Dla mnie demo bylo slabe i jak bym mial sie kierowac tylko nim to nigdy bym nie kupil. Pelniak jest piekny demko szaro

bure najgorsze jakue mogli dac wg mnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ja wciąż zwlekam z zakupem (choć demko bardzo mi się podobało) i zastanawiam się czy ta gra jest naprawdę AŻ TAK DOBRA?

weź sobie to obczaj

Opublikowano

"Skończyłem" i widzę, że czeka mnie deja vu, tyle że z pewnymi zmianami. Drugi raz ciśnie się przez fabułę w miarę szybko? Bo nie ukrywam, że jak spostrzegłem, co przygotował deweloper, wyjęknąłem "o nie"...