Gość _Be_ Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 17 minut temu, Ryo-San napisał: ie doczytałem że chodzi tylko o Sony Europe Źle doczytałeś, chodzi o Square Enix czyli wydawce Niera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 2 godziny temu, Ryo-San napisał: Jak na taki tytuł to raczej nie jest to powalająca liczba edit: nie doczytałem że chodzi tylko o Sony Europe. W takim razie to bardzo dobra wynik Jak pękł 1mln to już byli zadowoleni z wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Dziwne, pamiętam temat Bulletstorma z poprzedniej generacji który sprzedając się w milionie sztuk okazał się marketingowym niewypałem. Nie wiem dokladnie ile wydawca musiał sprzedać żeby wyjść chociaż na zero ale wydaje mi się że ok 2mln. 4mln RE7 też dla Capcomu nie były jakimś mega wynikiem. Dlatego 2.5 mln NierA na 2 platformy to wg mnie wynik dosyć mizerny chociaż gra jest mocno specyficzna i do mainstreamu raczej nie należy. Edytowane 14 Marca 2018 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Cytat Jak pękł 1mln to już byli zadowoleni z wyniku to jest wlasnie osom w tych gierkach z grafika z ps2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Myślę że nawet bulletstorm miał większy budżet od automaty nie wspominając re7 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Te porównanie niera do bulletstorma... pewnie ea wydało na marketing ze 3x więcej kasy niz poszło na wszystko w nierze. I dlatego gry AA to mistrz bo nie trzeba chorych ilości sprzedanych kopii by się zwróciło/zadowoliło wydawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 29 minut temu, Ryo-San napisał: Dziwne, pamiętam temat Bulletstorma z poprzedniej generacji który sprzedając się w milionie sztuk okazał się marketingowym niewypałem. Nie wiem dokladnie ile wydawca musiał sprzedać żeby wyjść chociaż na zero ale wydaje mi się że ok 2mln. 4mln RE7 też dla Capcomu nie były jakimś mega wynikiem. Dlatego 2.5 mln NierA na 2 platformy to wg mnie wynik dosyć mizerny chociaż gra jest mocno specyficzna i do mainstreamu raczej nie należy. Wiesz Ryo - co wydawca to jednak inne oczekiwania. EA to taka pazerna świnia, że ich i 5 milionów nie zadowoli, podobnie zresztą jak Capcom czy SquareEnix, które też narzekało na Tomb Raider bodajże... Dużo z tych oczekiwań ma wiele wspólnego z kosztami marketingu, które zwłaszcza w przypadku EA bywają niebotycznie napompowane (jakby ktoś potrzebował milion reklam nowej FIFY czy Battlefielda, żeby podjąć decyzję o zakupie), więc później jest płacz, że "koszt gry" się nie zwrócił. Jeśli chodzi o Bulletstorm to sami byli sobie winni, wypuszczając je do sklepów w dniu premiery Killzone 3 (które grą jest praktycznie w każdym calu gorszą, ale rozpoznawalna marka robi swoje). Podobnie ostatnio zrobili z Titanfall 2, rzucając je na pożarcie pomiędzy swojego flagowego FPSa i największą konkurencję (no ale to było wykalkulowane pod przejęcie Respawn i możliwość zaprzęgnięcia kolejnego studia do prac nad następnym tytułem ze stajni Star Wars). W przypadku tak niszowego tytułu, jak NieR Automata, robionego przez najemników z Platinum Games, nie obarczonego praktycznie żadnym marketingiem, wynik 2,5 mln może być powodem do zadowolenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 przecież nier jak wyżej nie miał prawie żadnego marketingu, gierka miała być bardziej w kierunku fanów wcześniejszego niera czy drakengardów, na bank ogólne oczekiwania to był 1 milion sprzedanych kopii i już wtedy otwierali szampany, a że grą zainteresował się też przy okazji mainstrem, w tym osoby które nie dają rady przejść jej na normalu to dobiło do 2,5 baniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 No i masz ... siedzę w pracy i myślę o Nierze. To gra z tej właśnie kategorii. A jestem dopiero "po pustyni". Taro stworzył ten niepowtarzalny feeling. Nie wiem jak to określić. Mam tak tylko przy małej grupce wybranych produkcji ... pojawia się jakaś nostalgia z czasów młodości i chyba smutek... Wiedziałem, że będzie mi się podobać i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 to bądź fajny, kup dlc i dej jeszcze zarobić twórcom, bo takie gierki są na wymarciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Gra pożyczona ... Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 wjem, ale chce dobrze dla branży Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 2 godziny temu, nobody napisał: to bądź fajny, kup dlc i dej jeszcze zarobić twórcom, bo takie gierki są na wymarciu Co jest w DLC? Bo nie mam teraz czasu zbytnio googlowac Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 3 godziny temu, nobody napisał: to bądź fajny, kup dlc i dej jeszcze zarobić twórcom, bo takie gierki są na wymarciu sory ale 60zł za 3 stroje i arene to jest golenie w biały dzień i o ile gierka zasługuje na każde pieniądze tak to dlc jest warte z 10zł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 jakby kupił nówkę w folii za dwie stówki nawet bym sie nie wygłupiał z tą propozycją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A ja i tak mam zamiar kupić dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jakby do DLC były jeszcze jakieś trofea... A tak to za to badziewie nie mam zamiaru dać ani złotówki. Gierka zakupiona prawilnie w okolicach premiery, więc sumienie mam czyste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Popieram Grę wsparłęm na premierę wersją w Steelbooku, jednak nie będę kupował bieda DLC Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Nie ma kolorowych majtek nawet ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 25-tego tego miesiaca wychodza niezle figurki z Pania Robot. Fotki zrobilem z najnowszego numeru Famitsu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Aż się stulejka zaciska sama Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 W PSN Nier jest obecnie za 145 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 55 minut temu, Kolos28 napisał: W PSN Nier jest obecnie za 145 zł. A Automata po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Da się ten tytuł przejść nie wykonując questów pobocznych? Chodzi mi o poziomy przeciwników. Obecnie mam coś ok ~15, a wrogowie ~25. Różnica będzie rosła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi