Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Klapki,czy sony ma zamiar kiedys zainwestowac w lepsze serwery? 2Gb na laczu 100Mbps maja sie pobierac 5GODZ co to ma byc?!

Wejdź na chwilę w tryb czuwania to zacznie się pobierać z maksymalną prędkością łącza. Nie wiem dlaczego, ale zawsze pomaga (przynajmniej u mnie).

Konsola byla cala noc w trybie czuwania,zeby pograc gre i (pipi) to dalo.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 974 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Mendrek ten temat dotyczy konsol nextgenowych i pctów, nie masz ani tego ani tego, czemu się udzielasz? Przecież nie masz swojego zdania na żden temat, bo z niczym o czym tutaj piszemy nie miałeś styczności?

No sorry, ale po pierwsze kieruję się ogólnie dostępną wiedzą zbiorową, a nie subiektywną oceną. Innymi słowy, nie muszę jeść g*wna by wiedzieć, że źle smakuje. Od tego mam takich frajerów jak wy drogie blaszki, których często wydawcy ruchają bez nasmarowania, wypuszczając bieda-porty z konsol. I nie muszę sobie jak wy, wmawiać że to czekolada.

Po drugie, jeśli brak wam argumentów, to wjeżdżacie na personalia, ale nie zmienia to FAKTÓW. A FAKTY są takie, że Batman na PC ssie, i czy ja będę miał PC-ta, czy nie, to nic tego nie zmieni...

dobra, szkoda mi czasu na dyskusję z Tobą, bo nie masz swojego zdania na żaden temat tylko powielasz opinie innych ludzi z internetu  :dynia:  

Opublikowano

@Zaqair
A masz w opcjach włącząne ściąganie w trybie czuwania ?  W rest mode wszystko powinno ściągać się pełną prędkością. Dragon Age w dzień premiery NA ściągnął mi się szybciutko, Guilty Gear to samo, NBA 2k15 też (a tutaj to prawie 50gb).

Opublikowano

Z pobieraniem z PSNu jest jak ze skreślaniem numer w totka - czasem dobrze trafisz :P 

Opublikowano

dobra, szkoda mi czasu na dyskusję z Tobą, bo nie masz swojego zdania na żaden temat tylko powielasz opinie innych ludzi z internetu  :dynia:  

jeśli chcesz rozmawiać tylko z g*wnożercami, to sobie rozmawiaj

Właśnie skończyłem.

Opublikowano

@Zaqair

A masz w opcjach włącząne ściąganie w trybie czuwania ?  W rest mode wszystko powinno ściągać się pełną prędkością. Dragon Age w dzień premiery NA ściągnął mi się szybciutko, Guilty Gear to samo, NBA 2k15 też (a tutaj to prawie 50gb).

Tak. Tyle konsol sprzedali a nie moga zainwestowac w dobre serwery :wallbash:  :facepalmz:

Opublikowano

Ja wolę sobie mieć z was bekę, i mieć satysfakcję że nie muszę dziś pluć sobie w brodę, że Batman mi nie działa jak powinien.

Niebawem kupię PS4 i będę miał jeszcze większą satysfakcję, że wybrałem najlepszy sprzęt do grania ;)

Opublikowano

@Zaqair

Tak. Tyle konsol sprzedali a nie moga zainwestowac w dobre serwery :wallbash:  :facepalmz:

Przecież Sony oszczędza na wszystkim - w nowych modelach ps4 jest nawet zastosowany gorszej jakości plastik  :facepalmz:

Opublikowano

Mam kupić PC-ta i spróbować odpalić Batmana?

NIE TYLKO NIE TO, PRZEPRASZAM WAS, NIE CHCIAŁEM OBRAZIĆ WAS, NIE BŁAGAM, NIE SKAZUJCIE MNIE NA TAKIE TORTURY...

Opublikowano

Nawet mi nie żal dziś blacharskiej rasy. Generalnie nie jara mnie zbytnio Gacek, ogram za jakiś czas, ale podśmiech.ujki z master cebula race są zawsze niezmiernie satysfakcjonujące.

Z innej beczki - myślicie, że Mendrek się zmieni, gdy za 2 lata kupi te PS4 i nagle stanie się bardziej wiarygodny i obiektywny, bo rzekomo będzie grał w większość nowych gier razem z resztą foruma? :yao: :yao: :yao: :yao: :yao: :yao: :yao::dog:

Edytowane przez Hum

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Chłopcy radarowcy - jesteście smieszni.

Ale ja to rozumiem, jakbym od premiery next-gena miał tyle gier do grania co wy i tylko jeden, do tego archaiczny sprzet na chacie bo przeciez trzeba szanowac i gloryfikowac marke, to i ja bym mial 12h dziennie na szukanie informacji i hejtowanie innych platform (wkoncu trzeba cos robic czekajac na gry :) ). Róznica jest taka ze gdy na PC master race ktoś pluje, to community odradzu działa, leca negatywne recenzje i refundy. Gdy na posiadaczy PS4 od 2 lat Sony s.ra ciepła kupką, wy to łykacie i jeszcze sie cieszycie. Jak ktos nie ma klapek na oczach i widzi ze jest źle, to i tak poleci kumplowi na friend liscie na PSN bo "przeciez kupilem" :yao:

PC ma tak bogata biblioteke gier ze czesto beda zle optymalizacje, gry ktore chodza jak kupa i trzeba sie z tym pogodzic. Osobiscie moge potwierdzic ze optymalizacja Batmana jest do dupy, ale gra sie normalnie. Waszym problemem jest to ze wy albo CZYTACIE albo SLYSZYCIE, a potem jestescie jak Mendrek, wielki ekspert z twarza zalana betonem :pawel:

Jako posiadacz zarówno PS4 jak i PC, moge smiało stwierdzic ze to drugie daje znacznie wiekszy komfort grania i w ogole porównywanie ich obok siebie jest poprostu smieszne. Kawałek plastiku bez wstecznej kompatybilnosci, ze skrzypiacym padem na 5h i gierkami ktore ledwo chodza w 30 fpsach. Jescze gdyby na to były dobre gry jak za czasów PS2, które by jakos rekompensowały to dymanie graczy....ale wy juz zostaliscie zmanipulowani i crapy, ktore kiedys by lezaly w koszach za 15zl bo nikt tego nie chce, ogrywacie do upadłego. Do tego Cinematic experience 24/7 przeciwko nieskoczonym wręcz mozliwosciom i ogromnej bibliotece gier na PC.

Konsolowe poletko to teraz kilku ślepych indywidualistów, niosacych sztandar z guwna, wmawiajacych innym braciom ze jest dobrze, tasujących sie do remasterów i płacenia drugi albo i trzeci raz za tą sama gre. Ja podziekuje, wole juz wrocic do retro niz brac czynny udział w rozwoju tego raka :)

<MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.

Konsolowe poletko to kilku indywidualistów, tych kilku indywidualistów pcha cały rynek do przodu, bo na wersjach na konsole się ZARABIA miliony, a nie grosze na kg cebul i pyrów. Wersja na pc zazwyczaj są pełne bugów i zleca się je jakieś grupie studentów na drugim roku informatyki. Gry na konsole mają ogromny budżet, tu nie prosi się graczy o pieniążki na produkcje. Twórcy mówią jasno, że gdyby nie konsole, to gry nie byłyby tak wielkie i rozbudowane (Redzi). Składacie się na te gierki, a później i tak wszystko trafia na konsole, bo developerzy chcą godnie żyć! Chcą jechać ze swoim synem na wakacje na wyspy kanaryjskie, a nie zostawić go w domu, aby wakacje spędził pod klatką, gdzie pozna kolegów Soula. Skończy się to tak, że wrzuci dwa zielone i jedno białe i zacznie słuchać Popka. I TO WSZYSTKO PRZEZ ZŁODZIEJASZKÓW, CEBULARZY PECECIARZY.

Spójrzmy jak sprzedają się ostatnio wydane gry.

Wiedżmin 3

Cdprojekt ogłosił że po 2 tygodniach sprzedali 4mln egzemplarzy.  Świetnie czyż nie?  Już sama cyferka nie kojarzy się z wynikami  typowej gry AAA na pc.  Założę się ze z tego powodu pod newsami o tym jest już sporo niepełnosprytnych analiz zatroskanych chłopców pecetwoców próbujących desperacko przedstawić rzeczywistość lepszą niż jest podobnie ja z gta ;) Nie dziwota! W obliczu kolejnego byłego "pecetowego " developera uciekającego na konsole i tam odnoszącego prawdziwy  sukces, pozostaje zaciągnąć się oparami z zasilacza i dalej śnic o potężnym pc :> BEKA.  No nic  Przeanalizujmy .

4mln po dwóch tygodniach na wszystkich platformach  . Tymczasem steamspy sprzedaż na pc szacuje na 550tys ale... po 3 tygodniach. ;) .  Wiedząc już mniej więcej jakie są proporcje steam vs pudelka i reszta sklepików, podbijmy to do  700tys. W starciu z konsolami dalej bieda jak na gre dla której pecetowcy od 5 lat kupowali pecety, :>    

Co jeszcze wiemy ?   W pierwszym tygodniu w Wielkiej Brytanii w sklepach proporcje wyglądały następująco : ps4 -63%, xbox one -34% peecee 5%. Dodajmy dystrybucje cyfrową na konsolach i pc.  Podbijmy zatem peceta do 20% .  20% z 4mln = 800tys. Analiza Władzia prawie w punkt . Typowe proporcje digital/pudełka się potwierdzają a także to jak bardzo steam zmonopolizował peceta. 

~3.2mln konsole vs 0.8 peecee :> Wszyscy kupili pecety dla tej gry BEKA

Z brytyjskich doniesień wiemy też że wiedźmin 3 to jak na razie jest największa premierą 2015 i dzięki konsolom sprzedaż jest o ponad 600% wyższa niż start wiedzmina 2. Pecetowa nisza klęka i dziękuje konsolowej szlachcie za rozwój :>

Co ciekawe słyszę że podobno w PL półki uginają się od pudełek z pecetową wersją a ta na ps4 wymieciona.  Hmmm ... Nie działa na laptopkach czy kupili na TPB bo trzeba spłacić rate za "polecany zestaw" który zestarzeje się zanim spłaci się ostatnią xd? a może nie działa na pececie do wiedzmina 2 " na całą nową generacje " spojrzeli na cyferki i  poszli po rozum do głowy bo kolejny upgrade  nie w smak :>

dying light 

Bardzo podobna historia co z wiedźminem  techland donosi o sprzedaży 4.5mln sztuk od premiery . steam spy pokazuje 500tys sztuk. Podłóżmy znane fakty (70-80-% całej sprzedaż pc to steam) oraz typowe proporcje i dochodzimy do podobnych wniosków co z wiedźminem:)

project cars

O tej grze jeszcze będzie zaległy wpis bo mimo że spoko gra to niezła dawka pecetowego grajdoła oraz  beka w kwestii obiecanek jaki to miał być "wyścigowy zbafca peceta". Tak czy inaczej pierwszy miesiąc sprzedaży 1mln z czego ;  Pc 160tys, xboxone 250tys , ps4 reszta. . Znajomo czyż nie?  Osobiści mnie nie jara bo nudy ale  dziękujemy pecetowcom za betatessty:>  jeśli developerzy asseto corsa staną na wysokości zadania to może spojrzymy również i na to .... w przerwie od gran turismo, forzy i drive club :>

battlefield hardline 
Przechwytywanie.PNG

Cebula, goni cebulę

PC daje znacznie większy komfort grania co pokazał MKX, Batman czy niebawem PES. Na MGS też sobie poczekacie 2 tygodnie dłużej, ale wiadomo, czekanie jak nie na gry, to na patche to u was norma. Bzdury o gierkach, które trzymają ledwo 30fps na PS4, nawet szkoda komentować (problemy z jednym Wiedzminem na jednej lokacji i ten problem nie wynika z winy sprzętu), bo u was od dziś panuje nowy standard, ZERO fps. Nawet sami developerzy mają was w (pipi)e, pisząc takie tweety.

Przechwytywanie.PNG

Czy zostawiając takie wiadomości w plikach gry.

yGCQWdT.jpg

:dynia:

Kwestie technologiczne szkoda poruszać, bo to jak bicie niepełnosprawnego przypiętego do wózka inwalidzkiego. Kupują te tytany, a później mają zero fpsów i oczekiwanie na patch. Rozumiem, pakowanie 5tys w pc, jeżeli wychodziłyby jakieś duże gry na wyłączność, ale tam można tylko poskakać kozą lub pokroić chleb.

PC master 0 fpsów na ultra

vceqSV.jpg

Nadkonsola za 1600zł

NnqujC.jpg

iilqwk.jpg

Wy tak wyglądającego racera doczekacie się może za jakieś 4 lata, jak zrobicie jakiś rekord na kickstarerze i znajdzie się jakaś grupa idiotów, która zaryzykuje wydanie dużej gry AAA tylko na PC.

A co do Project Cars

W Project Cars karty AMD nie wyrabiały na premierze (największa taka dysproporcja od lat), bo w grze jest zaimplementowany Nvidia Gameworks. Wszyscy myśleli, że z racji zaawansowanej fizyki gry (którą chwalili się twórcy), jest ona liczona na kartach, a jak wiadomo physx niszczy AMD. Tymczasem okazuje się, że fizyka wcale nie jest liczona na karcie, o czym powiedział wczoraj Rev Lebaredian z Nvidii :) 

Użytkownicy nvidii też mają swojego lola, bo jeśli dobrze pamiętam, po premierze GTX 960 karta miała gorsze wyniki w testach starszych gier, niż GTX 760. W GTA V I Project Cars pobiła już 760 i dogoniła nawet 770. W Wiedźminie są nawet testy, gdzie 960 wyprzedza 780 (test na drugich ustawieniach, http://www.pcgameshardware.de/The-Witcher-3-PC-237266/Specials/Grafikkarten-Benchmarks-1159196/Zotac GTX 960 AMP/2G wyżej niż Palit GTX 780 Jetstream/3G! Rozumiem, że niby optymalizacja nowych kart ma miejsce, ale żeby aż tak xD ? Ludzie się skarżą, że Nvidia w nowych grach blokuje w sterownikach karty z serii 700, żeby miały gorszą wydajność niż seria 900 i coś w tym jest.

Dymanie 24/7, ale jak się kupiło gpu o wartości dwóch konsol, to trzeba wmawiać sobie pewne rzeczy i bronić tego za wszelką cenę. :dynia:

Tak więc tak wygląda nowa generacja w 2015

http://4.bp.blogspot.com/-4KrbZ2ONpzk/VYByqGd5LHI/AAAAAAAABDI/S3RTFG3tmtU/s640/CFa5coc.gif

http://1.bp.blogspot.com/-hXn6VgNL-Lg/VYBzBw8jklI/AAAAAAAABDU/cPQj67qtPIo/s640/ImCLEb5.gif

http://i.imgur.com/RyBSqmL.gif

Oczywiście wszystko na dużych ledach

I tu miałem wkleić jakiś gif z pc eksów, ale co ja mam tu wrzuć, jak na waszej konferencji na e3 megatona, to była zapowiedz premiery no mans sky tego samego dnia na ps4 i pc. xDDD

edit: jednak udało się znaleźć gifa z pc eksa

http://giant.gfycat.com/FlimsyDependentFairyfly.gif

9ZqsPil.gif

Jesteście tak śmiesznymi, nic nie znaczącymi robaczkami, że to tak kórewsko zabawne. No nic, czekam na kolejne duże premiery.

:yao:

Opublikowano

Blacharze wys.rani i zadeptani. :obama:

Opublikowano

Porównanie konsol z pecetami liczbą graczy w butterfieldzie :dynia:

Opublikowano

Tak się kończy pisanie na forum konsolowym przez robactwo.  :newell:

Opublikowano

Yeti widzę, że odrastają Ci jądra. :banderas:

Opublikowano

Dalej dalej, pozwólcie temu całemu jadowi i zawiści popłynąć, macie jeszcze jakieś kilka dni triumfu kiedy kiedy gierka na PC chodzi TAK SAMO (xD) jak na konsolach i to jest jakiś wielkie zwycięstwo konsol. Let it all out <głaskanie_sówki.gif>

Opublikowano

destroyed_PC.jpg

Yeti wygrał dzisiaj CW. PC rozniesiony...

comment_zFpNsBX2TBgrwbuYTFuK5xOv3BYGmONL

Opublikowano

Ostatnio mam trochę zaległości. Coś się stało z Pandą?

Opublikowano

Może już przestańmy kopać ten blacharski nowotwór, bo to się już niehumanitarne robi :yao:

Opublikowano

YETI, mozesz sobie chodzic po twitterach, forach, produkowac sie 2 dni nawet i wklejac te same posty co 2 tygodnie z tymi samymi obrazkami, szukac cytatów sobie podobnych ludzi z innych forum, ale ja sobie odpalam side by side gre i widze na czym wole grac odrazu. Ale rozumiem ze trzeba sobie na siłe argumentować trzymanie w domu PS4, bo wiekszosc graczy bez klapek zdaje sobie sprawe ze ta konsola to pomyłka i czekaja juz na nastepna generacje/graja dalej na PS3.

Zagladanie do portfela na mnie nie dziala bo mam i PC i wszystkie konsole poza łoniakiem, wiec mam w gdzies czy konsola kosztuje 1600 czy 4600, ma mi dawac frajde i spelniac moje oczekiwania.

Blacharzem sie nie czuje, obecne generacja zmusila mnie do powrotu do PC. Dalej faworyzuje konsole Nintendo i sa moim numer jeden, ale do powazniejszych gierek nie mam niestety wyboru, zwlaszcza po zasmakowaniu 120 fpsów. A moje GPU kosztowalo mniej niz PS4 tak na marginesie.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Ostatnio mam trochę zaległości. Coś się stało z Pandą?

Nie wytrzymala psychicznie i dostala bana

Opublikowano

Na stałe?

Opublikowano

Będę tęsknił... :frog:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.