Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

no niestety to moja wina że pisze poważnie w tak choyowym dla tego celu temacie, a ty do końca zgrywasz głupa że pomiędzy jednym a drugim ip nie ma zasadniczej różnicy. równie dobrze mógłbyś napisać że Tekken to klon Virtua Fighter, bo też nawalają się dwa typy i są paski energii. no ale ja grałem w oba, a ty pie.rdolisz od rzeczy jak typy co spędziły z BB 5 minut na youtube, czy u ziomka na chacie.  :hi:

Tak się stoczyć niekochany przyjacielu. [*]

NAWET Mi CIE NIE ŻAL WSTRĘTNY KLAPIE

xD no ale grałeś w końcu w BB, czy nie?

A czemu Ty ciągle tylko odnosisz się do BB?

A gdzie reszta? Demons souls? Dark Souls? Dark Souls II?

Grałeś w to w ogóle? 

OH WAIT

xD

grałem we wszystkie. Demon's i BB ukończyłem 2-4-krotnie i mam w kolekcji.

problem? 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Ale co jest zle? ;/ Chcialem tylko wyprobowac jakas gre od wspanialego Rockstar bo przygode z ta firma skonczylem na gta 1 i chcialem w koncu doswiadczyc tego geniuszu a wyszlo jak wyszlo. To nie moja wina T_T Nie miejcie mi za zle :frog:

Kur.wa a trzeba bylo grac w to GTA3 a nie jak janusz strzelac w Maxie Paynie.

Opublikowano

No niedawno co innego pisałeś na temat dark souls. :cool:

Ja grałem w DS kilka godzin, skończyłem DkS 4 razy(mam calaka :problem: ), DSII raz. I co może nie mogę się wypowiadać na temat serii? :lapka:

A co do BB to wiadomo, że to kolejne soulsy i to widać. To tak jak po Battlefroncie widać, że to Butterfield w klimacie SW. :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A co do BB to wiadomo, że to kolejne soulsy i to widać.

Gameplaywo tak (no jest zupełnie inaczej, ale niech ci będzie, że to samo co w soulsach bo na youtube tak widać), ale jeśli chodzi o kierunek artystyczny jaki obiera ta gra oraz jak ten kierunek się drastycznie zmienia w połowie gry, to Bloodborne stoi o wiele wyżej niż soulsy.

Opublikowano

Nie no kierunek artystyczny to w tych grach to :banderas:

No może oprócz DSII, tam był jakiś taki nijaki.

Ale dalej największe wrażenie zrobiło, robi i będzie robić na mnie Dark Souls. Ta gra po prostu jest cudowna pod każdym względem. :fsg:

A BB mam nadzieję, że ogram o ile przyjaciel serdeczny Starh nie trolluje i dotrzyma słowa z ps4. :P

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Przeczytałem ostatnie strony i dowiedziałem, się że RDR jest nudną i w zasadzie średnią grą.

No cóż porównanie Bunnego (wobec Mejma) do zdejmowania skarpetek jak najbardziej trafne.

Opublikowano

RDR?

Na premierę absolutna petarda, nie mogłem się oderwac.

1,5 roku po premierze kupiłem ponownie i poza klimatem, który wciąż mocno robił to niestety meh

Opublikowano

Ja tam nie czytalem o RDR nic poza pochwalami(pochwarox), zaczalem od singla i nadal meh.

I prosze nie (pipi)ic ze na premiere trzeba we wszystko grac, bo taki mgs1 czy ffvii dalej sa za(pipi)istymi grami :lapka:

Opublikowano

No niedawno co innego pisałeś na temat dark souls. :cool:

Ja grałem w DS kilka godzin, skończyłem DkS 4 razy(mam calaka :problem: ), DSII raz. I co może nie mogę się wypowiadać na temat serii? :lapka:

100 razy pisałem że grałem w każdego Soulsa,  więc wskaż mi gdzie coś takiego napisałem cwaniaku z miodem w uszach. zresztą sam dobrze wiesz że między Des a DS praktycznie nie ma różnicy w systemie walki. w odróżnieniu od BB o którego zmianach w systemie guwno wiesz  :cool:

Opublikowano

@Pietruszka

Co Ty najlepszego wyrabiasz zielony przyjacielu? :whyyy:

@niekochany

Grać godzinę w soulsy to jak nie grać, a tyle pewnie grałeś w DkS jedynkę skoro czekasz na remaster bo Ci klapki spadają bidulku i nie możesz grać. I kto tu jest januszem. :lapka:

System walki w BB - zrobili ją po prostu bardziej dynamiczną, ale dalej są to soulsy choćbyś nie wiem jakbyś chciał, żeby nie był. Mechanika się nie zmieniła tak bardzo jakbyś chciał fanboyu zas.rany. :cool:

Ciekawe co powiesz jak DkS3 będzie miał system walki z BB. :kaz:

No i nie trzeba wspominać, że BB to najłatwiejsza odsłona soulsów zrobiona pod takich januszy jak Fanek, który ją splatynował. xddd

MOŻESZ SIĘ RZUCAĆ, MOŻESZ NEGOWAĆ, MOŻESZ KRZYCZEĆ, ALE PRAWDY NIE OSZUKASZ. SOULSY STAŁY SIĘ TASIEMCEM. 5(Z REMASTEREM 6) GIER W 7 LAT. 

Kłaniam się nisko aż po same kule i pozdrawiam cukiereczku :s159::buziak:

Bedę i tak grał w BB i DSIII więc się nie spinaj :*

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Pietruszka xD babcia tak na mnie mowila, Piotrek jestem, milo mi.

Pisze jak jest, musisz mi wybaczyc :( gierki od Rockstar srednio do mnie trafiaja, chociaz Bully byl calkiem calkiem.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

@niekochany

Grać godzinę w soulsy to jak nie grać, a tyle pewnie grałeś w DkS jedynkę skoro czekasz na remaster bo Ci klapki spadają bidulku i nie możesz grać. I kto tu jest januszem. :lapka:

System walki w BB - zrobili ją po prostu bardziej dynamiczną, ale dalej są to soulsy choćbyś nie wiem jakbyś chciał, żeby nie był. Mechanika się nie zmieniła tak bardzo jakbyś chciał fanboyu zas.rany. :cool:

przecież to samo można napisać o rdzeniu RDR ulungu :pawel:

zresztą w choyu mam czym stała się seria Soulsów skoro gadam o zupełnie innym ip. ja wiem że to nie CW ale naprawdę nie chce mi się iść z tym Tęczy. dobra poświęcę się by oświecić mojego ulubionego zielonego robaczka. 

zmiany w stosunku do soulsów:

1. nacisk na ofensywę; po oberwaniu mamy krótką chwilę na odzyskanie hp oddanymi szlagami (kompletne przeciwieństwo defensywy w DS)

2. podział na szybki i słaby (R1) oraz wolny i mocny atak (R2) zmodyfikowany o możliwość ładowania powera drugiego typu (R2)

3. dodana możliwość stunowania bronią palną i użycia odpowiednik back staba na ogłuszonym wrogu wymagający timingu

4. transformacja broni zamieniająca np. miecz w młot, albo rapier w muszkiet

5. brak bloków 

6. nowy znacznie szybszy rodzaj uników po locku

7. transformacja broni wpływająca na zadawane combosy

8. losowo generowane lokacje dodatkowe

9. znacznie ograniczenie używania magii

10. modyfikacje skilli i statusów

11. kompletnie nowy setting i klimat

różnica jak między Counter Strykiem, a Unreal Tournament

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

@niekochany

przecież to samo można napisać o rdzeniu RDR ulungu :pawel:

zresztą w choyu mam czym stała się seria Soulsów skoro gadam o zupełnie innym ip. ja wiem że to nie CW ale naprawdę nie chce mi się iść z tym Tęczy. dobra poświęcę się by oświecić mojego ulubionego zielonego robaczka

:blush:  :wub:

zmiany w stosunku do soulsów:

1. nacisk na ofensywę; po oberwaniu mamy krótką chwilę na odzyskanie hp oddanymi szlagami (kompletne przeciwieństwo defensywy w DS)

2. podział na szybki i słaby (R1) oraz wolny i mocny atak (R2) zmodyfikowany o możliwość ładowania powera drugiego typu (R2)

3. dodana możliwość stunowania bronią palną i użycia odpowiednik back staba na ogłuszonym wrogu wymagający timingu

4. transformacja broni zamieniająca np. miecz w młot, albo rapier w muszkiet

5. brak bloków 

6. nowy znacznie szybszy rodzaj uników po locku

7. transformacja broni wpływająca na zadawane combosy

8. losowo generowane lokacje dodatkowe

9. znacznie ograniczenie używania magii

10. modyfikacje skilli i statusów

11. kompletnie nowy setting i klimat

różnica jak między Counter Strykiem, a Unreal Tournament

Ja sobie z tego doskonale zdaję sprawę tylko sobie jaja robię, w końcu to cw.

Doczytaj mój post po edycjach. 

Blubi dał sobie spokój bo domyślił się, że to zwykła prowokacja, szkoda, że Ty tego nie zauważyłeś. :(

//TĘCZA

Soulsy to seria, która mimo dosyć małych zmian między DS-DkS-DkSII i tak przyciąga do siebie mimo dużej ilości kopiuj-wklej. Po prostu wciąga jak poyebana. Oby więcej takich tasiemcowych geniuszów. 

Haha, lem jaki kmiotek. :pawel:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ja sobie z tego doskonale zdaję sprawę tylko sobie jaja robię, w końcu to cw.

Doczytaj mój post po edycjach. 

Blubi dał sobie spokój bo domyślił się, że to zwykła prowokacja, szkoda, że Ty tego nie zauważyłeś. :(

nie ma znaczenie czy to jest prowo czy for serious. najważniejsza jest możliwość podissowania się dla samego dissowania o byle gvwno w najlepszym stworzonym do tego temacie. ludzie mający życie nie zrozumio  :banderas:

Opublikowano

In a bid to revive its chip design operations, Microsoft Corp. may acquire Advanced Micro Devices, according to a source familiar with the matter. The software giant approached AMD several months ago, the source indicated. The result of the talks is unclear.

Microsoft Corp. has been selling game consoles for over ten years now and back in 2006 the firm even formed a division to design chips for its products, primarily game consoles. While this internal group has clearly developed some chips for Microsoft’s hardware, the company used chips designed by Advanced Micro Devices and Nvidia Corp. for its Xbox One consoles and Zune players, respectively. As it appears, Microsoft’s own chip design team cannot really develop competitive solutions for the company’s devices and in order to make its chip operations viable.
The details about negotiations are unclear, just like Microsoft’s exact proposal to AMD. However, since Microsoft has $95.3 billion in cash, whereas AMD’s market capitalization right now is $1.81 billion, the software giant may buy AMD relatively easily. In fact, current value of AMD is three times lower than the company paid for ATI Technologies in 2006.
Analysts estimate that Microsoft pays around $100 for every Xbox One system-on-chip to AMD. Life-to-date sales of Xbox One are around are around 12.6 million units, which means that Microsoft has already paid AMD around $1.26 billion for Xbox One chips. The acquisition of AMD could save it around a billion per year on Xbox One chips alone. It the company develops appropriate chips for smartphones and tablets, Microsoft’s savings could be even higher.
It is necessary to note that Microsoft does not really need AMD. The software giant needs system-on-chips to power its Xbox game consoles, Lumia smartphones, Surface tablets and possibly other hardware devices. It does not really need server processors or high-end graphics cards. However, AMD’s management will unlikely sell a part of AMD to Microsoft since its accelerated processing units (what Microsoft needs) are based on technologies developed for server microprocessors and high-end graphics cards.

Smiesznie by bylo gdyby M$ kupil AMD i powiedzial $ony,ze wiecej prockow i kart im nie dadza  :diablo:   :Coolface:

Opublikowano

by wyszla nowa wersja PS4 z Tytanami od Nvidia i nareszcie by bylo 1080p/60fps na konsolach :obama:

Opublikowano

Za całe 699$.

Lepiej za tyle niż 300 za badziew, który nie potrafi utrzymać 30 klatek w większości gier (ba nawet w exach   :yao: )

Edytowane przez Starh

Opublikowano

ale jest duzo gier na PS4 :obama:

3SsIOyN.jpg

Odlicz od tego te wszystkie zapychacze,multiplatformowki i indyki. Wyjdzie pare gier na krzyz,szrot

Opublikowano

Mroku ładnie pojechał PC-ty.

Opublikowano

aw yiss niech Microsoft kupi AMD to Sony i Nintendo będą w (pipi)e - albo będą bulić microsoftowi za części do ich sprzętów albo ci będą zmuszeni dogadać się z zayebiście drogim intelem albo nvidią która nienawidzi konsol.

zeaFSgP.gif

Microsoft

giphy.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.