Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Z 4 metrów pewnie nie zauważą.  :kaz:  BEKA

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 978,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

5cdQIsg.jpg

BLACHA STATE OF MIND

JA PIEEEER.DOOOOOLEEEE JAK TO NIE JEST GRUBYMI NIĆMI TROLLING SZYTY TO JA NIE WIEM XDDDDDDDD BEKAAAAA

Opublikowano

Konsolowe poletko to teraz kilku ślepych indywidualistów, niosacych sztandar z guwna, wmawiajacych innym braciom ze jest dobrze, tasujących sie do remasterów i płacenia drugi albo i trzeci raz za tą sama gre. Ja podziekuje, wole juz wrocic do retro niz brac czynny udział w rozwoju tego raka :)

Wypraszam sobie w remasterki z gamecuba, PS2, PSX, wii to ja sobie na laptopiku gram w 60 klatach i nie potrzebuję na to sprzętu za 4K  :dog:

Co nie znaczy, że rozumiem to iż niektórzy wolą grać w 60 fpsacah, no ale jak ktoś s(pipi)i port w gierce to -  :dunno:

Z tymi refundami to też nie jest tak za(pipi)iście, bo nvidia ci kodu nie zrefunduje, to samo firmy wysyłające kody... refund masz tylko jak kupisz bezpośrednio ze steam'a.

Chcesz refundowac cos co dostales za darmo? :dunno:

Opublikowano

Z tymi refundami to też nie jest tak za(pipi)iście, bo nvidia ci kodu nie zrefunduje, to samo firmy wysyłające kody... refund masz tylko jak kupisz bezpośrednio ze steam'a.

musiałbym mieć nierówno pod kopułą, żeby robić refund z gry, którą dostałemm za darmo  :obama:  ludzie opanujcie sie

Opublikowano

Waszym problemem jest to ze wy albo CZYTACIE albo SLYSZYCIE, a potem jestescie jak Mendrek, wielki ekspert z twarza zalana betonem :pawel:

Naszym problemem? :dynia:

Nie, to WASZYM problemem jest to, że wy się smarujecie tym g*wnem i jeszcze szczerzycie zęby. Osoby zaradne po prostu nie kupią Batmana na PC, ani PC w ogóle.

Teraz zaczynacie swój marny damage control, jak to zawsze gdy premierę ma duży port AAA z konsol, i ZNOWU okazuje się że gra na premierę działa jak kupa. Jak tam Mortal Kombat X? Grywalny, czy jeszcze nie? Spoko, wmawiajcie sobie dalej że to jest komfort grania. Mechanizmy obronne działają pełną parą.

Opublikowano

Waszym problemem jest to ze wy albo CZYTACIE albo SLYSZYCIE, a potem jestescie jak Mendrek, wielki ekspert z twarza zalana betonem :pawel:

Naszym problemem? :dynia:

Nie, to WASZYM problemem jest to, że wy się smarujecie tym g*wnem i jeszcze szczerzycie zęby. Osoby zaradne po prostu nie kupią Batmana na PC, ani PC w ogóle.

Teraz zaczynacie swój marny damage control, jak to zawsze gdy premierę ma duży port AAA z konsol, i ZNOWU okazuje się że gra na premierę działa jak kupa. Jak tam Mortal Kombat X? Grywalny, czy jeszcze nie? Spoko, wmawiajcie sobie dalej że to jest komfort grania. Mechanizmy obronne działają pełną parą.

A jak tam u Ciebie mortal kombat X?

Opublikowano

No to kuźwa recenzujcie to natychmiast, wystawcie grze 2/10.

PClab błagam miejcie jaja żeby im do**ać odpowiednią ocenę za takie machlojki. Nie czekajcie na żadne patche z recenzją bo posądzę was o popieranie nagannych praktyk biznesowych.

Wystawcie recenzję że nie byliście w stanie ukończyć gry w dniu premiery, 2/10 za pierwsze parę minut które było nawet ciekawe i fajrant.

Ja się pytam gdzie są recenzje, już widzę miny na twarzy tych cwaniaków z WB jak wszyscy by zaczęli wystawiać 2/10, bo nie byli w stanie grać i ukończyć gry, gdzie się pytam są te rzetelne recenzje, pokazujące stan faktyczny?

Cały czas twierdzę, że większość gier na PC, to po prostu śmich na sali jeśli chodzi o wymagania sprzętowe w stosunku do tego, co oferują graficznie. Co chwile jakiś optymalizacyjny crap, a leszcze ''se'' wmawiają, że sprzęt za słaby i lecą po mocniejszy. Być może właśnie o to chodzi, bo w przeciwnym wypadku, producenci bebechów do desktopów już dawno poszliby z torbami.

To jest bardzo dobry moment zeby w recenzjach PC wielka czerwona czcionka wystawiać dodatkowa ocenę za optymalizacje tytuły w czasie debiutu aby wszyscy widzieli czy developer się przyłożył,

W przypadku batmana gra zasługuje na 2/10 ten tytuł w tej chwili jest kompletnie niegrywalny.

Kupujesz nową kartę gtx980ti za 3k,gratis dostajesz Arkham Knight i okazuje się że możesz grać tylko w 30fps a domu masz jeszcze monitor 144hz

Druga sprawa to czy nie jest to lock spowodowany kiepską optymalizacją i czy gra wogóle była by stanie chodzić w tych płynnych 60fps.

sa opinie od titanowców X'owców, że po modifikacjach w ini nie są w stanie osiągnać średnio 60fps, na medium z tego co przeczytałem nie ma nawet średnio 30fps na gtx 970

Czyli co

wersja konsolowa 9/10

Wersja PC 2/10  

Sami blacharze tak ocenili :reggie:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Mendrek ten temat dotyczy konsol nextgenowych i pctów, nie masz ani tego ani tego, czemu się udzielasz? Przecież nie masz swojego zdania na żden temat, bo z niczym o czym tutaj piszemy nie miałeś styczności? wtf człowieku, jesteś przykładem efektu krugera-dunninga

https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Krugera-Dunninga

Opublikowano

Jestem swiadkiem najwyzszej hipokryzji na swiecie chyba.

Gierki na konsole chodza w 30 fpsach, konsolorze mowia ze 60 fps im nie potrzebne.

Batman na PC ma 30 fps lock'a, przez to blacharze pisza ze gra jest niegrywalna i wystawiaja oceny 2/10.

Konsolorze zaczynaja powtarzac po forach ze batman na PC jest niegrywalny (bo nie rozumieja ze chodzi o FPS lock'a).

To (pipi)a wychodzi na to ze dla was tez niegrywalny bo 30 fps lock na konsolach :yao:

Opublikowano

musiałbym mieć nierówno pod kopułą, żeby robić refund z gry, którą dostałemm za darmo  :obama:  ludzie opanujcie sie

Jakby mnie wydymali na grę, która nie działa to bym poszedł i zwrócił nawet gdyby dostał to za "frajer", bo tak jak pokazanie .!. klientowi.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Jakby mnie wydymali na grę, która nie działa to bym poszedł i zwrócił nawet gdyby dostał to za "frajer", bo tak jak pokazanie .!. klientowi.

Przestan sie dawac wciagac w to bagno. Gra DZIAŁA i jest GRYWALNA, ale jest w 30 FPS przez co niektore betony robia afere. Skoro i tak grasz na konsolach to Tobie to wszystko jedno czy 30 czy 60 fpsów i tak.

Opublikowano

no tak bo to wina nvidii i steama, że batman ma problemy z optymalizacją 

that-is-too-much-information.jpg

Opublikowano

Klapki,czy sony ma zamiar kiedys zainwestowac w lepsze serwery? 2Gb na laczu 100Mbps maja sie pobierac 5GODZ co to ma byc?!

Opublikowano

Batman: Arkham Knight zadebiutował na rynku, ale osoby liczące na dobrą wersję na PC niestety muszą obejść się smakiem. Edycja pecetowa ma być niesamowicie niedopracowana, a gracze skupieni na forach i samej platformie Steam nie pozostawiają na twórcach suchej nitki. Wielu zastanawia się, jak można zepsuć port gry stworzonej na silniku Unreal Engine 3, który jest znany od lat.

Batman: Arkham Knight to jedna z najważniejszych gier tego roku, więc gracze, także pecetowi, tłumnie ruszyli do sklepów, by nabyć nową produkcję Rocksteady. Okazuje się niestety, że użytkownicy komputerów osobistych raczej nie będą czerpać radości z gry, bo port gry na PC jest po prostu przygotowany tragicznie. Gracze wylewają wiadra pomyj na deweloperów, ale nie można się temu dziwić, bo gra jest niedopracowana. W tej chwili w serwisie Steam dostępnych jest ponad 1200 recenzji użytkowników i tylko 36 procent z nich jest pozytywnych. To jeden z najgorszych startów gry wysokobudżetowej w historii platformy Valve.

Co więcej, Batman: Arkham Knight ma standardowo zablokowaną liczbę wyświetlanych klatek na 30 kl./s. Jest to zaskakujące rozwiązanie, bo we wszystkich poprzednich częściach takiego problemu nie było. Inna sprawa, że liczba opcji dostępnych do ustawienia jest wręcz śmiesznie mała i np. ustawienie antyaliasingu ogranicza się do włączony/wyłączony. Jeśli chcemy odblokować liczbę kl./s, czy wyłączyć rozmycie, niezbędne będzie wprowadzenie zmian w pliku .ini, co raczej nie powinno mieć miejsca w tego typu tytule.

Produkcja ma mieć też duże problemy z odpowiednim wykorzystaniem pamięci RAM i pamięci karty graficznej. Warto choćby wspomnieć, że według producenta, ustawienie tekstur na najniższy możliwy poziom wymaga 2 GB pamięci karty. Rocksteady zmieniło tuż przed premierą minimalne wymagania sprzętowe, co też nie świadczy o konwersji najlepiej. Na problemy z płynnością działania skarżą się zarówno użytkownicy kart GeForce, jak i Radeonów, choć to jednak ci ostatni mają więcej problemów. Z drugiej strony, osoby korzystające z układów zielonych mają problemy z działaniem SLI, co jak na grę z technologiami Nvidii wygląda dość specyficznie.

Żeby było jeszcze ciekawiej, wiele osób wskazuje, że podczas gry trafia na oznaczenia kontrolera pochodzące z konsoli PlayStation 4, co jedynie potwierdza, że nikt się do pecetowej konwersji nie przyłożył. Z perspektywy polskiego gracza największym i wręcz niewybaczalnym błędem jest brak języka polskiego. Jest to tym bardziej zaskakujące, że na stronie produktu w sklepie Steam i choćby na samym pudełku z grą widnieje informacja o dostępności polskiej wersji kinowej. Stan wersji pecetowej tłumaczy też, dlaczego Warner Bros nie udostępniło przed premierą kodów na pecetową wersję Batmana takim redakcjom jak choćby PC Gamer. Trzeba mieć nadzieję, że twórcy wyeliminują problemy pecetowej wersji. Patrząc jednak na Mortal Kombat X (także wydany przez WB) można mieć spore wątpliwości, że doczekamy się szybkiego patcha.

Język polski jest, ale jednak go nie ma :reggie:

Reszty chyba nawet szkoda komentować...

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Batman na PC ma 30 fps lock'a, przez to blacharze pisza ze gra jest niegrywalna i wystawiaja oceny 2/10.

Konsolorze zaczynaja powtarzac po forach ze batman na PC jest niegrywalny (bo nie rozumieja ze chodzi o FPS lock'a).

To (pipi) wychodzi na to ze dla was tez niegrywalny bo 30 fps lock na konsolach :yao:

Dobra Velius szanuję, ale (pipi) bez jaj

Po chwili gra zapycha RAM i zaczynają się 2-3 sekundowe frezy.

A tu PC tego usera

i7 4770K@4,4 GHz; 1.190 V; 

Macho 120 + 2 x NoiseBlocker BS Pro PL2 120 mm + Enermax MAGMA 120 mm

AsRock Z87M Extreme4

MSI GF GTX 970 4GB Gaming Ed.@1500/1940 MHz

8 GB DDR3

Plextor M5S 128 GB + Barracuda 2 TB 

INNY

Po godzinie grania stwierdzam ze w to sie grac nie da, nawet na low czesto pojawia sie freezy a jak pojawia się batmobil to juz jest totalny game over bo gra co chwile doczytuje tektury co powoduje zatrzymywanie obrazu czasem na dobre 5 sek

GPU: GTX 760

i5 4670K @4.2

RAM: 8GB DDR3 @2133 

SSD: MX100 256GB 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Zobaczymy po patchu!!111 :frog:

:kaz:

Opublikowano

To (pipi) wychodzi na to ze dla was tez niegrywalny bo 30 fps lock na konsolach :yao:

Dobra Velius szanuję, ale (pipi) bez jaj

Po chwili gra zapycha RAM i zaczynają się 2-3 sekundowe frezy.

A tu PC tego usera

i7 4770K@4,4 GHz; 1.190 V; 

Macho 120 + 2 x NoiseBlocker BS Pro PL2 120 mm + Enermax MAGMA 120 mm

AsRock Z87M Extreme4

MSI GF GTX 970 4GB Gaming Ed.@1500/1940 MHz

8 GB DDR3

Plextor M5S 128 GB + Barracuda 2 TB 

INNY

Po godzinie grania stwierdzam ze w to sie grac nie da, nawet na low czesto pojawia sie freezy a jak pojawia się batmobil to juz jest totalny game over bo gra co chwile doczytuje tektury co powoduje zatrzymywanie obrazu czasem na dobre 5 sek

GPU: GTX 760

i5 4670K @4.2

RAM: 8GB DDR3 @2133 

SSD: MX100 256GB 

Zdejmowali FPS locka? Bo ja nie zdejmowalem i grało sie ok na HDTV z gtx 670. Co nie zmienia faktu ze port jest do dupy i skandal ze nie ma 60 fps.

Ja tylko stwierdzam fakt ze gra jest grywalna, bo tutaj herezje odchodza, ale port jest skaszaniony i jakbym to kupil za 200zl to bym rzadal refundu.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Jeszcze taka ciekawostka: 

Wow panowie ciekawostka. Zrobiłem weryfikacje gry i pokazała ze wszystkie pliki są przestarzale i rozpoczęła ściągnie od początku.

Ludziki na STEAM już piszą ze wersja reloadowana działa znacznie lepiej.
Czyżby do preloadu trafiła zła kompilacja gry ???

Może ktoś się po prostu je.bnął przy wersjach gry? :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jeszcze beka bo czytam ze jak ktos odblokuje 120 fps w batmanie, zdejmie motion blur i depth distance to...

Gra sie potrafi sama usunąć z komputera :dynia: :dynia: :dynia:

No nie wierze :banderas:

Opublikowano

Mendrek ten temat dotyczy konsol nextgenowych i pctów, nie masz ani tego ani tego, czemu się udzielasz? Przecież nie masz swojego zdania na żden temat, bo z niczym o czym tutaj piszemy nie miałeś styczności?

No sorry, ale po pierwsze kieruję się ogólnie dostępną wiedzą zbiorową, a nie subiektywną oceną. Innymi słowy, nie muszę jeść g*wna by wiedzieć, że źle smakuje. Od tego mam takich frajerów jak wy drogie blaszki, których często wydawcy ruchają bez nasmarowania, wypuszczając bieda-porty z konsol. I nie muszę sobie jak wy, wmawiać że to czekolada.

Po drugie, jeśli brak wam argumentów, to wjeżdżacie na personalia, ale nie zmienia to FAKTÓW. A FAKTY są takie, że Batman na PC ssie, i czy ja będę miał PC-ta, czy nie, to nic tego nie zmieni...

Opublikowano

Fajnie jak konsolomaniaki same sobie strzelają headshoty w kolano nazywając grę w 30fps niegrywalną.

Protip: 90% gier na kąsolach w takim razie jest niegrywalne, dziękujemy, że w końcu przejrzeliście na oczy :kaz:

Opublikowano

Fajnie jak konsolomaniaki same sobie strzelają headshoty w kolano nazywając grę w 30fps niegrywalną.

Protip: 90% gier na kąsolach w takim razie jest niegrywalne, dziękujemy, że w końcu przejrzeliście na oczy :kaz:

2 sekundowe freezy w czasie waki i jazdy batmobilem nazywasz grywalną grą i to na takim sprzęcie?

Opublikowano

Klapki,czy sony ma zamiar kiedys zainwestowac w lepsze serwery? 2Gb na laczu 100Mbps maja sie pobierac 5GODZ co to ma byc?!

Wejdź na chwilę w tryb czuwania to zacznie się pobierać z maksymalną prędkością łącza. Nie wiem dlaczego, ale zawsze pomaga (przynajmniej u mnie).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.