Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 979,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Co to za żenująca dyskusja o srajfonach. CW zeszło na psy.

:daddy:19 vs 3  :daddy:

juz lepiej?

Opublikowano

Klasykiem jest filmik jak w USA dziennikarz chodził ze starym modelem ajfona i pytał się przechodniów jak im się podoba, wszyscy gadali, że o wiele lepszy, lżejszy itp. a bank rozbił facet co wyciągnął swój identyczny model i trzymając jeden w jednej dłoni, a drugi w drugiej mówił, że różnicę widać na pierwszy rzut oka XD

W sumie to się zastanawiam czy ejpyl nie zrobi kiedyś takiego numeru, że zmieni numer na opakowaniach i zacznie sprzedawać stare telefony :P

W Polsce kiedyś jedne browary tak zrobiły, że podmieniły etykietę i ludzie zamiast narzekać zaczęli od razy wychwalać. Jakby na Xboksa nakleić znaczek Sony, to Jeti by się spuszczał jakie to super.

Ale żeście Amerykę odkryli...

@Papaj... zmień awatar na JP2, proszę.

Opublikowano

ktos tam wczesniej pisal, ze 650$ za oculusa to majatek i ludzie nie beda kupowac. nie zgadzam sie z tym kompletnie - ludzie co roku wydaja po 650$ na nowe ajfony bez wiekszego zastanawiania sie nad tym 'czy warto' - bo po prostu chca miec najnowszy model. tak samo pewnie bedzie z oculusem. masa dzieciakow/gadzeciarzy rzuci sie na to, bo jest to nowe i beda sie mogli pochwialic przed znajomymi. a ludzie lubia sie chwalic - nie trzeba daleko szukac, patrz: zakupy growe.

Ten kto kupuje nowego ajfona za 650$ zapewne sprzedał poprzedniego za 300$ więc wydatek nie był taki duży.

Druga sprawa że telefon kupisz raz i masz spokój, jak to porównać do Oculusa, który jest platformą do grania (czy coś w tym stylu) która potrzebują gier które też kosztują?

nie mówiąc już o tym że telefon przestał być gadżetem a raczej narzędziem do pracy i artykułem pierwszej potrzeby.

Opublikowano

Black Mirror na Netflixie zobaczcie

Opublikowano

ktos tam wczesniej pisal, ze 650$ za oculusa to majatek i ludzie nie beda kupowac. nie zgadzam sie z tym kompletnie - ludzie co roku wydaja po 650$ na nowe ajfony bez wiekszego zastanawiania sie nad tym 'czy warto' - bo po prostu chca miec najnowszy model. tak samo pewnie bedzie z oculusem. masa dzieciakow/gadzeciarzy rzuci sie na to, bo jest to nowe i beda sie mogli pochwialic przed znajomymi. a ludzie lubia sie chwalic - nie trzeba daleko szukac, patrz: zakupy growe.

Ten kto kupuje nowego ajfona za 650$ zapewne sprzedał poprzedniego za 300$ więc wydatek nie był taki duży.

Druga sprawa że telefon kupisz raz i masz spokój, jak to porównać do Oculusa, który jest platformą do grania (czy coś w tym stylu) która potrzebują gier które też kosztują?

nie mówiąc już o tym że telefon przestał być gadżetem a raczej narzędziem do pracy i artykułem pierwszej potrzeby.

Abonamentu nie płacisz i gier na iPhone'a nie kupujesz?

Opublikowano

Super, niezły ficzer.

Opublikowano

Ale bez patcha day one pewnie nie grywalna. A żeby patcha ściągnąć trzeba być online....

Opublikowano

Gamedev Story na iphona było kapitalną gierką. I znajdzie się jeszcze kilka hitów spokojnie :-)

Najlepszy telefon mego życia to był iphone 4, używałem go 3 lata. Niestety po tym czasie strony www zaczęły bardzo źle działać więc go puściłem i kupiłem HTC One, którego polubiłem ale nie pokochałem jak iphona.

Przez ponad 2 lata używania HTC One ani razu nic mi się nie zawiesiło, nie przycięło, nie wywaliło do pulpitu. Jedyną wadą był mega-lag audio na poziomie 300ms, słaba organizacja sklepu Google Play i brak niektórych gier z ip też mi przeszkadzały. Pewnego dnia wpadł mi do wody, po czym podziałał jeszcze rok, aż w końcu padł scalak kodujący dźwięk z mikrofonu.

Później kupiłem iphona 6 i moje odczucia są bardzo mieszane, w szczególności wpływa na to wylatywanie przeglądarek www do pulpitu z powodu zbyt małej ilości RAM, którą Apple umieściło w tym urządzeniu (1GB w czasach gdy topowa konkurencja wkładała już 3GB RAMu). Instalacja iOS9 nie wchodzi w ogóle w grę - u wszystkich ludzi, którzy zrobili pomiary i wrzucili je na YT iphon6 z iOS9/9.1/9.2 działa wyraźnie wolniej niż na 8.4.1. Żaden marketing nie wygra ze stoperem.

W międzyczasie używam prawie co dzień ipada 4 retiny i Macbooka Aira (mid-2011). Na ipadzie przeglądarka identycznie się wykoleja przy dużych stronach jak na iphonie 6 (też 1GB RAMu), iOS 9 zainstalowałem na tym ipadzie na próbę i dramat, który się stał z prędkością tego urządzenia jest nie do opisania. Na szczęście przez jakiś czas Apple zawsze pozwala na downgrade. Macbook Air to najlepszy przenośny komputer do domu - mimo tego, że OSX w moim odczuciu to system gorszy niż windows 7 i 10. Po ostatnim updacie OSX komputerek nawet wrócił do pierwotnej prędkości i działa jakby szybciej.

Reasumując - iphon to fajny gadżet, jego wykonanie mnie mile pieści, jeśli ktoś nie używa przeglądarki w telefonie do otwierania 'stacjonarnych' stron www albo np. tablicy korkowej na forum PE - to raczej będzie zadowolony.Ale mimo wszystko nie polecam już telefonów od Apple. Tej firmie woda sodowa wypaliła rozum.

Android to jedyna przyszłość systemów mobilnych, to system o nieograniczonych możliwościach. Ma jeszcze pewne problemy jak np. niejednolity UI w aplikacjach ale Google cały czas działa w kierunku poprawy.

Mam jednak nadzieje, że Apple jeszcze kiedyś wypuści produkt na miarę iphona 4, który w momencie premiery zmiażdżył konkurencję totalnie.

Opublikowano

wieslawa nagraj o tym swoje kilogramy prawdy, mysle ze poruszasz wazne kwestie

Opublikowano

Ściana tekstu o telefonach z samego rana... tego mi było trzeba w CW. :lapka:

Opublikowano

No ale serio, co tu jeszcze jest do pisania w temacie consolłorsów? ps4 zaorane i temat w zasadzie można zamknąć albo zmienić nazwę na Cellular Wars.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

ps4 zaorane i temat w zasadzie można zamknąć albo zmienić nazwę na Cellular Wars.

Przepraszam, nie chciałem wczoraj zaorać Yetiego tak bardzo, że aż zakończyłem Console Wars :( Popełniłem takie odwrote faux pas Franka Dolasa... 

Nawrócę Was na dobrą drogę, ekhem

:daddy: 19 vs 3  :daddy: 

DOMINACJA JAK ZA PS2 :banderas:

BOTY NA KOLANACH

No, to można kontynuować ;) 

PS

Bo jeszcze zaraz się zacznie co lepsze angry bird czy clash of clans  :yao:

Geometry Dash (a z tych dwóch clash of clans)

Edytowane przez Lord Astmer

Opublikowano

Więcej niż dwa akapity.

32197192.jpg

Opublikowano

Bo jeszcze zaraz się zacznie co lepsze angry bird czy clash of clans :yao:

Pou

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Żulionerzy potwierdzam, szczególnie pytanie o oczy ważki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.