Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Sorry Blant, ale pierdo.lisz od rzeczy.

3DS i Wii U? Jakich kur.wa koneserów?!

Patrzę kto gra na forumku na tych platformach i ok, jest kilku zawodników, ale są też typy, co by najchętniej przywdziali pieluchę dla dorosłych i siedzieli przed kolejną grą o tej samej formule co 20 lat temu.

Wciskają Wam gierki, które są INFANTYLNE i nie wnoszą za grosz żadnych pomysłów, potem siądzie jeden z drugim ekspert i powie 'noooo, to to jest prawdziwa gra a nie jakieś gó.wno dla januszy', kiedy na ekranie konsolki przewijają się pokemony w walce turowej gdzie przez 5 minut walki, 4 i pół minuty oglądasz animacje ataków. No kur.wa faktycznie, rewelacja. Ale tak to jest, jak ostatnie 20 lat spędziło się pod kamieniem i nie zna się klasyki, to wiadomo, że fuga staje na widok klepania przez pięć minut żelka. Te gry mają ZERO gameplayu. Takie Bravely Default to dopiero pseudoklasyczne jrpg dla januszy:

- Możliwość wyłączenia walk :yao:

- Możliwość ustawienia sobie prędkości x4 by nabijać levele :yao:

- Tryb easy :yao:

A co kolejne? Znowu odgrzewany kotlet Zelda Twilight Princess, konwersja z Gacka, a potem Wii? No fenomenalnie.

Najbardziej mnie rozyebało jak te pacany pokupowały Devil's Third i jaranko, że taka super gra :daddy:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 974 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

W końcu ktoś miał jaja i odpalił atomówki w tych zboczków.

Opublikowano

Aż im kredki z plecaków powypadały :banderas:

Opublikowano

Podział na koneserów w jakis gierkach wideo :D. Niektorym sie styki przepalaja chyba.

Opublikowano

no PC - super platforma! za kazdym razem widac to po GamerCard'zie, ze nawet graczom jarajacym sie pecetami w nic sie na nich grac nie chce. ^^

Opublikowano

Ok to dla koneserów tylko pc:)

Napisal grajac z nami w helldivers na januszstation 4, ZDRAJCA :[

Opublikowano

Sorry Blant, ale pierdo.lisz od rzeczy.

3DS i Wii U? Jakich kur.wa koneserów?!

Patrzę kto gra na forumku na tych platformach i ok, jest kilku zawodników, ale są też typy, co by najchętniej przywdziali pieluchę dla dorosłych i siedzieli przed kolejną grą o tej samej formule co 20 lat temu.

Wciskają Wam gierki, które są INFANTYLNE i nie wnoszą za grosz żadnych pomysłów, potem siądzie jeden z drugim ekspert i powie 'noooo, to to jest prawdziwa gra a nie jakieś gó.wno dla januszy', kiedy na ekranie konsolki przewijają się pokemony w walce turowej gdzie przez 5 minut walki, 4 i pół minuty oglądasz animacje ataków. No kur.wa faktycznie, rewelacja. Ale tak to jest, jak ostatnie 20 lat spędziło się pod kamieniem i nie zna się klasyki, to wiadomo, że fuga staje na widok klepania przez pięć minut żelka. Te gry mają ZERO gameplayu. Takie Bravely Default to dopiero pseudoklasyczne jrpg dla januszy:

- Możliwość wyłączenia walk :yao:

- Możliwość ustawienia sobie prędkości x4 by nabijać levele :yao:

- Tryb easy :yao:

A co kolejne? Znowu odgrzewany kotlet Zelda Twilight Princess, konwersja z Gacka, a potem Wii? No fenomenalnie.

Najbardziej mnie rozyebało jak te pacany pokupowały Devil's Third i jaranko, że taka super gra :daddy:

W końcu ktoś odważył się powiedzieć co i jak. Brawo.

Opublikowano

No z tym koteletem z gamecube'a to top beka. Najchu,jowsza część, wygląda jak gów,no rozmazane, o jenysiu jaka mroczna. Wynik? 150zł piękny kawalerze. Drogo? No co wy, dostaniecie w zestawie zabawkę wilka.

Happy meal ku,rwa xD. Za rok Skyward Sword z czapeczką tekturową.

Opublikowano

Mnie najbardziej irytuje, że gry Nintendo nic nie ewoluowały przez ostatnie 25 lat. W uproszczeniu Mario Bros z NESa można porównać do Mario 3D World i mamy to samo - bieg w jedną stronę i skakanie na grzybki. Zelda to samo - każdy kolejny sequel to praktycznie ta sama gra. O reszcie serii nie wspominam bo są albo martwe, albo obchodzące nikogo. 

Gdyby dali chociaż jakiś motyw motywujący, jakieś podłoże fabularne CZEMU Bowser porywa księżniczkę, albo faktyczne dialogi w Zeldzie dla większej wczuwki, ale nie, oni boją się jakichkolwiek zmian. Nintendo to skostniała firma, która nie ruszyła do przodu od lat 80tych by nie "popsuć" swych "legendarnych" "tradycji". Zero zmiany. 

Wiecie jak wygląda zmiana u Nintendo?

Ich stary budynek:

Nintendo_office.jpg

Ich nowy budynek:

fwod0p2jnzoseoddqscs.jpg

Idealne podsumowanie Nintendo w dwóch obrazkach. Tak u nich wygląda zmiana. 

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Figaro ale ja nie żartuję.

Opublikowano

O zboczki będą teraz śmieszkować xDD śmiech przez łzy jak to powiadają.

Opublikowano

Ehhh, a jak gardzilem niedawno mario i mowilem ze to w sumie wszystko zbyt podobne do siebie z kilkoma wyjatkami to byl hejt :beksa::lapka:

Opublikowano

Uuu pyszne, świeżutkie P I E C Z Y W K O

Opublikowano

I tak bym wolał juz wiiu kupic niż xboksa dla tych dwóch eksow i gorszych multiplatform

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Troche smiechlem nawet. Jeszcze ten znaczek PPE w prawym dolnym rogu.

Opublikowano

no PC - super platforma! za kazdym razem widac to po GamerCard'zie, ze nawet graczom jarajacym sie pecetami w nic sie na nich grac nie chce. ^^

Akurat gamercard na PC ma dosc male znaczenie bo niestety gierki sa porozrzucane po roznych platformach i gamercard lapie w co grales na Steamie.

Nie wiem jak inni ale ja gram na PC tez na Origin w gierki EA, gry blizzarda, gram w gry DRM free, gierki online, koreanskie MMO, gry z konsol na emulatorach itp itd, ktore nie lapia sie na gamercard.

Dziwi mnie ze osoba ktora podobno robi/robila w dziale IT nie zna takich podstaw, no ale postanowilem Ci to mimo wszystko wytlumaczyc

Opublikowano

Velius ale daj spokój, tłumaczyć się takich rzeczy konsolomaniakom xD. Tłumaczyć się ze swojego gustu posiadaczowi PS4, no błagam. Śmierdzącego żula w autobusie też przepraszasz jak Ci się przypadkiem cichacza puści?

Opublikowano

No taki wiedźmin 3 prawie 200 h na gog to steam nie widzi czy 35 h w starcraft 2 lotv:).

Bansai no wiesz że to cw:)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

figaro jaki zal hehe smieszek dystansik post o nintendo bo myslal ze ping troluje xd

on mowil o takich jak ty typie xd

Opublikowano

Dialogi w Zeldzie XD

Czemo Bowser porywa księżniczkę XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Każda Zelda to ta sama gra  :isee: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Co za Nintnendozyeb.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Czy ja dobrze kur.wa czytam? Podział na koneserów i sort gorszy w kategorii gier wideło dla dzieci. Papeż Karol się w trumnie przewraca.

Opublikowano

figaro jaki zal hehe smieszek dystansik post o nintendo bo myslal ze ping troluje xd

on mowil o takich jak ty typie xd

Nic nie troluję :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.