Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Ale klapy trzeba chyba w szeregu ustawić, idźcie do swojego śmiesznego kącika, zobaczcie o jakich grach piszecie i w co teraz gracie, a potem zobaczcie co z tego jest na blachę

konsole już dawno przestały być czymś wyjątkowym - to już nie czasy ps2, że na kompie były tylko setlersy i diabolo, a na ps2 i Xie fajne gierki, ta generacja to prawdziwe apogeum tego typu rozrywki, tak bardzo i Sony, i MS dało dupy, że kolejna ich "kąsola" będzie usługą na PCta. Bo niby co kolejnego wymyślą? PS5 - nowe pudełko i te same bebechy z laptopa, tylko po to, że Yeti kupił nowe pudło za cenę mocnej grafiki, a potem po 2 latach ścierania kurzu z pudła zagrał w unczarted 4 remaster? Dajcie spokój, tak bardzo gardzę tą generacją, że sam się w(pipi)iłemi sprzedałem te wszystkie dziadowskie sprzęty kupując sobie smoka. Jedyne co ratuje honor konsol w tym czasie to nintendo... tak (pipi) NINTENDO, dacie wiarę? To ta konsola gdzie Mario jest

Edytowane przez gekon

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 980,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Takie dni jak ten utwierdzaja mnie tylko w tym ze zakup smoka to była swietna decyzja. Gram sobie wlasnie w Ryse w 1080p i max detalach, jak mi sie znudzi to w kolejce undertale czy ori. Jako dopełnienie ps4 bo lubie japonszczyzne.

Opublikowano

Pamiętacie że ten gameplay z PC

, i tak słabo wygląda graficznie w porównaniu z poprzednimi gameplay.

A co będzie na XOne? Przecież ten szrot tego nie pociągnie, chyba że w 720p w 25 klatkach.

Tak, tak z PC 

0:54 Takie rzeczy na pewno na PC są. xDDDD

QB tak bardzo zaorał graficzne dzifki z plebstejszyn i ich exy. Konsola z 40% słabszym GPU potrafi wygenerować taką grafikę. :obama: 

Moc chmury jak nic. :fsg: 

Opublikowano

A jeszcze kilka dni temu gadka botów "haha Witness też na PC, po co kupować tego trójnoga jak 70 procent "exów" jest też na PC? XDDDD"

a gadka dzisiaj?

maxresdefault.jpg

Nikt nie udaje, że gra na konsoli i PC jest eksem. Post Yakubu, encyklopedycznego przykładu PTSD trzymania z Sony, toczący bekę że gry z Xa wychodzą na PC, ale The Witness i Street Fighter V to eksy. Boże jacy Wy jesteście słabi :reggie:

Ori

Tytanowy Janusz

RoTR

QB

Below

Cuphead

proszę cię xd

Opublikowano

Ale tak serio czy te QB jest wg was ładne czy nie?

beka czy prowo, a moze CW? Bo obejrzałem trailer i dla mnie bida lekka

Opublikowano

Ale tak serio czy te QB jest wg was ładne czy nie?

Szalu ni ma, ale z ostatecznym werdyktem wstrzymam sie do czasu pozarcia QB przez smoka :xboss:

Opublikowano

W sumie nie obraziłbym się gdyby wyszło na PC :)

Supcio, szkoda że nie na Steamie no ale i tak zagra się w QB po ludzku w 60 klatkach. Teraz niech jeszcze potwierdzą Scalebounda na smoka i będę zadowolony :) Jak dla mnie mogą wydawać wszystkie gry z Xbona na PC. Będę grał trochę tu, trochę tam, troszkę na Wii U, a PS4 nadal będzie się kurzyć ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że gra wychodzi w apce Xboxa na Win10 to czemu tam ma nie być takich samych achievementów?
Opublikowano

For a limited time, anyone who pre-orders the digital version of “Quantum Break” for Xbox One through the Xbox Store will receive the Windows 10 version of the game for free, downloadable at the Windows Store via redemption code

Zayebiście :)

Opublikowano

Żeby wyczekiwać PS5 lub XboxTwo trzeba być chyba upośledzonym, patrząc jaka żenada się odbywa, w jakie tytuły ładowane są ogromne pieniądze, jak miałkie to "gry" i do kogo są kierowane. 90% killerów generacji jest przehypowane i aż mdli od tego jak sztuczne jest to wszystko, i płytkie, że o procencie niedorobionych tytułów wymagających patchy day one nie wspomnę. Skończy się to całkowitym zmakdonaldowieniem tej branży i nie ma na to ratunku, a gier wartych uwagi, takich z pomysłem, prawdziwie do GRANIA w starym stylu będziemy ze świecą szukać, śmiech na sali.

W ostatnich latach miałem niemal wszystkie konsole które nie pochodziły z obozu Nintendo więc jedyne co może jeszcze w najbliższym czasie sprawdzę to NX, ale to zależy co zaoferuje. W przyszłości zostanie pewnie zwykły PieC który prócz innych funkcji zaoferuje odpalanie tych paru wartych uwagi gierek na rok. Nie jestem choćby w 1% ciekaw co zaoferuje Sony czy M$ w następnej generacji. Po tym co teraz odpyerdalają obie firemki, są kandydatkami do natychmiastowego zaorania i powinny wisieć zwiędłym kalafiorem każdemu graczowi który zaczynał temat w okolicach C64, Amigi, NESa i ma dosyć szerokie spojrzenie jak ta gałąź rozrywki pięknie kwitła, a jak teraz usycha.

Sorry za offtop, wracajta do CW :*

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że gra wychodzi w apce Xboxa na Win10 to czemu tam ma nie być takich samych achievementów?

A notyfikacje na Win 10 nie są przypadkiem prostokątne, a nie zaokrąglone jak na XO? 

Opublikowano

Piękny przykład jak wasz knur Spencer was okłamuje xD

Artykuł z 2015:

Phil Spencer: Why Scalebound, Crackdown 3 and Quantum Break won't be launching on PC

"In the case of things like Scalebound or Crackdown or Quantum Break, you know, just to be completely honest with you, we started those games before we really looked at expanding into Windows in the way that I wanted to bring as part of becoming head of Xbox.

"Going to those teams mid-cycle and saying: ‘Hey, by the way, I want to add a platform,’ didn’t really feel like necessarily the best way to end up with the best result for the game

:trollface:

Opublikowano

To co, Klapy już naszykowane na zakup karty za 3.5 tysia aby pograć na maks detalach w QB ? 

Jak rozumiem PC master race, już dawno zakupiona  :lapka:  :cool:

Opublikowano

Od kiedy na takie średniaki wydaje się 3,5 tysiąca polskich złotych?

Edytowane przez Pawcio

Opublikowano

Ale klapy trzeba chyba w szeregu ustawić, idźcie do swojego śmiesznego kącika, zobaczcie o jakich grach piszecie i w co teraz gracie, a potem zobaczcie co z tego jest na blachę

konsole już dawno przestały być czymś wyjątkowym - to już nie czasy ps2, że na kompie były tylko setlersy i diabolo, a na ps2 i Xie fajne gierki, ta generacja to prawdziwe apogeum tego typu rozrywki, tak bardzo i Sony, i MS dało dupy, że kolejna ich "kąsola" będzie usługą na PCta. Bo niby co kolejnego wymyślą? PS5 - nowe pudełko i te same bebechy z laptopa, tylko po to, że Yeti kupił nowe pudło za cenę mocnej grafiki, a potem po 2 latach ścierania kurzu z pudła zagrał w unczarted 4 remaster? Dajcie spokój, tak bardzo gardzę tą generacją, że sam się w(pipi)iłemi sprzedałem te wszystkie dziadowskie sprzęty kupując sobie smoka. Jedyne co ratuje honor konsol w tym czasie to nintendo... tak (pipi) NINTENDO, dacie wiarę? To ta konsola gdzie Mario jest

W jaki sposób ratuje honor? Od 2012 wyszło na to może z 30 gier (multiplatformy i kotlety też w to wliczam) które można kupić, a trzeba kupić może 5.  Zawsze lubiłem Niny i tym bardziej jestem zawiedziony tak słabym wsparciem Wii U.  O sprzęty Sony i Micro dbają jako tako inni, jak się komuś wydaje, że granie na PC może nastręczać jakieś trudności i nie da się podpiąć pod niego pada to rozumiem, że zakup PS4/XO jest w jakimś stopniu wytłumaczalny, ale Wii U? Nie ma w czym wybierać, a od roku wyszły na to ze 4-6 dobre gry. Choćby jak się starać tłumaczyć, to posiadacz obesranego PS4/XO w ostatnim roku wybór miał dużo większy. Generalnie, obecnie posiadanie konsoli jest kwestią  przyzwyczajenia i złudy, że to jest to samo co kiedyś.

Opublikowano

Karta za trzy tysiace do blachy albo gpu za 300zl w xboxie no nie wiem co wybrac xd

Opublikowano

Od kiedy na takie średniaki wydaje się 3,5 tysiąca polskich złotych?

Synek sprawdź sobie ceny kart jakie zaleca producent, o przepraszam jest jakaś za 2.8 xD

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Co mnie to obchodzi

Opublikowano

Skoro Cię to nie obchodzi, to po co był ten poprzedni post ?

Opublikowano

Boty zaorane i na kolanach po raz kolejny, traca wszystkie eksy na tej martwej konsoli od microsyfu. Wreszcie jak czlowiek bedzie mozna ograc eksy na PC w lepszych detalach a nie ponownie w rakowo rozmazanej rozdzialce i guwnianym frame rate, no bo przeciez 24 fpsy to bardziej filmowo :dynia:

Na PS4 tyle dobrych dobroci wyjdzie, nie bede wypisywal PONOWNIE listy bo juz tak podludki microsyfu zostaly zgladzone bo dzisiejszym dniu no beka w choj panie.

Dominacja jak za czasow PS2.

Opublikowano

Tak a propo klapersów ogrywających gry z xboxa na PC, mam mnóstwo ludzi z forumka na steamie, ale żadnego z tych srających się o PCtowe wersje gierek z Xboxa. No to jak to jest w końcu  ? Macie te zderzacze pixeli czy nie ?

Mroku:

Xboty ograją QB

Master Race ogra QB

Klapy nie ograją QB 

Nadal klapy w ciemnej dvpie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tak bez trollingu, 100% serio, Quantum Break było grą dla której kupiłbym Xboxa

Ale z kolei myśl grać na PC, to już i sie odechciewa w ogóle grać.

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Karta za trzy tysiace do blachy albo gpu za 300zl w xboxie no nie wiem co wybrac xd

to jest tak debilnie upośledzony argument, że ja nawet nie

to jak (pipi)ić, że na kąsoli nie da się grać, bo trzeba jeszcze dokupić telewizor 70 calowy za 10 tysięcy, kolumny za 5 i ampli za 3

3 tysiące złotych to kosztują buty dżeroma,a nie karty graficzne

no chyba, że ktoś musi mieć kompa z nasa, ale to ma taki sam sens co posiadanie 2 kąsol ps4 podpiętych do jednego tv

chociaż znając sony i ich technologię to warto zawsze mieć z 2-3 modele ich sprzętu na czarną godzinę, zwłaszcza latem 

Opublikowano

Boty zaorane i na kolanach po raz kolejny, traca wszystkie eksy na tej martwej konsoli od microsyfu. Wreszcie jak czlowiek bedzie mozna ograc eksy na PC w lepszych detalach a nie ponownie w rakowo rozmazanej rozdzialce i guwnianym frame rate, no bo przeciez 24 fpsy to bardziej filmowo :dynia:

Na PS4 tyle dobrych dobroci wyjdzie, nie bede wypisywal PONOWNIE listy bo juz tak podludki microsyfu zostaly zgladzone bo dzisiejszym dniu no beka w choj panie.

Jednak ponownie dam liste dobrych dobroci co wyjdzie w tym roku na PS4, jak zaorac, to do konca boty :dynia:

Uncharted 4: A Thief’s End

Ratchet & Clank

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue

Until Dawn: Rush of Blood

Hellblade

Persona 5

Yakuza 0

Paragon

No Man's Sky

Gravity Rush 2

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

The King of Fighters XIV

Ace Combat 7

Detroit: Become Human

Gran Turismo Sport

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Dreams

Horizon Zero Dawn

The Last Guardian

Nier: Automata

Nioh

WiLD

Sony-microsoft-jeux-video.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.