Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Alan Wake tak słabo się przyjął? Że nie zrobili do tej pory prawilnej drugiej części?

Szanuję tą grę, bo miała mega klimat latarkowy plus muzyka i cała otoczka z samym Alanem.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

zżynają, bo to TLOU taki klimat zapoczątkowało  :pawel:

fajny residentowy suspens kilka się znalazło (...) Podobny klimat... zżynają już nawet Gearsy 4. 

keep tryin' korki  :pawel:

Opublikowano

mea culpa' Soul, pozdrawiam Cię korki

Opublikowano

Gram teraz w Alien Isolation i nie straszy za bardzo, no bo dlaczego? Znamy Obcego, wiemy jak wygląda, co na nas czyha. Brakuje horrorów, które siadają na psychę, tak jak robiły to kiedyś Silenty itd. Dobrze, że na PC wychodzi pełno horrorowych indyków (np. ostatni Layers of Fear dostępny też na konsole), które jako tako wypełniają tą lukę.

Opublikowano

Girsy zżynają klimat z tlou :yao: co te klapy to ja nawet nie

Opublikowano

No nie gadaj trochę inspiracji widać w tym gameplayu a to, że pierwsze gyrosy miały lekko horrorowaty klimat to inna sprawa

Opublikowano

Girsy zżynają klimat z tlou :yao: co te klapy to ja nawet nie

giphy.gif

zżynają, bo to TLOU taki klimat zapoczątkowało  :pawel:

fajny residentowy suspens kilka się znalazło (...) Podobny klimat... zżynają już nawet Gearsy 4. 

keep tryin' korki  :pawel:

kubson  :yao: kurfa który to już raz?  xD

Opublikowano

To CW tu trzeba manipulować olo

Opublikowano

spoko ale nie idź już drogą irasa i lemonki pliz

Opublikowano

Sillent Hille w wiekszosci nie byly tak  straszne jak je maluja. Klimatyczne(SH3),melancholijne(SH2),niepokojace(SH4) tak,ale strasznymi bym ich nie nazwal.

Najstraszniej czy najwieksza adrenalina jest wtedy kiedy przeciwnik jest "niesmiertelny" i stalkuje przez wiekszosc czasu,a gracz jedyne co moze to spi.erdalac majac malo przestrzeni.

Seria RE ogolnie straszy w tani sposob,ale MR X z dwojki czy Nemesis to jest cos co dziala i to bardzo dobrze nawet dzis przy tych ograniczonych mozliwosciach postaci.

P.S. Nigdy nie gralem w serie Project Zero,a czuje mialbym problem bo duchy w grach prawie zawsze wrzucaja u mnie ciary na plecy.

Opublikowano

Ja tez nie. Przytłaczające były.

Opublikowano

Spoko, zaraz się okaże, że twórcy plejstejszyn wymyślili koło i odkryli ogień XD

Opublikowano

@SlimShady/Czappi

W Isolation własnie świadomość nieśmiertelnosci przeciwnika, jego losowe ścieżki, oraz konieczność nie dania się zauważyć sprawiały że znany stwór mimo wszystko umiał przestraszyć. Ogólnie survival horrory fantasy mają fory względem klasycznych s-f (jak np. RE), gdzie zagrożenie jest wyłącznie natury fizycznej. W przypadków tych z ostatnich dwóch generacji, nastawionych bardziej na gunplay dochodzi jeszcze zbyt dużo apteczek i ammo na standardowych poziomach, zbyt często występujący przeciwnicy, oraz ficzery dla casuali (nie będziesz stawiać kroków tak ostrożnie wiedząc co i w jakiej ilości jest w danej lokacji na samym starcie, znacznik zawsze da ci najkrótszą drogę itp.). 

Bardzo fajnym ficzerem, robiącym dobrze nie tylko takim grom jest tzw. quiet time.

Tak, znowu on.

Opublikowano

Jak piszecie o nieśmiertelnym przeciwniku od razu przypomina mi się ten necromorph z Dead Space 1... szkoda tylko że przez jeden chapter nas przesladowal, ale klimat skur.wysynko został podbity. Jak sobie pomyślę, że mógłby nas ścigać przez całą grę i przemieszczać się między pomieszczeniami to :obama:

Opublikowano

pojawił się

w sumie trzy razy przez całą grę

też był moim #1

Opublikowano

Słyszałem, że jakieś divisiony bety są... cóż wolę 

http://imgur.com/UDi5mOW

:D

Ps4 dostaje kolejną mocarną giereczkę :banderas:

Opublikowano

Słyszałem, że jakieś divisiony bety są... cóż wolę 

http://imgur.com/UDi5mOW

:D

Ps4 dostaje kolejną mocarną giereczkę :banderas:

No to gratuluje. Pełna wersja już jest dostępna od ponad pół roku na XO. Także jest tak popularna jak Killzone na ps4. Ale, niech się klapy zadowolą alfą. Skoro i tak na tej konsoli nie ma gier  :notbad:

Opublikowano

Ano na ps4 nie ma gier, te ponad 30 mln kupiło sobie ot tak ten sprzęt żeby tylko stało pod tv. Radzę wziąć leki bo chyba dzienna porcja nie była brana od bardzo dawna :reggie:

Opublikowano

Project zero na wiiu polecam mocno i mówi to niefan horrorów ^_^

Opublikowano

wasze PC za 4k to sie najwyzej do excela nadaja a nie do gier  :newell:

do gier to sa maszyny za 10k z 6700k i 2 x gtx 980ti

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.