Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Uwaga, komunikat odnośnie SF V od obiektywnego konesera. Online chodzi jak gów,no. Dodajmy do tego jeszcze fakt, że na ps4 gra i bez online chodzi jak gów,no, a te OSŁY dodatkowo płacą 200zł za granie online w grę, która działa nie tak, jak powinna. No ale tak to jest jak Yeti wstawia filmiki.

Koniec komunikatu.

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

jeżeli dobrze pamiętam, to premierę SF IV oglądałeś zza szyby więc grzecznie siedź cicho i daj porozmawiać konsolomaniakom.

tak, SF IV działało jakieś 345 razy lepiej w dniu premiery. niestety yeti nie potwierdzi, jedno trofeum z wersji na PS4 to trochę mało.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

W odróżnieniu od dobrotliwego Sony, w obozie Xone wkładasz płytkę z poprzedniej maszynki M$ i grasz. U Sony zaś wyciągasz kartę kredytową z kieszeni i płać po raz drugi czy trzeci za to samo :yao:

Jaki jest sens w graniu po raz kolejny w te same gry, które chodzą gorzej niż na poprzedniej konsoli ? 

A no tak, jak konsola nie ma gier to dadzą wsteczna kompatybilnosc aby czymś zapchac bibliotekę gier na konsole.

Wyobrażam sobie ten dzień w biurze M$ : krul spencer mówi: "skoro wszystkie exy wyparowały i uciekły na PC to trzeba czymś zapchac ten plebs co kupił tą konsole" i tak powstała wsteczna kompatybilnosc na XDronie

Ale to pokazuje jeden mankament konsoli MShitu, mianowicie XDron jest słabszy od X360 :pawel:

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

Widzę kolejny, który nie wie jak działa emulacja. :pawel: 

Opublikowano

konsolowcy pytaja sie jaki nowy tv i glosniki kupic, a stulejarze:

Witajcie!

Planuję zakup nowego biurka oraz nowej obudowy do komputera(http://www.morele.net/obudowa-nzxt-h440-midi-tower-czarny-ca-h442c-m8-791000/) Sprawdzałem mnóstwo stron i żadne biurko nie spełnia moich wymagań... Biurko musi być przede wszystkim takie by moja przyszła obudowa mieściła się oraz by okno było widoczne. Szerokość biurka nie może przekraczać 130cm - fajnie by było gdyby były jakieś dodatkowe półki bądź też inne szufladki ;)

PS. Jeżeli był taki temat(szukałem) to przepraszam.

:dynia:

Opublikowano

na Xdrona nie ma gier, wiec MShit się musi posiłkowac wsteczną kompatybilnością  :pawel:

Ach ten MS, tyle przegrac.

a co tam u ciebie na ps4? fallout i remaster uncharted z ps3? beka wnusiu 

Opublikowano

W odróżnieniu od dobrotliwego Sony, w obozie Xone wkładasz płytkę z poprzedniej maszynki M$ i grasz. U Sony zaś wyciągasz kartę kredytową z kieszeni i płać po raz drugi czy trzeci za to samo :yao:

Jaki jest sens w graniu po raz kolejny w te same gry, które chodzą gorzej niż na poprzedniej konsoli ? 

A no tak, jak konsola nie ma gier to dadzą wsteczna kompatybilnosc aby czymś zapchac bibliotekę gier na konsole.

Wyobrażam sobie ten dzień w biurze M$ : krul spencer mówi: "skoro wszystkie exy wyparowały i uciekły na PC to trzeba czymś zapchac ten plebs co kupił tą konsole" i tak powstała wsteczna kompatybilnosc na XDronie

Ale to pokazuje jeden mankament konsoli MShitu, mianowicie XDron jest słabszy od X360 :pawel:

A w ogóle znajdzie się taki umysłowy ulung, który zakupi kaczkę za 5 tysi,żeby ogrywać gry z Łoniaka? :yao:

Opublikowano

Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę wymachiwać QB w 60fps przed nosem konsolorzom :banderas:

Opublikowano

kacper widzę próbuje zdetronizować yetiego w klaperskim rankingu. tegoroczne bezbeki mogą mieć mocną obstawę. 

Opublikowano

A w ogóle znajdzie się taki umysłowy ulung, który zakupi kaczkę za 5 tysi,żeby ogrywać gry z Łoniaka? :yao:

Naprawde myslisz, że potrzeba sprzętu za 5 tys zł, by wyświetlić grafe na poziomie Xboxa ? xD
Opublikowano

Naprawde myslisz, że potrzeba sprzętu za 5 tys zł, by wyświetlić grafe na poziomie Xboxa ? xD
Jeśli ktoś miałby teraz kupować kaczkę do grania to nie taką, która mu się zesra po 2-3 latach...
Opublikowano

Ej isis już sprzedałeś ps4 i full pcmr jesteś? 

Opublikowano

Jeśli ktoś miałby teraz kupować kaczkę do grania to nie taką, która mu się zesra po 2-3 latach...

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, na ktorym od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak g(pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, ktory od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak (pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

Wszystkie gry na XO działają w HD, bo jakbyś zapomniał HD zaczyna się od 720p. :cool:

Co do fpsów to na ps4 nie jest lepiej. 

A obecnie najpopularniejsza konstrukcja na parę lat to jakieś dobre i5+GTX 970 i to już wychodzą 3 klocki, a gdzie jeszcze reszta chopie. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Najlepsze exy z xboxa już zmierzają na smoki. Ależ będzie grane w 1080p i 60 fps :banderas:

Opublikowano

ale ta I5+GTX 970 to grafa/plynnosc o jakiej konsole moga pomarzyc...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Acha - czyli Peceta trzeba skladac z czesci z najwyzszej polki (chociaz nawet z takim zamknalbys sie w 3 kolach), ale Xbox, na ktorym od startu 3/4 gier nie wyswietla nawet grafiki w HD, a gry chodza jak g(pipi) ledwo wyciskajac 30 fpsow starczy na lata ?

co ty znowu pierd/olisz

Opublikowano

już dropy do 23 fps na bagnach w bonerowym W3 (który nie ogarnia nawet full hd) pokazały że trzeba zastopować z grafiką, więc nie wiem co te 3 lata zmienią. wyjdzie IX generacja?

Opublikowano

@easye

No jak teraz kupujesz PC to właśnie coś takiego składasz na kilka lat i wtedy obie konsole do nastepnej generacji są odstawione w wydajności. 

Postęp technologiczny znowu bardzo zwolnił, tak jak w 2010 gdy pecety zaczęły przewyższać mocą konsole. Osoby, które kupiły na premierę GTX 970 dalej bez problemu grają w 1080@60 na high/ultra(zależy jak z optymalizacją). 

Gurwa, własnie sobie przypomniałem, że taki Crysis na max dalej wciąga dupom większość obecnych gierek grafiką. :obama: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ale kazdy tutaj ma Peceta praktycznie i nie trzeba skladac zawsze wszytskiego z najwyzszej polki.

Tak jak piszesz - Pecety juz nie ida tak do przodu, te wszytskie procki i karty dostepne na rynku od lat, co jakis czas wrzuca nowa wersje, ciut lepiej taktowana, podkreca fabrycznie, ale na swoim starym sprzecie z 2012r wyswietlam gierki na takim poziomie (jak nie lepszym) jak obecne nextgeny. Lekki zal, jak gry, ktore nie sa w ogole wymagajace (te wszytskie poin and cliki jak Life is Strange, 'indyki' pokroju Soma, Firewatche) chodza na nextgenowych konsolach jak g(pipi)o. Naprawde zaluje, ze konsole zrobili tak budzetowe - zaraz pewnie zobaczymy nowego directa, nowe silniki i konsole w ogole moga zostac w (pipi)e. Sony jeszcze sie obroni, MS oddajac prawie wszystkie exy strzela sobie w kolano.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jedyne w sumie co mnie trzyma przy xo to w sumie nowa gra Rockstara, z nimi to nigdy nie wiadomo zwłaszcza teraz gdy następną grą będzie RDR2, a jedynka nie wyszła na PC. :frog: 

Opublikowano

ojej no to go sprzedaj i kup again po premierze - problem solved

Opublikowano

Ta, bede sprzedawał sprzęt 500 razy jak czezky. XD

Jak już kupiłem to będzie u mnie dopóki nie umrze tak jak ps3. [*]

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Izi chyba kiedyś spadł z dywanu na podłogę, inaczej tych bzdur nie da się wytłumaczyć ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.