Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Figaro potwierdza każdym postem, że jego wiedza na temat gier poza jakąś prehistorią jest zerowa. Simy nikogo XD Pewnie dlatego FM + GT na pastgenach zeszło łącznie 30-40 mln sztuk, a na konsole obecnie więcej wychodzi simów niż czystych Arcade :P

Horizon co 2 lata bez żadnych zmian XD Oczywiście kolejna mega bzdura gracza jutubowego.

30 milionów wszystkich simów podczas 10 letniej generacji. Już samo Gran Turismo 5 sprzedało się w 10 mln :P 

Spoko, spoko, simy samochodowe mają się świetnie. W porządku. Wierzę wam. Wg mnie gatunek przeradza się w niszę, starczy spojrzeć na zainteresowanie Forzą 6. 

Ale macie prawo do swojej opinii. Pozwalam. 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 982 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

No ale odniesiesz się do mojego posta stulejaro?

Opublikowano

wydaja 1500zl na kierownice czy tam 1000zl na sticka do bitki ale na blaszke pieniedzy im szkoda xD

Protip Stick za 1000zł działa na blaszce :P

Opublikowano

Nisza XD

Reality check: 2 lata nowej generacji i z simów wyszło już albo zaraz wyjdzie - Forza Motorsport 5 i 6, Project CARS, Asseto Corsa, WRC i coś tam jeszcze.

Z czystych arcade to wyszły jakieś 2 NFS, których nikt nie kupił i ten badziew The Crew.

No ale jak się jest poza głównym nurtem gejmingu to będzie się takim Gifarem  :reggie:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Odniosę i odwrócę. Skoro Sony ma tak mało fajnych exów/IP i w ogóle beka z Sony, to czemu nie kupisz czegoś innego?

A Sony posiada mnóstwo IP, których powrót wielu ludzi by zadowoliło.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_published_by_Sony_Computer_Entertainment

Opublikowano

Spoko, spoko, simy samochodowe mają się świetnie. W porządku. Wierzę wam. Wg mnie gatunek przeradza się w niszę, starczy spojrzeć na zainteresowanie Forzą 6.

Niszą to jest WiiU, a nie simy które od paru dobrych lat trzymają naprawdę solidny poziom, wychodzi sporo nowych ip i studia widocznie zarabiają spoko kasę bo wypluwają nowe tytuły.

No ale póki Ninny zarabia grubą mamonę na tych swoich prehistorycznych handheldach to mogą się bawić w eksperymenty zwane stacjonarne konsoli od Nintendo.

Opublikowano

Aj tam pierdoły Paliodor piszesz. To że wychodzi więcej sim'ów i półsimów niż racerów arcade to nic nie znaczy, Figaro wie lepiej bo ma WiiU, a tam żadnego sima nie ma. Konluzja może być tylko jedna :)

Drugi Mendrek, wiedza o grach prosto z gazetki promocyjnej z Tesco.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No, simy przeszły na stronę indyków i kickstarterów. Nisza. Boom na simy minął.

Opublikowano

Odniosę i odwrócę. Skoro Sony ma tak mało fajnych exów/IP i w ogóle beka z Sony, to czemu nie kupisz czegoś innego?

A Sony posiada mnóstwo IP, których powrót wielu ludzi by zadowoliło.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_published_by_Sony_Computer_Entertainment

Tej stary, sony od 20 lat na rynku jest logiczne, że będą mieli szerokie portofolio bo to im zagwarantowało ogólnoświatowy sukces, w przypadku xboxa i tak spoko, że po pierwszym klocku jeszcze wydali 360 a xbox one to potworek i wypadek przy pracy, który teraz spencer i reszta próbowali naprawić i nadal się starają chociaż sytuacja na rynku raczej nie pozwala na ładowanie hajsu w nowe niepewne IP bo o ile sony jest w dobrej pozycji bo ma już swoje studia jak chociażby Guerilla tak MS co mógł to zrobił 

-załozył dedykowane studia dla ich dwóch największych marek czyli Halo i GoW 

-cały czas inwestują w Turn 10 

-to samo robią z Rare, które produkuje im kilka nadchodzących nowych IP 

-ładuje kupe kasy w Remedy, które robi coś co już za bardzo w branży się nie spotyka czyli liniowy shooter tpp bez multi do tego połączony z serialem nie wróże temu projektowi sukcesu, ale nie można im odmówić ambicji i świeżego podejscia do tego tematu

-Crackdown 3 ma miec najbardziej zaawansowaną technologie niszczenia środowiska jakie powstało i zapowiada się ok, pierwsza część w co-pie była spoko 

-ładują hajs w największy i najambitniejszy dotąd projekt Platinium Games

-ostro się przejechali na Sunsecie, ale też nie szczędzili kasy na kampanie marketingową 

-finansują takie projekty jak Ori, Below czy jakieś guwna muzyczne od Harmonixa 

-cisną bardzo w darmową wsteczną kompatybliność z fajnymi gierkami, które oczywiscie większośc powinna mieć ograna, ale nie zmienia to faktu, że lepiej mieć tak niż płacić 60 zł za grę z ps2, przykładowo kupujesz QB i dostajesz poprzednią grę remedy plus wszystkie dlc no czegoś takiego na ps4 nie uświadczyłem (wiem, że wczesniej na ps3 rozdawali jakieś gierki jak np Medal of Honor AA w ramach gorszych portów np ) 

-staraja się dawać solidne gry na obie platformy oraz rzucają darmówkami od tak (chociażby Wiedzmin 2 ostatnio) 

jak dla mnie takie podejscie po mega failu z ogłoszniem czym nowy xbox ma być to jest naprawdę spoko podejscie i szanuje, a ps4 kupiłem bo w marcu wychodził bloodborne i tyle więcej nie potrzebowalem, ale patrząc na całą sytuacje sony to jest szczanie na klienta i tyle, zobacz sobie filmik, który tutaj ci wrzucilem od bunnyhopa, który wczesniej został zjechany za to, że zrobił video w ktorym mówił dlaczego nie jest na hypowany na ps4 a potem zrobił następny kiedy już miał ps4 i wiiu i tam punktuje trójnoga niesamowicie, osoba, która ma w domu PC do grania i ps4 ma na dobrą sprawe dwie takie same rzeczy z tym, że PC ma tańsze gry i do tego lepszy performance

jezu ale sie rozpisalem

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

O czym wy tu w ogóle rozmawiacie. W ciągu ostatnich DWÓCH lat sony, poza wyskokiem z bloodborne, rucha swoich fanów w dupke. Mało premier exów , kłopoty z siecią, kłopoty z grami na premierę działającymi jak chcą, w plusie nawet nie starają się dawać średnich gier nie licząc małych wyskoków, od dwóch lat te same zapowiedzi jak to za chwilę będzie fajnie. 

Żeby nie było obie konsole nowej generacji są do dupy ale ms przynajmniej się stara a sony już dawno ma was w (pipi)e.

P.S. O jakich figaro mocnych markach mówi? Sony wydoiło God of War tak że ostatni chyba nikogo nie interesował ja nawet nie kupiłem, GT nowej generacji to na razie demo.... , Crash zamienił się na knacka,  Killzone ostatni to było (pipi), Ratchet to będzie remake, gry third party które były kojarzone z sony wychodzą jako multiplatformy (mgs V) lub są martwe (silent hill czy spyro). 

O jakich IP Figaro mówi poza Uncharted 4 co mocnego ma sony?  LAst guardian ..... hehehehehehehe 5 lat temu może i tak a teraz kto na to czeka ? Dark Souls 3 wyjdzie też na xone i pc. Final Fantasy to samo reszta też albo obie albo na pc też. Z SONY NIGDY NIE BYŁO JESZCZE TAK ŹLE :)

Edycja

P.S. Obie konsole to w sumie jedno bagno ale jak miałbym teraz jeszcze raz kupować na premierę konsole to bym wybrał xbox one a nie ps4. Najgorszy zakup konsolowy w moim życiu.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

easy w 2016 roku odkrywa ze pecety są mocniejsze :dynia: Dajcie mi aparat tlenowy bo się dusze z beki

ale wez nie odwracaj kota ogonem, bo to Twoi koledzy ciagle powtarzaja o sprzetach za 5 kafli by wyswietlic gierke w 720p i 30 klatkach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

a sorry - zapomnialem ze na Xie to wszystkie gry w Full HD i 60 fpsach. xD

Bialystok nawet pisal, ze tak ostrej grafiki jak w Titanfall nie widzial nigdzie !

Opublikowano

Zielony szrot ma więcej gier w 720p i 30 klatkach, tzn exy i multiplatformy.

Obniżają mu rozdzielczość, a gry nadal mają czkawkę, no ale botom grafika przecież nie przeszkadza i nawet w 480 p było by jaranko..

Ps4 miażdży niczym czołg waszą pseudo konsole, potężna przeciwpancerna salwa niszczy zieloną strukturę i całe zielone bagno.

Boty ratują się wsteczna i kablówka na szrocie.

Nadeszły najlepsze czasy dla ps4, cały świat będzie patrzył jak killer Uncharted 4, niszczy poziomem graficznym Quantum zielone szambo.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ty chyba za dużo głośników z autoklasyką składałeś ostatnio.

Opublikowano

Ty chyba za dużo głośników z autoklasyką składałeś ostatnio.

SZCZE XDDD

Opublikowano

Czeskicośtam wraz ze sprzedażą Xone chyba oddał nabywcy ostatni set swoich szarych komórek. Wcześniej mało co go było w temacie, a teraz co stronę bije się z Jetim o tytuł bezbeka roku.

Opublikowano

więcej niz na trójnogu

kolejna osoba która ps4 tak zawiodl, ze odkrywa w sobie skłonności blacharskie

Cały Mazzeusz, za 3 lata jak MS poda informacje, że rezygnują z rynku konsolowego, to też przeczytamy "że z marką Xbox nigdy nie było tak dobrze"
Opublikowano

więcej niz na trójnogu

kolejna osoba która ps4 tak zawiodl, ze odkrywa w sobie skłonności blacharskie

Cały Mazzeusz, za 3 lata jak MS poda informacje, że rezygnują z rynku konsolowego, to też przeczytamy "że z marką Xbox nigdy nie było tak dobrze"

To jest bardziej prawdopodobne niż ich kolejne zbłaznienie na tym rynku, chociaż kto wie ? To MS, firma który myślała że ktoś woli od pogrania na konsoli oglądanie kablówki na niej   :reggie:

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

tak jest teraz, dwa średnie exy na ps4

z marką sony nigdy nie było tak dobrze xD

Opublikowano

UPDATE: A PC version of Max Damage will be released, Stainless has told Kickstarter backers. It's free for those who own Reincarnation.

:lapka: 

Opublikowano

Xbox za 3 lata będzie nadal funkcjonował jako apka do pc i boty przeżyją. Za to sony padnie ofiarą swojego zachowania prędzej niż później. Myślę że ps5 to będzie ostatnia konsola sony. W sumie pewnie za kilka lat bedzie walka na aplikacje co lepsze xbox app, playstation app czy steam app. A na uboczu będzie nintendo 100 lat za murzynami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.