Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Oho, i ściągaj to z tych serwerów z Korei. Nawet nie miałem zamiaru tego kupować...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 980,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Kłamstwo, na ps4 nie ma 15 gigowych patchy. Izi tak pisał, ja mu wierzę.

:rotfl:

Opublikowano

Ja bym wolał popełnić sepuku, a konsole wysłać mendrkowi niż pobierać 16gb (a za kilka miechów jeszcze więcej bo ta gra=patche) przez tą z(pipi)aną usługę...

Edytowane przez Starh

Opublikowano

No to sie polaczki zabawily kosztem Destiny xD

Rakotworcze jednostki z Cancervision wymyslily ze dadza jakis ekskluzywny XP boost i unikatowy quest w destiny ludziom ktorzy kupia redbulla:

7d9dd5e76b7c8402bd67a08a58272c1ceb181813

A chlopaki z Techlandu postanowili sobie zrobic szybki pr stunt:

CISByBwUsAAP-rW.jpg

:dynia:

Opublikowano

:usmiech:

Opublikowano

290x_970_batmanak_ms_b.png

Jak to blaszki nazywają? Jak większość gier na konsolach? :banderas:

Opublikowano

"pokaz mi gdzie tak napisalem!"

Edytowane przez easye

Opublikowano

"pokaz mi gdzie tak napisalem!"

Sciagaja sie, wystarczy ze jak Xa zostawiasz ja w trybie uspienia. Nawet przez strone z pracy mozesz sobie zarzadzac tym co ma Ci konsola sciagac. Suteq - Asasyn potrzebowal pobrania calej gry przez siec ^^

Srednie patche na Xboxie (Forza, zombiaki) - 13Gb ? No nie zdarzaja sie takie na PS4.

Pozdrawiam. :cool::lapka:

Opublikowano

to bylo pytanie retoryczne ! xD
PS. Wsadzilem Batmana do czytnika i nie zainstalowal sie w tle.  :frog:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No to sie polaczki zabawily kosztem Destiny xD

Rakotworcze jednostki z Cancervision wymyslily ze dadza jakis ekskluzywny XP boost i unikatowy quest w destiny ludziom ktorzy kupia redbulla:

7d9dd5e76b7c8402bd67a08a58272c1ceb181813

A chlopaki z Techlandu postanowili sobie zrobic szybki pr stunt:

CISByBwUsAAP-rW.jpg

:dynia:

Jutro lecę po parę zgrzewek wody z biedry, over 9000 :rotfl:

03de0a6afc85d74a333f4220c1d37085.gif

@Mazzeo

Ta woda wygląda niesamowicie :obama: , Rocksteady wycisnęło max z UE3,5

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Post z gola

No więc tak gra w 4K po tuningu ustawień powyżej ultra + zmianę oświetlenia, DOF, zmiana zasięgów renderingu, cieniowania itc., w 4K utrzymuje stałe 60fps, po zdjęciu locka do 120, wynik jest mniej więcej na poziomie 70-80 dla mojej konfiguracji w 4K, dla porównania W3 na moich ustawieniach ma 40-50, więc sporo mniej, fakt nie ta skala świata ale nowy batman nie wygląda źle, powiedziałbym nawet że wygląda świetnie. 

co można poprawić poza ustawieniami 
/BMGame/Conflig/BmSystemSetting.ini, można też pozmieniać defaultsystemsettings także opcji jest dużo więc albo bym musiał założyć oddzielny temat, albo pisać dużo, a w sumie to nie Wiedźmin III więc mi się trochę nie chce nad tym siedzieć i tworzyć wątek, niemniej MaxFPS na min 60 lub 120, jak ktoś woli, SystemSettingsBucket5 można przerzucić do 1,2,3,4 zasięgi i jakość rysowania i cieniowa można sobie podnieść dowolnie, wszystkie PP z ini

gra trzyma stabilne 60fps (u mnie w 4K takie jest VS więc gram zazwyczaj na takim locku) problem to v.ram, zużycie min. w 4K to trochę ponad 6.7GB, dla zmian w ini po 9-10, w sumie często dobija do 11-12 dla 4K
Tutaj screeny przykładowe / Batman AK już zmodowany – nowe newsy / i tak nie wersja konsolowa tak nie będzie wyglądać :) – PCMR / co do samej gry świetna, najbardziej mroczny batman z całej serii

Patrzę jaki sprzęt i 

SLi 2xTITAN X i7 4930K 4,5 GHz

Za same karty 9k do słabych portów i grafiki z psx. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Tyle hajsu wydać aby pograć w giereczki..... o (pipi)  :pawel:

I tak nie wersja konsolowa tak nie będzie wyglądać

widać zwłaszcza, patrząc na tę suchą pelerynę w czasie deszczu 

544e882e3fa4d.jpg

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Starh, co sie z toba stalo?

Opublikowano

Starh, co sie z toba stalo?

A nic, byłem u kumpla i widziałem dobre giereczki na fajnym PC i depresja konsolowa mnie dopadła, więc staram się dostosować do reszty konsolowców w temacie i pitolic głupoty aby się pocieszyć jakoś.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

i co ja mam tera brać ps4 dla batmana i mgsa? o kuu,rwa :///

Opublikowano

Porównanie wody to oczywiście bullshit, na pc wygląda tak samo jak na tym gifie

Opublikowano

:pawel:

Opublikowano

A tak się Nvidia chwaliła, że deszcz na pelerynie wygląda niesamowicie i w ogóle GameWorks rain effect....

y60BkXa.jpg

QzRcr7j.jpg

UiLZ6a4.jpg

A3Wpira.jpg

kYAxwjJ.jpg

UG5QjjU.jpg

aiYSing.jpg

:kaz: :kaz:

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Post z gola

No więc tak gra w 4K po tuningu ustawień powyżej ultra + zmianę oświetlenia, DOF, zmiana zasięgów renderingu, cieniowania itc., w 4K utrzymuje stałe 60fps, po zdjęciu locka do 120, wynik jest mniej więcej na poziomie 70-80 dla mojej konfiguracji w 4K, dla porównania W3 na moich ustawieniach ma 40-50, więc sporo mniej, fakt nie ta skala świata ale nowy batman nie wygląda źle, powiedziałbym nawet że wygląda świetnie. 

co można poprawić poza ustawieniami 
/BMGame/Conflig/BmSystemSetting.ini, można też pozmieniać defaultsystemsettings także opcji jest dużo więc albo bym musiał założyć oddzielny temat, albo pisać dużo, a w sumie to nie Wiedźmin III więc mi się trochę nie chce nad tym siedzieć i tworzyć wątek, niemniej MaxFPS na min 60 lub 120, jak ktoś woli, SystemSettingsBucket5 można przerzucić do 1,2,3,4 zasięgi i jakość rysowania i cieniowa można sobie podnieść dowolnie, wszystkie PP z ini

gra trzyma stabilne 60fps (u mnie w 4K takie jest VS więc gram zazwyczaj na takim locku) problem to v.ram, zużycie min. w 4K to trochę ponad 6.7GB, dla zmian w ini po 9-10, w sumie często dobija do 11-12 dla 4K
Tutaj screeny przykładowe / Batman AK już zmodowany – nowe newsy / i tak nie wersja konsolowa tak nie będzie wyglądać :) – PCMR / co do samej gry świetna, najbardziej mroczny batman z całej serii

Patrzę jaki sprzęt i 

SLi 2xTITAN X i7 4930K 4,5 GHz

Za same karty 9k do słabych portów i grafiki z psx. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Troche ciezko mi w to uwierzyc, z tego co sie orientuje to jak gra na PC jest naprawde dobrze zoptymalizowana, to nawet Tytany w SLI na 4K maja problem zeby stabilnie trzymac 60 fps, bo jednak 4K jest mega wymagajaca technologia...a ten tu twierdzi ze w takim zwalonym porcie ma STABILNE 60 fps w 4k?

Opublikowano

Wchodzę na Eurogamer i widzę taki piękny nagłówek:

It gets worse - Batman: Arkham Knight on PC lacks console visual features

Performance is poor and specific graphical effects are missing too.

a ruż obok drugi:

Batman: Arkham Knight on PS4 is a technical tour de force

Rocksteady's superb work doesn't deserve to be overshadowed by the poor PC version.

I wiecie co jest w tym najlepsze? Nie, wcale nie to, że blacharze dostali kiepski port. Najbardziej cieszy mnie, że duży wydawca dosłownie odlał się tym śmiesznym avatarkom na głowę :banderas: Master Race :kaz:

Opublikowano

Dobra ja zaraz wyjde z siebie, jest prawie pierwsza w nocy A JA SIE MECZE ZE SCIAGNIECIEM PATCHA DO BATMANA OD 15 GODZINY, CO TO MA BYC ???

Opublikowano

Dobra ja zaraz wyjde z siebie, jest prawie pierwsza w nocy A JA SIE MECZE ZE SCIAGNIECIEM PATCHA DO BATMANA OD 15 GODZINY, CO TO MA BYC ??

ms14wk.jpg

Opublikowano

Dobra ja zaraz wyjde z siebie, jest prawie pierwsza w nocy A JA SIE MECZE ZE SCIAGNIECIEM PATCHA DO BATMANA OD 15 GODZINY, CO TO MA BYC ???

Beki ciąg dalszy:

Chipmunkgate: Nvidia's sped up Arkham Knight video

Earlier this month, Nvidia released a video that shows AK running at a smooth 60fps at 1080p with every GameWorks setting turned on, a feat that is impossible to achieve in the retail release even with top tier GPUs. So how did they do it?

At around 24 seconds into the video, you can hear that the enemy voices are very noticeably chipmunk-ish. Other sounds (such as the crate smashing into an enemy) sound sped up as well. That's right, Nvidia managed to get 60fps footage by playing the game at half speed and then speeding up the video later, obviously forgetting to fix the audio. I guess that's easier than making a competent port!

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3axvsu/wbgames_expected_30fps_capped_the_recommended/cshc58i

:kaz: :kaz: :kaz:

Opublikowano

"The Recommended Spec is intended to deliver an experience on par with the current generation of gaming platforms."

http://community.wbgames.com/t5/Support-for-PC/June-23-Update-on-PC-Performance-PLEASE-READ-FIRST/m-p/572903#U572903

gierka ma chodzic jak konsolowe (pipi) i tyle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.