Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

BB, Transistor, remaster rak TLoU kupiony z myślą o multi, za niedługo Soma i P5. Wszystko się zgadza. Gdyby nie BB kupiłbym ją przy premierze MGS'a.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

panowie ale rozliczajac rok 2015 po jego zakonczeniu(z praktycznie juz pewna persona5 w 2016) i patrzac tylko na same exy to trzeba byc totalnym psychofanem by stwierdzic ze te od sony byly lepsze niz microsoft, chyba tylko jakas tragedia jakosciowa (skrajnie najgorsze czesci serii) lub jakis turbo ex od sony z rekawa moglby to zmienic

Ty lepiej bierz nogi za pas z obozu Sony bo jak widzę nołbodych i innych lemów klaskających uszami jak ich Sony robi na każdym kroku, to czarno widzę politykę odnośnie PS4.

jakbym mial brac nogi za pas to w zeszlym roku albo w tym, jakos te dwa lata z sentymentu i dzieki fajnym multiplatformom przemeczylem i w 2016 nareszcie dostane exy jakie lubie od sony czyli min uncharted i ratchet i moja japonszczyzne czyli persone5, w tym roku juz nic z exow (chyba ze until down do wyrwania za 50zl jak bedzie dobry horror-film) mgs5 i backlog

xone tez na razie procz horizon2 i ori to pustania dla mnie, z konca roku pewnie wyrwalbym lare i remastera gyrosow by przy okazji zaliczyc trylogie i koniec, w 2016 scalebound i quantum break

obie konsole to mniej wiecej ten sam poziom, wybor jednej to wybor tego jakie serie nas wychowaly i jakie kochamy, dla jednych dealbreaker to halo, dla innych ziew i wola produkcje naughty dog. 

boli mnie tez sprzedaz xone, mam wrazenie, ze jakby byla lepsza to i sony by szybciej asy z rekawa wyrzucala, a tak maja wyyebane bo stworzyli sprzedazowego samograja, a kolejne targi tylko pokazuja, ze choc microsoft sie bardzo stara byc bardziej ludzki to zwyciezca generacji jest tylko jeden, jeszcze wieksza moc obliczeniowa co widac po exach im w tym pomaga

Opublikowano

z czego sie smiejesz? nawet na gafie spuszczali sie nad tym pare stron, ale przyszedl jakis programista i zauwazyl ze to nie do konca jest fizyka tylko bardziej predefiniowana animacja, nie wiem na ile mu wierzyc ale jakos (pipi) watpie by w tej grze robili symulacje przesypywania piasku

Programista na gafie - pewnie KKRT00 :pawel:

nie wiem kto, przecież nie bede szukał teraz bo mnie ta gra koło ch.uja lata. Po prostu w dobie optymalizacji gierek gdzie się tylko da wątpie by ktoś z ND bawiłby się w fizykę worka jakby można było jakąś animację zrobić. Jak w Uncharted 3 wlewała się do statku woda to też wg ciebie była to fizyka? xD

Opublikowano

akurat w uncharted3 fale mialy fizyke i sie tym naughty dog chwalilo, ze bujaja statek zawsze inaczej :P

co do worka z u4 - wg mnie na 100% zgrabna animacja bez nawet grama fizyki

Opublikowano

No po premierze Uncharted 4 jeszcze się okaże, że ta cała fizyka to takie same wałki jak super AI w TLOU przed premierą  :reggie:

Opublikowano

Ale wez daruj sobie porty z ps3 i vity pls.

No i gry do ogrania na PC też sobie darujcie w tych waszych wyliczankach.

w choyu mam jakieś wyliczanki i co wyszło na pc, a co nie. odpisałem Copperowi dla jakich konsolowych eksluziwów zakupiłem taki a nie inny sprzęt, oraz co uprzyjemnia mi na nim czas.

Opublikowano

Quantum Break z gamescom wygląda lepiej niż rok temu, a wy co downgrade za dowgoradem, granie w indyki i gry po 4h jak gra Chmielarza?

edit: a sorry po(pipi)ało mi sie, nie ten obóz

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Fanek zly skrypt wlaczyl...

tzn sie nie skrypt, fizyke. :cool:

Opublikowano

3 strzeliłem! :)

Opublikowano

Widzę, że tu same programisty siedzą:

The extent of Uncharted 4's use of physics goes much deeper than you'd expect. One of the more surprising applications of this is one that goes unnoticed; rice bags actually deflate using a mesh distortion system Naughty Dog has in place, as detailed during a recent Headspace panel with the team. It's an effect also applied on Nathan Drake's face when pressed against the floor during the game's first blue-hued E3 2014 reveal. In essence, for this demo, it allows each sack to sink as rice leaks out from bullet-holes, where each shot cues a physics-based impact on the bag, while deflation is simulated using mesh distortion.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-uncharted-4-pushes-ps4-tech-to-the-next-level

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

No po premierze Uncharted 4 jeszcze się okaże, że ta cała fizyka to takie same wałki jak super AI w TLOU przed premierą  :reggie:

O kur.wa co to był za przekręt. :obama:

Jesteś żałosny. Gdyby MS odwalał taką manianę jak Sony, że wali tylko 1080p/60fps i to bez multi co jest najtrudniej portować, to pewnie robiliby to samo. "Niestety" wolą nową jakość w grze która ma dekadę a do tego przywrócić wiekowe multi do tego w przystępnej cenie z masą bonusów w postaci innych gier.

Sony idzie po najmniejszej linii oporu, a Ty jak ostatni dżihadysta bronisz z TNT przy pasku XD

Dobrze, że wszyscy zostajecie z Sony, niech Was doją dalej :)

Ty jesteś żałosny. Co 3 dzień pisze że sony leci w choya i trzymaja mnie przy nim tylko exy, co i tak nie przeszkadza mi rozglądać się za sprzętem nintendo, ale wystarczy napisać wam że wasza kochana firemka drąży was tylko 3 cm mniejszym chujkiem i od razu olaboga bronią sony jak rodziny.  :hi:

Polecam sprawdzić jeszcze raz ile z botów odwróciło się zarówno od ps4 jak i x1, nie wmawiając sobie że czekanie rok przy trzech multi na krzyż to taki extra pomysł. 

No co 3 dzień piszesz, że sony leci w chuya, ale dalej kisisz się tylko z platformami sony(pożyczonych nie liczę, szanujmy się) i nie zanosi się aby to się zmieniło.

Sprzęt nintendo pewnie nagle uda sie pożyczyć od kogoś i tyle. 

No przykro mi to pisać, ale jesteś jednym z bardziej zatwardziałych obrońców sony. :[

Edytowane przez suteq

Opublikowano

a tak na serio to Quantum jedyna gra ktora skonila by mnie do kupna Xboxa, o ile bedzie chodzila w full hd

bo przeciez dla 1 gry nie bede kupowal nowego telewizora

Opublikowano

a tak na serio to Quantum jedyna gra ktora skonila by mnie do kupna Xboxa, o ile bedzie chodzila w full hd

Ktoś zrozumiał o co mu chodzi z tym telewizorem ?

Opublikowano

Czezare to jednak Black Ops 3 czy Halo 5 w tym roku?

Jedno i drugie, ale wiem, ze Halo 5 poświęcę znacznie więcej czasu, ponieważ od czasu poprzednich części zmiany poszły dokładnie w tym kierunku, w jakim chciałem,żeby poszły. Halo 5 wg mnie jest po prostu pozbawione wad. Co może tylko nie wyjść to tylko i wyłącznie  łączenie z serwerami i to co mnie strasznie wcurwiało momentami w becie tj łączenie z Amerykańcami na ich serwerach. Początkowo były z tym problemy. Potem już było ok. Na H5 czekam bardzo niecierpliwie. Nie sądzę, aby podczas trwania tej generacji jakakolwiek gra w temacie pifpafów podskoczyła dziełu 343 pod względem całokształtu....

Opublikowano

akurat w uncharted3 fale mialy fizyke i sie tym naughty dog chwalilo, ze bujaja statek zawsze inaczej :P

co do worka z u4 - wg mnie na 100% zgrabna animacja bez nawet grama fizyki

Fizyka obiektów w Uncharted 4 jest dużo bardziej zaawansowana niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Jedną z najbardziej zaskakujących technik, jakie można zaobserwować w grze, jest efekt ubywania ryżu w przestrzelonym worku, oparty na mesh distortion, o którym deweloperzy Naughty Dog wspominali podczas niedawnego panelu Headspace. Ten sam efekt widzieliśmy na przyciśniętej do kamiennego podłoża twarzy Drake'a, podczas ubiegłorocznej prezentacji gry. Ogólnie rzecz biorąc, zastosowanie nowej techniki sprawia, że worek z ryżem zapada się, gdy ubywa jego zawartości - silnik przelicza efekt ostrzału, a za zmianę objętości worka odpowiada wspomniane mesh distortion.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-07-22-uncharted-4-i-ewolucja-ps4

Opublikowano

To chyba miala byc smieszkowa docinka ze niby dla gier z xboxa trzeba miec telewizor hd ready a nie full hd.

Opublikowano

Pewnie boi się podpiąć do soniaka za brak szacunku do MS, i dobrze niech czuje respekt przed :xboss:

Edytowane przez Figuś

Opublikowano

No co 3 dzień piszesz, że sony leci w chuya, ale dalej kisisz się tylko z platformami sony(pożyczonych nie liczę, szanujmy się) i nie zanosi się aby to się zmieniło.

Sprzęt nintendo pewnie nagle uda sie pożyczyć od kogoś i tyle. 

No przykro mi to pisać, ale jesteś jednym z bardziej zatwardziałych obrońców sony. :[

ale tego że kisze się bo wciąż mi się podoba granie w BB, w TLOU i jaram lineupem na przyszły rok już nie pomyślisz?

zakładzik że kupię coś nintendo do końca roku?  :Coolface:  :lapka:

still better than goście którzy mi to piszą, a później oceniają na chłodno jak to u nich zayebisćie, nie chcąc nawet spojrzeć na lineup 2014-2015 blacharzy i wii u.  :cool:  :lapka:

Opublikowano

220px-HD_ready.jpg

Opublikowano

Jak mi się nie podobało to co robił MS to kupiłem WiiU. Xone kupiony prawilnie gdy wyszły co najmniej 3-4 exy do tłuczenia.

Nołbody w 2015 "rozgląda się za Nintendo" grając w remastera rocznej gry z PS3 i w produkcje z 2016 roku na swoim PS4  :reggie:

Ale co 3 dni krytykuje Sony i PS4  :yao:

Opublikowano

kazde ziarnko ryzu real time bocie, klekaj

Opublikowano

Jak mi się nie podobało to co robił MS to kupiłem WiiU. Xone kupiony prawilnie gdy wyszły co najmniej 3-4 exy do tłuczenia.

Nołbody w 2015 "rozgląda się za Nintendo" grając w remastera rocznej gry z PS3 i w produkcje z 2016 roku na swoim PS4  :reggie:

Ale co 3 dni krytykuje Sony i PS4  :yao:

aktualnie od 4 mies. nie gram w nic, bo każdą 12 godz. nockę spędzam z wami za całe 1600 zł na mies. ale wierzę że wbije platynę w BB we wrześniu <3

czyli znowu miałem racje

naughty dog tak bardzo rozjebane, ps4 tak bardzo słabe

jest też wersja po polsku: 

"Ogólnie rzecz biorąc, zastosowanie nowej techniki sprawia, że worek z ryżem zapada się, gdy ubywa jego zawartości - silnik przelicza efekt ostrzału, a za zmianę objętości worka odpowiada wspomniane mesh distortion."

pozostali też mogo klęknąć. :pope:

Edytowane przez nobodylikeyou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.