Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 977,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Pawcio, dlaczego sprzedajesz PS Mortem? Przeciez VITA ZYJE!

Ten trup? Tfu nigdy nie szanowałem  :Coolface:

Opublikowano

ty nawet w 1080p nie grasz także japa

Na Wii U jest więcej dobrych gier w 1080p niż na xboxie :reggie:

Opublikowano

Daddy dziś zaorał :obama:

Tak w sumie to ostatnio nawet tej ps4 nie odpalam ;/

Opublikowano

Na Wii U jest więcej dobrych gier w 1080p niż na xboxie :reggie:

kolejna twoja wyimaginowana konsola?

Opublikowano

Plekstejszoniaki od TLG oraz czekania od początku generacji na jakiekolwiek gry śmieją się z czekających xd to jest zbyt śmieszne xddd

CAy7WtgWAAAImkE.jpg

Daj znać, jak na xzłomie pojawi się coś równie świetnego.

:cool::lapka:

Opublikowano

pogram, na kompie i się tym nie chwalę, w przeciwieństwie do podrasy pecetowców, którzy krzyczą 4K 4K 4K 4K SUCH DETAILS WOW PC MASTER RACE CHUYOWY AVATAR Z ŻÓŁTYM TŁEM.

Bezkitu, Pecet może mieć najlepszą bibliotekę gier i niższe ceny, ale społeczność to większy rak od Lemon Squad.

Ale kto z :master: na tym forum krzyczy,ze gra w 4k? Juz ci totalnie od tego nintendo na mozg padlo. 

Opublikowano

o ch,uy widzieliscie jakie dobre cpanie mają w temacie o mgs v? 

Jakbym Ci puścił na dobrze ustawionej Bravi giere w 30 fps + motion flow i giere w 60 bez motion flow. Mógłbyś nawet wskazać, że to pierwsze jest płynniejsze, więc nie wiem co tutaj takiego jest do śmiechu.

Ale wiesz że ten typ to xbot, fanatyk gearsów?

Opublikowano

o ch,uy widzieliscie jakie dobre cpanie mają w temacie o mgs v? 

Jakbym Ci puścił na dobrze ustawionej Bravi giere w 30 fps + motion flow i giere w 60 bez motion flow. Mógłbyś nawet wskazać, że to pierwsze jest płynniejsze, więc nie wiem co tutaj takiego jest do śmiechu.

Ale wiesz że ten typ to xbot, fanatyk gearsów?

co mnie to ch.uj obchodzi xD

Opublikowano

Plekstejszoniaki od TLG oraz czekania od początku generacji na jakiekolwiek gry śmieją się z czekających xd to jest zbyt śmieszne xddd

CAy7WtgWAAAImkE.jpg

Daj znać, jak na xzłomie pojawi się coś równie świetnego.

:cool::lapka:

header.jpg?t=1427996098

Opublikowano

yeti sie smieje, a jakby na ps4 wyszło ori to klaskał uszami aż by węgiel fruwał w bełchatowie że takie piękne i artystyczne gry wychodzą na ps4, ale nie dla psa kiełbasa, jaraj się nadchodzącym rime od twórcy gownianego deadlight

Opublikowano

a na Bloodborna pewnie kazdy bot by ziewnal, cnie ?

Opublikowano

Kto jest graczem ten docenia dobre tytuły, nawet na konsoli przeciwnej. A że PS4 to dom januszowstwa to chwali tylko to co ma u siebie. Nawet najgorsze średniaki... :reggie:

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

a na Bloodborna pewnie kazdy bot by ziewnal, cnie ?

jak nawet klapy w to nie chcą grać to wiesz^^

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Podsumujmy w punktach żeby proste umysły sonybotów też zrozumiały:

PS4

+ niektóre multiplatformy lepiej się prezentują, głównie o 180p czego bez lizania ekranu i tak nie widać ale różnica i tak się zaciera (wywalenie kinecta, nowe devkity, dx12, magia :)) - większość multiplatform lepiej prezentuje się na PS4, podobnie jest z exami (oczywiście pisze tylko o wizualiach), różnica się nie zaciera, to nadal są tylko i wyłącznie życzenia fanów Xa. Jeżeli SONY skorzysta z mojej starej rady i przestanie na siłę brnąć w 1080p (którą klapy jeszcze jakiś czas temu wyśmiewały, bo PS4 takie potężne...), to schodząc do rozdziałki gierek na XO, to łatwiej będzie zadbać o lepszą animację i dodatkowe efekty.

- gry z ps+ już nie prezentują się tak dobrze jak za czasów ps3 - uściślijmy, ps+ na PS3 w formie, która przyniosła SONY uznanie pojawił się dosyć późno, w tamtym momencie biblioteka gierek była już naprawdę spora, trudno, żeby w obecnej sytuacji ta oferta była porównywalna. Nie przypominam sobie, żeby jakaś większa grupka klapów łudziła się, że SONY przez pierwsze 2-3 lata (a w sumie na rynku PS4 jest niecałe 2) będzie wrzucać do PS+ hiciory. Akurat w tym aspekcie narzekanie jest mocno oderwane od realiów i racjonalnej argumentacji.

- brak konkretnych exów, tak to już 3 rok leci - BB to jest najkonkretniejszy ex dostępny na tej generacji, DC w tej chwili też trudno nazwać crapem, jest jeszcze sporo innych gierek, ale uznajmy, że "konkretny ex" nie odnosi się do tytułów niszowych

- poza BB z exów które wyszły to właściwie wszystkie zawiodły - można polemizować, w moim odczuciu kilka exów jest dokładnie takie jakichś się można było spodziewać, a to w sumie też można różnie interpretować.

- tragiczna społeczność PS, nie chodzi nawet januszy ale o ten mały rdzeń HC graczy na świecie, banda fanatycznych gimbusów z getta -trudno polemizować z czymś, co jest wyłącznie sprawą... gustu i jakiegoś tam wyobrażenia bez poparcia w konkretnych danych.

XO

+ Król Spencer za sterami

+ konkretne exy, tak samo zapowiedzi - konkretne to takie słowo wytrych, żeby nikt nie zarzucił, że przeceniamy co najwyżej rzemieślniczą robotę, bo chyba tylko fanatycy uznają któryś z exów na XO za must have, za tytuł wart wydania kasy na konsole. Mnie osobiście męczy "konkretna" i bezpieczna polityka wydawania entych części, dobrych, solidnych, grywalnych, ale w sumie takich samych gierek i to właściwie rok po roku. Ta konkretność też się odnosi do zapowiedzi, może z wyjątkiem Scalebound. Reszta, to bezpieczne gierki, które nawet nie udają, że są czymś więcej niż dopakowanym o jakieś pierdoły tytułem wydanym rok/dwa wcześniej. Sam wyżej niż PS3 ceniłem sobie X360, ale to co do tej pory wydano na XO mimo tej słabości do zielonego nie przekonało mnie do kupienia XO dla tych "konkretnych exów".

+ dużo większe inwestowanie w exy i nowe IP niż wcześniej - co znaczy wcześniej? końcówka poprzedniej generacji czy analogiczny okres jej startu? Jeżeli to pierwsze, to nie trudno o to, bo wiemy, że była z tym niemiłosierna bieda, a jeżeli chodzi o drugie, to hmm... jakoś w to wątpię.

+ GwG coraz lepiej się ma a cena bez zmian nadal gorzej niż u konkurencji więc, więc to trochę tak, jak by dać plusa za to, że poprawili komunikację głosową na PSN, ale ciągle jest gorsza niż u konkurencji

- kilka gorszych multiplatform, głównie w 2014 - kilka? czyli reszta multiplatform oferuje taki sam poziom?

Z resztą się w sumie zgadzam.

Opublikowano

Bluber - widocznie zabraklo 24h za free, jak z najlepszymi exami MS...

A że PS4 to dom januszowstwa to chwali tylko to co ma u siebie. Nawet najgorsze średniaki...  :reggie:

Wiadomka - na Xie najbardziej hardcorowi gracze, z najlepszym wyborem exow - dlatego przewaznie nie maja ich w profilu, oceny szpil z metacritics stawiaja przed wlasnymi xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Boh. U mnie na większość flagowców przypada spora gromadka znajomych którzy w nie grali lub dalej grają. U nowych posiadaczy widzę zakup starszych gier, takich jak Sunset czy Titanfall które są kanonem Xa.

Ogólnie rzecz ujmując nie wiedzę na mojej (bogatej) friendsliście raków ani chrapów tylko same sztosy. Różne gry i gatunki, bo XOne to najlepszy wybór gracza na dzień dzisiejszy. Sony przespało swoją dominację i wyjdzie im to bokiem. Cieszę się, bo arogancja Sony wymusiła ruch na MS i do połowy następnego roku mając Xa będę miał w co i z kim grać.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Titanfall - kanon Xa xD

Chlopaki z Bialegostoku to jednak maja najlepszy gust growy !

Edytowane przez easye

Opublikowano

yeti sie smieje, a jakby na ps4 wyszło ori to klaskał uszami aż by węgiel fruwał w bełchatowie że takie piękne i artystyczne gry wychodzą na ps4, ale nie dla psa kiełbasa, jaraj się nadchodzącym rime od twórcy gownianego deadlight

Ori? Fajny indyk, ograłem na laptopie.

Opublikowano

easye ale co ty non stop sie przypierdalasz do botów że nie grają w swoje gry a czemu nie widzisz że w tematach o rapture albo until down prawie nikt nie pisze? czemu nie napiszesz że miesiąc po premierze od killzone shadow fall na serverach było 4 tysiące graczy czyli mniej więcej tyle ile teraz po połtora roku gra w Titanfalla na xboxie? albo czemu pomimo 25mln konsol sprzedanych bloodborne'a poszło połtora miliona tylko?

napisali o Driveclubie niedawno że sprzedali 2 mln sztuk, a na leaderboardsach Forzy 5 widzę że w grę gralo już prawie 4 mln osób, a w Horizon 2 prawie 1,5 miliona.

majaczysz po prostu od tych upałów i tyle, tak jak i na poprzedniej generacji typowy posiadacz PS3 srał na exy Sony poza może Gran Turismo i Uncharted, tak jest i teraz.

Opublikowano

Czyli jednak wszyscy gramy w multiplatformy ? xD

To, że jesteś Januszem to nie moja wina :reggie: Idź sprawdź czy Cie nie ma w grocie Nestle.

Napisal Wezyr strzelajacy do mobkow w multi !

w MULTI ! xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.