Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano
@Lem

tylko że te pifpafy faktycznie posiadają coś takiego jak gameplay (KF2 to zabawa nastawiona na 4-osob. coop). nawet taka forza 4, czy gt6 na kierownicy było bardzo ok. w przypadku UD i jemu podobnych w większości za cały gameplay robi press x to jason, robiony nie pod graczy,a casualów. żeby te gry miały przynajmniej eksplorację i puzzle z prawdziwego zdarzenia [*]

gry udające filmy nie powinny kosztować więcej jak stówkę na premierę. 

Szkoda że ten gameplay nie zmienia się od 20 lat i już naprawdę wolę czasem powciskać X w czymś interesującym niż nieustannie lutować ołowiem do różnej maści przeciwników. Gry takie jak Heavy Rain i Until Dawn w produkcji często są znacznie droższe od pif-pafów ze szczątkową fabułą i oczekiwanie niższej ceny jest nieracjonalne. Przecież nowe filmy na blu-ray, które są krótsze i mają niższe replayabilty, a przede wszystkim dawno na siebie zarobiły, kosztują blisko stówy.

Edytowane przez Lem

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 980,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

A co ma TitanFall ze mną wspólnego Einsteinie?  :reggie:

No tak, bo w Personie są takie loadingi, że szok XD  

Jak zwykle się zaorałeś jak ostatni limonczello.

Opublikowano

grałem w jedynkę. liczy się? :kaz:

jezeli u "kolegi" to nie

Opublikowano

Nołbody nie może przeżyć, że jedną z 2 dobrych gier na PS4 w tym roku będzie day one port z PS3 i każdy kto ogra na PS3 właściwie nic nie straci :)

Opublikowano

przejrzałeś mnie draniu. :)

Ogram sobie identyczną wersję Persony na PS3   :reggie:

ale weźcie już zmieńcie te telewizory hd ready, bo to jest zbyt mocne.  :pawel:  

Opublikowano

Napisz to jeszcze z 10x, to może sam się do tego przekonasz :)

Opublikowano

chryste panie po co ja kupowałem crossgeny na ps4 

Opublikowano

Jak m$ wydaje cross-genowe "exy" na trupa 360, to jest super, bo wspierają poprzednią konsolę, ale jak gry wychodzą na PS4 i PS3, to PS4 nie opłaca się kupować :pawel:

Opublikowano

Jak m$ wydaje cross-genowe "exy" na trupa 360, to jest super

Nie, nie jest super. Wsparcie dla tych trupów 7 generacji powinno się skończyć w tamtym roku. Było fajnie, ale są nowe sprzęty i niech stare ich nie hamują jak to jest chociażby z The Division. Takie obietnice, takie pokazy, a gra obecnie prezentuje poziom guwna. 

Opublikowano

3/4 gier Ubi prezentuje poziom guwna, czego oczekiwales od division?

Opublikowano

Nie musisz być niemiły, co ja poradzę, że zawsze jednak liczę, że coś nie zostanie zyebane. :frog:

Opublikowano

chciałbym się z tym zgodzić, sypnąć plusikiem i w ogóle  :hi: za tego posta, ale jeśli tytuł prezentuje niszowy gatunek, wciąż większość osób posiada past gena, a ponadto jest exem, to dla jego dobra lepiej by wychodził jako cross gen. zwłaszcza jeśli prezentuje niszowy gatunek jak właśnie jrpg, czy survival horror.

Opublikowano

No nie wiem czy dobra grafa zrobiłaby z The Division dobrą grę  :reggie:

Opublikowano

@nobody

Spójrz prawdzie w oczy, ze starymi złomami zostają w większości casuale. Większość HC graczy kupuje nowy sprzęt w przeciągu właśnie roku-dwóch. 

Zresztą wyniki sprzedaży pokazują, że jednak gry multiplatformowe na nową generację sprzedają się lepiej niż na starą mimo znacznie mniejszej bazy. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Super wiadomość. Ogram sobie identyczną wersję Persony na PS3  :reggie:  W 2015 dalej brak powodów do zakupu PS4  :Coolface:

>grać na sprzęcie sony

>w gorszą wersję (loadingi, resolution, prawdopodobnie fps)

>wspierając zakupem pracę deva i gatunek

>dając zarobić sony

>twierdzić że to to samo co na ps4

>a równocześnie że FH2 na 360-tce to nie to samo 

to jest zbyt mocne :kaz:

Jaki Ty smutny jesteś. FH2 na X360 to mega szajs.

mówiłem o FH2? miałem na myśli ofkors Titan Fall (wersja 360 83% na MC)  :rolleyes:

No więcej FPS w turowej grze to mega deal XD

co ja czytam  :dafuq:

A 30 fps w Rise Of TR jest bardziej cinematic.

anyway ja rozumiem że można nie widzieć różnicy między 900 a 1000p, ale by pisać że 720p i dłuższe loadingi to identyczna wersja jest zbyt mocarne.  :rotfl:

Przecież Don jest przyzwyczajony do 720p na xboxie więc grając w Personę 5 na PS3 poczuje się jak w domu :reggie:

Opublikowano

chciałbym się z tym zgodzić, sypnąć plusikiem i w ogóle  :hi: za tego posta, ale jeśli tytuł prezentuje niszowy gatunek, wciąż większość osób posiada past gena, a ponadto jest exem, to dla jego dobra lepiej by wychodził jako cross gen. zwłaszcza jeśli prezentuje niszowy gatunek jak właśnie jrpg, czy survival horror.

Nołbody, ale Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że tu nikt nikomu nie robi łaski, że Persona 5 wychodzi na PS3, bo gra od początku powstawała na PS3, co zresztą widać po dostępnych materiałach?

Opublikowano

@nobody

Spójrz prawdzie w oczy, ze starymi złomami zostają w większości casuale. Większość HC graczy kupuje nowy sprzęt w przeciągu właśnie roku-dwóch. 

Zresztą wyniki sprzedaży pokazują, że jednak gry multiplatformowe na nową generację sprzedają się lepiej niż na starą mimo znacznie mniejszej bazy. 

tylko że gdyby nie ci "casuale" (lol) gry dla wąskiego grona by zwyczajnie nie wychodziły, bo przestałyby być opłacalne. nikt nie zdecydował się robić Izolacji, czy właśnie P5 tylko pod current geny właśnie ze względu na większe koszty. :<

gry o których ty mówisz to w większości właśnie multiplatformowy mainstream. te o których ja; nisza.

@DonStero

okay P5 to akurat kiepski przykład, ale wiesz o co mi chodzi. Star Ocean V, czy Tales Of Berseria z datą na 2016, to także cross geny

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

@nobody

Mi chodziło z casualami o laskę, która lubi się pogibać przed kinectem albo pośpiewać w singstarze. Ty mówisz o januszach grających w fife, butterfielda, coda i inne raki nieboraki. 

Bardzo dobrze, że gry z nisz powstają, przecież to byłoby nie do wytrzymania jakby wychodziło samo mainstreamowe guwno. 

No, ale to cw, a w cw te chińskie bajki to guwno obe.srane. :cool::lapka: 

Opublikowano

te świetne exy od sony :teehee: ficuś po 5 minutach z LBP 3 już wystawił je na Pchlim xD

Opublikowano

No smutne co zrobili z ta gra - tez oddalem 6cio latkowi po pierwszych 2 poziomach - co gorsze podobno tez w ta gre nie gra xD.

Za to wysmiewany Ethan Carter  :obama:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wiadomo, to gra z PC, a nie crap od sony

Opublikowano

Ethan całkiem spoko tylko ta przeklęta aberracja chromatyczna na ps4. :/

Opublikowano

te świetne exy od sony :teehee: ficuś po 5 minutach z LBP 3 już wystawił je na Pchlim xD

doszedlem do ostatniego bossa wczoraj wiec dzis skoncze - 5minut mi to nie zajelo wiec japa i nie rob sensacji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.