Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

No, po TGS proponuje przenieść dział RPG do działu PS4.

RPG'i xd

Choj z tym, zabieraj te chinskie szroty do tego dzialu. Ostatnio pogrywalem w bloodborna bo nie dam zarobic tym chinskim gejom i te poruszanie postacia jest takie drewniane, chryste panie gorszego gowna nie widzialem tak od dluzszego czasu.

TA JAKOSC SONY huehe :banana:

Edytowane przez Mroku333

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 980,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

No, po TGS proponuje przenieść dział RPG do działu PS4.

jRPG =/= RPG

Gdzie jakimś Talesom czy Ys z liniową fabułką, dzieciakami i żelkami do tak sycącego i genialnego tytułu jakim jest Wiedźmin 3 a.k.a. GOTG.

Opublikowano

Ukyo jak dzis pieknie punktuje w CW smutnego pedofila i wstetne czolowe boty 

Opublikowano

@Wezyr, ale wiesz że większość ludzi traktuje jrpg po prostu jako interaktywne przygodowe baśni z fajnymi postaciami, piękną muzą i równie klimatycznym designem świata, które w niczym nie przeszkadzają lubić im bardziej poważne crpg? 

No i jrpgi mają jedną szczególną przewagę nad ich zach. odmianami; jaja by pokazywać w jednej grze nieszablonowe połączenia s-f i fantasy w wiarygodny sposób, oraz setting i design z którego oryginalnością zachodnie rpgi w większości kompletnie sobie nie radzą (widząc kolejną elfkę z miseczką D, obok krasnoluda z toporem i rycerza z mieczem oburęcznym mam ochotę rzygać).

Opublikowano

Ficuś, kiedy kupisz coś nie od Sony?

przeciez ficdupa woli grać w słabe lbp3 niż kupić coś innego 

Opublikowano

@nobody: Myślałem, że z pewnych rzeczy się wyrasta.

Największym problemem jest dla mnie właśnie brak wiarygodności w jRPGach. Kiedy widzę np. takie kwiatki jak księżyc przykuty łańcuchami do ziemi czy kolejna sztampa pokroju chłopca-wybrańca to rozumiem, że tego rodzaju gra kieruje w mało wymagającego odbiorcę. Ja do takich nie należę.

Do tego klisze pokroju kryształki, pompatyczna muzyka, pokemony w drużynie (takie "śmieszne" postaci dla zyebanych japończyków co to będą krzyczeć kawaiiiiii przed TV) nie ustępują niczym owym krasnoludom, elfom etc.

W takim Wiedźminie czy Mass Effect (prawilnie tylko jedynka) mam możliwość wyboru, a te gry stawiają mnie przed pewnymi rozterkami. Sytuacjami gdzie nie ma dobrego wyboru, bo żaden z nich dobry ostatecznie nie jest. Jest w tym głębia, której brakuje mi w większości jRPGów.

Żeby nie było: szanuję niektóre jRPG (świetne FF:Tactics czy Nier), ale to są gry poważniejsze, dla dojrzałego odbiorcy. I nie chodzi tu o seks czy wulgaryzmy, a historię i wyraziste postaci.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

>mass effect 

>rpg 

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Dlatego ja opinie takiego Ficusia czy Mazzeo nie biorę poważnie, bo to lemingi przyczepione do jednej konsoli z brakiem chęci poszerzenia horyzontów. 

Ku.rwa kupić piąte LBP zamiast coś nowego i odmiennego jak BB, no nie no.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie pierwszy ME nie jest RPGiem to ja nie mam pytań.

marna strzelanka pełna poprawnosci politycznej :sick:

Opublikowano

Od zawsze 

Jeśli dla Ciebie pierwszy ME nie jest RPGiem to ja nie mam pytań.

marna strzelanka pełna poprawnosci politycznej :sick:

W takim razie powinieneś być no. 1 fanem tej serii.

aj, zapomniałem że przecież Ty nie znasz się na grach

Idź zjedz kuskus albo walcz o emancypację kobiet czy coś w ten deseń  :cool:

Opublikowano

Widząc kolejną ekipę 10 latkow ci się rzygac nie chce

Chce, ale w P5 mam licealistów, a w FF7 przedział wiekowy od 19 do 37 lat, a i samych jrpg jest cholernie mało. :kaz:

@nobody: Myślałem, że z pewnych rzeczy się wyrasta.

Jest właśnie kompletnie na odwrót. Facet w pewnym wieku jest już na tyle dojrzały by nie wstydzić się grania w platformówki, które pamięta jeszcze z czasów świetności pegazusa, budowania modeli lego, które z satysfakcją stawia po skończeniu na półce, czy właśnie chińskich bajek w przerwach od zmielenia loducta na 100 pieces, czy innego Doom 4.

W takim Wiedźminie czy Mass Effect (prawilnie tylko jedynka) mam możliwość wyboru, a te gry stawiają mnie przed pewnymi rozterkami. Sytuacjami gdzie nie ma dobrego wyboru, bo żaden z nich dobry ostatecznie nie jest. Jest w tym głębia, której brakuje mi w większości jRPGów.

A ty myślisz że pomimo większej liniowości w jrpg nie ma takich motywów? Bardzo zacnie zostało to rozw. np. w FF7, gdzie zaczynamy pragmatycznym najemnikiem, który ma w dupie ratowanie świata

by w kolejnych ujęciach poznać kłamstwo o jego dokonaniach, schizofrenię, a wreszcie pogodzenie się z prawdą o sobie samym.

W utrzymanej w klimatach IIWŚ Valkyria Chronicles poruszany jest z kolei m.in. wątek holocaustu, ludzkiej strony agresorów i przetasowań politycznych, gdzie najważniejsi sojusznicy okazują się niewiele gorszymi sk.ur.wielami od agresora ze Wschodu. 

No ale hej lepiej pjerolić o smokach w sukienkach przez pryzmat onano otaku jrpg.  :pawel:

edit: trochę edytowałem żeby nie brzmiało tak grafomańsko. mam nadzieję że nikt mnie wcześniej nie czytał. :pawel:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Gafowi insajderzy już eksajtują, że konfa na PGW będzie lepsza od tej na E3 :banderas: Tylko Sony, tylko konfy, tylko hajp.

Opublikowano

Też wole oglądać konfy niż grać w gry.

Opublikowano

Żadna konfa przez najbliższe 10 lat nie będzie lepsza od tej z E3.

Opublikowano

Gafowi insajderzy już eksajtują

:pawel:

Opublikowano

Post nr. 8991 to pierwszy ciekawy post od kilkudziesięciu stron.

Opublikowano

Odpaliłem przed wyjściem do pracy ściąganie bety COD3 na PS4. Pokazało że zajmie to około 55h (około 12GB) :fsg:

Na szczęście nie potrwa to zbyt długo - muszę pozbyć się tego gówna :D

Opublikowano

przejdziesz 11 razy ordera i zleci

Opublikowano

Order - fuj, patykiem bym tego nie ruszył.

Pewnie jak wrócę to będe pobierał na ficusia - siedział i pauzował pobieranie jak po(pipi)any żeby ruszyło. Sony rox!

Opublikowano

pewnie masz cos zle skonfigurowane, konsole brales od media expert

dzwon do cenegi, izi mowil ze psn = xbl

Opublikowano

No kto jak kto, ale Ty Ficusia chyba powinienes zrozumiec, skoro sam kupujesz hejtowana przez siebie konsole by ogrywac raki, ktorymi gardzisz. ^^
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.