Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Aha, mi właśnie chodziło o czasy PS2/X1. Bo też ta lista gierek z poprzedniej strony dotyczyła PS2.

Mówię o kolekcjach HD skoro nobody walczył tym, że Alan Wake po 2,5 roku wyszedł steam to nie widzę problemu :cool:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Mówię o kolekcjach HD skoro nobody walczył tym, że Alan Wake po 2,5 roku wyszedł steam to nie widzę problemu

Ty o kolekcjach HD, a ja pierwotnych wydaniach. No ale ok.

Co się tyczy AW to prędzej czy później wyszedłby na pc bo gierka wpierw była na blaszaki robiona dopiero po czasie M$ sypnął kasą by mieć kolejnego czasowego exa.

Opublikowano
wiesz mam nadzieję że nie było to jak moje 15-30 minutowe spotkanie z FH i FM4  :reggie:
zawężając do exów:

Dragon Quest VIII
Tekken 5
Fatal Frame 2
Valkyrie Profile 2 Silmeria
Okami
Persona 4
Trzeci Metal w wersji Subsistence (już wiem że nie)
DMC3
God Of War 2
Shadow Of The Colossus
FFX

Dmc i god of war ograne skończone
Nawet sobie kupiłem zestaw dmc na x360 bo to elegancka gierka

FFX grane ale nie skończone
Persona 4 mam na vicie ale nie chce mi sie w to grac

Z tej listy żałuje jedynie okami

Reszta to meh

Dla mnie serio Sony ma bardzo mało do zaoferowania bo jezeli chodzi o chińskie gierki to przodują te które wychodziły / wychodzą na Nintendo

A gierki zachodnie to wiadomo tylko xbox <3

Żadne meh. Żałuj Valkyrie Profile 2 (eksploracja ukazana w formie prostej platformówki/przygodówki 2D, oraz walka, będąca połączeniem tagowych akcji rodem z bijatyki 2d i hexowej mapy w tpp). Żadne nawet najlepsze fabularnie chińskie bajki nie dały mi tyle funu co ten tytuł), SOTC i Metala 3.  :pope: No i fakt że przeciwko ps2 musiałeś zestawiać 2 konsole naraz mówi o niej najwięcej.  :hi:

Ja żałuje Wind Wakera, Metroid Prime i residentów, ale wtedy serio było co ogrywać na każdy jeden sprzęt (zwłaszcza jeśli się nie piraciło). 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

VP grałem ale w wersje na psp również nie skończyłem xD

Opublikowano

Ale Kolosy to byś ograł, kubson.

Opublikowano

nieuleczalny przypadek :frog:

ale za jarango D'sC szanuję.

Opublikowano

Skonczyl mi sie ps+ i sony zablokowalo mi dostep do driveclub ktory mial upgrade do full wersji. A teraz najlepsze,upgrade kupiony w lutym 2015 i majac ps+ nie mozna bylo kupic zwyklej wersji tylko trzeba bylo kupic  upgrade. Jak ja (pipi)a gardze Sony

Opublikowano

Powiem Wam coś szczerze jako 15-letni fan marki PlayStation i początkujący posiadacz konsoli M$ (pierwszego Xboxa kupiłem jakieś dwa lata temu, nie posiadałem X360 i dopiero niedawno kupiłem One). PS4 oferuje tyle co modny gadżet. Niezbędne minimum. Multiplatformy w dosłownie ciut-lepszej jakości (bo nikt z Was nie zauważy różnicy między 900 a 1080 gołym okiem), garstkę exów, z których tak naprawdę wybijają się DriveClub i nie dla każdego Bloodborne. I tyle w temacie.

One już teraz oferuje lepszą różnorodność gatunkową, świetny line-up ze wskazaniem na wiele gatunków bo będzie i przygoda (TR), jrpg (Scalebound), miodne strzelanie (Halo 5) i solidne wyścigi (Forza 6). Do tego dochodzą świetne remastery i godna chwały kolekcja Rare, która jest podróżą w czasie i to w rewelacyjnej cenie. Wsteczna kompatybilność, jeden wspólny system dla wszystkich platform Windows. Spencer cały czas dba o markę, odwiedza studia, promuje nowe gry na Xbox, nowe marki i nie boi się ryzyka. 

Jako gracz jestem trochę zawiedziony na Sony, które zawsze szanowałem, że nie wspierają PS4 perłami jak dawniej swoich konsol. Jadą na hajpie PS4. Fakt, że zapowiedzieli na E3 choćby remake FF7 czy Horizon ale prawdą jest, że takie gry jak Until Dawn to powinny być dodatki do dania głównego w postaci nowych, mocnych gier. Gdzie nowy God of War, gdzie jest Wipeout, gdzie nowa gra Evolution? Sony powinno stawać na głowie, żeby przywrócić Crasha, wydawać takie kolekcje jak Rare Replay a nie remastery za 249 zeta.

Wciąż wierzę, że PS4 jeszcze pokaże na co je stać a Kaz zacznie robić coś więcej niż tylko liczyć kasę.

Opublikowano
One już teraz oferuje lepszą różnorodność gatunkową, świetny line-up ze wskazaniem na wiele gatunków bo będzie i przygoda (TR), jrpg (Scalebound), miodne strzelanie (Halo 5) i solidne wyścigi (Forza 6). Do tego dochodzą świetne remastery i godna chwały kolekcja Rare, która jest podróżą w czasie i to w rewelacyjnej cenie. Wsteczna kompatybilność, jeden wspólny system dla wszystkich platform Windows. Spencer cały czas dba o markę, odwiedza studia, promuje nowe gry na Xbox, nowe marki i nie boi się ryzyka. 

No i RTS w postaci Halo Wars 2.

Ale Scalebound to nie jest jrpg.

Opublikowano

A co to ku'rva shooter jest Twoim zdaniem? Nawet ta okładeczka jest jak na wzór tych jrpg z czasów PS2.

Opublikowano

Skonczyl mi sie ps+ i sony zablokowalo mi dostep do driveclub ktory mial upgrade do full wersji. A teraz najlepsze,upgrade kupiony w lutym 2015 i majac ps+ nie mozna bylo kupic zwyklej wersji tylko trzeba bylo kupic  upgrade. Jak ja (pipi) gardze Sony

ze co ? xD ladne walki sony kreci, wspolczuje

Opublikowano

A co to ku'rva shooter jest Twoim zdaniem? Nawet ta okładeczka jest jak na wzór tych jrpg z czasów PS2.

Okładeczka na wzór jrpg z czasów PS2?

A to przepraszam, masz rację, Scalebound to jrpg z krwi i kości.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Skonczyl mi sie ps+ i sony zablokowalo mi dostep do driveclub ktory mial upgrade do full wersji. A teraz najlepsze,upgrade kupiony w lutym 2015 i majac ps+ nie mozna bylo kupic zwyklej wersji tylko trzeba bylo kupic upgrade. Jak ja (pipi) gardze Sony

Zadzwoń/napisz do supportu, bo nie powinna się zablokować z wygaśnięciem Plusa.

Opublikowano

Nie jestem może takim znawcą jak Ty ale jak patrzę na tą gierkę, którą robi japoński dev i która ma w sobie trochę rpg to tak mi się nasuwa przypadkiem termin jrpg.

Opublikowano

Nie jestem może takim znawcą jak Ty ale jak patrzę na tą gierkę, którą robi japoński dev i która ma w sobie trochę rpg to tak mi się nasuwa przypadkiem termin jrpg.

Nie chciałem się wymądrzać :) Dla mnie to bardziej rpgowa gra akcji., coś jak Okami. 

Opublikowano

Nobodylikeyou dmc, mgs to nie exy bo mogę ograć je na xboxie a okami jest na wii :cool:

teraz to doczytałem. my tu gadaliśmy o minionych generacjach you know? przecież ten argument jest takim inwalidą jak stwierdzić że NG nie był exem, bo wyszedł w 2007 generację później na sprzęcie konkurencji. srotfl. nie no to jest serio etiopia. 

to są zbyt ważne sprawy dla CW by zostawiać je bez mojego komentarza.

Opublikowano

Prosze mi tu nie obrazac Scalebound. To nie jest zadne jrpg tylko action rpg, nawet chinczyk co to robi tak powiedzial.

Opublikowano

Scalebound to action rpg. Duh w(pipi)iajace jest to wasze klasyfikowanie gierek za wszelką cenę do jednego gatunku. 

Opublikowano

Nobodylikeyou dmc, mgs to nie exy bo mogę ograć je na xboxie a okami jest na wii :cool:

teraz to doczytałem. my tu gadaliśmy o minionych generacjach you know? przecież ten argument jest takim inwalidą jak stwierdzić że NG nie był exem, bo wyszedł w 2007 generację później na sprzęcie konkurencji. srotfl. nie no to jest serio etiopia. 

to są zbyt ważne sprawy dla CW by zostawiać je bez mojego komentarza.

haha czekalem na ten demage control

Opublikowano

haha ale ja serio serio z tą etiopią 

Opublikowano

Skonczyl mi sie ps+ i sony zablokowalo mi dostep do driveclub ktory mial upgrade do full wersji. A teraz najlepsze,upgrade kupiony w lutym 2015 i majac ps+ nie mozna bylo kupic zwyklej wersji tylko trzeba bylo kupic  upgrade. Jak ja (pipi) gardze Sony

Our priority for DRIVECLUB is to enable you to play and enjoy everything it has to offer and PlayStation  recognises that the prior plan for DRIVECLUB entitlement for the upgrade to the PS Plus edition was not appropriate. As a result, we have adjusted the PlayStation Plus terms for DRIVECLUB.

Now, If you intend on downloading DRIVECLUB PlayStation Plus Edition, and upgrading to the full game experience, you will have access to the full game even if your PlayStation Plus subscription runs out.

(bo nikt z Was nie zauważy różnicy między 900 a 1080 gołym okiem)

Ale pisz za siebie, ok? Nie wszyscy mają wadę wzroku :pawel:

One już teraz oferuje lepszą różnorodność gatunkową, świetny line-up ze wskazaniem na wiele gatunków bo będzie i przygoda (TR), jrpg (Scalebound), miodne strzelanie (Halo 5) i solidne wyścigi (Forza 6).

Na PS4 też będzie akcja, przygoda, platformówka, rpg, cały zestaw jrpg, bijatyk i co tam sobie kto wymyśli. Do tego już są rewelacyjny action rpg, bijatyka i bardzo solidne wyścigi. Tak naprawdę boner ma przewagę tylko w pif-pafach i wyścigach. No cóż, taki sebixowy target.

Spencer cały czas dba o markę, odwiedza studia, promuje nowe gry na Xbox, nowe marki i nie boi się ryzyka.

Spencer tak promuje nowe gry, że jedyne pudełkowe exy na bonera w tym roku to kolejne Halo i kolejna Forza. Za to Sony pewnie boi się ryzyka, Yoshida ma wszystko w (pipi)e, a wszystkie ich exy w 2015 to nowe ip.

Sony powinno stawać na głowie, żeby przywrócić Crasha, wydawać takie kolekcje jak Rare Replay a nie remastery za 249 zeta.

Przecież to całe Rare Replay to są prostackie porty zrobione po linii najmniejszego oporu. Zero podbitej rozdzielczości, framerate'u, zero poprawionej grafy, a większość z nich działa w ramce. Naprawdę kupiłeś next-gena, żeby grać w gry z N64 w oknie?

Opublikowano

Our priority for DRIVECLUB is to enable you to play and enjoy everything it has to offer and PlayStation  recognises that the prior plan for DRIVECLUB entitlement for the upgrade to the PS Plus edition was not appropriate. As a result, we have adjusted the PlayStation Plus terms for DRIVECLUB.

Now, If you intend on downloading DRIVECLUB PlayStation Plus Edition, and upgrading to the full game experience, you will have access to the full game even if your PlayStation Plus subscription runs out.

Dobra masz screeny bo inaczej widze,nie uwiezysz ze twoje kochane sony to banda idiotow. Wlazlem do store i okazuje sie,ze niby nie kupilem full upgradu co za z(pipi)ana firma. Obiecane screen razem z dowodem zakupu.

FhgCqZN.jpg

kGGrYIV.jpg

rooZ2FK.png

Skonczyl mi sie ps+ i sony zablokowalo mi dostep do driveclub ktory mial upgrade do full wersji. A teraz najlepsze,upgrade kupiony w lutym 2015 i majac ps+ nie mozna bylo kupic zwyklej wersji tylko trzeba bylo kupic upgrade. Jak ja (pipi) gardze Sony

Zadzwoń/napisz do supportu, bo nie powinna się zablokować z wygaśnięciem Plusa.

Super,bede musial gadac z irlandzkim supportem sony juz sie nie moge doczekac :facepalmz:

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Dobrze, że masz dowód zakupu - u Sony nigdy nic nie wiadomo...

Opublikowano

Dobra masz screeny bo inaczej widze,nie uwiezysz ze twoje kochane sony to banda idiotow. Wlazlem do store i okazuje sie,ze niby nie kupilem full upgradu co za z(pipi)ana firma. Obiecane screen razem z dowodem zakupu.

Wkleiłem ci to żebyś w razie wątpliwości wiedział, że powinno działać, ale wrzuć jeszcze kilka obrazków, jak lubisz. Przy okazji możesz sprawdzić przywracanie licencji w zarządzaniu kontem na konsoli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.