Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Schemat się powtarza. Dwa najlepsze sposoby na zrąbanie sobie funu z gry - naczytać się komentów na forumku i zacząć od multi.

To nie schemat sie powtarza tylko wy. Jestes juz chyba czwarta osoba, ktora twierdzi, ze RDR mi sie nie podoba bo zaczalem od multi. Moze, zamiast klepac to samo po kolegach, wyjasnisz jaki wplyw na percepcje gry w trybie single ma poznanie mapy swiata gra i klilku rodzajow broni? Ja ci powiem, usiadz wygodnie i nadstawe dobrze ucha.

Zawsze twierdzilem, ze RDR ma zaje.biscie wykreowany swiat. Te wszystkie prerie, gory, rzeka, kaktusy, zwierzeta, zabudowania to jest idealny swiat westernu. 1:1 z tego co znamy z filmow. Do tego dochodza genialne warunki pogodowe. I ta cala kraina podobala mi sie tak samo w multi jak i w singlu. No, nie trolluje. Zatem multi nie mialo zadnego negatywnego wplywu na odbior wizualno-koncepcyjny (bo tylko taki zawieralo) gry. Nawet pisalem czemu chce zrobic multi najpierw, zeby pozbyc sie balasa z tylu glowy i delektowac juz potem tylko singlem i doswiadczac tego geniuszu R*. Niestety balasem okazal sie wlasnie ten tryb, w ktorym, powtorze, nadal swiat byl swietny ale ku.rwa mac ta fabula o snujacym sie na koniu smutnym kowboju, spotykajacym postacie, ktore przestaja cos znaczyc kiedy zrobimy dla nich wszystkie questy no i creme de la creme - nudne misje - jedz tam zabij tych, siadaj na woz, siedz i sluchaj dialogu az dotrzemy na koniec mamy i tam zabij tych i tamtych. Pytales co zapamietalem. Byla jedna misja z wysadzaniem konwoju chyba, ta mi sie podobala. I to juz koniec bajki. Ze swojej strony uwazam, ze podszedlem uczciwie do tej gry bo wycisnalem z niej 100%, podejrzewam, ze wiecej niz krzyczacy tutaj krzyzowcy w sombrero ale nie bede pisal, ze gra mi sie podobala bo jakis tam R* ja robil. Wspominalem o sterowaniu?

Nie przekonam Cię o za(pipi)istości RDR, jeśli w Twoim odczuciu sama gra się nie obroniła.

W zasadzie dostałeś GTA w weasternowej oprawie, w dodatku od mistrzów gatunku. Gra zawiera masę smaczków, nieziemski klimat, do tego mnogość różnorodnych postaci, full zadań pobocznych i nawet durnych saloonowych minigierek. Nie wiem czego oczekiwałeś po tym tytule.

Co do multi to wg mnie dalej straciłeś zaczynając od niego, bo choćby biorąc pod uwagę taki smaczek jak:

... to że jedziesz sobie po pustkowiu aż nagle podbiega gość drący japę o pomoc. W momencie jak stoi obok okazuje się, że zsadza Cię z konia i zwyczajnie go podpyerdala. Czekasz, aż ujedzie parę metrów, gwiżdżesz, koń wraca. Pakujesz się na szkapę i myślisz o ty yeah bunny ja ci pokażę. Łapiesz typa na lasso i wleczesz przez kawał mapy, a ten drze ryj ku Twojej uciesze. Na koniec pakujesz mu kulkę, albo kładziesz na torach i czekasz na zasłużone fatality.

... to, to co Ci opisałem w spojlerze inaczej odbierasz jadąc singlem od początku, a inaczej po wytłuczeniu setek randomowych januszy w multi.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 981,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Pięknie Sony pokaralo Wiesława Konczite Grodzkiego za nieszanowanie marki.

Sony ładnie w tej generacji wyruchalo konkurencję. Dominacja jak za czasów PS2, gry wyznaczające nowe standardy graficzne, masowy eksodus botow do królestwa niebieskiego, to akurat zasługa po części idiotów z microsoft i ich uposledzonej konsoli, na dodatek kto nie szanuje marki jest karany.

Knur od roku ma zatwierdzenie, jedynie multiplatformy z niemal połową mniejsza liczbą pikseli, beka wnusiu i różnica generacji. E3 też miało być pokazem mocy Knura i dx12, już boty uchylały dla niezdecydowanych studzienki do zielonego szamba. Skończyło sie tak, ze ten co pisał poematy o mocy dx12, wrócił do jedynego next gena na rynku. Zresztą, co sie dziwić, jak jedna firma pokazuje H5, Forze i Girsy, które wyglądają jak nieslubne dziecko cygana i kozy, a druga spuszcza megatony w postaci FFVII i Last Guardian, przy okazji masakrujac blachy pokazem U4 i Horizon, to wybór jest prosty, jak posty mroka i daddiego.

Gdyby mi ktoś trzy lata temu powiedział, ze Sony wygra generację przed jej startem (tvtvtvtv, sports, tvtvtvtv, kał of duty, dog, sports), to bym nie uwierzył.

Dziś nowy trailer Somy, szlachta będzie grała we wrześniu, boty będą robić screeny w Ori, a jutro kolejne bukkake na tytany, czyli nowy gameplay z U4. Jest cudownie.

:fsg:

NA KOLANA I DO JAPOŃSKIEJ KATANY !!!

Opublikowano

Widzę, że znowu ta sama regułka skopiowana z notatnika. :pope:

Na nic nowego mięśniaczka już nie stać. :pawel:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Pięknie Sony pokaralo Wiesława Konczite Grodzkiego za nieszanowanie marki.

(... CTRL + C, CTRL + V, ten sam bełkot co zawsze )

czuję się pokarana, moje PS4 to najcichsza wersja tego wspaniałego odtwarzacza bloodborne w Polsce :-)

( CTRL + V o usuwania konta i honorze )

Opublikowano

no u mnie tak samo, mooooze wcześniej nabęde przed kapiszonami 4

Opublikowano

PC jest jak małżeństwo - zapewnia stabilny rozwój socjalny i psychiczny, oparcie, dobre perspektywy na przyszłość,

konsole są jak skoki w bok - co kilka lat pojawia się jakaś nowa, przechodzi się te wszystkie gry ale jednak człowiek wie, że rodzina jest ważniejsza

Opublikowano

z copypasty jetiego na ten rok wyjdzie jedynie soma ktora jest takim "exem" bo tworcy nie maja siana by zrobić wersje na xbona

"The reason is rather simple: we simply do not have the resources to develop for both."

“An Xbox One version after release is very much a possibility though.” SOMA is currently due for the PlayStation 4, Windows and Linux platforms in 2015.

dominacja jak za czasów ps2 xD

Opublikowano

No ale co ma Yeti innego pisać, skoro takie są fakty? Poproście knura, żeby znowu dostarczył trochę beki z xbąka to Yeti dołoży kilka linijek, a tak jest jak jest. W pewnym sensie pobojowisko.

Wińcie MS za to, że wpakował się w bandę na starcie, został zdublowany i teraz wyścig jest nudny...

Opublikowano

Proponuję wprowadzić do CW bota jak na /robot9k/ czy jakoś tak, jeśli post się powtarza to dostaje blokadę na dzień. Jak drugi raz, na dwa dni. Jak trzeci na 4 i tak za każdym razem blokada jest 2x dłuższa. YETI miałby już blokadę na 1000 lat :banderas:

Opublikowano

Oho i przylazl cebulowy Karol. xd

Opublikowano

Proszę nie cytować postów yetiego. Dziękuję

Opublikowano

Tak czytam ten temat i jak kiedyś to nawet można było się uśmiechnąć, to ostatnie strony tego tematu są po prostu żałosne; 

Posty pisane na siłę, beż żadnego komicznego wydźwięku... brak Pandy, z którą zawsze było wesoło. Brak tematów do polemiki, bo jak jakiś się nadarzy to i tak Yeti pisze jakieś bzdurzy lub wpadnie Raven z hajsem od taty wychwalając 4k, którego nie widział :( Macio próbował zrobić jakiś sabotaż i rozbujać temat, ale obróciło się to przeciw niemu. Mendrek pisze aby coś tam pisać (a i tak każdy ma to w (pipi)e), a Mejm już nie wie co robić, więc ciśnie po RDR myśląc pewnie że to fajne i modne, bunny kwituję piękną puentą i tyle w temacie. Asoyar vel nintendofana tak zniszczyliście na zlocie, że nawet chłopaczyna się już tu nie wypowiada.

Ogólnie ten temat wygląda teraz tak:

fw80fb.gif

Słowem każdy próbuje złapać jakąś "podśmie(pipi)ke", ale nikomu nie wychodzi  :yao:

Wyjątkiem jest Veluś, Dave, bunny - trzymają poziom a mają PC, a reszta konsolowa to nawet polemiką nie dorównuje (czasem Don i Sucio zarzucą fajną ripostę) 

No i Bansai się broni produkcją gifów, ale już mało mu brakuje do stoczenia się na poziom yetiego.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

"4k którego nie widział"

oh boy, czyżby znowu konsolomaniak, który nie ma pojęcia o czym mówi :woot: ?

ale szkoda, że nie eXp3rT, po nim się dobrze jeździło :(

Opublikowano

Kto to jest bunny?

Opublikowano

Haha, prawda w botowskie zady szczypie. Takie jaranko było przed e3, a później "mogli tego jeszcze nie pokazywać", "jakoś nie powala". Graficznie jak rzygi, gameplayowo jak z czasów pierwszego xboxa. Nawet mi was nie żal, ale niech ta generacja trwa jak najdłużej.

Opublikowano

Przeciez jak ograes to mowiles, ze to przehajpowane guwno o___O

Opublikowano

Haha, prawda w botowskie zady szczypie. Takie jaranko było przed e3, a później "mogli tego jeszcze nie pokazywać", "jakoś nie powala". Graficznie jak rzygi, gameplayowo jak z czasów pierwszego xboxa. Nawet mi was nie żal, ale niech ta generacja trwa jak najdłużej.

. . .

giphy.gif

Edytowane przez Starh

Opublikowano

mały quiz - czyj to pulpit?

24enrjt.png

Opublikowano

"Gay male tube i radio maryja"

wtf ... xd

A pulpit twoj, bo watpie ze Mendrek czy Yeti mieliby program sledzacy temperature cpu i gpu :dunno:

Opublikowano

Kto to jest bunny?

Kto to jest Starh i czemu random z 700 postow probuje analizowac CW kiedy jest to dla niego dopiero druga edycja a w przedostatniej zalapal sie tylko na koncowke? Pewnie jakis sezonowy atencjusz.

Opublikowano

Przeciez jak ograes to mowiles, ze to przehajpowane guwno o___O

napisałem może z dużą ilością "o"

Opublikowano

Kto to jest bunny?

Kto to jest Starh i czemu random z 700 postow probuje analizowac CW kiedy jest to dla niego dopiero druga edycja a w przedostatniej zalapal sie tylko na koncowke? Pewnie jakis sezonowy atencjusz.

Jeszcze tęskni za expertem :reggie:

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.